Manchester City – West Ham 2:1 (kon.) | West Brom – Brighton 1:0 (kon.) | Leeds – Aston Villa 0:1 (kon.)
Newcastle – Wolverhampton 1:1 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
1:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 27.02.2021, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky anglického času! Dnes od 16:00 nás čeká záchranářský boj, protože o velmi důležité body se střetnou West Brom a Brighton. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    West Bromwich Albion
    West Brom si nejspíš v Premier League odbyde jednu sezonu a pak už zase bude muset bojovat o postup v Championshipu. Mezi elitou to totiž vůbec nezvládá, protože v 25 zápasech získal pouhých čtrnáct bodů a nachází se na předposledním místě, které znamená sestup. Albion alespoň pravidelně začíná sbírat body, nedávno dokonce remizoval s Manchesterem United, na což navázal plichtou proti Burnley. Dnešní domácí však stále na záchranu ztrácí propastných jedenáct bodů, což už se bude těžko dohánět.

    Poslední tři utkání
    Burnley vs. West Brom – 0:0
    West Brom vs. Manchester United – 1:1
    Tottenham vs. West Brom – 2:0
     
    Brighton & Hove Albion FC
    Brighton je na tom o něco lépe, i když také řeší záležitosti týkající se sestupu. Dnešní hosté se tak nachází na šestnáctém místě, ale v klidu být nemohou, protože na sestupovou zónu mají jen čtyřbodový náskok, který se snaží snížit Fulham. Brightonu se navíc po výhrách nad Tottenhamem a Liverpool už přece jen přestává dařit, jelikož v posledních třech utkáních nezapsal vítězství. S Aston Villou a Burnley zapsal remízu, naposledy pak nestačil na Crystal Palace. Dnes má ale Brighton obrovskou příležitost k výhře.

    Poslední tři utkání
    Brighton vs. Crystal Palace – 1:2
    Brighton vs. Aston Villa – 0:0
    Leicester vs. Brighton – 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, O'Shea, Bartley (C), C. Townsend – Yokuşlu – M. Phillips, Gallagher, Maitland-Niles, Matheus Pereira – Diagne.
    Náhradníci: Button – Ivanović, Peltier, Livermore, Diangana, Sawyers, Robson-Kanu, Robinson, Grant.

    Brighton & Hove Albion FC: Sánchez – Veltman, White, Dunk (C), Burn – Groß, Bissouma, Mac Alister, Connolly – Trossard, Maupay.
    Náhradníci: Steele – Moder, Lallana, Alzate, D. Pröpper, Džahánbachš, Welbeck, Tau, Zeqiri.

    Rozhodčí: Mason – Scholes, Wood.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Robert Sánchez už se dostal do hry a divákům rozhodně neuniklo, že hraje s kšiltovkou, což se jen tak nevidí. Je to ale zcela pochopitelné, protože na něj svítí ostré slunce.
     
    2
    West Brom už získal první rohový kop, takže mohl přijít centr až do malého vápna, kde už musel tasit zákrok gólman Brightonu.
     
    4
    Brighton už se začíná pevně usazovat na útočné polovině, ale nyní na něj protihráči pořádně zatlačili, takže se raději stáhl až ke svému brankáři.
     
    5
    Baggies tentokrát zkoušeli útočit přes pravou stranu hřiště, protože za pomoci napadání přece jen získali míč, ale tam si dobrý obranný zákrok připsal jeden z hostů.
     
    6
    Matheus Pereira rozehrál další rohový kop a míč tak opět skákal v malém vápnu, ale tam to opět Seagulls úspěšně vyřešili.
     
    7
    Yves Bissouma výborně sebral míč protihráči a hosté tak okamžitě směřují dopředu, ale nakonec se stejně stahují zpátky.
     
    8
    Matt Phillips si na levé straně hřiště našel odražený míč a vzduchem tak mohl poslat míč do šestnáctky, ale žádného spoluhráče tam nenašel.
     
    9
    Hromadný souboj na středu hřiště nakonec dopadl lépe pro Bromwich, který se tak uchyluje ke klidné kombinaci kolem půlící čáry.
     
    10
    Racci v úvodu utkání kupodivu zaostávají, domácí z toho vytěžili aut poblíž pokutového území, který letěl přímo do šestnáctky, ale ani tentokrát nepřišla úspěšná hlavička.
     
    11
    West Brom právě vstřelil branku!
    Baggies z úvodní aktivity otevírají gólový účet tohoto duelu! Conor Gallagher od rohového praporku opět centroval do malého vápna, kam se k hlavičce konečně dostal KYLE BARTLEY, jenž míč nechytatelně poslal do pravé části branky. Asistence: Conor Gallagher.
    11. Kyle BARTLEY - 1:0
     
    13
    Sam Johnstone se protáhl chyceným nákopem soupeře, následně rozehrává na levou stranu, odkud se domácí pokoušejí o úspěšné založení dalšího útoku.
     
    14
    West Brom je samozřejmě najednou ve velké pohodě, takže stále drží častěji míč. Po nepřesném nákopu získal i cenný aut.
     
    15
    Robert Sánchez v klidu chytá dlouhý aut a s rozehrávkou chvíli váhá, protože Brighton nutně potřebuje uklidnit hru.
     
    16
    Ben White se uvolnil za obranou a dostal tak přihrávku od Neala Maupaye, ale pas byl příliš dlouhý, takže doplachtil až mimo hrací plochu.
     
    17
    Seagulls mají poprvé v utkání výhodu rohového kopu, také z toho byla nebezpečná situace, ale Daniel Burn v hlavičkovém souboji protihráče nepřetlačil.
     
    18
    Okay Yokuşlu však zabránil Danielu Burnovi v zakončení jen za pomoci ruky, kterou nešťastně trefil míč a Brighton tak může srovnat z penalty!
    18. Penaltová situace
     
    19
    Pascal Groß při penaltě selhal! Sam Johnstone sice neměl šanci na zákrok, ale branka to stejně není, protože balón skončil na horní tyči!
    19. Penalta Große
     
    21
    Hosté jsou trochu otřesení z neproměněné penalty, což vydýchávají klidnou kombinací na vlastní polovině. Na gól přece jen ještě mají dostatek času.
     
    23
    West Brom rozehrává přímý kop poblíž půlící čáry, ale i odtud přišel nákop až do šestnáctky, ale tam měl snadnou práci Robert Sánchez.
     
    24
    Jöel Veltman má prostor na pravé straně, ale rychle se k němu stáhl protihráč, který ho donutil ke zpětnému pasu.
     
    25
    Brighton začíná být směrem dopředu o dost aktivnější, dlouhou kombinaci ale docela zbytečně ukončil nákopem za obranu, který ale skončil jen u brankáře.
     
    27
    West Brom se však občas taky dostane do útoku, nyní tak přišel nákop z pravé strany, který ale také skončil jen u gólmana.
     
    28
    Conor Gallagher při obraně kousek před pokutovým území jednoznačně fauloval, hosté tak budou mít výhodu standardní situace ze slibné pozice.
     
    29
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k rozehře přímého kopu, i když si brankář domácích pořád stavil zeď. Toho dokonale využil právě domácí kapitán, který okamžitě poslal míč do sítě. Po kontrole u videa gól ale přece jen neplatí.
    29. Dunk zcela zaskočil všechny protihráče, ale jeho gól nakonec neplatí
     
    31
    Celá situace se pořád řeší u videa, zároveň se na hřišti rozjel debatní kroužek, protože West Brom samozřejmě s brankou nesouhlasí, zatímco Brighton jasně říká, že by to mělo platit.
     
    34
    Lewis Dunk se i na druhý pokus pokusil o přímý gól, ale Sam Johnstone byl tentokrát připravený, takže zaznamenal jistý zákrok.
     
    35
    Hosté tedy neproměnili penaltu a ani jim nebyla uznána jedna branka. Ta je samozřejmě obrovská zátěž na psychiku, uvidíme, jak se s tím popasují.
     
    36
    West Brom je naopak pořád ve velkém klidu a s chutí podniká další útočné výpady, nyní tak získal aut na pravé straně hřiště.
     
    37
    Brighton přece jen obranu zvládl, ale následně mu velké problémy s přechodem půlící čáry. Jöel Veltman v souboji jen tak tak udržel míč.
     
    40
    Hosté tentokrát přímý kop rozehráli nakrátko a až pak se pokusili o centr, který ale domácí obrana srazila na roh.
     
    41
    Baggies naprosto bez problémů ustáli rohový kop soupeře a nyní už budou usilovat o to, aby těsné vedení udrželi aspoň do přestávky.
     
    42
    West Brom zvládl další obrannou fázi a nakonec získal odkop pro svého brankáře, který míč posílá co nejdál od své klece.
     
    43
    Robert Sánchez po delší době zasáhl do hry, protože se Mbaye Diagne tlačil k zakončení hlavou, ale brankář hostů proti němu chytře vyběhl a sebral mu míč.
     
    44
    Jeden z domácích si při hlavičkovém souboji tentokrát pomohl nedovoleným zákrokem, Brighton tak může rozjíždět jeden z posledních útoků první půle.
     
    45
    Jöel Veltman velmi aktivně napadal Conora Townsenda, který nakonec neudržel míč, což zachránil pouze nedovoleným zákrokem.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45+2
    Seagulls to po delší době moc dobře vykombinovali, díky čemuž byl ve slibné střelecké pozici Aaron Connolly, který ale technickým zakončením na vzdálenější tyč neuspěl!
     
    45+3
    Sam Johnstone co nejvíce času sbírá rozehrávkou, po chvíli pak nakopává míč co nejvíce dopředu, protože jeho spoluhráči většinu soubojů vyhrávají.
     
    45+4
    Domácí mohli zničehonic vézt o dvě branky, protože z bezprostřední blízkosti pálil Ainsley Maitland-Niles, ale Robert Sánchez udržel naději pro svůj tým výborným zásahem!
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:05.
     
    V nastavení se stalo opravdu hodně věcí, ale další branka už nepadla, takže West Brom pořád vede o jednu branku díky gól v úvodu utkání. Brighton však mohl vyrovnat už několikrát, nejprve nevyužil penaltu a následně se mu neuznalo ani dost kontroverzní branka. Pak už domácí udrželi těsný náskok díky výborné práci svého brankáře, ale stále je čeká spousta práce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Alexis Mac Alister, přichází Adam Lallana.
     
    48
    Mbaye Diagne nedostihl míč před postranní lajnou, také proto, že jej dobře bránil Ben White. O rozehrávku se postará Robert Sánchez.
     
    50
    Zatím se hraje ve druhé půli hodně opatrný fotbal, u míče jsou spíš hosté, ovšem do žádné šance se nemohou dostat.
     
    52
    Neal Maupay si naťukl míč s Adamem Lallanou, poté zřejmě zahrál rukou, ale hra pokračovala a hráč hostů vystřelil z pravé strany, Johnstone míč vyrazil jen před sebe a k dorážce doběhl Aaron Connolly, který ovšem zblízka bránu trestuhodně přestřelil.
    52. Maupay nevyrovnal
     
    54
    Domácí rozehráli přímý kop, Conor Gallagher však poslal svoji prudkou střelu pouze do jednoho z protihráčů.
     
    56
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    56
    Málem se hráči Bromwiche dostali do šance, přihrávka z pravé strany však klubkem hráčů neprojela a hosté odkopávají balón do bezpečí.
     
    58
    Hráči hostujícího celku si přihrávají u středové lajny a vymýšlí, kudy vést útok.
     
    59
    Aaron Connolly byl připraven zakončovat v pokutovém území, ale přihrávka k němu nedorazila. Nakonec střílel Yves Bissouma, ovšem příliš vysoko nad.
     
    60
    Domácí zastavili akci soupeře a míč poslali k jeho brankáři.
     
    61
    Hosté však byli velmi rychle zpátky a do šance se málem dostal Neal Maupay, ale těsně před tím, než stihl zakončit, zakopl balón do zámezí jeden z hráčů West Bromwiche.
     
    61
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Aaron Connolly, přichází Danny Welbeck.
     
    62
    Pascal Groß poslal nadýchaný centr před bránu, kde hlavičkoval prudce Adam Lallana, ovšem mezi tři tyče nezamířil.
     
    64
    Příliš prudký pas Yves Bissouma nedoběhl a u balónu byl dříve Sam Johnstone.
     
    64
    Leandro Trossard mohl za svůj faul u rohového praporku klidně vidět žlutou kartu, hlavní arbitr mu jen domlouvá.
     
    65
    Robert Sánchez uklidil letící míč do rukou, poté byl faulován Mattem Phillipsem a hodně se rozčiloval, že nebyla soupeři udělena žlutá karta.
     
    67
    Neal Maupay si zpracoval balón, místo střely z hranice pokutového území přihrál na střed, kam naběhl Leandro Trossard, ovšem jeho rychlá střela skončila jen v místech, kde stál připravený domácí brankář.
     
    69
    Hosté pokračují v útočné snaze, ale po nepřesné přihrávce letí míč za domácí svatyni a Sam Johnstone s rozehrávkou pospíchat jistě nebude.
     
    71
    Na trávníku zůstává ležet Kyle Bartley, na nohy mu šel pomoci Danny Welbeck.
     
    72
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Grady Diangana.
     
    73
    Daniel Burn centroval nepřesně, soupeř mohl díky tomu odehrát míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    74
    A hosté mají obrovskou šanci vyrovnat, po faulu Conora Townsenda v pokutovém území je odpískán pokutový kop.
    74. Penaltový zákrok
     
    75
    Danny Welbeck (Brighton & Hove Albion FC) neproměňuje pokutový kop. Hráč hostujícího celku zamířil pravačkou do levé tyče, od níž se míč odrazil zpět k Welbeckovi, jenže ten byl odrazem tak překvapen, že nedokázal balón dorazit do prázdné brány.
    75. Penalta
     
    77
    Sam Johnstone nejprve vyrazil tvrdou ránu z pravé strany, krátce na to střílel Pascal Groß levačkou na vzdálenější tyč, vypadalo to, že míč skončí v brance, ale ten se nakonec stočil do zámezí. Brightonu dnes není přáno dát gól.
     
    79
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matheus Pereira, přichází Branislav Ivanović.
     
    81
    Žlutí si teď špatně přihráli při rozehrávce, čímž zastavili svoji akci a navíc umožnili soupeři vhazovat. Ten může šetřit čas.
     
    82
    Domácí rozehráli roh, míč se vzduchem snesl přímo do náruče Roberta Sáncheze, který rychle rozehrává.
     
    83
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Mbaye Diagne, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Ben White, přichází Jakub Moder.
     
    86
    Přetažený centr jednoho z hostů letí daleko do zámezí, šance Brightonu tím končí.
     
    88
    Žlutý tým si faul u hranice pokutového území nevymodlil, jeho hráči se tak musí rychle vrátit zpátky.
     
    89
    Sledujeme řadu nepřesností na obou stranách, což vyhovuje více domácímu celku, který nikam nepospíchá.
     
    90+1
    Nastavují se ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Vypadalo to na další slibnou šanci Brightonu, domácí ovšem odkopli balón včas do bezpečí.
     
    90+2
    Jakub Moder se snažil skluzem tečovat přihrávku, ale ta byla příliš prudká.
     
    90+3
    Jakub Moder znovu v akci, tentokrát zkoušel střelu z velké dálky, ale trefil pouze bránícího soupeře.
     
    90+4
    West Bromwich drží balón daleko od své brány a jeho hráči už jen čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas už branku nepřinesl, třebaže k ní nebylo daleko. Byli to především hosté, kteří byli více aktivní a kteří byli blízko vyrovnání, ovšem Danny Welbeck z penalty trefil pouze tyč. Hostům dnes nebylo přáno skórovat a s West Bromwichem tak prohráli těsně 0:1.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12. (18:01:23)

    Petr Frömel

    Lukáš Mihal

    Branky: 11. Bartley (Gallagher)

    Neproměněná penalta: 19. Groß (BRN), mimo, 75. Welbeck (BRN), mimo


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.
    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, O'Shea, Bartley (C), C. Townsend – Yokuşlu – M. Phillips (72. Diangana), Gallagher, Maitland-Niles, Matheus Pereira (79. Ivanović) – Diagne (83. Robson-Kanu).
    Náhradníci: Button – Ivanović, Peltier, Livermore, Diangana, Sawyers, Robson-Kanu, Robinson, Grant.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Veltman, White (84. Moder), Dunk (C), Burn – Groß, Bissouma, Mac Alister (46. Lallana), Connolly (61. Welbeck) – Trossard, Maupay.
    Náhradníci: Steele – Moder, Lallana, Alzate, D. Pröpper, Džahánbachš, Welbeck, Tau, Zeqiri.

    Rozhodčí: Mason – Scholes, Wood
    thejrc.org