Eibar – Huesca 1:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 0:2 (kon.) | Alavés – Osasuna 0:1 (kon.)
Getafe – Valencia 3:0 (kon.)
konec
SD Eibar
1:1 (0:0)
SD Huesca
Sobota 27.02.2021, 14:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobré odpoledne při španělské kopané! Dnes se rozjíždí 25. kolo LaLigy, které odpálí souboj ze spodní části tabulky mezi Eibarem a Huescou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    SD Eibar
    Eibar každoročně bojuje o udržení a letos zatím tuto bitvu příliš nezvládá. Aktuálně se sice nachází mimo sestupovou příčku, ale od ztráty toho místo ho dělí jen lepší skóre v porovnání s Valladolidem a Elche. Dnešní domácí tak drží jen sedmnáctou pozici a nic nenasvědčuje tomu, že by se z něj měli dostat. Na ligovou výhru totiž čekají od 3. ledna, od tohoto data zaznamenali pět porážek a pouhé dvě remízy, které uhráli proti Celtě Vigo a Valladolidu. Naposledy pak Eibar v záchranářském souboji nestačil na Elche, takže to dnes určitě zkusí odčinit proti Huesce.

    Poslední tři utkání
    Elche vs. Eibar – 1:0
    Eibar vs. Valladolid – 1:1
    Osasuna vs. Eibar – 2:1
     
    SD Huesca
    Huesca má v poslední době lepší výsledky než její dnešní soupeř, ale zatím to nestačí k tomu, aby se dostala ze dna tabulky, kde už se nachází pěkně dlouho. Nyní alespoň dohání bodovou ztrátu, protože z posledních pěti duelů zaznamenala rovnou dvě vítězství, které zapsala proti Valladolidu a v posledním duelu přehrála Granadu. Mezitím si ještě dnešní hosté připsali porážky s Realem Madrid a Sevillou, což se samozřejmě dalo čekat. Huesce však už stačí k postupu mimo sestupovou zónu jediná výhra, která by určitě mohla přijít dnes, protože se jí v poslední době daří proti tabulkovým sousedům.

    Poslední tři utkání
    Huesca vs. Granada – 3:2
    Sevilla vs. Huesca – 1:0
    Huesca vs. Real Madrid – 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Pozo, P. Oliveira, Bigas, Cote – P. León, Papakouli Diop, Expósito, Gil – Enrich, Kike García (C).
    Náhradníci: Mikel – Miota, Quique, Rafa, Muto, Kévin Rodrígues, Inuj, Burgos, Garcia, Arbilla, Recio, S. Álvarez.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Pulido (C), Siovas, Insua – Maffeo Becerra, Ferreiro, I. Doumbia, Seoane, Galán – Escriche, Mir.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Pedro López, Sandro Ramírez, Gómez, Ontiveros, Okazaki, Carlos, Vavro, B. García, M. Rico.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Eibar se hned po úvodním výkopu tlačí dopředu za pomoci nákopu, což jí nakonec přineslo první rohový kop utkání.
     
    2
    Centr od rohového praporku byl docela nebezpečný, protože se po něm dostal k hlavičce k malém vápnu Sergi Enrich, ale ten mířil příliš vysoko.
     
    4
    Domácí stále mají jasně navrch a většinu času drží míč pod kontrolou, nyní začínají zrychlovat hru kombinací na útočné polovině.
     
    5
    Álvaro Fernández Llorente odkopává od své klece co nejdál, ale následný hlavičkový souboj jeho spoluhráč nezvládl.
     
    6
    Kike García se rozbíhal po pravé straně, kam dostal také nákop, ale vysoký míč si velmi dobře pohlídal Pablo Insua.
     
    7
    Bryan Gil dobře vypomohl obraně, kdy nejprve odkopl míč do autu a po něm už se prezentoval přesným pasem, takže Eibar zakládá další ofenzivu.
     
    8
    Huesca už také začíná být nebezpečná, poblíž šestnáctky tak operoval Javier Galán, který ale skončil na trávníku, avšak faul se nepíská.
     
    9
    Kike García s připravoval na zakončení hlavou, jenže centr byl příliš vysoký, takže míč zvládl pouze prodloužit na svého spoluhráče.
     
    10
    Pedro León si i tentokrát vzal na starost rohový kop, ale nyní už příliš úspěšný nebyl, protože hosté okamžitě dostali míč z vápna.
     
    11
    Idrissa Doumbia se pokusil o nákop po pravé straně, jenže ten ihned zastavil Cote, který dokonce sklepl míč na spoluhráče.
     
    13
    Jorge Pulido docela zbytečně přišel při rozehrávce o míč, což následně mohl potrestat Kike García, který po šikovném pasu z pravé strany zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale bránu stejně netrefil!
     
    15
    Pedro Bigas schytal od protihráče bolestivého šlapáka, takže není divu, že potřebuje trochu času na rozdýchání.
     
    16
    Pedro Bigas si nakonec nějak poranil stehno, takže ihned po případu lavičce signalizoval, že bude muset střídat. Dokonce si pro něj přišly i nosítka.
     
    17
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro Bigas, přichází Anaitz Arbilla.
     
    19
    Javier Galán při souboji na středu hřiště donutil soupeře k nedovolenému zákroku, Huesca tak bude moci v klidu kombinovat.
     
    20
    Idrissa Doumbia to se svou přihrávkou neodhadl dobře, protože protihráč proti němu bleskově vystoupil a nakonec ho připravil o míč.
     
    21
    Cote při souboji na levé straně neudržel míč na hrací ploše, Pablo Maffeo Becerra tak následně může vhazovat.
     
    22
    Domácí se pořád zkouší prosadit zejména za pomoci centrů, ale další z nich nebyl přesný, protože proletěl celým vápnem bez jediného doteku.
     
    23
    Pedro León vyvinul dobrou rychlost a protlačil se tak k nákopu po pravé straně, který stačil poslat i před bránu, ale tam byl připravený brankář hostů.
     
    25
    Papakouli Diop si při souboji pomohl nedovoleným zákrokem, čemuž se hodně diví, ale míč každopádně připadne Huesce.
     
    26
    Dani Escriche dostal dobrý pas do běhu, ale selhal při zpracování, čehož okamžitě využil obránce, který ho skluzem poslal do rukavic svého brankáře.
     
    27
    Álvaro Fernández Llorente nerozehrál vůbec přesně, protože mu nákop na pravou stranu uletěl až za postranní čáru, což znamená aut pro domácí.
     
    28
    Bryan Gil se sice dobře nabídl na hraně pokutového území, ale se zpracováním míče byl příliš pomalý, čehož okamžitě využil Jorge Pulido.
     
    29
    Pedro León je dnes dost aktivní, na pravé straně si opět řekl pohybem o míč, ale tentokrát mu chybělo dobré zpracování.
     
    30
    David Ferreiro se sice dobře uvolnil za obranou, ale byl v jasném ofsajdu, což samozřejmě neušlo pozornosti asistenta rozhodčího.
     
    31
    Eibar většinu útoků táhne přes pravou stranu, ale tam tentokrát nenašel cestu, takže se jen tak tak stáhl zpátky na svou polovinu.
     
    32
    Pedro León tentokrát svým centrem od rohového praporku hledal Papakouliho Diopa, ale u míče byl dřív jeden z obránců, který ho neprodleně poslal z nebezpečné zóny.
     
    33
    Kike García si vynutil nedovolený zákrok poblíž levé postranní čáry, což znamená další nebezpečnou standardku pro domácí fotbalisty.
     
    34
    David Ferreiro nezachytil vysoký nákop na pravou stranu, Eibar však při následném autu selhal, takže míč mají opět hosté.
     
    36
    Javier Galán si za své tvrdé počínání proti protihráče vysloužil první žlutou kartu utkání.
     
    37
    V posledních minutách se docela často přerušuje kvůli nedovoleným zákrokům, proti pravidlům hrál opět Papakouli Diop.
     
    38
    Domácí jsou stále o něco aktivnější, což potvrzují aktivním napadáním, čímž nakonec donutili protihráče k nepřesnému nákopu.
     
    39
    Idrissa Doumbia šikovnou patičkou zmátl protihráče, ale zároveň se nachytal i jeho spoluhráč, který tak míč neudržel.
     
    40
    Pablo Maffeo Becerra vynutil dalšímu domácího hráči ošetřování docela dost ostrým šlapákem, za který samozřejmě vidí žlutou kartu.
     
    42
    Anaitz Arbilla byl na levé straně v těžké pozici, ale nakonec z otočky dokázal obhodit napadajícího protihráče.
     
    43
    Javier Galán si našel odražený míč a díky dobrému zrychlení se dostal do střelecké pozice, ale rána skončila jen mimo tři tyče.
     
    44
    První půle se už přece jen začíná pomalu dohrávat. Ani jeden tým už dopředu příliš nespěchá, protože tím nechce nic riskovat.
     
    45
    Eibar se ještě prokombinoval do pokutového území, ale nakonec byl v ofsajdovém postavení přichycen Pedro León, takže domácí už další útok v tomto poločase nejspíš nestihnou.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+2
    Tak Eibar přece jen mohl jít do vedení! Pedro León se zničehonic výborně uvolnil na hraně pokutového území, odkud následně zakončoval nebezpečným volejem, který skončil jen na horní tyči!
     
    45+3
    Huesca už zoufale doufá v pískot hlavního rozhodčího, protože domácí se pevně drží na útočné polovině a dokonce přišlo další zakončení, o které se tentokrát postaral Sergi Enrich, ale ten také mířili moc vysoko.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    Souboj dvou týmů ze spodní části tabulky nám podle očekávání nenabídne moc gólů, o případném výherci nejspíš rozhodne jen jedna branka. K té má rozhodně blíže Eibar, který je směrem dopředu o dost aktivnější než Huesca a vytvořil si tak už nějaké gólové příležitosti. Největší šanci měl v samotném závěru Pedro León, který ale nastřelil jen brankovou konstrukci. Pokud však domácí budou pokračovat v aktivitě, určitě se časem prosadí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Álvaro Fernández Llorente se obětavě vrhl proti centru, ale přitom se tvrdě střetnul se skluzujícím Sergim Enrichem, což je určitě bolestivá záležitost, ale naštěstí z toho nebude nic vážného.
     
    48
    Eduardo Expósito se prezentoval nadějnou střelou z dálky, ale ta se nevešla mezi tři tyče, takže se Huesca opět může pokoušet o rozehrávku.
     
    49
    Rafael Mir si nabíhal po levé straně jen z ofsajdového postavení, postranní rozhodčí ho ihned mává.
     
    50
    David Ferreiro raději na pravé straně odkopl míč mimo hrací plochu, útok Eibaru ale tak zdaleka nekončí, protože vzápětí získal rohový kop.
     
    51
    Pedro León samozřejmě rozehrává i tuto standardní situaci, po jeho centru si ale Sergi Enrich pomohl při zpracování rukou, což hlavní rozhodčí ihned píská.
     
    52
    Po delší době se hosté dostali na útočnou polovinu, kde získali aut, který směřoval do šestnáctky, ale míč odtud poslal bleskově pryč Bryan Gil.
     
    54
    Eibar se založením další útočné akce vůbec nespěchá, tentokrát to zkouší za pomoci klidné kombinace směrem dopředu.
     
    55
    Domácí se nakonec prezentovali nepřesným nákopem, po kterém se míče chopila Huesca, která to také zkouší směrem dopředu za pomoci pomalé kombinace.
     
    56
    David Ferreiro ve skluzu výborně zpracoval přihrávku a s míčem tak zamířil do šestnáctky, odkud zkoušel ještě uvolnit jednoho ze spoluhráčů v malém vápně, ale to se mu přes obránce nepovedlo!
     
    57
    Na druhé straně hřiště už musel zasahovat gólman hostů, který to ale neměl vůbec složité, protože střele z dálky scházela potřebná razance.
     
    58
    Pedro León hrál při souboji s nohou moc vysoko, takže hrozil zásah do hlavy. Hlavní rozhodčí tak odpískal nedovolený zákrok domácímu hráči.
     
    59
    Huesca rozehrávala svůj první rohový kop až teď, bleskově ho rozehrála nakrátko, ale stejně jí to bylo k ničemu.
     
    60
    Oba týmy už mají na vstřelení gólu jen třicet minut, což už není moc času. Ani jednomu celku se navíc směrem dopředu moc nedaří.
     
    60
    Před Coteho se díky své dravosti dostal David Ferreiro, ale hráči Eibaru se to vůbec nelíbilo, takže ho zezadu chytl a nakonec ho poslal k zemi. Zasloužená žlutá karta.
     
    62
    Domácí sice směrem dopředu nevymysleli moc přesný nákop, ale stejně tam získali míč, takže se mohli postarat o další centr, ale ten v klidu pokryl Álvaro Fernández Llorente.
     
    63
    Yoel Rodríguez byl daleko ze své brány, protože očekával nákop za obranu, což dobře odhadl, protože opravdu přišel. Míč tak v klidu chytil do svých rukavic.
     
    64
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Idrissa Doumbia, přichází Mikel Rico.
     
    65
    Bryan Gil nemohl zachytit příliš vysoký nákop, což znamená odkop pro brankáře Huescy, který s ním nebude vůbec spěchat.
     
    66
    Tempo je v posledních minutách velmi pomalé, o což se starají hlavně hosté, kteří při kombinaci nikam nespěchají a zároveň se velmi dobře brání.
     
    68
    Javier Galán z levé strany šikovně přenesl míč na útočnou polovinu, avšak jeho spoluhráč selhal při zpracování, takže balón doputoval až za postranní čáru.
     
    69
    Alejandro Pozo se také neprezentoval vůbec špatným pasem, jenže Kike García v dobré pozici pro hlavičku ani nezakončil.
     
    70
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Jošinori Muto.
     
    71
    Pedro León snad poprvé v zápase zkusil z přímého kopu přímé zakončené, které se mu ale vůbec nepovedlo, protože skončilo pár metrů nad brankou.
     
    72
    Huesca se po delší době začala aktivně napadat, což musel chycením míče řešit Yoel Rodríguez, který následně nechyboval.
     
    73
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Dani Escriche, přichází Sandro Ramírez.
     
    73
    Na vidění byl další šlapák, o který se postaral Pedro León a schytal ho Javier Galán. Hlavní rozhodčí tak uděluje čtvrtou žlutou kartu zápasu.
     
    75
    Rafael Mir mohl být hrdinou svého týmu, volej ze středu pokutového území se mu ale vůbec nepovedla, protože byla neskutečná pomalá a skončila tak jenom v rukavicích brankáře!
     
    76
    Jošinori Muto byl poprvé po svém příchodu vidět a nyní a rozhodně to nebylo v pozitivním světle, protože svůj tým připravil o útok útočným faulem.
     
    77
    Pedro León si na pravé straně připsal jen neúspěšné zpracování, jeho spoluhráči ale ihned napravili jeho chybu vyhraným soubojem.
     
    78
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Cote, přichází Rafa.
     
    79
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Aleix Garcia.
     
    79
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro León, přichází Kévin Rodrígues.
     
    80
    Eibar načíná posledních deset minut útočným snažením, ale při něm se nemůže ani přiblížit k pokutovému území.
     
    81
    Huesca právě vstřelila branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení a rázem útočí na tři body! Celou akci začal David Ferreiro, který na pravé straně chytrou patičkou uvolnil Pabla Maffea Becerru, který následně vymyslel výborný centr na SANDRA RAMÍREZE, který si míč šikovně zpracoval stehny a následně zametl balón pod horní tyč. Asistence: Pablo Maffeo Becerra.
     
    83
    Eibar právě vstřelil branku!
    Domácí okamžitě mažou hrozbu porážky a po dvou minutách srovnávají krok! Po pěkném centru od rohového praporku z kopačky Aleixe Garcii se o to postaral PAPAKOULI DIOP, který v malém vápnu dokázal hlavou míč poslat ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Aleix Garcia.
     
    85
    Domácí útočí na obrat, Papakouli Diop opět zakončoval, ale nastřelil jen jednoho z obránců.
     
    86
    Huesca se stále nachází pod obrovským tlakem a nyní myslí jen na udržení vyrovnaného stavu. Po špatném autu soupeře tak zvládla další defenzivu.
     
    87
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Pablo Maffeo Becerra, přichází Pedro López.
     
    87
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Rafael Mir, přichází Sergio Gómez.
     
    88
    Hosté přece jen ještě dostávají míč pod pevnou kontrolu a mohou se ještě pokusit o úspěšnou ofenzivu.
     
    89
    Sandro Ramírez mohl přidat druhou branku, ale v dobré příležitosti ho vychytal Yoel Rodríguez! Nakonec je to ale jedno, protože se mává ofsajd.
     
    90
    Huesca mohla díky dobrému napadání opět útočit, ale nákop za obranu byl dost nepřesný a skončil jen v rukavicích brankáře, který rychle rozehrává.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Ani jeden tým už směrem dopředu nic neriskuje, dneska to tak nejspíš opravdu skončí remízou.
     
    90+3
    Álvaro Fernández Llorente ještě jednou odkopne od své branky, ale spoluhráče nejspíš k dalšímu gólu nevybídne.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Nakonec jsme se gólů přece jen dočkali, ale zápas stejně končí očekávanou remízou. Huesca však šla kupodivu do vedení, i když výkonnostně zaostávala, ale Eibar nechtěl přijít o body, takže bleskově srovnal krok. To se všechno událo během dvou minut v závěrečné desetiminutovce. Následně už to oba týmy ubránily a po zásluze berou jeden bod.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:9. Fauly: 19:11.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek soboty. (15:59:29)

    Lukáš Mihal

    Branky: 83. Papakouli Diop (Garcia) – 81. Sandro Ramírez (Maffeo Becerra)

    Karty:   60. Cote (EIB), 73. P. León (EIB) – 36. Galán (HSC), 40. Maffeo Becerra (HSC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:9. Fauly: 19:11.
    SD Eibar: Y. Rodríguez – Pozo, P. Oliveira, Bigas (17. Arbilla), Cote (78. Rafa) – P. León (79. Kévin Rodrígues), Papakouli Diop, Expósito, Gil (79. Garcia) – Enrich (70. Muto), Kike García (C).
    Náhradníci: Mikel – Miota, Quique, Rafa, Muto, Kévin Rodrígues, Inuj, Burgos, Garcia, Arbilla, Recio, S. Álvarez.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Pulido (C), Siovas, Insua – Maffeo Becerra (87. Pedro López), Ferreiro, I. Doumbia (64. M. Rico), Seoane, Galán – Escriche (73. Sandro Ramírez), Mir (87. Gómez).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Pedro López, Sandro Ramírez, Gómez, Ontiveros, Okazaki, Carlos, Vavro, B. García, M. Rico.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena
    thejrc.org