Spezia – Parma 2:2 (kon.) | Bologna – Lazio 2:0 (kon.) | Hellas Verona – Juventus 1:1 (kon.)
konec
Spezia Calcio
2:2 (0:2)
Parma Calcio 1913
Sobota 27.02.2021, 15:00 • Stadio Alberto Picco • Italská Serie A • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Parma si do druhého poločasu sice odnesla nadějné dvoubrankové vedení, avšak o něj nakonec přišla. Domácím se povedlo v úvodu poločasu snížit na rozdíl jediné branky, načež svou druhou dnešní trefu znovu obstaral Gyasi, který tak nakonec zařídil nerozhodný konec. Parma totiž absolutně nedokázala navázat na výkon z prvního poločasu, v tom druhém totiž tahala za kratší konec provazu, a nakonec bere pouze jeden bod.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:18. (16:56:30)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rozehrávku volného kopu si vzal na starost právě Kucka, který ho kop znamenitě. Zákrok zápasu ovšem vytasil Provedel, který podržel svůj celek.
     
    90+1
    Kucka se nyní s míčem dostával k hranici pokutového území, kde nakonec narazil pouze do protihráče. Poté si Parma dokázala vybojovat standardní situaci.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Gennaro Acampora (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    88
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Kevin Agudelo, přichází Cristian Dell'Orco.
     
    88
    Loktem si nyní pomohl domácí Nzola, který pochopitelně uviděl kartónek.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě by to mohlo být hodně zajímavé. Zároveň musíme počítat s delším nastaveným časem.
     
    86
    Snadná práce pro brankáře Provedela, kterému se poté povedlo rozehrát výhozem do strany na volného Vignaliho. Parma se v posledních minutách trápí.
     
    85
    V krátkém časovém sledu tu je další žlutá karta, znovu pro hostující celek, tentokráte pro Gagliola.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jasmin Kurtić (Parma Calcio 1913).
     
    84
    Ismajli to zkoušel výpadem k hranici pokutového území, kde ovšem po souboji s protihráčem skončil na zemi. O faul se nejednalo, sudí nechává pokračovat.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá poslední desetiminutovka. Parma přišla o nadějné dvoubrankové vedení, v posledních minutách je ale o něco aktivnější.
     
    82
    Do pokutového území si poté seběhl Busi, který se pokoušel o zakončení. Ven z branky se ovšem vydal také brankář Provedel, jenž šel do souboje podezřele.
     
    81
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Sepe. Ten to pro změnu zkoušel vysokým odkopem na druhou stranu, kde si míč našel zadák Érlic.
     
    80
    O rozehrávku se nyní pokoušel domácí Ismajli, který si naopak rozmyslel výpad směrem kupředu, místo kterého zpětnou nahrávkou oslovil brankáře Provedela.
     
    79
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Valentin Mihaila, přichází Dennis Man.
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Hernani, přichází Lautaro Valenti.
     
    77
    Po delší době zahrozila také hostující Parma, jenomže hlavičkový pokus se nakonec snesl vedle branky. Provedel proto nemusel zasahovat, sám bude odkopávat.
     
    75
    Vedoucí branku domácích měl navíc na své noze Maggiore, který si uvnitř pokutového území navedl míč na pravou nohu, avšak mířil přímo doprostřed.
     
    73
    V pokutovém území si padající míč dokázal najít domácí Nzola, který se okamžitě pokoušel o zakončení. Na hranici malého vápna ho zablokoval protihráč.
    72. Emmanuel GYASI - 2:2
     
    72
    Spezia právě vstřelila branku!
    Domácí celek přeci jenom vyrovnává výsledek! Spezia se totiž dostala k velkému náporu, který nakonec přinesl prudkou střílenou nabídku z kopačky Verdeho. Na jeho nabídku si dokázal na malém vápně seběhnout EMMANUEL GYASI, který bezpečně procedil míč za záda brankáře.
     
    71
    Sepe to nakonec zkoušel dalekonosným pasem na opačnou stranu hrací plochy. Tam se do souboje pouštěl útočník Grassi, kterému se povedlo prodloužit.
     
    70
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Simone Bastoni, přichází Mbala N'Zola.
     
    69
    Míč se poté snesl pouze do zámezí, domácím další útočná akce vůbec nevyšla. Sepe tak neměl žádnou větší práci, naopak bude moci znovu rozehrávat.
     
    68
    Z hodně velké vzdálenosti od branky to navíc poté zkoušel Kucka, který se pokoušel překvapit brankáře Provedela, kterému se přesto povedlo zasáhnout.
     
    67
    Spezia tak dokázala vrátit míč na polovinu soupeře, kde to příliš naivním úprkem po pravém křídle zkoušel Acampora, kterého dokázal zastavit Gagliolo.
     
    66
    Na útočnou polovinu se poměrně jednoduše dostal hostující Pezzella, který se poté pokoušel dostat za záda protihráče, jenomže Vignali zakročil čistým způsobem.
     
    65
    Poté se dokonce na zemi objevil hlavní sudí, jenomže se nejednalo o nic vážného. Pokračovat se bude odkopem, Sepe nebude zcela jistě nikam spěchat.
     
    64
    Parma to poté zkoušela rychlou souhrou středem hrací plochy, kde ovšem dokázal zakročit domácí Acampora, který pro změnu vrátil míč na útočnou polovinu.
     
    63
    Bastoni si vzal na starost rozehrávku i další standardní situace. Centr ovšem stočil přímo do rukavic brankáře Sepeho, kterému se povedlo nasbírat vteřinky.
     
    62
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Alberto Grassi.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali tří zásahů. Spezii se povedlo snížit na rozdíl jediné branky, ještě to bude hodně zajímavé.
     
    60
    Parma se znovu pustila do útočného manévru, který znovu skončil míčem v náruči domácího brankáře Provedela, jenž také tentokráte rozehrál výhozem.
     
    59
    Snadná práce pro domácího brankáře Provedela, který si s nepovedeným centrem dokázal poradit na jedničku. Poté výhozem rozehrál na nohu Ismajliho.
     
    58
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok z hostující strany. Kurtić nejprve čistým způsobem přišel o balón, poté sám musel faulovat protihráče.
     
    57
    Provedel si ve druhém dějství připsal první zákrok. V pokutovém území se totiž dokázal s míčem uvolnit k zakončení Mihaila, který mířil pouze doprostřed.
     
    56
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Juan Francisco Brunetta, přichází Maxime Busi.
     
    55
    Poté se k rozehrávce další standardní situace pro změnu postavil domácí Bastoni, který levou nohou stáčel míč do malého vápna, kde zakročil Gagliolo.
     
    54
    Najednou to bude nesmírně zajímavé, domácí celek v tuto chvíli ztrácí pouze jednu branku. Parma tak rychle inkasovala, po zbytek zápasu musí být obezřetná.
    52. Emmanuel GYASI - 1:2
     
    52
    Spezia právě vstřelila branku!
    Domácím se přeci jenom povedlo zkorigovat výsledek! První centr hostující obrana ubránila, poté se míč znovu snesl do pokutového území, kde to velice dobře provedl Maggiore. Tomu se povedlo odcentrovat do malého vápna, kde měl před sebou prázdnou branku EMMANUEL GYASI.
     
    52
    Poté jsme sledovali pas na levou stranu, kde hostující Karamoh marně reklamoval nedovolené hraní soupeře. Spezia si vybojovala autové vhazování z levé strany.
     
    51
    Gagliolo se pokoušel rozehrát na druhou stranu, kde se mu nakonec povedlo oslovit volného Hernaniho. Parma vůbec poprvé ve druhém dějství kombinuje.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Hernani (Parma Calcio 1913).
     
    50
    Poté jsme sledovali autové vhazování z levé strany, který přinese další rohový kop. K rozehrávce se postavil Bastoni, který to vyzkouší levou dolní končetinou.
     
    49
    Po dalším souboji se na zemi ocitl domácí Sena, hlavní sudí nakonec ponechal Spezii výhodu. Acampora ihned zkoušel přenést hru na pravou stranu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po pravém křídle zkoušel vzít na sebe hostující Conti, který nakonec po souboji skončil na zemi, avšak se pokračuje.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Nahuel Estevez, přichází Gennaro Acampora.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Matteo Ricci, přichází Leonardo Sena.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dvě branky. O oba zásahy se navíc postarala hostující Parma, která byla v prvním dějství směrem dopředu výrazně nebezpečnější. Spezii se naopak moc nedařilo, dobré to nebylo směrem dopředu ani směrem dozadu. Nováček soutěže přesto má ještě hodně času na případné vyrovnání výsledku, Parma ale dnes hraje velice zodpovědně, což přináší kýžené ovoce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Od středového kruhu poté mohl rozehrávat volný kop hostující Kurtić. Ten se nakonec rozhodl rozehrát nakrátko na Osoria, který přenášel hru na levou stranu.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    43
    Poté jsme sledovali nákop ke středovému kruhu, kde si ovšem nedovoleným způsobem počínal hostující Brunetta, který šel do souboje rukama napřed.
    41. Neuznaná branka domácích - ofsajd.
     
    41
    Domácím se sice povedlo snížit, jenomže tato branka nakonec neplatí. Bastoni se v době nahrávky nacházel v ofsajdu, trefa od Maggiore tak neplatí.
     
    39
    S míčem se poté na útočnou polovinu podíval také Érlic, kterému se povedlo u postranní lajny najít Vignaliho. Spezia i nadále pokračuje v dlouhé kombinaci.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Bastoni se pokoušel o moment překvapení, pálil ovšem vysoko nad branku. Sepe tak nemusel zasahovat, naopak budeme sledovat rozehrávku od branky.
     
    36
    Do protiútoku se poté pouštěl právě Verde, proti kterému ovšem dokázal včas vystartovat obránce Gagliolo, od kterého šel ve skluzu míč směrem do autu.
     
    35
    Hodně prostoru k centrované nabídce měl domácí Estevez, který se pokoušel na zadní tyči najít střídajícího Verdeho, jenž se ovšem nacházel v ofsajdu.
     
    33
    Před malým momentem se ke svému pokutovému území dokázal vrátit také Kucka, na kterého byl spáchán nedovolený zákrok. Sepe bude odkopávat.
     
    31
    Je za námi třetina hry, zatím sledujeme poměrně překvapivý obrázek zápasu. Parma je totiž výrazně aktivnější, domácím se směrem dopředu moc nedaří.
     
    30
    Pezzella to poté zkoušel chytrým pasem do běhu na Karamoha, který byl ovšem u míče jako druhý. Ven z branky se tak vydal Provedel, který rozehrál.
     
    29
    Nedovoleným zákrokem si poté pomohl hostující Karamoh, který si navíc poté pomohl rukou. Hlavní sudí byl pozorný a nařídil standardku pro domácí.
     
    27
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Daniele Verde.
     
    26
    Spezia to bude mít pochopitelně hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času, domácí tak mohou klidně vyrovnat.
    25. HERNANI - 0:2
     
    25
    Parma právě vstřelila branku!
    Teď se hostující celek raduje ze druhé branky! Parma totiž zahrávala standardní situaci z levé strany, ke které se nakonec postavil Brunetta. Na jeho nabídku si na přední tyči naběhl HERNANI, kterému se ve skluzu povedlo zamířit přesně mezi nohy brankáře Provedela.
     
    25
    Spezia si tak pořádně koleduje, v krátkém časovém sledu mohla inkasovat druhou branku. Parma je zatím nebezpečnější, navíc vede o jednu branku.
    24. Provedel musel do akce.
     
    24
    Karamoh dokázal obejít soupeře, poté se mu ve vyložené šanci povedlo nahrávkou oslovit kolegu Brunettu, který nechal vyniknout brankáře Provedela.
     
    23
    Poté jsme sledovali pokus o přenesení hry na pravou stranu, kde se nacházel domácí Gyasi. Před ním se povedlo zakročit soupeři, který odvracel do autu.
     
    22
    Provedel si připsal první zákrok, avšak ten se nakonec počítat nebude. Mihaila se totiž dle pomezního nacházel v ofsajdu, rána pod břevno byla zbytečná.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Matteo Ricci (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    21
    Nakonec jsme viděli hned dva rohové kopy, přičemž si na ten druhý dokázal nejvýše do vzduchu naskočit hostující Osorio, který odvracel míč do zámezí.
     
    20
    Domácí celek reklamoval hru rukou v podání Kucky, jenomže sudí byl opačného názoru. Pokračovat se bude rohovým kopem z kopačky Saponary.
     
    19
    Spezia to bude mít pochopitelně hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
     
    18
    Parma pokračovala v další kombinaci, kterou se domácí celek pokoušel velice aktivně napadat. Pezzella byl donucen k zadovce až na nohu Sepeho.
    17. Yann KARAMOH - 0:1
     
    17
    Parma právě vstřelila branku!
    Hned první šance tohoto zápasu končí první brankou! YANN KARAMOH se totiž přes bránícího Bastoniho dostal s míčem až do pokutového území, kde si ho šikovně hodil do palebné pozice na levou nohu. Následovala nadmíru přesná rána, která navíc zapadla přesně do vzdálenější šibenice.
     
    17
    Parma se kombinační hrou dostala na druhou stranu, kde ovšem moc dlouho nevydržela. Naopak k míči zavítal Maggiore, který ale nenahrál nejpřesněji.
     
    16
    Pezzella si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas. Nakonec mu na pomoc přispěchal Kurtić, který netrefil míč zrovna ideálním způsobem.
     
    15
    Pro nahrávku si seběhl také hostující Mihaila, kterému se povedlo sklepnout pod sebe, jenomže tam se nacházel pozorný Estevez, který raději uklidnil hru.
     
    14
    Pokračovalo se rozehrávkou od hostující branky. Sepe nakonec rozehrával po zemi na Osoria, kterému se v tísni povedlo přenést hru na nohu Gagliola.
     
    13
    K avizované rozehrávce volného kopu se nakonec postavil Maggiore. Jeho prudká nabídka pravačkou doplachtila na hlavu Hernaniho, který prodloužil míč.
     
    12
    Domácímu celku se povedlo vybojovat další autové vhazování v krátkém časovém sledu. Bastonimu se nakonec podařilo najít Maggioreho, jenž skončil na zemi.
     
    11
    Spezia tak mohla uklidnit hru, přesto to obránce Bastoni vyřešil nákopem na opačnou stranu hrací plochy, kde se jako první k míči dostal zadák Gagliolo.
     
    10
    Znovu se do kombinace svého celku zapojil hostující brankář Sepe, který nakonec rozehrál po zemi nakrátko na Contiho, jenž odkopával míč kupředu.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Juan Francisco Brunetta (Parma Calcio 1913).
     
    8
    Po nedovoleném zákroku jsme sledovali standardní situaci domácích. Po ní se k ráně z velké vzdálenosti dostal Ricci, jehož pokus vystoupal vysoko nad.
     
    7
    Spezia poté rozjela kombinaci na vlastní obranné polovině, do které se po chvíli zapojil také křídelník Gyasi, který ovšem vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    6
    Míč se poté snesl pouze do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro Spezii. K provedení se nakonec postavil obránce Vignali, který se snažil najít Gyasiho.
     
    5
    Poté se za obranu soupeře dostával hostující Mihaila, který ovšem skončil na zemi. O nedovolený zákrok se nejednalo a s míčem tak může hrát domácí Ismajli.
     
    4
    Spezia si dokonce vybojovala první rohový kop, a sice z levé strany. Po menším zmatku bylo pískáno, jednalo se totiž o ofsajdové postavení Maggioreho.
     
    3
    Poté se do pokutového území dostal domácí Saponara, kterému se dokonce povedlo odcentrovat levou nohou, avšak našel pouze hlavu zadáka Osoria.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ASD Spezia Calcio 2008: Provedel – Vignali, Ismajli, Erlić, Bastoni – Estevez, M. Ricci, Maggiore (C) – E. Gyasi, Agudelo, Saponara.
    Náhradníci: Zoet – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Sena, Ferrer, Farias, D. Verde, Terzi, N'Zola, Chabot, Galabinov.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Conti, Osorio, Gagliolo, Gi. Pezzella – Kucka (C), Kurtić, Hernani – Karamoh, Cornelius, Mihaila.
    Náhradníci: Colombi – Alves, Brunetta, Busi, Valenti, Sohm, Man, Laurini, Grassi, Iacoponi, Cyprien, Dierckx.

    Rozhodčí: Orsato – Baccini, Imperiale.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Parma – Spezia 2:2
    Spezia – Parma 0:2
    Parma – Spezia 0:0
     
    Parma Calcio 1913

    Hostující celek se v této sezoně hodně trápí. Parma zatím nasbírala pouze 14 bodů a nachází se na předposledním, tedy sestupovém, 19. místě. Hostující celek z posledních pěti kol získal pouze jeden bod, když v posledním utkání remizoval 2:2 s Udinese. Jinak Parma předvádí v této sezoně opravdu hodně bídné výkony a vypadá to, že na konci sezony nejvyšší soutěž opustí. Ale nepředbíhejme, kol ještě zbývá šestnáct.
     
    ASD Spezia Calcio 2008

    Domácí celek dnes bude hrát o velmi důležité body. Spezia jich totiž zatím nasbírala pouze 24 a nachází se na 16. pozici, kde má devět bodů náskok na sestupové pozice. V posledních pěti kolech domácí dvakrát vyhráli a třikrát prohráli. Spezia porazila Sassuolo a AC Milán, což byla hodně cenná výhra. V zatím posledním kole hrála Spezia na hřišti Fiorentiny, kde prohrál jasně 0:3.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italská liga má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel ASD Spezia Calcio 2008 – Parma Calcio 1913. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak tento zápas nakonec dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 52. E. Gyasi (Maggiore), 72. E. Gyasi (D. Verde) – 17. Karamoh (Gagliolo), 25. Hernani (Brunetta)

    Karty:   21. M. Ricci (SPZ), 88. N'Zola (SPZ), 90. Acampora (SPZ) – 9. Brunetta (PRM), 50. Hernani (PRM), 84. Kurtić (PRM), 85. Gagliolo (PRM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:18.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Ismajli, Erlić, Bastoni (70. N'Zola) – Estevez (46. Acampora), M. Ricci (46. Sena), Maggiore (C) – E. Gyasi, Agudelo (88. Dell'Orco), Saponara (27. D. Verde).
    Náhradníci: Zoet – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Sena, Ferrer, Farias, D. Verde, Terzi, N'Zola, Chabot, Galabinov.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Conti, Osorio, Gagliolo, Gi. Pezzella – Kucka (C), Kurtić, Hernani (79. Valenti) – Karamoh (62. Grassi), Brunetta (56. Busi), Mihaila (79. Man).
    Náhradníci: Colombi – Alves, Cornelius, Busi, Valenti, Sohm, Man, Laurini, Grassi, Iacoponi, Cyprien, Dierckx.

    Rozhodčí: Orsato – Baccini, Imperiale
    thejrc.org