NY Rangers – Boston 6:2 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 3:1 (kon.) | Arizona – Colorado 2:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 3:6 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 0:3 (kon.) | New Jersey – Washington 2:5 (kon.)
Nashville – Columbus 2:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Washington Capitals
Sobota 27.02.2021, 19:15 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásný den všem fanouškům NHL! V lukrativní čas pro evropské fanoušky budeme sledovat evropské utkání týdne, New Jersey hraje na domácím ledě s favorizovaným Washingtonem. Utkání startuje v 19:00!
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Capitals jsou stále považováni za jednoho z favoritů celé soutěže. Aktuálně jsou na druhém místě nabité divize, které aktuálně vládne Boston. Celek z hlavního města se letos spoléhá na novou, možná ale jen dočasnou jedničku, havlíčkobrodského rodáka Vítka Vaněčka, jenž předvádí dobré výkony. Aktuálně nemají Capitals konzistentní formu, výhru totiž střídá prohra. Naposledy Caps doma otočili utkání s Penguins a vyhráli 5:2. Střelecky se zatím trápí Alexandr Ovečkin, jenž má na kontě pouze šest branek.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Nicklas Backström – 19 utkání, 24 bodů (9+15)
    John Carlson – 19 utkání, 17 bodů (5+12)
    Alexandr Ovečkin – 15 utkání, 16 bodů (6+10)

    Brankoviště týmu
    Vítek Vaněček – 16 utkání, 90,9% úspěšnost
    Ilja Samsonov – 2 utkání, 86,8% úspěšnost
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Devils jsou nadále považováni za asi největšího outsidera celé divize, ale mladý a spíše talentovaný tým do budoucna se zatím drží. Devils mají více bodů jak Rangers či Sabres a odehráno nejméně utkání ze všech celků. Ve zmínkyhodné formě je český útočník Pavel Zacha, jenž bodoval již osmkrát v řadě a vede bodování týmu. Naposledy Devils přerušili sérii tří proher, včetně nezdaru s Capitals, a vyhráli na ledě Buffala 4:3 v prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Pavel Zacha – 15 utkání, 12 bodů (5+7)
    Jack Hughes – 15 utkání, 11 bodů (4+7)
    Ty Smith – 15 utkání, 10 bodů (2+8)

    Brankoviště týmu
    Mackenzie Blackwood – 8 utkání, 93,2% úspěšnost
    Aaron Dell – 1 utkání, 90,2% úspěšnost
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (Dell) – T. Smith, Severson, D. Kulikov, P. K. Subban, Butcher, Vatanen – Zacha, Hischier, Bratt – A. Johnsson, J. Hughes, Palmieri – Šarangovič, Zajac, N. Gusev – Wood, M. McLeod, Bastian.

    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Dillon, Carlson, Orlov, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin, Eller, Sheary – J. Vrána, Bäckström, T. Wilson – Pánik, Oshie, Sprong – Hagelin, Dowd, Hathaway..
    Před utkáním si Devils připravili ceremoniál pro Travise Zajaca, který minulý týden odehrál tisiícátý zápas v dresu New Jersey
     
    Právě na ledě probíhá ceremoniál k utkání číslo 1000 pro Travise Zajaca.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Hosté se hned dostali do útoku a Mackenzie Blackwood musel řešit střelecký pokus z pravé strany.
     
    00:34
    Po vhazování přišel další střelecký pokus Capitals, ale i tentokráte se domácí jednička zaskvěla. Nyní proti střele Toma Wilsona.
     
    01:22
    Chára získal kotouč u levé lajny, ale jeho nahození na první tyčku nebezpečné nebylo.
     
    02:17
    Severson si nyní narazil se Zajacem, ale střela kanadského obránce byla tečována nad branku a puk skončil v ochranné síti.
     
    02:30
    Bratt našel na levém křídle Zachu, který to po ledě zkoušel ke vzdálenější tyčce. Branku Vaněčka se mu ale trefit nepovedlo.
     
    02:51
    Následně se hokejisté z hlavního města nedomluvili a po nepřesné rozehrávce se píská zakázané uvolnění.
     
    03:36
    Washington právě vstřelil branku!
    A nyní jdou hosté již do vedení! Schultz ujel podél pravého mantinelu a před odkrytou brankou našel GARNETA HATHAWAYE, který zakončoval do části branky, kde Blackwood nemohl být. Asistence: Justin Schultz a Carl Hagelin.
    03:36 Garnet HATHAWAY - 0:1
     
    04:23
    Mezi kruhy se dostal ke střeleckému pokusu Ovečkin, ale jeho rána šla nakonec jen vedle branky Devils.
     
    05:08
    Washington právě vstřelil branku!
    A brzy je to už o dvě branky! Brenden Dillon zakočnoval od modré čáry a puk se do branky dostal ještě od hokejky DANIELA SPRONGA! Asistence: Brenden Dillon a John Carlson.
    05:08 Brenden DILLON - 0:2
     
    06:26
    Zdeno Chára zakončoval od modré čáry a poté se hosté ještě dostali k dorážce, ale Blackwood překonán tentokráte nebyl.
     
    07:18
    Domácí jsou zatím dosti nevýrazní a Capitals hrají hodně v klidu. Uvidíme, co Devils zvládnou vymyslet.
     
    07:42
    Hischier se teď od pravého mantinelu dostával do brankoviště, ale v závaru nedostal puk do branky českého brankáře.
     
    08:14
    Daniel Sprong si najel po levé straně do pásma, kde ale zabrzdil a jeho střela šla nakonec jen do bránícího hráče New Jersey.
     
    09:00
    Palmieri se pokoušel překvapit Vaněčka nahozením od modré čáry, ale kotouč se do branky Capitals nedostal. Nešlo ani o nic nebezpečného.
     
    09:24
    Po vhazování u branky Devils se ke střele dostali hosté, ale svižné nahození od modré skončilo ve výstroji připraveného Blackwooda. Následovala menší strkanice.
     
    09:47
    Bratt připravil střeleckou pozici pro obránce Kulikova, ale ten z levého kruhu nezamířil přesně. Devils ale pokračují na kotouči.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:49
    Nikita Gusev si připravil kotouč stahovačkou, ale jeho nahození před branku šlo moc vysoko a k zakončení nakonec nedošlo.
     
    11:22
    Damon Severson byl nalezen na levém kruhu a objevil se v obrovské šanci. Zblízka ale Vaněčka naprosto trestuhodně nepřekonal!
     
    11:42
    Pavel Zacha se objevil mezi kruhy, ale kolem něj bylo dosti hráčů. Jeho bekhendové zakončení šlo nakonec jen vedle branky.
     
    12:20
    Přihrávka mezi kruhy dostal Jakub Vrána, jehož zakončení z první bylo tečováno a kotouč skončilo vysoko nad brankou v ochranné síti.
     
    13:11
    Zajac nahozením od pravého mantinelu hledal před brankou Šarangoviče, ale ten se k těžké přihrávce nakonec nedostal.
     
    13:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Devils opět propadli v obraně a hosté jeli ve třech na jediného obránce. LARS ELLER si vyměnil kotouč se Shearym a u pravé tyčky překonal bezmocného Blackwooda v domácí brance! Asistence: Conor Sheary.
    13:40 Lars ELLER - 0:3
     
    14:49
    Naopak domácí svoje šance pálí! Palmieri dostal přihrávku k pravé tyčce, kde se ale tělem dobře přesunul Vaněček a nenechal amerického útočníka skórovat.
     
    16:16
    Jesper Bratt si najel mezi kruhy do střelecké pozíce, ale prostřelit bránící hráče se mu nepovedlo. Devils se snaží, ale nebezpeční nejsou.
     
    17:07
    Mackenzie Blackwood si nyní našel střelecký pokus Toma Wilsona od pravého mantinelu, která šla vedle branky, ale i tak domácí jednička puk raději pokryla.
     
    18:02
    Ani jednomu celku se nyní nedaří nic vymyslet směrem dopředu a sledujeme lehce hlušší část hry.
     
    18:09
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Conor Sheary – 2 min., podrážení).
     
    18:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils začali opravdu rychle a dočkávají se kontaktní branky. Subban si najel před kruhy a dělovkou nahrál před branku o zadní mantinel, NICO HISCHIER se zorientoval jako první a po ledě docpal kotouč do branky. Asistence: P. K. Subban a Jack Hughes.
    18:16 Nico HISCHIER - 1:3
    18:16 Nico HISCHIER - 1:3
     
    19:09
    Devils se ještě pokoušejí do konce třetiny něco vymyslet. Zacha hledal Bratta, ale ten jeho dobrou přihrávku nakonec zachytit nedokázal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, do které pořádně vletěli hokejisté Capitals, jenž vedli brzy o dvě branky a poté přidali také třetí trefu. Postupně se trefovali Hathaway, Dillon a Eller, především pak druhá branka byla opravdu šťastná. Za domácí celek snižoval v závěru třetiny Nico Hischier v přesilové hře.

    Střely na branku: 8:14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Subban udělal riskantní kličku na modré čáře a nahazoval na branku Caps, kde se ale nikdo k teči nedostal a Vaněček ani nemusel zasahovat.
     
    21:21
    Český brankář se nyní nevrátil ideálně do branky a Hughes jej chtěl potrestat od levého mantinelu, ale Vaněček nakonec vše ustál!
     
    21:35
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., držení).
     
    22:15
    Tentokráte se ale domácímu celku v přesilovce moc nedaří a Capitals se již několikrát povedlo vyhodit kotouč přes celé hřiště.
     
    23:00
    Stále se New Jersey nedostalo do kombinace a jejich přesilovka je opravdu velice špatná.
     
    23:35
    Hosté v plném počtu.
     
    24:06
    Justin Schultz se dostal ke střeleckému pokusu, ale jeho rána zápěstím na první tyčku skončila jen vedle branky Blackwooda.
     
    24:42
    Ovečkin se chtěl dostat ke střele z levého kruhu, ale místo bomby z voleje puk ani netrefil. Zatím je ruský bombarďák neviditelný.
     
    25:15
    Palmieri dostal přihrávku do jízdy od Johnssona a byl sám před Vaněčkem. U pravé tyčky ale nezamířil přesně a kotouč skončil jen na zadním mantinelu.
     
    26:09
    Devils právě vstřelili branku!
    Skvělá forma pokračuje! PAVEL ZACHA přibližuje Devils na rozdíl jediného gólu. Český útočník dostal přihrávku mezi kruhy od Hischiera, odkud zamířil zápěstím přesně o levou tyčku. Asistence: Nico Hischier a Ty Smith.
    26:09 Pavel ZACHA - 2:3
     
    26:39
    Do otevřené obrany si nyní sjel Will Butcher, který u levého kruhu napřáhl a pálil na branku Vaněčka, ale tu nakonec netrefil. Následně McLeod zboural branku a hra je přerušená.
     
    26:47
    Hned po vhazování se dostal kotouč na hůl Seversona, jenž to zkoušel z pravého kruhu, ale Vaněček úspěšný s dalším zákrokem. Komerční přestávka.
     
    27:02
    Po ofsajdu hostujícího celku se strhla menší mela v útočné třetině Caps, ale vše nakonec skončilo bez nějakého vyloučení.
     
    27:43
    Následně se domácím nepovedlo projít do útoku a po icingu se tak bude vhazovat před brankářem Blackwoodem.
     
    28:35
    Domácí to v útoku nyní vykombinovali ke střele, kterou vyslal Vatanen. Jeho rána ale skončila na betonech připraveného Vaněčka.
     
    29:36
    Dowd se dostal k volnému kotouči mezi kruhy, ale jeho slabší nahození nebylo tečováno ani nebylo nebezpečné pro Blackwooda.
     
    30:07
    Následně Blackwood vyrazil ránu Cháry od modré před sebe, kde se hosté dostávali k dorážce. Domácí jednička ale stihla kotouč odpravit do rohu rukavicí.
     
    31:24
    Delší dobu se hraje bez přerušení a ani jeden celek se nedostává do nějakého nebezpečného zakončení.
     
    32:08
    Domácí se po pravé straně pokoušeli dostat do útoku, ale nahození do útoku skončilo na jedné ze střídaček. Pokračovat se tak bude po pauze.
     
    32:38
    Daniel Sprong dostal přihrávku na levý kruh a na první tyčce také zakončoval, ale jeho střela na první tyčku skončila na rameni pozorného Blackwooda!
     
    33:16
    Následně po nabití pálil dělovku od modrí Orlov, ale ruskému obránci se nepovedlo ani trefit branku Devils.
     
    34:27
    Devils rozjížděli útočnou akci, ale Šarangovič pokazil přihrávku na modrou čáru. Následně se ovšem hra přerušila a pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    35:03
    Aktivita Devils byla ukončena jen na chvilku. Washington vyhodil na icing a pokračovat se bude po pravici Vaněčka.
     
    35:59
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Travis Zajac – 2 min., držení).
     
    36:18
    První střela Carlsona od modré čáry byla zablokována obětavým McLeodem, který lehl obětavě do této tvrdé střely.
     
    36:37
    S velice bolestivou grimasou následně opustil ledovou plochu obránce Kulikov, pokračovat se tak bude po prostřídání hostující čtyřky.
     
    37:18
    Následně se dostal ke kotouči Bratt, který nepanikařil a poté poslal puk po ledě až za branku Capitals.
     
    37:59
    Domácí v plném počtu.
     
    38:17
    Domácí se již v plném počtu nemohli dostat do útoku a jejich akce končí jen na icingu. Vhazuje se tak opět před Mackenziem Blackwoodem.
     
    38:48
    Naprosto stejně nyní skončila i kombinace Capitals, kteří se nemohli dostat do útočné třetiny a po nepřesné přihrávce se píská zakázané uvolnění.
     
    39:19
    Hischier dobře našel mezi kruhy Butchera, ale ten celou akci nezakončil moc dobře a pokus z první nebyl ničím nebezpečný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, ve které se Devils dostali na rozdíl jediné branky. Podeváté v řadě bodoval Pavel Zacha, který je zatím posledním střelcem tohoto duelu. Devils mají určitě ještě šanci utkání vyrovnat, ale rozhodne třetí třetina.

    Střely na branku: 13:18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:43
    Devils začali aktivně, ale ani jedna akce ze začátku třetiny jim nevyšla. Aktivita ovšem pokračuje.
     
    41:10
    Palmieri se vydal do útoku po pravé straně, aby mezi kruhy vyzval ke skórování Johnssona. Ten mezi kruhy ale Vaněčka nedokázal prostřelit!
     
    41:22
    Přihrávka přes celé pásmo k levé tyčce, kde byl Gusev. Zblízka zakončoval, ale není srovnáno – Vaněček se zaskvěl dalším skvělým zákrokem!
     
    42:15
    Naprosto luxusní akce od první lajny Devils. Před brankou zakončoval forsbergovkou jeden z hráčů, ale Vaněček naprosto drží svůj celek na startu třetiny!
     
    43:19
    Johnsson se dostal do úniku a z otočky zakončoval bekhendem po ledě, ale i tentokráte byl Vaněček na svém místě, kde zakročil betony.
     
    44:34
    Gusev si teď sjel na levý kruh, ale jeho rána byla zblokována vedle branky. Capitals se následně osvobodili jen za cenu icingu.
     
    46:03
    Devils jsou mnohem aktivnější a Capitals ještě nevystřelili. Subban nahazoval od modré čáry, ale jeho nepřesný pokus nebyl nakonec ničím nebezpečný.
     
    47:35
    Ani jednomu celku se nedaří projít do útočné třetiny. Teď se to sice povedlo Johnssonovi, ale jeho rána byla blokována mimo branku.
     
    48:05
    Ovečkin následně dostali přihrávku před branku, ale zblízka jej vychytal skvělým zákrokem domácí brankář Blackwood!
     
    48:59
    Wood do útoku projel podél pravého mantinelu, ale jeho bekhend skončil jen vedle branky Devils.
     
    49:14
    Bastian v další šanci domácího celku. Hodně prostoru dostal mezi kruhy, ale i tentokráte se skvělým zákrokem vytáhl Vítek Vaněček.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:16
    Domácí pokračují ve skvělém výkonu. Zacha i Smith byli aktivní před brankou, ale Capitals to opět ustáli, naprosto neuvěřitelný výkon od českého brankáře. Hlavně díky němu stále Caps vedou.
     
    51:09
    Následoval velký tlak v brankovišti Caps, po kterém následovala menší strkanice. Vylučovat se nejspíše nebude, ale pokračování až po komerční pauze.
     
    51:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Devils tlačili, ale své akce nevyužili a potrestal je JAKUB VRÁNA! Ten dostal přihrávku do jízdy, ujel obraně a rychlou střelou uklidnil hostující celek brankou na 4:2. Asistence: John Carlson a Tom Wilson.
    51:49 Jakub VRÁNA - 2:4
     
    52:38
    Oba celky se nadále pokouší něco vymyslet do útoku, ale hraje spíše New Jersey. To musí být ale lehce otřeseno po dobrém výkonu, ale bez branek.
     
    53:40
    Capitals se dostali do útoku, kde se jim ale ideálně zakončit nepovedlo. Puk šel zpoza branky do brankoviště, kde jej ale přikryl brankář Blackwood.
     
    53:54
    Zacha si vyměnil puk s Brattem a mohl zakončovat. Puk ale nechal za sebou díky dobré obranné práci hostujícího celku.
     
    55:07
    New Jersey bylo nastěhováno v útočné třetině, ale přihrávka na modrou čáru nebyla přesná a puk skončil až u Blackwooda.
     
    55:24
    Wood prošel do útočné třetiny a zkoušel to z pravého kruhu, ale jeho zakončení nebezpečné nebylo ani trochu.
     
    55:29
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brenden Dillon – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    55:37
    P. K. Subban dostal nabito na modrou čáru, ale místo prostřelení všeho trefil hokejku obránce, od níž se kotouč odrazil do sklíčka Nica Hischiera, jenž opustil ledovou plochu.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Kyle Palmieri – 2 min., hákování).
     
    56:27
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách a aktivní byl Zacha v útoku, ale Devils se vystřelit nakonec nepovedlo.
     
    57:30
    Jack Hughes si najel do útočné třetiny, ale tam se mu nadvakrát nepovedlo překonat skvělého Vaněčka v brance Capitals. Zároveň jsou hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Hosté v plném počtu.
     
    58:28
    Mackenzie Blackwood opustil branku a Devils hrají se šesti hráči v útoku!
     
    58:54
    Po přerušení před brankou Capitals si domácí celek vzal timeout. Obrat skóre by byl ovšem již vekým zázrakem.
     
    59:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí zachybovali na modré čáře a Caps získali kotouč. Hagelin poté poslal gumu do jízdy NICU DOWDOVI, který se řítil sám na prázdnou branku a tu neměl problém trefit. Asistence: Carl Hagelin.
     
    Konec zápasu.
     
    Capitals postavili své dnešní vítězství v první třetině, kdy vedli již 3:0. Devils se sice dostali zpátky do utkání po dvou brankách a ve třetí třetině byli jasně lepším celkem, ale Vítek Vaněček dnes podal skvělý výkon a připsal si další vítězství. Gólově se prosadila i dvojice čechů – Pavel Zacha a Jakub Vrána.

    Střely na branku: 24:24
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6%, odchytal 59:11
    Vítek Vaněček (WSH) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jakub Vrána (WSH) 1+0
    2. John Carlson (WSH) 0+2
    3. Garnet Hathaway (WSH) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) – 1+0, -1 účast, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:07
    Vítek Vaněček (WSH) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, +2 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 19:35
    Jakub Vrána (WSH) – 1+0, +1 účast, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 14:36
     
    Z mé strany je to vše. Díky a zase někdy u NHL na počtěnou. (22:02:10)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 19. Hischier (P. K. Subban, J. Hughes), 27. Zacha (Hischier, T. Smith) – 4. Hathaway (J. Schultz, Hagelin), 6. Sprong (Dillon, Carlson), 14. Eller, 52. J. Vrána (Carlson, T. Wilson), 60. Dowd (Hagelin)


    New Jersey Devils: Blackwood (Dell) – T. Smith, Severson, D. Kulikov, P. K. Subban, Butcher, Vatanen – Zacha, Hischier, Bratt – A. Johnsson, J. Hughes, Palmieri – Šarangovič, Zajac, N. Gusev – Wood, M. McLeod, Bastian.
    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Dillon, Carlson, Orlov, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin, Eller, Sheary – J. Vrána, Bäckström, T. Wilson – Pánik, Oshie, Sprong – Hagelin, Dowd, Hathaway.
    thejrc.org