Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 28.02.2021, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Přeji pěkné nedělní odpoledne a vítám vás u textového přenosu z hokejové extraligy. Ta už definitivně finišuje základní část a ve hře už je jen dvanáct možných bodů. Zároveň vrcholí i boj o elitní čtyřku, která si zajistí přímý postup do čtvrtfinále. A právě přímý souboj o vyhnutí se předkolu dnes sehrají Bílí Tygři Liberec a HC Škoda Plzeň.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Závěrečný tlak před startem play-off výrazně narůstá a poslední kola jsou pro Tygry enormně důležitá. Proč? Ideálem by bylo probojovat se do první čtyřky vyvolených, čímž by se Liberec rovnou vyhnul předkolu. Jenže v posledních dvou duelech se body sbírat nedařilo.

    V úterý se Tygři představili doma proti Motoru, se kterým zvítězili 4:2. Šelmy se nicméně rychle musely hlavami přenést do dalšího kola, které je čekalo už o den později. V Plzni se bojovalo až do samostatných nájezdů, tam Liberec vzal alespoň důležitý bod.

    Poté ale přišel nešťastný výsledek bez jediné odměny. V pátečním kole si Brno utvořilo rychlý náskok v první části, na který už Liberečtí po zbytek zápasu razantněji nezareagovali a prohráli 1:4. Napraví dnes hořkou porážku?
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzeň má naprosto stejný úkol – dostat se včas mezi první čtyři nejlepším celky. Na rozdíl od Severočechů má ale o čtyři body méně a nachází se na šestém místě, tudíž vzájemné zápasy nyní hrají obrovskou roli. Indiáni si sice také neporadili s Kometou, když podlehli těsně 0:1, poté však zabrali.

    Západočechům k přiblížení k top týmům výrazně pomohly poslední dvě kola. Již zmiňované vítězství na domácím ledě proti Tygrům a následné klání s Vítkovicemi, které skončilo tříbodově pro Škodu. V porovnání s libereckým kádrem se v Plzni bodovalo více, nejvíce rozhodující však bude to, co teprve přijde. Pokud se chtějí indiáni vyhnout předkolu, už si nesmí dovolit zaváhání. Porazí Liberec podruhé během týdne?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Král) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – A. Dlouhý.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Houdek – M. Lang, P. Musil, Gulaš (C) – Kantner, Kracík (A), Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Michnáč, Přikryl, Rob.

    Rozhodčí: Hradil, Vrba – Ganger, Rampír.
     
    Oba týmy jsou na ledě, po státní hymně jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Plzeň začala utkání ofsajdem, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    01:03
    První útok Severočechů se na chvíli usadil v útočném pásmu, o nějž se následně sám připravil nepřesnou rozehrávkou.
     
    01:31
    A máme tu úvodní střelu zápasu. S ne moc výraznou střelou Petra Straky od pravého mantinelu si Jaroslav Pavelka poradil.
     
    01:46
    A také Dominik Pavlát si připisuje první zásah, když do náruče ukryl ránu Michala Bulíře.
     
    02:25
    Ronald Knot se uvolnil v levém rohu a přihrál na vrchol kruhu Radanu Lencovi, jenž ale trefil pouze boční síť.
     
    03:07
    Na aktivní nástup šelem navázal i čtvrtý útok, který se dostal do rychlé protiakce. Tu zakončil Jan Šír, který trefil připraveného Pavláta.
     
    05:10
    Teď se ale Tygři budou muset bránit. Ronald Knot (LIB) zatáhl za záchranou brzdu a nedovoleným bráněním zabránil plzeňskému přečíslení.
     
    05:36
    Liberečtí už podruhé vyhazují, indiáni se zatím neusadili v útočném pásmu.
     
    06:15
    Milan Gulaš to zkusil z levého kruhu a Jaroslav Pavelka jeho střelu vyrazil pouze před sebe. V následné skrumáži si však našel puk a přerušil hru. Oba týmy střídají.
     
    06:29
    Lukáš Kaňák nabil Matěji Stříteskému a ten vypálil bez přípravy. Jaroslav Pavelka se včas přesunul a opět si kotouč podržel ve své výstroji.
     
    07:11
    V závěru oslabení se dostali do šance domácí! Petr Jelínek vyslal do úniku Radovana Pavlíka, který tváří v tvář Pavlátovi zkoušel kličku mezi betony. Plzeňský gólman ale svůj tým podržel.
     
    08:13
    Tygři už hrají v plném počtu a opět přebírají iniciativu.
     
    08:52
    Dávid Gríger našel na modré čáře napřahujícího Lukáše Dernera, který svou dělovkou trefil Dominika Pavláta do hrudníku.
     
    09:40
    A přesilovku už si zahrají i domácí. David Kvasnička (LIB) je vyloučen za držení.
     
    10:25
    Michal Birner zkoušel střílenou přihrávku na clonícího Adama Musila, jenže Dominik Pavlát jeho střelu vyrazil a vzápětí jeho spoluhráči vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    11:05
    Indiáni se znovu osvobozují.
     
    11:25
    V oslabení se vydal na steč Matyáš Kantner, jehož ránu Mislav Rosandič přizvedl do ochranné sítě.
     
    11:45
    Západočeši už jsou v pěti.
     
    12:47
    Dominik Pavlát zaváhal při rozehrávce za bránou a o kotouč ho připravil Adam Musil. Okamžitě servíroval puk před bránu, jenže tam se naštěstí pro hosty nenacházel nikdo z libereckých hráčů.
     
    14:14
    Plzeňští se dostali pod tlak druhé lajny domácích a nakonec se osvobozují pouze za cenu icingu.
     
    15:10
    Severočeši jsou nadále výrazně aktivnější, bohužel se jim ale zatím nedaří prosadit gólově.
     
    16:21
    Radan Lenc chvíli kličkoval na levé straně a poté vybídl k zakončení Adama Musila, který operoval na hranici brankoviště. Dominik Pavlát však vyrazil jak jeho střelu, tak i následné dorážky šelem.
     
    18:30
    Ronald Knot (LIB) a Luboš Rob (PLZ) se do sebe pustili ve středním pásmu a sudí je oba posílají zchladit hlavy na trestnou lavici. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    19:50
    Oba týmy teď měly v krátkém sledu rychlé přečíslení, jenže paradoxně ani v jednom díky zásahu obránce nedošlo ani na střelu. První třetina skončí bez gólu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, ve kterém jsme se branky nedočkali. Více ze hry měli jasně domácí, kteří ale zatím nenašli recept na Dominika Pavláta. Indiáni zahrozili v podstatě jen při přesilové hře, v níž se ale zaskvěl druhý gólman dnešního večera, Jaroslav Pavelka. Do kabin se tak jde za bezgólového stavu.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Bílí Tygři Liberec: 14
    HC Škoda Plzeň: 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Obě mužstva už hrají v pěti.
     
    21:15
    David Kvasnička (PLZ) je potrestán menším trestem za hákování.
     
    21:37
    Bilí Tygři teď krásnou kombinací uvolnili Ondřeje Vitáska, který se mezi kruhy ocitl v ideální palebné pozici. Na poslední chvíli mu však ještě hostující obránce stihl lehnout do střely a Dominik Pavlát nemusel zasahovat.
     
    22:03
    Michal Birner (LIB) putuje na trestnou lavici za podrážení. Znovu se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    23:18
    Indiáni už jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    24:05
    Také Michal Birner už je zpět na ledě.
     
    24:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jenže Plzeň i tak otevírá skóre! Pavel Musil objel bránu a i přes menší teč obránce dokázal přihrát PETRU KODÝTKOVI, který z bezprostřední blízkosti nekompromisně zavěsil. Asistence: Pavel Musil.
    24:13 Petr KODÝTEK - 0:1
     
    25:43
    Tomáš Hanousek v tísni nahodil od pravého mantinelu kotouč na bránu a Daniel Špaček jeho pokus málem úspěšně tečoval do sítě! Naštěstí pro Plzeň ale puk zamířil těsně vedle tyčky.
     
    27:09
    Ronald Knot teď je vskutku nahazoval od modré a málem nachytal Dominika Pavláta na švestkách. Hostující brankář sice nestihl zareagovat, jenže ho zachránila branková konstrukce!
     
    28:23
    Pavel Musil (PLZ) podrazil Petra Jelínka a Tygři budou hrát další přesilovku.
     
    29:14
    Po chvíli kombinování nabil Michal Birner svým křížným pasem Radanu Lencovi, jehož rána byla tečována do ochranné sítě.
     
    30:16
    Druhá přesilovková formace Liberce si připsala několik slibných šancí, žádná ale neskončila gólem. Na konci oslabení se navíc Plzeňští dostali do situace dva na jednoho, která zakončením neskončila. Luboš Rob totiž v klíčový moment upadl, načež sudí chtěli vylučovat. Rob však gestem fair-play faul na svou osobu odvolal.
     
    30:23
    Hosté zvládli další oslabení a nadále vedou o jednu branku.
     
    33:35
    A opět jdou indiáni do čtyř. Tentokrát se podrážením provinil Jaroslav Kracík (PLZ).
     
    33:48
    Adam Musil se na vrcholu kruhu dostal ke sražené střele a vypálil z první, jenže Dominik Pavlát se stihl přesunout a odolal i následujícím dorážkám. V jednu chvíli se mu puk ocitl na zádech a už se zdálo, že se skutálí za čáru, hostující gólman ho ale rukou stačil vyškrábnout mimo!
     
    34:30
    Tygři si nerozuměli v rozehrávce a kotouč dojel až na zakázané uvolnění.
     
    34:52
    Jaroslav Vlach se napřáhl na pravém křídle a tvrdě vystřelil. Dominik Pavlát měl velmi dobrý výhled a bez potíží zasáhl.
     
    35:00
    Stejným výsledkem končí i dělovka Mislava Rosandiče od modré lajny.
     
    35:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Adam Najman našel přes celou šíři pásma na pravé straně Jaroslava Vlacha a už to vypadalo, že liberecký kanonýr vyšle na bránu svůj další projektil. Místo toho ale střelu pouze naznačil a přihrál na hranici brankoviště DÁVIDU GRÍGEROVI, jemuž už jen stačilo usměrnit Vlachovu nabídku za brankovou čáru. Asistence: Jaroslav Vlach, Adam Najman.
    35:22 Dávid GRÍGER - 1:1
     
    37:30
    Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.
     
    38:27
    A máme tu další potyčku, po které se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Tentokrát jsou do boxu vedle časoměřičů poslání Adam Musil (LIB) a Matěj Stříteský (PLZ).
     
    39:50
    Jaroslav Pavelka ránu Vojtěcha Budíka pouze vyrazil a měl co dělat s dorážkou Jaroslava Kracíka. Na poslední chvíli se mu ale povedlo vytasit beton.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už jsme se dočkali i branek. Jako první se prosadili Západočeši, kteří doslova udeřili jako blesk z čistého nebe. Liberečtí však nepovolili a i když měli v několika okamžicích i trochu smůly, nakonec v přesilovce srovnali na 1:1. Po čtyřiceti minutách je tak stav stále vyrovnaný a v závěrečném dějství bude tak vše otevřené.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině (celkem):

    Bílí Tygři Liberec: 16 (30)
    HC Škoda Plzeň: 6 (11)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Odpískán ofsajd plzeňských indiánů.
     
    42:59
    Třetí třetina je zatím plná nepřesností a hraje se především podél mantinelů, na větší příležitost momentálně čekáme.
     
    43:51
    Teď ale Dávid Gríger z ostrého úhlu nahodil puk na Pavláta a dorážet se pokoušel Adam Musil. Gólman Škodovky ale brankovou čáru uhájil.
     
    44:32
    David Jiříček chtěl využít toho, že měl Jaroslav Pavelka před sebou pořádný provoz, střela mu ovšem vůbec nesedla a liberecký brankář si i přes vydatnou clonu jeho projektil našel.
     
    45:15
    A teď navíc David Jiříček (PLZ) oslabuje své mužstvo, neboť je vyloučen za držení.
     
    45:38
    Indiáni se osvobozují, Tygři musí začít ve svém obranném pásmu.
     
    46:10
    Jaroslav Vlach to z levého křídla zkusil na bližší tyč. Dominik Pavlát vyráží do ochranné sítě.
     
    47:04
    Jaroslav Vlach dostal teď na své oblíbené pozici hodně prostoru, ten měl však i Dominik Pavlát, který si vyjel a nikým nevyrušený lapil Vlachovu jedovku.
     
    47:17
    Hosté se ubránili a jsou v plném počtu.
     
    48:04
    Po dlouhé době se Západočeši dostali ke slovu. V přečíslení tři na dva se Jakub Pour rozhodl pro individuální řešení, které si Jaroslav Pavelka pohlídal.
     
    49:28
    Obě mužstva si zjevně uvědomují vážnost situace a začínají to být spíše zákopy, nikdo nechce udělat chybu.
     
    50:04
    Lukáš Derner zavezl kotouč do pásma, objel bránu a přihrál Dávidu Grígerovi, který z první trefil blokujícího hráče.
     
    50:25
    Matěj Stříteský nahodil kotouč z rohu a Jaroslav Pavelka ho vyrazil přímo na hůl Petra Straky, který měl před sebou prázdnou bránu. Naštěstí pro domácí ale trestuhodně přestřelil!
     
    50:52
    Viktor Axel Lang (PLZ) je potrestán za nedovolené bránění. Plzeň se musí znovu bránit ve čtyřech.
     
    51:31
    A pro změnu si teď vybrali obrovskou dávku štěstí Západočeši! Adam Najman měl po rychlém ťukecu před sebou odkrytou klec, jenže i on v klíčový okamžik nezamířil přesně!
     
    52:55
    Indiáni zvládli další oslabení, Liberečtí jsou nicméně nadále usazeni v jejich pásmu.
     
    53:53
    Plzeňští se mohli po delší odmlce znovu vydat také do útoku, jenže si sami vystavili brzdu v podobě ofsajdu.
     
    54:34
    Liberečtí se dostali do přečíslení dva na jednoho! Už to vypadalo, že to Michal Bulíř vezme na sebe, nakonec se ale rozhodl přihrávat a to mu poslední hostující obránce nepovolil.
     
    55:35
    Další ofsajd Plzně.
     
    55:53
    Po vyraženém projektilu Lukáše Dernera dorážel na hraně brankoviště Jaroslav Vlach, Dominik Pavlát si ale poradil i s jeho zakončením.
     
    56:39
    Pavel Musil vybojoval puk na modré čáře a už to vypadalo, že pojede sám na Pavelku. Zastavil ho ovšem hvizd čárového rozhodčího, který signalizuje další postavení mimo hru.
     
    57:33
    Dvě a půl minuty před koncem je vyloučen Michal Birner (LIB) za sekání. Plzeň bude hrát teprve druhou klasickou přesilovku v zápase, jenže pro Tygry v tu nejméně vhodnou dobu.
     
    57:38
    Liberečtí vyhráli vhazování a posílají kotouč až k Dominiku Pavlátovi.
     
    58:24
    Plzeňští se vlastní nepřesností připravují o útočné pásmo.
     
    58:39
    Ronald Knot (LIB) je vyloučen za podrážení! Indiáni budou hrát necelou minutu v pěti proti třem!
     
    58:39
    Plzeň si bere oddechový čas.
     
    58:42
    Petr Jelínek vyhrál vhazování dopředu a to ještě tak šikovně, že puk opustil útočné pásmo Plzně!
     
    59:08
    Hosté jsou ale rychle zpět.
     
    59:30
    Milan Gulaš se prokličkoval až do útočného pásma, načež jeho zakončení vyrazil Pavelka přímo k Petru Kodýtkovi. Ten měl na hokejce rozhodnutí, jenže Jaroslav Pavelka se senzačně přesunul a zachránil Tygry od pohromy!
     
    59:33
    Michal Birner je na ledě, domácí už jsou ve čtyřech.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme se branky nedočkali, po krátké přestávce si tak Liberec a Plzeň střihnou podruhé během týdne prodloužení. Do něj si navíc indiáni přenesou ještě osmatřicet vteřin zbývající početní výhody.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Bílí Tygři Liberec: 11 (42)
    HC Škoda Plzeň: 7 (18)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Ondřej Vitásek (LIB) vyhodil puk mimo hřiště a je vyloučen za zdržování hry. Dvacet sedm vteřin se Tygři musí znovu bránit ve třech.
     
    60:35
    Liberečtí se osvobozují, ve stejnou chvíli navíc Ronald Knot opouští trestnou lavici a doplňuje své spoluhráče.
     
    61:52
    Západočeši pálí z každé možné pozice, Jaroslav Pavelka ale za pomoci svých spoluhráčů odolává.
     
    62:26
    Domácí ubránili dlouhé oslabení a jsou v plném počtu.
     
    62:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    A vzápětí rozhodují! Radan Lenc objel v plné rychlosti bránu a poslal kotouč do brankoviště. Tam jeho nabídku usměrnil MICHAL BULÍŘ, po jehož zásahu se kotouč dokutálel za brankovou čáru! Asistence: Radan Lenc.
    62:36 Michal BULÍŘ - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Liberečtí si tedy nakonec připisují extrémně důležité dva body a posouvají se zpět do elitní čtyřky. Plzeň to naopak bude mít už se získáním týdenního volna extrémně složité.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (18:23:27)
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 36. Gríger (J. Vlach, Najman), 63. Bulíř (Lenc) – 25. Kodýtek (P. Musil)


    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Král) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – A. Dlouhý.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Houdek – M. Lang, P. Musil, Gulaš (C) – Kantner, Kracík (A), Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Michnáč, Přikryl, Rob.

    Rozhodčí: Hradil, Vrba – Ganger, Rampír

    Diváci: Bez diváků
    thejrc.org