Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:6 (2:4, 0:1, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 28.02.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:59 Lukáš VOPELKA - 4:6
     
    58:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani tuto dvojnásobnou přesilovku sehráli na jedničku, za což jsou odměněni čtvrtou branku! Proti tvrdé ráně Daniela Gazdy sice dokázal Daniel Dolejš zasáhnout, ale puk srazil pouze ke Zdeňka Okálovi, jenž okamžitě uvolnil LUKÁŠE VOPELKU a ten neprodleně uklidil kus gumy do prázdné sítě. Asistence: Zdeněk Okál, Daniel Gazda.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Filip Pyrochta – 2 min., podrážení).
     
    57:49
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Koch – 2 min., hrubost).
     
    51:45
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexandre Mallet – 2 min., nedovolené bránění).
    45:54 Lukáš KRENŽELOK - 3:6
     
    45:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice žádné drama nedovolí, protože naprosto bez problémů využívají dvojnásobnou přesilovku! Pěknou a hlavně rychlou kombinaci zakončil přesnou střelou LUKÁŠ KRENŽELOK, který tak zcela bez problémů překonal přesouvajícího Michala Kořénka. Asistence: Vladimír Svačina, Zbyněk Irgl.
     
    45:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., faul kolenem).
    41:31 Jakub FERENC - 3:5
     
    41:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín snižuje v přesilovce, takže možná ještě zdramatizuje zápas! Jiří Ondráček nejprve nevyužil slibnou příležitost, následně to ale výbornou ránou od modré čáry odčinil JAKUB FERENC, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Daniel Gazda, Antonín Honejsek.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexandre Mallet – 2 min., držení).
     
    31:23
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Robert Černý – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., hrubost).
    30:30 Dominik LAKATOŠ - 2:5
     
    30:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají i další přesilovou hru! Vladimír Svačina na hraně pravého kruhu našel DOMINIKA LAKATOŠE, který po zpracován vypálil švihem a brankáře překonal střelou mezi jeho tělo a ruku. Asistence: Vladimír Svačina.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., podrážení).
     
    29:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    29:22
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lukáš Kovář – 2 min., držení).
     
    18:15
    Vladimír Svačina další velkou šanci na branku nevyužil, i když moc nechybělo! Pokoušel se totiž o bekhendový blafák, který mu málem vyšel, ale ležící Michal Kořének zvedl beton a kotouč tak srazil do tyčky!
     
    18:15
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – trestné střílení, hákování).
    17:32 Jan HRUŠKA - 2:4
     
    17:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté si drží stoprocentní úspěšnost v přesilovkách a už zase tak vedou o dva góly! Filip Pyrochta nejprve šikovně objel Tomáše Žižku, následně na hraně pravého kruhu našel Lukáše Krenželoka, jenž naznačil střelu, ale nakonec uvolnil ještě lépe postaveného JANA HRUŠKU, který také zakončil do prázdné klece Asistence: Lukáš Krenželok, Filip Pyrochta.
     
    16:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., držení).
     
    13:49
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Koch – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Petr Fridrich.
     
    13:49
    Zraněným hráčem je nakonec Jakub Šlahař, který minimálně pro dnešek dohrál. Uvidíme, jak na tom bude po kontrole u doktorů.
     
    13:49
    Další velká rána pro zlínské hokejisty! Po tvrdém až zákeřném zákroku zůstává ležet na ledové ploše jeden z Beranů, který se nemůže ani pohnout, takže si pro něj musí přijít záchranáři.
     
    13:22
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Filip Pyrochta – 2 min., sekání).
    11:54 Lukáš VOPELKA - 2:3
     
    11:54
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci jsou zase rychle zpátky na jednobrankové ztrátě! Celou akci začal výborným obranným zákrokem Tomáš Žižka, který následně dostal kotouč až přes modrou čáru. Tam se ho chopil Pavel Kubiš, který z mezikruží šikovně uvolnil LUKÁŠE VOPELKU, jenž z pravého kruhu nedal brankáři šanci k zákroku prudkou střelou pod horní tyč. Asistence: Pavel Kubiš, Tomáš Žižka.
    09:12 Zbyněk IRGL - 1:3
     
    09:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice se přece jen vracejí do dvoubrankového vedení! Tentokrát na tom nese podíl i domácí gólman Michal Kořének, který vyrazil lehké nahození Roberta Černého přímo na hůl ZBYŇKA IRGLA, který si vylepšil pozici a také zakončil do odkryté klece. Asistence: Robert Černý.
    06:52 Jakub ŠLAHAŘ - 1:2
     
    06:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Dnes to vypadá na velkou přestřelku, protože Berani velmi rychle snižují! Ševcům se konečně povedl přechod modré čáry, čehož následně využil dokonalou přihrávkou před bránu Antonín Honejsek, který tak našel JAKUBA ŠLAHAŘE, jenž už to měl z bezprostřední blízkosti jednoduché. Asistence: Antonín Honejsek, Zdeněk Okál.
     
    06:19
    Dominik Lakatoš se mohl stát třetím úspěšným střelcem svého duelu, jeho rána nebyla od sítě vůbec daleko, ale po několika odrazech nakonec skončila jen vedle pravé tyčky!
     
    03:01
    Domácí se také už konečně dostali do šance, protože po pěkné kombinaci ujížděl jeden z nich sám na brankáře, ale pálil přímo do jeho výstroje!
    02:27 Marek KALUS - 0:2
     
    02:27
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ridera zůstává při chuti a vzápětí skóruje podruhé! Do útočného pásma vyvezl kotouč Alexandre Mallet, jenž se dostal až za červenou čáru a odtud uvolnil v pravém kruhu MARKA KALUSE, který se prosadil prudkou střelou nad rameno brankáře. Asistence: Alexandre Mallet.
    01:54 Lukáš KRENŽELOK - 0:1
     
    01:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku a velmi brzy se tedy dostávají do vedení! Po nahození Jana Hrušky se o to postaral LUKÁŠ KRENŽELOK, který si na hraně brankoviště bruslí šikovně posunul puk na hůl a následně zakončil do prázdné klece. Asistence: Jan Hruška, Vladimír Svačina.
     
    01:22
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., krosček).
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 7. Šlahař (Honejsek, Okál), 12. Vopelka (Kubiš, Žižka), 42. Ferenc (Gazda, Honejsek), 59. Vopelka (Okál, Gazda) – 2. L. Krenželok (Hruška, Svačina), 3. M. Kalus (Mallet), 10. Irgl (R. Černý), 18. Hruška (L. Krenželok, Pyrochta), 31. Lakatoš (Svačina), 46. L. Krenželok (Svačina, Irgl)


    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Gazda, Ferenc, Nosek (A), Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Sebera, Karafiát, Luža.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Galvinš, R. Černý, Pyrochta, L. Kovář, Koch, L. Doudera – L. Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Stach, Irgl (A) – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dej.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Gebauer, Hlavatý
    thejrc.org