Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 28.02.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:53 Peter SCHNEIDER - 1:4
     
    56:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Kometa vede tři minuty před třetí sirénou už o tři branky! Filip Král krásně cíleně našel od modré hokejku PETERA SCHNEIDERA, která tečovala kotouč přímo pod horní tyč. S tímhle nemohl gólman nic dělat – 1:4. Asistence: Filip Král, Petr Holík.
    39:12 Tomáš BARTEJS - 1:3
     
    39:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nečekaná rána a 48 vteřin před druhou sirénou vede Brno podruhé v mači o dva góly! Peter Mueller vyhrál buly přesně na TOMÁŠE BARTEJSE, který využil toho, že Lukeš nic neviděl a seděl v univerzálním rozkleku, a umístil kotouč nad jeho bližší rameno – 1:3. Asistence: Peter Mueller.
    19:53 Aleš JERGL - 1:2
     
    19:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jako bych to přivolala, Východočeši sedm vteřin před sirénou skutečně početní východu využívají! Dominik Graňák posunul od modré na vrchol pravého kruhu, odkud Kelly Klíma okamžitě narýsoval parádní nahrávku křížem na ránu z voleje pro ALEŠE JERGLA. Ten slušnou ranou nedal přesunujícímu se brankáři šanci – 1:2. Asistence: Kelly Klíma, Dominik Graňák.
    18:46 Peter SCHNEIDER - 0:2
     
    18:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle ale byla nádherná rána a Brno potvrzuje svou přesilovkovou pověst! PETER SCHNEIDER se s ničím nepáral a krátce poté, co se hosté dostali do pásma, vyslal zleva nechytatelnou bombu nad bližší rameno – 0:2. Asistence: Martin Zaťovič, Filip Král.
    13:12 Peter MUELLER - 0:1
     
    13:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pro hradecké trochu smolný gól, pro Brno ale naopak šťastný. A i ten se počítá, hosté jdou do vedení! Martin Zaťovič našel z levé strany před bránu si najíždějícího PETERA MUELLERA, od něhož se kotouč odrazil pod horní tyčku. Chvíli to vypadalo, že si do brány sám nechtěně ztečoval puk Dominik Graňák, po přezkoumání videem je ale střelcem označen právě Mueller, jenž se nacházel v těsné blízkosti Graňáka – 0:1. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 20. Jergl (Kelly Klíma, Graňák) – 14. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 19. Schneider (Zaťovič, F. Král), 40. Bartejs (Mueller), 57. Schneider (F. Král, P. Holík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Graňák, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Kukla – M. Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – Kelly Klíma, Lev, J. Veselý – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – Jergl, Kevin Klíma, Perret.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – Bartejs, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Trška – Mueller, P. Holík (A), Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, Valský – Schneider, Kusko, Bondra – Malý, Střondala, Plášek ml..

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Gerát, Hynek
    thejrc.org