Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:3 (0:1, 5:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 28.02.2021, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Ševc – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    59:49 Tomáš POSPÍŠIL - 6:3
     
    59:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Verva dostala kotouč z obranného pásma a k puku se dostal František Lukeš, jenž ho ponechal TOMÁŠI POSPÍŠILOVI a ten pak trefil zcela prázdnou branku hostů – 6:3. Asistence: František Lukeš a Aaron Irving.
     
    59:03
    Branka hostů je prázdná, Bruslaři to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    56:20
    Hned po inkasované brance se do akce dostali domácí hráči, na pravé straně nebezpečně vystřelil Pawel Zygmunt a po jeho střele zvoní tyč Růžičkovy branky!
    55:54 Joona JÄÄSKELÄINEN - 5:3
     
    55:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a dostávají se Vervě na rozdíl dvou branek. Na hranu levého kruhu dostal přihrávku JOONA JÄÄSKELÄINEN a jeho hodně svižné zakončení zaplulo za záda Denise Godly – 5:3. Asistence: David Šťastný a Martin Ševc.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., podrážení).
     
    45:15
    Cink! Po krásné souhře domácích poslal Viktor Hübl přihrávku na Františka Lukeše, který svižnou ranou orazítkoval tyč soupeřovy brány!
     
    36:43
    Maris Bičevskis už posouval puk do odkryté domácí sítě, ale Denis Godla předvedl fantastický zákrok, když se v brance natáhl a puk zastavil svým betonem!
     
    34:41
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., hákování).
    34:04 Patrik ZDRÁHAL - 5:2
     
    34:04
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Z neutrální zóny nahodil puk do útočného pásma Richard Jarůšek a z branky si vyjel k zadnímu mantinelu Jan Růžička, ale nečekal, že se kotouč odrazí k rozjetému PATRIKU ZDRÁHALOVI, jenž poté usměrnil touš do prázdné klece, ač mu v tom boleslavský obránce chtěl zabránit – 5:2. Asistence: Richard Jarůšek.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Denis Zeman – 2 min., podrážení).
     
    30:50
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
    30:50 Aaron IRVING - 4:2
     
    30:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    No a prakticky hned po vhazování se domácí Verva prosazuje znovu. Richard Jarůšek posunul puk na modrou čáru pro AARONA IRVINGA, který poté vystřelil a kotouč se pak nakonec dostal za brankovou čáru, kde ho ještě chtěl zachytit jeden z hostujících beků, ale nestihl to – 4:2. Asistence: Richard Jarůšek a Martin Hanzl.
    30:39 Viktor HÜBL - 3:2
     
    30:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Rekordman VIKTOR HÜBL nyní strhává vedení poprvé na stranu Litvínova. Nahození Františka Lukeše prvně jmenovaný procedil za záda Jana Růžičky a nyní jsou to hosté, kdo musí dohánět manko – 3:2. Asistence: František Lukeš a Janis Uvis Balinskis.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Dlapa – 2 min., podrážení).
    25:00 Aaron IRVING - 2:2
     
    25:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bruslaři se z vedoucí branky radovali jen osmadvacet vteřin. Domácí totiž velmi rychle znovu srovnávají stav. Na pravém kruhu si z bekhendu přehodil puk na forhend AARON IRVING a prudkou střelou umístil kotouč pod břevno Růžičkovy branky – 2:2. Asistence: František Lukeš.
    24:32 Mitchell FILLMAN - 1:2
     
    24:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté si své ztracené vedení berou zase zpátky. Na modrou čáru dostal kotouč Zbořil na MITCHELLA FILLMANA, jenž z nápřahu propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Verva tak musí znovu dotahovat jednobrankové manko. Asistence: Adam Zbořil.
    21:17 František LUKEŠ - 1:1
     
    21:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Z ničeho nic se v prostoru mezi kruhy zjevil FRANTIŠEK LUKEŠ, který se dostal k opuštěnému puku a poté pořádně tvrdou ránou vymetl v síti hostů pavučiny a puk pověsil pod víko Růžičkovy klece – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Bez asistence.
     
    14:08
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Gabriel Szturc – 2 min., vysoká hůl).
    09:23 Oscar FLYNN - 0:1
     
    09:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se v desáté minutě hry ujímají vedení. Na pravé straně se k puku po střele Pavla Kousala dostal OSCAR FLYNN, jenž ho z těžkého úhlu nakonec dostal za Godlova záda – 0:1. Asistence: Pavel Kousal a Ondřej Najman.
     
    06:06
    Obrovská šance hostů! David Cienciala poslal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se pořádně do střely opřel Joona Jääskeläinen, ale proti byl Denis Godla, jenž po jeho projektilu neinkasoval.
     
    03:22
    Hosté na chvíli nechali osamoceného před Růžičkou Richarda Jarůška, který ve velké šanci hostujícího brankáře nepřekonal. Následně pak se Mladá Boleslav osvobozuje.
     
    02:46
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Bernad – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 22. F. Lukeš, 25. Irving (F. Lukeš), 31. V. Hübl (F. Lukeš, Balinskis), 31. Irving (Jarůšek, M. Hanzl), 35. P. Zdráhal (Jarůšek), 60. Pospíšil (F. Lukeš, Irving) – 10. Flynn (P. Kousal, Najman), 25. Fillman (A. Zbořil), 56. Jääskeläinen (Šťastný, Ševc)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Schwarz) – Ševc (C), Šidlík, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Bryška, Axman
    thejrc.org