NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Tampa – Dallas 5:0 (kon.) | Florida – Carolina 3:4 (2:3 po s.n.)
Edmonton – Toronto 0:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Chicago – Detroit 3:5 (kon.)
Arizona – Colorado 2:6 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Montreal 2:1 (po pr.)
San Jose – St. Louis 6:7 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:4 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 0:3 (kon.) | New Jersey – Washington 2:3 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:0 (kon.)
po s.n. (2:3)
Florida Panthers
3:4 (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 28.02.2021, 01:07 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:11:07)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 33 | Přesilová hra: 1/4 – 2/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 64:46
    James Reimer (CAR) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:44
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Martin Nečas (CAR) – 0+0, vítězný nájezd
    2. James Reimer (CAR) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9%
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 281 diváků.
     
    Utkání mezi Floridou a Carolinou rozhodovaly až samostatné nájezdy. Floridu poslal do vedení úspěšným forhendovým blafákem Aleksander Barkov, avšak stejnou variantou uspěl i na druhé straně Dougie Hamilton. Ve druhé sérii nejprve Huberdeau nedal, načež Vincent Trocheck proměnil a dostal pod tlak Patrica Hörnqvista, ten ale odmítl konec střelou do pravé šibenice. Nájezdy dospěly až do páté série, v níž neuspěl domácí Wennberg. Za hosty se rozjel Martin Nečas, který udělal kličku do forhendu a střelou mezi betony brankáře rozhodl o vítězství Hurikánů.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se po vítězství vyhoupli na třetí příčku Centrální divize před Chicago. Florida spadla za Tampu, která v současně hraném utkání porazila Dallas a Panteři mají při stejném bodovém součtu horší skóre.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Martin NEČAS - 3:4
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Carolina Hurricanes.
    Autorem vítězné branky je MARTIN NEČAS.
     
    5. série
    2:3
    Je konec! Martin Nečas dostal důvěru od trenéra a český útočník Carolině vystřelil bonusový bod. Forhendovou kličkou si Bobrovského připravil a puk mu následně po ledě poslal přesně mezi betony.
    Alexander WENNBERG
     
    5. série
    2:2
    Podobně jako Hörnqvist, tak i Alexander Wennberg zvolil rychlé pojetí nájezdu. Ve sprintu střílel forhendem těsně nad ledem, Reimer zvládl zasáhnout.
    Sebastian AHO
     
    4. série
    2:2
    Ani Sebastian Aho nerozhodl. Elitní centr chtěl vystřelit zápěstím, jenže puk se mu svezl po čepeli hole a Bobrovskij tak byl bez práce.
    Frank VATRANO
     
    4. série
    2:2
    Frank Vatrano také neuspěl, Carolina bude mít druhý mečbol. Volil střelu zápěstím, ale kotouč poslal nad bránu.
    Andrej SVEČNIKOV
     
    3. série
    2:2
    Svečnikov nerozhoduje, nájezdy pokračují! Kličku do forhendu krajan v bráně soupeře očekával a bez problémů zakročil.
    Patric HÖRNQVIST
     
    3. série
    2:2
    Ještě není konec! Patric Hörnqvist zvolil rychlou jízdu a těsně před gólmanem vypálil nechytatelně do pravého horního rohu.
    Vincent TROCHECK
     
    2. série
    1:2
    Vincent Trocheck dává gól a Hurikáni jsou blízko vítězství! Američan nevymýšlel nic složitého, Bobrovskému poslal puk mezi betony do sítě.
    Jonathan HUBERDEAU
     
    2. série
    1:1
    Prvním neúspěšným exeutorem je Jonathan Huberdeau. Před Reimerem hodně zpomalil svůj pohyb, aby následně pálil mezi betony, gólman si ale mezeru pohlídal.
    Dougie HAMILTON
     
    1. série
    1:1
    Ale na druhé straně skóroval rovněž Dougie Hamilton! I kanadský obránce volil blafák do forhendu, načež gólmanovi poslal puk mezi betony.
    Aleksander BARKOV
     
    1. série
    1:0
    Jako první se rozjel Aleksander Barov. Zvolil kličku do forhendu a byl úspěšný, střela pod horní tyčku slavila úspěch!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, oba týmy si tedy vyzkoušejí samostatné nájezdy. V nastavené pětiminutovce měli více ze hry hosté, ale na Bobrovského nevyzráli. Největší šance měl Svečnikov, jehož střelu krajan vytěsnil vyrážečkou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:57
    V posledních vteřinách prodloužení operoval za brankou protivníka Alexander Wennberg. Zkusil obtočení a zasunutí k bližší tyči, ale Reimerův pravý beton byl přesně tam, kde měl být.
     
    64:21
    James Reimer se vydal za vlastní svatyni, aby spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou. A učinil tak, kolem forčekujícího Vatrana nahrál volnému Slavinovi.
     
    63:47
    Náznak přečíslení Panterů rychle uhasil pozorný Dougie Hamilton. Žabičku Huberdeaua na Barkova bez větších problémů zachytil.
     
    63:14
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jake Bean. Střílel z levého kruhu, ale přímo do gólmana, jenž se stihl včas přemístit, černou gumu udržel ve vyrážečce.
     
    62:48
    Hurikáni jsou v prodloužení jasné lepším týmem. Mezi kruhy si nabruslil Andrej Svečnikov, mladý ruský útočník ztroskotal na vyrážečce gólmana.
     
    62:24
    Za brankou projel rovněž Jordan Staal, ten vzápětí přihrál Pescemu. Obránce ještě rozvinul akci na Aha, střela příklepem minula prostor u levé tyčky.
     
    61:36
    Prostor na ledě dostává rovněž Martin Nečas. V souboji jeden na jednoho vyzrál na Weegera, jenže už nestihl vystřelit, skončil za brankou.
     
    61:14
    Do šance se hnal Aleksander Barkov. Vypadalo to na jeho únik, ale skvěle se vrátil Jaccob Slavin, který včas soupeři vypíchl touš.
     
    60:37
    Jako první útočili Hurikáni. Svečnikov si narazil s Ahem a vypálil z pravého kruhu na zadní tyčku. Bobrovskij reagoval pozdě, ale měl štěstí, puk proletěl vedle brány.
     
    60:10
    Prodloužení bylo zahájeno! Hraje se tradičním formátem tři na tři, čili se můžeme těšit na velké množství zajímavých příležitostí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doby o vítězi nerozhodla, na řadu tak přijde prodloužení. V úvodu třetí dvacetiminutovky přiblížil Carolinu vítězství Jake Bean, avšak domácí dvoubrankové manko smazali zásluhou tref Patrica Hörngvista a Franka Vatrana. Hosté si znovu vzali vedení zpět v 55. minutě, kdy se úspěšnou tečí prosadil Warren Foegele, ale i na tento zásah našli Panteři odpověď, necelé dvě minuty před koncem třetí části vyrovnal svým druhým gólem Patric Hörngvist.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:23 Verhaeghe ve velké šanci mířil do tyčky
     
    59:23
    Carter Verhaeghe měl na holi vítězný gól! Skvěle si zpracoval střílenou nahrávku Weegara, načež si puk hodil na forhend a trefil pravou tyčku.
     
    59:13
    Brett Pesce chtěl ke dvěma asistencím přidat i vstřelený gól. Vypálil prudkou střelu zápěstím, tu Bobrovskij s vypětím všech sil udržel ve výstroji.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:06 Patric HÖRNQVIST - 3:3
     
    58:06
    Florida právě vstřelila branku!
    Hra bez brankáře se Panterům vyplatila, skóre opět ukazuje nerozhodný výsledek! Weegar před brankou našel PATRICA HÖRNGVISTA, pravé křídlo druhé formace ze vzduchu skleplo kotouč nad pravé rameno Reimera. Asistence: MacKenzie Weegar a Anton Strälman.
     
    58:00
    Domácí se probojovali do útočného pásma a to je jasný signál pro Sergeje Bobrovského, který opouští bránu. Panteři zkouší powerplay!
     
    57:45
    Na druhou stranu vystartoval Martin Nečas společně s McGinnem. Český útočník nahrál spoluhráči, který z voleje přestřelil.
     
    57:13
    Elitní centr Aleksander Barkov na sebe navázal dva protihráče, aby posléze v levém kruhu uvolnil Aarona Ekblada. Obránce ve velké šanci střílel na zadní tyč nepřesně.
     
    56:47
    James Reimer si sáhl lapačkou pro vysoké nahození Weegara, které směřovala do míst, kde se pohyboval Hörnqvist. Vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    56:02
    Kanadský obránce si dal s rozehrávkou hodně záležet, přesto akce Panterů skončila na modré čáře. Kličkující Aleksander Barkov vystavil ofsajdu Marchmenta.
     
    55:44
    Hurikáni dobrých pár vteřin kombinovali v útočném pásmu a domácí se soupeře marně snažili odstavit od kotouče. Až střelu Svečnikova zblokoval Ekblad, který zároveň rozjíždí akci na druhou stranu.
     
    55:07
    Lze očekávat, že se hosté hodně zatáhnou do defenzivy, nemají totiž jediný důvod se přehnaně hnát do ofenzivy. Niederreiterův oblouček v momentu, kdy mohl postupovat do přečíslení, hovoří za vše.
    54:05 Warren FOEGELE - 2:3
     
    54:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes si berou zpět ztracené vedení a to necelých šest minut před koncem základní hrací doby! Nahození Pesceho nejspíše letělo mimo tři tyče, ale WARREN FOEGELE byl v před brankovém prostoru hodně aktivní a svou hokejkou zvládl kotouč dopravit do poloodkryté brány. Asistence: Brett Pesce a Cédric Paquette.
     
    53:47
    Brett Pesce byl nucen zacouvat před forčekujícím Barkovem. Bekhendovým pasem po mantinelu našel Connollyho, rána z první nebyla přesná.
     
    53:21
    S nahozením Brocka McGinna od pravého mantinelu neměl Bobrovskij žádné starosti. Vystrčil vyrážečku a černou gumu odpálil do ochranné sítě.
     
    52:44
    Martin Nečas měl před sebou posledního obránce, jímž byl Ekbad. Při snaze o kličku ale podklouzl a obránce pak měl s útočníkem jednoduchou práci.
     
    52:11
    Další zákrok kanadského brankáře! Tentokráte o poznání těžší, když jej zápěstím z vrcholku pravého kruhu prověřil Huberdeau. Prim hrála znovu lapačka.
     
    51:29
    Hostující strážce svatyně neměl žádné problémy s vysokým obloučkem Yandlea. Ale před Barkovem neměl kam rozehrávat, hru proto přerušil.
     
    51:02
    Sebastian Aho viděl Svečnikova, který vypálil nepřesně. Následně střílel od levého mantinelu Dougie Jamilton, Bobrovskij udržel touš v rukavici.
    50:13 Frank VATRANO - 2:2
     
    50:13
    Florida právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Marchment v přečíslení nahrál z levé strany do jízdy FRANKU VATRANOVI a americký útočník střelou do levé šibenice vyzrál na gólmana. Asistence: Mason Marchment a Kevin Connauton.
     
    50:06
    Levý křídelník Nino Niederreiter se vydal napadat rozehrávku Sergeje Bobrovského. Ruského gólmana nakonec donutil k přerušení hry.
     
    49:54
    Vincent Trocheck nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Před brankou viděl Martina Nečase, kterému nahrál, ale český útočník promáchl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:11
    Domácí jsou při chuti. Weegar prováhal ideální možnost k zakončení, načež mu v pokleku Jordan Staal vypíchl touš do středního pásma.
    48:13 Jonathan HUBERDEAU - 1:2
     
    48:13
    Florida právě vstřelila branku!
    Početní převahu přetavila v gól i Florida, je zaděláno na drama! Zakončení JONATHANA HUBERDEAUA se od betonu a od tyčky odrazilo do betonu Reimera a puk se od něj pomalu došoural až za brankovou čáru. Hörnqvist ještě pro jistotu dorážel, ale gól náleží jeho kanadskému spoluhráči. Asistence: Aleksander Barkov a Patric Hörnqvist.
     
    47:32
    Jonathan Huberdeau se vymotal z těžké situace a po levém křídle rozjel Aleksandera Barkova. Domácí se usadili v útočném pásmu a spouštějí kombinační kolotoč.
     
    47:09
    Šance pro Pantery, kteří budou hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici putuje ruský forvard Andrej Svečnikov, jenž pyká za držení proti Lombergovi.
     
    46:54
    Společně s Wennbergem ujel do přečíslení Brett Connolly. Obdržel nahrávku, avšak skákavou žabičku promáchl.
     
    46:22
    Martin Nečas se prezentoval pěknou kličkovanou v útočné třetině. Mezi dvěma protihráči si vytvořil prostor, přes třetího už ovšem nevystřelil.
     
    45:58
    Hosté hrají přesně to, co potřebují. Drží soupeře daleko od vlastní brány a nepouštějí ho do vyložených šancí. Reimer dnes moc složitostí řešit nemusel.
     
    45:30
    Hurikáni podnikli rychlý výpad na druhou stranu. Svečnikov vybídl ke skórování Andreje Svečnikova, ten vypálil do lapačky brankáře.
     
    44:51
    Bek Keith Yandle obtočil bránu a jako obránce se pokusil zasunout puk k bližší tyčce. Reimer přilepil beton k tyči pozdě, ale měl štěstí, soupeř nedokázal dostatečně zahnout hokejku.
     
    44:24
    Jonathan Huberdeau je zpět ve hře. Okamžitě se zapojil doplnit přečíslení, avšak vůbec nedošlo k zakončení, Barkov vystavil do ofsajdu Connollyho.
     
    43:57
    Obránce Duugie Hamilton ještě udržel kotouč na útočné modré a pod tlakem Barkova i zvládl vystřelit. Ale nepřesně, Bobrovskij zasahovat nemusel.
     
    43:16
    Florida zahrozila při hře ve čtyřech. Aleksander Barkov se vydal do pasivně stojící obrany, avšak rána zápěstím prosvištěla těsně nad.
     
    42:53
    Po ose Hamilton – Aho se ke kotouč prodral Andrej Svečnikov. Talentovaný ruský hokejista vypálil z první jen do výstroje krajana Bobrovského.
     
    42:24
    Další vyloučení v domácích řadách. Jonathan Huberdeau z frustrace ztráty puku přesekl hokejku Martinookovi, čímž soupeři znemožnil pokračovat ve hře.
    41:30 Jake BEAN - 0:2
     
    41:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Druhý přesilovkový úder posouvá hostující mužstvo ještě blíže vítězství! JAKE BEAN vystřelil zápěstím od modré čáry, puk poslal nechytatelně do levého horního rohu. Asistence: Brett Pesce a Jesper Fast.
     
    41:06
    V obranném pásmu Floridy znovu došlo k souboji kapitánů. Tentokráte byl úspěšnější Aleksander Barkov, jenž Pantery osvobodil dlouhým vyhozením.
     
    40:16
    MacKenzie Weegar pod tlakem Svečnikova vyhodil černou gumu přes plexisklo mimo hrací plochu. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    40:10
    Závěrečná třetí třetina ukrajuje první vteřiny. Buly vyhrál Jordan Staal, hostující kapitán přetlačil Fina Aleksandera Barkova.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    Stav utkání se ve druhé třetině nezměnil, Carolina stále vede těsným rozdílem. V prostředním dějství byla hra vyrovnaná, více příležitostí si ovšem vypracovali hosté. A to především při vyloučení Skjeie, kdy dvakrát ujeli v oslabení do brejku. Aho v prvním případě trefil tyčku, McGinn bekhendovým blafákem nevyzrál na Bobrovského. O vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto, třetí třetina slibuje velké drama.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 18
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Gólman Reimer vyjel z brány, ale nakonec nechal hrát Jaccoba Slavina. Obránce vysokým obloučkem poslal černou gumu do středního pásma, kde se nejspíš prostřední dějství dohraje.
     
    39:22
    Brett Pesce nezvládl zpracování a puk si hodil daleko od hokejky. Toho chtěl využít Alexander Wennberg, jenže ani on si neporadil s neposedným kotoučem ideálně.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Hosté se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Nino Niederreiter vyhodil a Aho na jeho vysokou nahrávku neměl nárok. K puku měl posléze nejblíže Strälman.
     
    38:15
    Frank Vatrano si vyměnil puk s Brettem Connollym a pokračoval v jízdě do útočné třetiny. Z vrcholku pravého kruhu střílel do horních pater branky, Reimer zasahovat nemusel.
     
    37:54
    Brett Pesce tvrdým hitem odzbrojil Marchmenta. Následně po mantinelu vyhodil černou gumu do středního pásma, kde hraje Gudas.
     
    37:25
    Dvojice obránce Floridy udržela na uzdě Martina Nečase. Český forvard marně natahoval hokejku za nahrávkou Weegara na Ekblada.
     
    36:58
    Za nahozením Slavina za branku spěchal Nino Niederreiter. U kotouče sice byl jako první, ale rychle soka dojel Ekblad a čistým hitem Švýcara odstavil od kotouče.
     
    36:09
    Stephen Lorentz nabil na modrou čáru Skjeiovi. Obrácne podržel zakončení, vypálil až v době, kdy před něj přijel Barkov, který předvedl úspěšný blok.
     
    35:49
    Souboj dvou českých hokejistů pro bránícího Radka Gudase. Ten se postavil čelem Martinu Nečasovi a za svá záda ho nepustil.
     
    35:20
    Z vrcholku pravého kruhy vypálil Carter Verhaeghe. James Reimer se stihl včas přesunout a pravým betonem vykopl puk do bezpečí.
     
    34:55
    Přesilovky Panterům nefungují. Weegar držel touš na modré příliš dlouho, až mu Dougie Hamilton puk vypíchl a odpálil jej do středního pásma.
     
    34:31
    Domácí si zatím dávají na protiútoky soupeře pozor. Naopak sami útočí na vyrovnání, střelu zápěstím Ekblada od modré podržel Reimer v lapačce.
     
    33:49
    Druhé vyloučení v krátkém časovém sledu. U mantinelu v obranném pásmu si nedovoleně počínal Jake Bean, který přidržel Marchmenta.
     
    33:05
    Mezitím se již pokračuje v pěti na obou stranách. Vyloučený Brady Skjei je zpátky na ledě, jeho vyloučení málem bylo spoluhráčům ku prospěchu.
     
    32:52
    To je neuvěřitelné, hosté ujeli při vlastním oslabení potřetí do protiútoku. Nyní Martin Nečas, jemuž ovšem gólman vypíchl kotouč z pod hole.
     
    32:14
    A další brejk hostů! Tentokráte ujel všem protihráčům Brock McGinn, který volil blafák do bekhendu, ale Bobrovskij betonem nepřipustil změnu stavu!
    31:32 Aho střílel pouze do brankové konstrukce
     
    31:32
    Huberdeau ztratil kotouč a hosté vyrazili do přečíslení. Jordan Martinook vyslal do úniku Aha, jenž nevymýšlel nic složitého a forhendem trefil pravou část brankové konstrukce!
     
    31:00
    Výborný start Caroliny do oslabení. Sebastian Aho byl na vhazování úspěšnější a Andrej Svečnikov kotouč odvezl až za svatyni domácího mužstva.
     
    30:46
    Na Pantery čeká druhá přesilovka. Brady Skjei nezachytil pohyb Luostarinena, jehož zezadu podrazil. Jasné dvě minuty.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Hosté z Caroliny rží těsné jednobrankové vedení, Panteři ovšem přidávají na aktivitě a tvrdě bojují o přerušení střelecké nemohoucnosti.
     
    29:40
    Barkov vyhrál buly na Weegara, ten vypálil od modré čáry. Snadná práce pro Jamese Reimera, který kotouč viděl a podržel ho v rukavici.
     
    29:17
    Kličkovanou Ryana Lomberga utnul obránce Jaccob Slavin. V pokleku soupeři vypíchl puk z pod hokejky a vzápětí odpálil touš přes všechny čáry. Icing.
     
    28:33
    Další přerušení hry, a sice po zakončení Mackenzieho Weegara. Jeho dělovka měla k přesnosti daleko, od plexiskla se odrazila do ochranné sítě.
     
    28:16
    Andrej Svečnikov i přes veškerou snahu nedosáhl na dlouhou nahrávku Aha. V tomto případě rozhodčí už zakázané uvolnění odpískali.
     
    27:39
    Vzápětí hrál Ekblad prim i na útočné polovině. Jeho vysoký oblouček se snesl Reimerovi do lapačky, gólman si na rozehrávku netroufl.
     
    27:24
    Aaron Ekblad tečoval nahození Slavina, a proto se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Kanadský bek musel zabrat a udržel i náskok před Svečnikovem.
     
    26:32
    První formace Floridy zůstala na ledě i po pauze. Znovu to byl Huberdeau, který odvážně zkusil projít skrze trojicí protihráčů, leč neuspěl.
     
    26:02
    Komerční přestávka následuje poté, co Jonathan Huberdeau nahodil na branku a Dougie Hamilton ztečoval černou gumu do ochranné sítě.
     
    25:32
    I přes obránce zvládl Haydn Fleury nahodit na branku. Sergej Bobrovskij si puk pohlídal a prostor u bližší tyčky včas zakryl, bude se vhazovat.
     
    25:13
    Brett Pesce nechal puk za sebou a do brejku ujel Brett Connolly. Před brankou viděl najíždějícího Vatrana, jenže při snaze o nahrávku mu puk sjel z čepele hole.
     
    24:44
    V akci další finský forvard, tentokráte domácí Aleksander Barkov. Z prostoru pro vhazování vypálil z pravého kruhu příklepem jen do připraveného Reimera.
     
    24:20
    Prostřední dějství zatím probíhá v hodně defenzivním duchu, žádné velké příležitosti na jedné či druhé straně. Střela Aha poletěla vysoko nad.
     
    23:54
    Domácí gólman se rozhodl vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Po mantinelu zvládl nahrát volnému Weegarovi, ten vyhodil do středního pásma.
     
    23:11
    Švýcar Nino Niederreiter si najel před gólmana, kam dostal nahrávku od Skjeie. Z bezprostřední blízkosti ale na ruského brankáře nevyzrál.
     
    22:52
    Vyhraným buly Sebastian Aho vybídl k zakončení Jakea Beana. Sergej Bobrovskij na kotouč dobře viděl a schoval ho v lapačce.
     
    22:32
    Český útočník Martin Nečas zatím není moc vidět. Nyní vyzkoušel vystřelit od pravého mantinelu, avšak trefil jen chrániče clonícího obránce.
     
    21:56
    Anthony Duclair si neporadil se zpracování těžké Gudasovy nahrávky. Puk si dal příliš daleko před sebe, novým majitelem touše se stal Pesce.
     
    21:12
    Útočnou třetinu navštívili také hráči Caroliny. Od modré čáry nahazoval Dougie Hamilton hodně nepřesně, kotouč skončil za brankou soupeře.
     
    20:41
    Akce elitní formace Panterů ještě pár vteřin pokračovala. Ve finále střílel z vrcholku pravého kruhu Aaron Ekblad pár čísel nad břevno.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj. Jonathan Huberdeau se rozjel po levém mantinelu do útočného pásma a ujel Slavinovi. Zpoza brány nahrál Barkovovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Carolina po první třetině vede na stadiónu Floridy nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre utkání udává proměněná přesilovka hostujícího mužstva z 18. minuty, nahození Hamiltona úspěšně tečoval mimo dosah brankáře Vincent Trocheck. Panteři jsou sice aktivnějším týmem, ale sami přesilovku nevyužili a ani při hře pět na pět zatím nenašli na dobře chytajícího Reimera recept.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    James Reimer nakonec musel předvést ještě jeden zákrok. Od pravého mantinelu jeho pozornost prověřil Lomberg, gólman pravým betonem vykopl černou gumu do rohu kluziště.
     
    19:31
    Ani Martin Nečas nezabránil zakončení Aleksandera Barkova z vrhcholku pravého kruhu. Elitní centr pálil z voleje kousek vedle pravé tyčky.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:30
    Radko Gudas podpořil ofenzivní složku týmu, po přejetí útočné modré nahodil na bránu. Ale Reimer nemusel zasahovat, touš ve finále proletěl vysoko nad.
    17:38 Vincent TROCHECK - 0:1
     
    17:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí jsou sice aktivnější, ale udeřili Hurikáni, využili přesilovku! Od modré čáry zužitkoval velké clony před Bobrovským obránce Hamilton ke střele a byl to VINCENT TROCHECK, který tečoval kotouč mimo dosah ruského gólmana. Asistence: Dougie Hamilton a Andrej Svečnikov.
     
    17:07
    Ruský strážce svatyně si připisuje čtvrtý úspěšné zastavení puku, když před sebe vyrazil nahození Slavina. Následně Svečnikov zahrál vysokou holí, a protože následně hrál Aho, musela se přerušit hra.
     
    16:54
    Sebastian Aho zvládl vhazování, hosté tak mohou spustit kombinační kolotoč v útočné třetině a zvýšit počet střel, kterých je zatím žalostné málo, Bobrovskij má tři zákroky.
     
    16:42
    Premiérová početní převaha čeká na hráče Canes. Vincent Trocheck byl podražen, na lavici hanby bez protestů odjíždí Kevin Connauton.
     
    15:54
    Hru za vlastní svatyní slidnil Aaron Ekblad. Ujel do bezpečí před dotírajícím Svečnikovem, oba celky využívají prostor k vystřídání.
     
    15:29
    Zdálo se, že by Vincent Trocheck mohl ujet do úniku, ale v klíčovou chvíli mu kotouč sjel z čepele hole a tak bylo po nadějích na zakončení.
     
    14:55
    První útočná formace Floridy se rázem dostala pod tlak. Z něj se dostala i díky výbornému zákroku Bobrovského pravým betonem proti ráně Martinooka.
     
    14:03
    Rychle na druhou stranu. Carter Verhaeghe zkusil obtočit branku a zasunout touš k bližší, levé tyči, Reimer ovšem včas přilepil beton k brankové konstrukci.
     
    13:37
    Elitní lajna Hurikánů zatím hraje s velkou chutí. Jesper Fast zakvedlal s kotoučem a nahrál Ahovi, ten forhendem vystřelil těsně vedle levé tyčky.
     
    13:00
    Puk na střídačce Caroliny, vhazování proběhne ve středním pásmu. Aaron Ekblad zkusil zastavit vyhození Dougieho Hamiltona, leč neúspěšně.
     
    12:34
    Obránce Strälman se vytáhl proti Ahovi, jemuž zabránil v jízdě do útočné třetiny. Fin jen nahodil za svatyni domácích a odjel střídat.
     
    12:02
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Alexander Wennberg. Vypálil příklepem přímo do míst, kde měl James Reimer výstroj.
     
    11:44
    Obranné povinnosti splnil Jaccob Slavin na jedničku. Vystál Aleksandera Barkova a jeho pokus zápěstím srazil do ochranné sítě.
     
    11:11
    Krátce po buly vypálil od modré čáry Anton Strälman. James Reimer na střelu dobře viděl, avšak zasahovat nemusel, kotouč proletěl vedle levé tyčky.
     
    10:55
    V permanenci musel být rovněž James Reimer. S nahozením Connollyho ze středného pásma všem neměl moc starostí, ukryl jej v rukavici.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:22
    Sergej Bobrovskij měl plné nohy a ruce práce. Nejprve pravým betonem vykopl zakončení Martinooka, následně v lapačce ukryl střelu Hamiltona.
     
    09:38
    Warren Foegele nezvládl zpracovat prudký pas Lorentze. Ještě ale zabral a zabánil odpískání zakázaného uvolnění, následně ovšem prohrál osobní souboj s Barkovem.
     
    09:25
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Mason Marchment. Až k zakončení ale nedošlo, klička proti Slavinovi nebyla úspěšná.
     
    08:46
    A znovu český bek ve službách Panterů. Tentokráte si počkal na Nina Niederreitera, kterého přimáčknul na mantinel a tím mu zamezil v pohybu.
     
    08:27
    Hra zatím plyne v poměrně rychlém tempu, příliš se nepřerušuje. Sebastian Aho si chtěl narazit se Svečnikovem, tomu zablokoval hokejku Gudas.
     
    07:46
    Cédric Paquette obtěžoval Ekblada, který si jako poslední obránce poradil velmi dobře, přihrávkou o mantinel přenesl hru na dalšího beka Weegara.
     
    07:27
    Nebezpečí způsobila i elitní formace na druhé straně. Aleksander Barkov si vyměnil kotouč s Huberdeauem, ale bekhendem v těžké pozici trefil jen Reimerův beton, následně Slavin vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    06:57
    Hosté se ještě nějakou chvíli udrželi v útočné třetině, ale nic zajímavého nevymysleli. Spolupráci Svečnikova a Aha přerušil Radko Gudas.
     
    06:30
    Obránce Aaron Ekblad v souboji jeden na jednoho nepřetlačil Sebastiana Aha. Šikovný Fin se natlačil až před bránu, ale přes Bobrovského kotouč do sítě nepropasíroval.
     
    05:55
    Zaútočit chtěla i Quennevilleova družina, ale proti byl Dougie Hamilton. Kanadský zadák za sebe nepustil rychle jedoucího Barkova.
     
    05:26
    Andrej Svečnikov vybojoval puk a dlouhým obloučkem vyslal dopředu Jespera Fasta. Švédský forvard z velkého úhlu střílel do boční sítě.
     
    04:39
    Domácí přesilovku nevyužili, Jordan Martinook je zpátky ve hře. V době návratu hra probíhala ve středním pásmu, proto mohl v klidu odjet na střídačku.
     
    04:16
    Střelu obránce Stralmana od modré vyrazil James Reimer jenom před sebe. S dorážkou přispěchal Carter Verhaeghe, z otočky mířil nepřesně.
     
    03:59
    Patric Hörnqvist tradičně zaparkoval před brankou a hledal, co by mohl tečovat. Nakonec zkusil pozměnit směr střely Barkova, ale neuspěl, Reimer schoval puk v lapačce.
     
    03:27
    Carolina se během první minuty ve čtyřech zvládla dvakrát úspěšně osvobodit. Panteři ovšem rychle získali útočné pásmo zpět a kombinují.
     
    02:39
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí Florida. Zbytečného faulu ještě v útočném pásmu se dopustil Jordan Martinook. Dvě minuty za držení.
     
    02:06
    Centr druhé lajny Vincent Trocheck si sjížděl do pravého kruhu, kam očekával nahrávku od Slavina. Jenže tu mimo dosah amerického útočníka zblokoval Weegar.
     
    01:38
    Postavení mimo hru a v něm nachytán hostující Martin Nečas. Českého útočníka vystavil do ofsajdu Niederreiter, který neudržel nohy na modré.
     
    01:02
    Jesper Fast se vydal forčekovat za branku soupeře Ekblada, jehož donutil k chybě. K puku se dostal Sebastian Aho, jenž s z velkého úhlu na Bobrovského nepřišel.
     
    00:36
    Avšak první úspěšná zákrok zapisuje na své konto James Reimer. Radko Gudas zachytil pas Foegela a rozjela rychlou akci na druhou stranu, gólman zachytil střelu Huberdeaua.
     
    00:10
    Utkání mezi Floridou a Carolinou právě začalo! Na buly mezi dvěma kapitány byl úspěšnější Jordan Staal, první útok tedy patří hostům.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Yandle, Strälman, Connauton – Verhaeghe, Barkov (C), Huberdeau – Hörnqvist (A), Wennberg, Vatrano – Duclair, Luostarinen, Marchment – Connolly, Lammikko, Lomberg.

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – B. McGinn (C), J. Staal, Foegele (A) – Martinook, Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: Charron, McCauley – Fournier, Racicot.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina také patří k tomu lepšímu, co Centrální divize nabízí. Hurikáni jsou na čtvrté příčce, ale jen s tříbodovým odstupem za vedoucí Floridou. Svěřenci kouče Brind'Amoura rozjeli sezónu skvěle, ale v posledních dnes se jim nedaří a to především proti Tampě, s níž sehráli čtyři utkání v řadě, přičemž hned třikrát prohráli. Hokejisté Canes si odbývají pětizápasovou šňůru na venkovních kluzištích, dnes se mohou v tom třetí pokusit o první vítězství. Týmovou produktivitu vede Sebastian Aho se sedmnácti body.
     
    Florida Panthers

    Panteři z Floridy musí být s dosavadním průběhem sezóny spokojeni. Po devatenácti odehraných zápasech totiž vévodí Centrální divizi s jednobodovým náskokem na Tampu, ta má ovšem o jedno utkání méně. V posledních deseti utkání Florida prohrála jen třikrát. Nejprve doma s Tampou, následně v Detroitu a naposledy na domácím stadiónu s Dallasem, jemuž ovšem porážka okamžitě vrátila. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jonathan Huberdeau s třiadvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Floridou a Carolinou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 49. Huberdeau (Barkov, Hörnqvist), 51. Vatrano (Marchment, Connauton), 59. Hörnqvist (Weegar, Strälman) – 18. Trocheck (D. Hamilton, Svečnikov), 42. Bean (Pesce, Fast), 55. Foegele (Pesce, Paquette), rozh. náj. Nečas

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Aleksander Barkov (FLA)
    1:1   Dougie Hamilton (CAR)
    2. série:
    1:1   Jonathan Huberdeau (FLA)
    1:2   Vincent Trocheck (CAR)
    3. série:
    2:2   Patric Hörnqvist (FLA)
    2:2   Andrej Svečnikov (CAR)
    4. série:
    2:2   Frank Vatrano (FLA)
    2:2   Sebastian Aho (CAR)
    5. série:
    2:2   Alexander Wennberg (FLA)
    2:3   Martin Nečas (CAR)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Yandle, Strälman, Connauton – Verhaeghe, Barkov (C), Huberdeau – Hörnqvist (A), Wennberg, Vatrano – Duclair, Luostarinen, Marchment – Connolly, Lammikko, Lomberg.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – B. McGinn (C), J. Staal, Foegele (A) – Martinook, Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: Charron, McCauley – Fournier, Racicot

    Diváci: 4 281
    thejrc.org