NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Tampa – Dallas 5:0 (kon.) | Florida – Carolina 3:4 (2:3 po s.n.)
Edmonton – Toronto 0:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Chicago – Detroit 3:5 (kon.)
Arizona – Colorado 2:6 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Montreal 2:1 (po pr.)
San Jose – St. Louis 6:7 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:4 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 0:3 (kon.) | New Jersey – Washington 2:3 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:0 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Vegas Golden Knights
Neděle 28.02.2021, 04:10 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:23 William KARLSSON - 2:3
     
    63:23
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté se radují z vítězství v prodloužení! Fleury vyrazil betonem bekhendovou šanci Getzlafa a z následné proti akce Vegas skórovali. Kotouč dostal do jízdy od Smitha WILLIAM KARLSSON a ujížděl sám na Gibsona, kterého překonal blafákem do bekhendu, který zakončil střelou okolo jeho levého betonu. Asistence: Reilly Smith, Shea Theodore.
     
    61:02
    Obrovskou šanci na rozhodnutí měl švédský útočník Isac Lundeström, Fleury však jeho střelu z mezikruží vyrazil a pak se ještě zázračně přemístil a předvedl úžasný zákrok i proti jeho dorážce..
     
    57:00
    Anaheim hraje v posledních minutách výborně a nyní se málem dočkal vedoucí branky, Fleuryho zachránila po teči Rakella branková konstrukce!
     
    51:05
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Keegan Kolesar.
     
    51:05
    Rozhodčí ale nenašli záběr, kterým by dokázali, že byl puk zasažen vysokou hokejkou, takže vyrovnání Anaheimu platí a Vegas navíc půjdou do čtyř kvůli zdržování hry za neúspěšnou trenérskou výzvu!
    51:05 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    51:05
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí ubránili těžké oslabení a nyní se dočkali vyrovnání! Skvělý důraz na brankovišti uplatnil ADAM HENRIQUE, který si nejprve kotouč sklepl ze vzduchu a poté nadvakrát dokázal dorazit kotouč za Fleuryho. Asistence: Rickard Rakell, Sam Steel.
     
    48:38
    Máme tu další vyloučení, pro změnu zase na straně Anaheimu, Hampus Lindholm přidržel Stonea, aby nemoh zakončovat.
     
    48:15
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách, poté co je vyloučen Shea Theodore za nedovolené bránění Henriqua.
     
    48:02
    Derek Grant po Fleuryho skvělém zákroku chtěl získat kotouč zpět, ale podrazil při tom Glasse, Anaheim půjde do oslabení.
     
    48:02
    Derek Grant nebezpečně vypálil z mezikruží a Marc-Andre Fleury předvedl výborný zákrok, kterým udržel svůj tým ve vedení.
     
    36:56
    Nicolas Hague nebezpečně vypálil z vrcholku pravého kruhu. Gibson na tu střelu dobře viděl, zasáhnout musel svou maskou. Od té se kotouč odrazil mimo hru.
    29:10 William KARLSSON - 1:2
     
    29:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté otáčejí vývoj zápasu a dostávají se do vedení 2:1! Pietrangelo našel pěknou přihrávkou za obranou WILLIAMA KARLSSONA. Ten už měl před sebou jen Gibsona, ale kotouč měl hodně daleko před sebou takže to nevypadalo, že by ho mohl překonat. Švédský útočník však dokázal ještě i v pádu forhendem poslat kotouč nad lapačku brankáře Ducks. Asistence: Alex Pietrangelo.
    16:28 Alex PIETRANGELO - 1:1
     
    16:28
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají na 1:1! Vyrovnání prošlo po spolupráci dvou obránců Vegas. Theodore našel svou přihrávkou na pravém kruhu ALEXE PIETRANGELA. Ten dokázal rychlou střelou zápěstím na bližší tyč překonat Gibsona, který před sebou měl dva hráče a moc toho tak vidět nemohl. Pro tohoto kanadského obránce je to druhý gól v sezoně. Asistence: Shea Theodore, Keegan Kolesar.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Getzlaf – 2 min., podrážení).
    10:09 Rickard RAKELL - 1:0
     
    10:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí sice nebyli v úvodu zápasu lepším týmem, nyní ale vyhrávají! Fowler našel přihrávkou na levém kruhu RICKARDA RAKELLA, který okamžitě vypálil na bližší tyč a prostřelil Fleuryho mezi rukou a tělem. Tento gól si brankář Vegas nejspíše bude vyčítat. Pro Rakella je to druhý gól v sezoně a získaný bod ve třetím zápase v řadě. Asistence: Cam Fowler.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 11. Rakell (Fowler), 52. Henrique (Rakell, Steel) – 17. Pietrangelo (Theodore, Kolesar), 30. W. Karlsson (Pietrangelo), 64. W. Karlsson (R. Smith, Theodore)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Hakanpää, Fowler, Shattenkirk, H. Lindholm, Ja. Larsson, B. Hutton – Jones, Getzlaf (C), Milano – Silfverberg (A), Steel, Zegras – Rakell (A), Lundeström, Comtois – Henrique, D. Grant, Deslauriers.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Thompson) – Theodore, Pietrangelo (A), Whitecloud, Martinez, Coghlan, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Tuch – R. Smith (A), Glass, Pacioretty – N. Roy, W. Karlsson, Marchessault – Reaves, Kolesar, W. Carrier.

    Rozhodčí: Rank, Brenk – Pancich, Flemington
    thejrc.org