NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Tampa – Dallas 5:0 (kon.) | Florida – Carolina 3:4 (2:3 po s.n.)
Edmonton – Toronto 0:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Chicago – Detroit 3:5 (kon.)
Arizona – Colorado 2:6 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Montreal 2:1 (po pr.)
San Jose – St. Louis 6:7 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:4 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 0:3 (kon.) | New Jersey – Washington 2:3 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:0 (kon.)
konec
New York Islanders
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 28.02.2021, 23:07 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (01:35:13)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ilja Sorokin (NYI) 20 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    2. Oliver Wahlstrom (NYI) 1+1
    3. Josh Bailey (NYI) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hráčů.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Sorokin (NYI) – 20 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Casey DeSmith (PIT) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 58:24
     
    Střely na branku: 30 – 20
     
    Je konec! New York Islanders zvládli dnešní duel a poráží Pittsburgh 2:0. O svém triumfu rozhodl domácí celek během přesilovek. V první části poslal domácí do vedení Oliver Wahlstrom a ve druhé třetině zužitkoval početní převahu Pageau. Pittsburgh se ve třetí části snažil zdramatizovat utkání, ale Sorokin všechny střely pokryl. V závěru navíc hosty zbrzdila nedisciplinovanost.
     
    Konec zápasu.
     
    58:40
    Hostující brankář je na střídačce a Penguins zkouší vyrovnat v šesti bruslařích.
     
    58:17
    DeSmith už mířil na střídačku, jenže Malkin přišel o kotouč a hostující brankář musel rychle zacouvat zpátky. Domácí hráči zvládají závěr s přehledem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:23
    Hosté v plném počtu.
     
    57:02
    Nick Leddy střílel příklepem od modré čáry, jenže před DeSmithem ránu zablokoval dobře postavený obránce Pittsburghu.
     
    56:32
    Pittsburghu se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za Sorokinovu klec. Domácí se už v přesilovce nikam neženou a koncentrují se na hlídání náskoku.
     
    56:05
    Jordan Eberle dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud puk nahodil před branku, jenže jeho pobídku nikdo netečoval.
     
    55:23
    Islanders si zahrají další přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Rust.
     
    55:05
    Nelson se dostal do útočného pásma, kde se dostal k zakončení od mantinelu, ale DeSmith jeho pozdrav bez větší námahy vyrazil.
     
    54:32
    Sorokin zatím nepouští Pittsburgh zpátky do zápasu! Tanev před brankou domácího celku nebezpečně dorážel, ale ruský brankář puk doslova zalehl!
     
    54:06
    Až nyní se Matthew Barzal dostal do zakončení z ostrého úhlu. Jeho projektil však skončil v lapačce připraveného DeSmitha. Vhazuje se po jeho levici.
     
    53:41
    Barzal jel vpřed sám proti Cecimu. Hostující zadák zvládl těžkou situaci na podtrženou jedničku, vytlačil Barzala k mantinelu a vypíchl mu puk.
     
    53:12
    Sidney Crosby se pustil do takové menší potyčky ve středním pásmu.K bitce však nakonec nedošlo a hostující Pittsburgh získal puk.
     
    52:51
    Nick Leddy získal kotouč v obranném pásmu a vyhodil jej odrazem o mantinel za modrou čáru.
     
    52:10
    Zach Aston-Reese střílel od modré čáry, nicméně jeho projektil skončil vedle branky soupeře. Pittsburgh se tlačí do zakončení, ale zatím Sorokina obléhá marně.
     
    51:29
    Letang měl prostor na levé straně, odkud nahodil puk na pravé křídlo, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v bílém dresu Penguins.
     
    51:05
    Hokejisté Islanders se dostali do útočného pásma, jenže nikdo v modrém tentokrát nevypálil. Eberleho připravil o puk důrazný Rust.
     
    50:28
    Pittsburgh se ani po skončení oslabení nemůže dostat do útočného pásma. Hostům se přitom čas na zdramatizování dnešního souboje rychle krátí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:03
    Hosté v plném počtu.
     
    49:24
    Jordan Eberle si sjel na přihrávku před branku Pittsburghu a snažil se zakončit do horního rohu. Casey DeSmith jeho pokus vyrazil ramenem.
     
    49:00
    Sorokin vyrazil ven z branky a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ruský brankář ve službách Islanders našel dlouhou přihrávkou Nelsona.
     
    48:34
    John Marino se dostal k volnému kotouči a bez rozpaků jej poslal podél hrazení za branku Islanders. Domácí se zatím nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    48:03
    Přesilovku si zahrají domácí. Jared McCann dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    47:28
    Sidney Crosby si sjel na zadovku mezi kruhy a bez váhání zakončil. Jeho projektil přizvedl obránce v modrém dresu do ochranné sítě. Vhazuje se před Sorokinem.
     
    47:05
    Greene střílel od modré čáry, ale pro změnu trefil jen obětavého Bluegera. Hokejisté Islanders mají vývoj dnešního souboje pod kontrolou.
     
    46:36
    Nick Leddy se vydal na výlet po levém křídle. Produktivní hokejista Islanders projel do útočného pásma, jenže u mantinelu o kotouč přišel.
     
    46:12
    Ceci nabil spoluhráči na modrou čáru, jenže nikdo v bílém dresu si netroufl na zakončení. Pittsburgh je ve třetí části aktivnější, ale schází střelba.
     
    45:44
    Anthony Beauvillier měl na hokejce pojistku pro domácí celek! Domácí útočník zakončil zápěstím z prostoru mezi kruhy, jenže o kousek minul horní tyč!
     
    45:10
    Sidney Crosby nahodil puk do útočného pásma, kam si sjel Matheson, ale jeho projektil z ostrého úhlu nemohl Sorokina překvapit.
     
    44:37
    Colton Sceviour napadal rozehrávku Islanders v jejich obranném pásmu. Pod tlakem se ocitl Andy Greene, ale domácí hráč si pomohl vyhozením o mantinel.
     
    44:10
    Jared McCann se dostal k volnému puku v obranném pásmu a rozjel akci Penguins. Hosté se dokonce dostali do zakončení, ale Sorokin si připsal snadný zákrok.
     
    43:20
    Domácí v plném počtu.
     
    43:02
    Marino napřáhl ke střele od modré čáry, jenže jeho pokus zastavil bruslí první obránce v modrém dresu. Pittsburgh se sice snaží, ale Islanders dnes brání skvěle.
     
    42:29
    Domácím hokejistům se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za branku Penguins. Skvělou práci odvedl v obranném pásmu Brock Nelson.
     
    42:05
    Letang si na modré čáře našel kousek volného prostoru a ihned se pokusil zakončit. Jeho pobídku však obránce srazil k mantinelu.
     
    41:20
    Pittsburgh si zahraje další přesilovku. Jordan Eberle dostává dvě minuty za držení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:05
    Cody Ceci rozjel akci Pittsburghu z obranného pásma. Aktivní hráč Penguins se dostal až do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou spoluhráčů.
     
    40:27
    Rust projel do útočného pásma a snažil se zakončit kolem obránce. Pozorný zadák v modrém dresu přizvedl kotouč do ochranné sítě.
     
    40:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Penguins budou muset hodně zabrat, pokud chtějí z dnešního souboje získat nějaký bod.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:52.
     
    Střely na branku: 25 – 10
     
    Druhá třetina končí! I s prostřední částí dnešního souboje mohou být spokojenější domácí hokejisté. Islanders totiž i ve druhé třetině využili přesilovou hru. Střelou z mezikruží se dokázal prosadit Jean-Gabriel Pageau. V závěru třetiny si přesilovku zahráli také Tučňáci, ale šanci si nevypracovali. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Kasperi Kapanen se v rohu obranného pásma dostal k volnému kotouči a odrazem o mantinel vyhodil puk do středního pásma. Pittsburgh ale potřebuje zakončovat.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:36
    Domácí v plném počtu.
     
    38:20
    Domácí znovu dokázali vyhodit kotouč přes celé kluziště. Pittsburghu se v jeho úvodní přesilovce zatím vůbec nedaří. Hosté během početní převahy ještě nevypálili.
     
    37:19
    Cizikas se během oslabení dostal do samostatného úniku. Na poslední chvíli se k němu stáhl Jake Guentzel, který se mu položil pod nohy a pomohl DeSmithovi.
     
    37:02
    Scott Mayfield získal kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej přes celé kluziště napálil za branku soupeře. Penguins musí rozjet novou akci.
     
    36:36
    První přesilovku si zahraje i Pittsburgh. Dvě minuty za krosček dostává Anthony Beauvillier.
     
    36:29
    Leteng podél hrazení přihrál do rohu útočného pásma, kde byl Sidney Crosby, jenže jeho překvapivé zakončení bekhendem si Sorokin pohlídal.
     
    36:05
    Malkin se po levém křídle tlačil do útočného pásma, ale John Marino byl při přechodu vpřed příliš netrpělivý a přejel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    35:26
    Snad čtyři hráči nyní bojovali o kotouč v rohu ledové plochy. Rozhodčí nakonec na delší dobu ztratili kotouč z očí a museli přerušit hru.
     
    35:12
    Colton Sceviour dohrál jednoho z domácích hokejistů v rohu obranného pásma. Pittsburgh se snaží zvrátit průbeh duelu zvýšenou agresivitou.
    34:56 Jean-Gabriel PAGEAU - 2:0
     
    34:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí mužstvo využívá další přesilovou hru a odskakuje na rozdíl dvou branek! Bailey poslal přihrávku mezi kruhy, odkud plácnul do puku JEAN-GABRIEL PAGEAU a jeho pokus prolétl mezi betony DeSmithe do branky! Asistence: Josh Bailey, Oliver Wahlstrom.
     
    34:36
    Barzal musel zabojovat o kotouč na levé straně útočného pásma. Důrazný Marino k němu včas přistoupil a od hole domácího hráče se puk odrazil mimo led.
     
    34:09
    Tanev se v oslabení dostal do útočného pásma, kde ještě zamíchal kotoučem, ale při snaze o zakončení se mu puk svezl po čepeli a skončil vedle branky.
     
    33:52
    Domácí budou hrát další přesilovku. Jake Guentzel dostává dvě minuty za podrážení.
     
    33:27
    Na druhou stranu spěchal Zach Aston-Reese, ale Andy Greene před ním na poslední chvíli přizvedl kotouč někam do rohu kluziště.
     
    33:12
    Adam Pelech dostal prostor na levé straně, kde si kotouč prohodil mezi bruslemi, jenže následným projektilem vůbec netrefil klec Penguins.
     
    32:36
    Hosté se z tlaku Islanders znovu vymanili jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma. Penguins však nestačili vystřídat, jelikož Bailey bleskově otočil směr hry.
     
    32:08
    Wahlstrom nahodil puk do útočného pásma, kam spěchal Eberle, ale Michael Matheson se k němu skvěle stáhl a odehrál puk mimo nebezpečný prostor.
     
    31:33
    Michael Matheson fantastickým průnikem objel branku domácího celku a snažil se zakončit k přední tyči. Pozorný Sorokin však ucpal mezírku u brankové konstrukce betonem.
     
    31:03
    Zach Aston-Reese dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma a přihrál na modrou čáru. Zakončující John Marino pouze rozezvučil zadní mantinel.
     
    30:29
    Komarov zablokoval další zakončení hostujícího celku. Domácí se následně vydali do rychlého protiútoku, ale právě Komarov zaškobrtl na modré čáře.
     
    30:10
    Cody Ceci dostal přihrávku na modrou čáru, odkud bez váhání zakončil příklepem, ale jeho dělovka o kousek minula levou tyčku.
     
    29:38
    Sidney Crosby získal odražený puk ve středním pásmu a nahodil jej do pásma útočného. Za jeho pobídkou ještě spěchal Rust, ale ten nevypálil.
     
    29:10
    Kasperi Kapanen se v útočném pásmu natahoval po nepovedené rozehrávce domácích. Hostujícímu útočníkovi scházelo snad patnáct centimetrů.
     
    28:32
    Casey DeSmith měl při další situaci dobře zakrytý výhled, ale brankář Pittsburghu si přesto našel cestičku a vyrážečkou odehrál puk k mantinelu.
     
    28:03
    Noah Dobson se stáhl pro odražený puk až do obranného pásma, kde se před napadajícím soupeřem otočil a rozehrál nahozením na pravou stranu.
     
    27:39
    Letang si za vlastní brankou našel cestu k volnému kotouči, přišpendlil soupeře k mantinelu a následně rozjel další akci Penguins.
     
    27:06
    Malkin se po pravém křídle dostal do útočného pásma, jenže ruský hokejista nahozením trefil jen obětavého Nicka Leddyho.
     
    26:30
    Domácí se z tlaku Pittsburghu vymanili jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před Sorokina.
     
    26:10
    Brock Nelson se v rohu útočného pásma dostal k volnému puku, který nahodil před branku, jenže nikdo v modrém dresu Islanders jeho pobídku ntečoval.
     
    25:29
    Brandon Tanev si sjel na přihrávku do středního pásma, kde se dobře otočil kolem soupeře, jenže přihrávkou na pravé křídlo spoluhráče nenašel.
     
    25:10
    Adam Pelech si udělal prostor v útočném pásmu a zakončil zápěstím. Jeho projektil však skončil vedle levé tyčky hostující klece.
     
    24:20
    Hosté v plném počtu.
     
    24:00
    Až nyní se hokejistům Pittsburghu podařilo vybojoval odražený kotouč, který hosté následně vyhodili přes všechny čáry za branku domácích.
     
    23:37
    Bailey před brankou Pittsburghu tečoval zakončení od modré čáry, ale Casey DeSmith vytáhl další vynikající zákrok lapačkou.
     
    23:20
    Nick Leddy dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, ale jeho dělovka prolétla kolem přední tyčky. Pittsburgh se zatím není schopen osvobodit.
     
    22:20
    Islanders si zahrají další přesilovku. Jevgenij Malkin dostává dvě minuty za sekání.
     
    22:06
    Jordan Eberle si udělal prostor na pravé straně útočného pásma, odkud zakončil zápěstím, ale jeho projektil si DeSmith hravě pohlídal.
     
    21:26
    Anders Lee si v útočném pásmu našel odražený kotouč, který bez váhání napálil na branku Penguins, ale Casey DeSmith vytáhl vynikající zákrok!
     
    21:03
    Michael Matheson dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vypálil forhendem, ale jeho projektil pouze zaduněl o mantinel za brankou.
     
    20:29
    Sidney Crosby se prosmýkl do útočného pásma, kde projel mezi kruhy, ale jeho projektil zápěstím schoval Sorokin do lapačky.
     
    20:10
    Domácí Islanders uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Celek z New Yorku bude chtít napodobit dobrý výkon z úvodní části dnešního souboje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:58.
     
    Střely na branku: 9 – 2
     
    První třetina končí! Domácí New York Islanders byli v první části dnešního souboje aktivnější a zaslouženě vedou. Na první branku jsme si však museli počkat na poslední minutu. V přesilovce otevřel skóre Oliver Wahlstrom. Pittsburgh se směrem dopředu nedostal prakticky k ničemu. Po dvaceti minutách tak platí stav 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:20 Oliver WAHLSTROM - 1:0
     
    19:20
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek v závěru první třetiny využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Přihrávku na levý kruh dostal OLIVER WAHLSTROM a tvrdou dělovkou napálil kotouč pod břevno! Asistence: Nick Leddy, Josh Bailey.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:13
    Domácí si zahrají první přesilovku. Marcus Pettersson dostává dvě minuty za hákování.
     
    18:06
    Marcus Pettersson se skvěle vrátil do obranného pásma a včasným odpalem odehrál puk do bezpečí před rozjetým Joshem Baileym.
     
    17:41
    Letang zkusil své štěstí zakončením od modré čáry, jenže trefil jen obětavého obránce v modrém dresu, který puk srazil někam k hrazení.
     
    17:05
    Anders Lee se parádní kličkou zbavil domácího obránce a natlačil se před branku Pittsburghu. Casey DeSmith jeho pokus o blafák skvěle vyrazil!
     
    16:31
    Rust nahodil puk do útočného pásma a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku. Čerstvé síly pouští na ledovou plochu i domácí kouč.
     
    16:01
    Pittsburgh se až po šestnácti odehraných minutách dočkal první střely mezi tři tyče. Joseph vypálil od modré čáry a připravený Sorokin ukryl puk do lapačky.
     
    15:41
    Marcus Pettersson napálil puk po mantinelu do útočného pásma, kam spěchali hned dva hokejisté v bílých dresech, ale zadáci Islanders měli ke kotouči blíže.
     
    15:10
    Josh Bailey si sjel na přihrávku do středního pásma, jenže u něj ihned hlídkoval Colton Sceviour, který mu přizvedl hůl a získal puk pro Pittsburgh.
     
    14:25
    Právě Tanev si nyní sjel na přihrávku z levé strany a lehkou tečí se snažil zvednout puk nad beton domácího brankáře. Sorokin si připsal další dobrý zákrok.
     
    14:05
    Brandon Tanev naháněl kotouč za brankou domácího celku, ale napadající soupeř jej čistým hitem poslal na hrazení.
     
    13:39
    Cody Ceci uklidnil rozehrávku Penguins v jejich obranném pásmu. Domácí hokejisté se poté vydali kombinaci Pittsburghu napadat.
     
    13:05
    Cizikas dojel nahození do útočného pásma, kde ustál souboj s Josephem. Domácí hokejista chtěl prudkou přihrávkou oslovit Komarova, ale tomu puk přeskočil za modrou čáru.
     
    12:35
    Penguins znovu pouze nahodili kotouč do útočného pásma a odjeli na střídačku. Ze strany Pittsburghu jsme toho směrem vpřed zatím viděli hodně málo.
     
    12:12
    Oliver Wahlstrom dostal nabito na modrou čáru, odkud vypálil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    11:38
    Zach Aston-Reese projel po levém křídle do útočného pásma, jenže jeho projektil si Sorokin bez problémů vychutnal a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    11:05
    Barzal projel s pukem do útočného pásma, kde se snažil prosmýknout kolem obránce, jenže bekhendovým pokusem trefil jen boční síť.
     
    10:28
    Tanev získal puk v obranném pásmu a na druhý pokus jej vyhodil za modrou čáru do středního pásma. Hosté se ale na puku nejsou schopni udržet.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:09
    Noah Dobson střílel od modré čáry příklepem, ale jeho dělovka prolétla kolem vzdálenější tyčky. Penguins zatím brání obětavě.
     
    09:34
    Anthony Beauvillier se před brankou Penguins tlačil k odraženému kotouči, jenže dorážkou z těsné blízkosti poslal puk do betonu hostujícího brankáře.
     
    09:15
    Sidney Crosby nahodil puk ze středního pásma do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu Penguins se k jeho pobídce nedostal.
     
    08:34
    Scott Mayfield dojel odražený puk na pravé straně útočného pásma, ale Casey DeSmith si na jeho projektil z úhlu dal pozor a vyrazil puk do bezpečí.
     
    08:06
    Anders Lee získal volný kotouč za brankou Pittsburghu a bekhendem přihrál na modrou čáru. Tentokrát se domácí celek zakončení nedočkal.
     
    07:34
    Matthew Barzal objel branku Pittsburghu a přihrál na modrou čáru, odkud střílel Pulock. Rána druhého jmenovaného postrádala přesnost.
     
    07:10
    Mark Jankowski poslal přihrávku do středního pásma, kam si najížděl Zach Aston-Reese, jenže druhý jmenovaný se nedostal ani na modrou čáru.
     
    06:38
    Colton Sceviour projel po křídle do útočného pásma, ale pro změnu se nepotkal s podporou svých spoluhráčů. Důrazný Nick Leddy získal puk pro Islanders.
     
    06:10
    Sidney Crosby zavezl kotouč do útočného pásma, jenže si neporadil s prvním obráncem a přišel o kotouč. Islanders v úvodu brání velmi pozorně.
     
    05:39
    Pierre-Olivier Joseph se na levé straně útočného pásma dostal k volnému puku a pohotově jej nahazoval před branku. Jeho pobídku zablokoval Barzal.
     
    05:03
    Jordan Eberle před brankou Pittsburghu nebezpečně tečoval nahození od modré čáry. Od špičky jeho čepele se puk odrazil těsně vedle branky!
     
    04:38
    Jevgenij Malkin si sjel na přihrávku do obranného pásma, kde se dobře otočil kolem obránce a bekhendem odehrál kotouč za modrou čáru.
     
    04:12
    Michael Dal Colle nahodil puk obloučkem do útočného pásma, kam spěchal Pelech. Důrazný John Marino jej přitlačil na hrazení.
     
    03:45
    Crosby napadal rozehrávku Islanders v obranném pásmu domácího celku. Hokejisté Penguins se nyní vydali vpřed, ale u puku dlouho nezůstali.
     
    03:15
    Jordan Eberle si prodloužil pobyt na ledové ploše a znovu projel až do zakončení. Jeho pokus z ostrého úhlu nemířil mezi tři tyče.
     
    02:27
    Joseph střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho zakončení skončilo vedle zadní tyčky. Pittsburgh nadále drží útočné pásmo.
     
    02:05
    Jordan Eberle se hnal za dlouhou přihrávkou na útočnou modrou čáru, jenže nedokázal projet kolem dobře postaveného obránce do zakončení.
     
    01:36
    Tanev bojoval o kotouč za brankou Islanders, ale domácí zadáci jej nakonec obrali o puk. Domácí celek si pomohl jen vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    01:10
    Michael Matheson dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma a ihned nahodil puk před branku Islanders. Domácí brankář byl pozorný.
     
    00:25
    Pelech se ve středním pásmu dopustil přihrávky rukou, což neuniklo zraku rozhodčího. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Na led putují druhé pětky.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování první třetiny dnešního souboje. Nelson ihned nahodil puk do útočného pásma, ale tam neměl spoluhráče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, A. Greene, Dobson – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Dal Colle – M. Martin, Cizikas, Komarov.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Kapanen, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, Lafferty..
     
    Vzájemné zápasy

    28. 2. 2021 New York Islanders – Pittsburgh 3:4 v prodloužení
    21. 2. 2021 Pittsburgh – New York Islanders 3:2
    19. 2. 2021 Pittsburgh – New York Islandes 4:1
    12. 2. 2021 New York Islanders – Pittsburgh 3:4 po nájezdech
    7. 2. 2021 New York Islanders – Pittsburgh 4:3
     
    New York Islanders

    Domácí Islanders v letošním ročníku NHL sehráli celkem dvacet zápasů, ve kterých získali dvacet čtyři bodů a zatím drží třetí pozici Východní divize. Na vedoucí Washington navíc ztrácí pouhé dva body. Islanders dokázali doma přehrát Buffalo a deklasovali 7:2 Boston. Naposledy však padli právě proti Pittsburghu.
     
    Pittsburgh Penguins

    Hostující Pittsburgh letos odehrál devatenáct zápasů a získal v nich dvacet tři bodů. S tímto ziskem mu patří pátá pozice Východní divize. Na čtvrtou Philadelphii zaostává Pittsburgh o skóre. V posledních zápasech se Penguins daří velmi dobře. Z posledních pěti zápasů prohrál Pittsburgh jen na ledě Washingtonu. Naposledy porazil právě dnešního soupeře.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi New York Islanders a Pittsburgh Penguins.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Wahlstrom (Leddy, Jo. Bailey), 35. Pageau (Jo. Bailey, Wahlstrom)


    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, A. Greene, Dobson – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Dal Colle – M. Martin, Cizikas, Komarov.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Kapanen, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, Lafferty.

    Rozhodčí: Walsh, Lee – Murray, Sericolo
    thejrc.org