Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Detva – HC Slovan 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.)
Poprad – Michalovce 2:3 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 28.02.2021, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    V rámci tradičnej nedeľňajšej porcie extraligových zápasov nás čaká tentokrát aj jeden dôležitý — HC Košice sa v ňom bude o body pred blížiacim sa play-off biť s HK Nitra.

    Košičania vstúpia do zápasu z pozície ôsmeho celku súťaže, a síce s päťbodovou stratou na istú účasť v boji o majstrovskú trofej. Oceliari z východného Slovenska vyhrali presnú polovicu z doterajších odohraných zápasov, teda 21 — sedemkrát sa však museli uspokojiť s dvomi bodmi a v troch prípadoch zápas dotiahli aspoň do predĺženia. Ich skóre je napriek tomu zaujímavé — Košičania inkasovali dovedna 108-krát, čo ich v tomto ukazovateli radí medzi päť najlepších tímov súťaže. S útočnou produktivitou je to už u nich horšie, 123 strelených gólov im stačí na ôsme miesto.

    HK Nitra je na tom oproti svojmu hostiteľovi o čosi lepšie. V ostatných kolách sa hosťujúcemu celku darí, čo sa prejavuje aj na tabuľkovom postavení corgoňov zo západu republiky. Tí sa dostali na piate miesto tabuľky a držia sa tam so ziskom 73 bodov. Mimoriadne zaujímavým je však v ich prípade pomer strelených a inkasovaných gólov. Nitrania totiž poslali do sietí súperov 138 pukov, vďaka čomu sa môžu pochváliť štvrtou najlepšou produktivitou súťaže. Zároveň však na vlas rovnaký počet gólov aj sami inkasovali, čo zasa znamená tretiu najhoršiu defenzívnu úspešnosť ligy.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Vay) — Nemčík, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Petran — Réway, Chovan, Klhůfek — Belluš, Mráz, Poirier — Jacobs, Eliaš, Jenyš — Frič, Havrila, Jokeľ — Krasničan

    HK Nitra: Cowley (O'Connor) — Vitaloš, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Ege, Hřebíček, Pupák — Hrnka, Slovák, Tvrdoň — Holešinský, Dauda, Finlay — Žitný, Kollár, Bajtek — Fominych, Šiška, Minárik

    Rozhodca: Novák, Goga — Orolin, Valo.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Zápas medzi Košicami a Nitrou sa práve začal. Ako prví sa k puku dostali domáci, ktorí sa stiahli za bránku Dominika Riečického.
     
    00:28
    Mezei si nedal dostatočný pozor na útočnej modrej čiare a puk zatiahol do postavenia mimo hry. Rýchle prerušenie, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    00:58
    Růžička si dokorčuľoval do pásma z druhej vlny a okamžite to skúšal strelou k vzdialenejšej žrdi. Na Cowleyho to nestačilo, rýchly gól sme nevideli.
     
    01:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., krosček).
     
    02:05
    Dobrá šanca pre Nitru. Tvrdoň to na pravej strane zrýchlil a puk poslal za bránku, odkiaľ smerovala prihrávka na Finlayho. Ten pred bránkou neprepálil Riečického.
     
    02:48
    Košice sa teraz oslobodzujú, puk je za Cowleyho bránkou. Oba celky budú striedať.
     
    03:17
    Dauda to skúsil krátkym švihom, no Riečický bol nalepený na bližšej žrdi a s takýmto zakončením nemohol mať najmenší problém.
     
    03:45
    Košičania sa na dlhší čas dostali ďaleko od svojej bránky, Deyl sa už medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    04:02
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech corgoňov.
     
    04:27
    Baránek sa dostal medzi trojicu hostí, no zo situácie elegantne vykorčuľoval. Ešte to vyskúšal aj rýchlou strelou, ale Cowley si dal dostatočný pozor.
     
    05:37
    Tvrdoň dostával puk ďaleko od čepele, dopredu pôjdu opäť Košice. Hra stratila po úvodných šanciach na svojom tempe.
     
    06:21
    Nemec to posielal do ohňa, puk padol pred Riečického bránkovisko. Najbližšie k nemu boli domáci obrancovia, ktorí ho včas upratali do bezpečia.
     
    06:33
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:01
    Chovan hľadal Klhůfka, ale neposlal mu to vôbec ideálne. Český útočník ešte zabojoval pri mantineli, no Nitra sa poľahky ubránila.
     
    08:27
    Fominych inkasoval tvrdý hit od Belluša, ktorý na neho počkal pri nitrianskej striedačke. Hosťujúci hráč bude v poriadku, odchádza to ale predýchať na hráčsku lavicu.
     
    08:57
    Eliaš vyhral buly pred Cowleym, Košice sa budú chcieť usadiť v pásme.
     
    09:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Jenyš – 2 min., hákovanie).
     
    09:08
    Nitra dala gól!
    Košice v úvode oslabenia chybovali a v momente, keď si už mysleli, že sa puk dostane von z ich obranného pásma, preletel opačným smerom. Pred bránkou ostal zabudnutý ROMAN ŽITNÝ, ktorý už Riečického bez problémov prepálil. Asistencie: Adam Dauda, Filip Bajtek.
     
    10:18
    Nemčíkov tvrdý puk zasiahol Cowleyho do betónov. Nitriansky gólman si bol svojím zákrokom istý, napriek tomu sa rozhodol hru pre istotu prerušiť.
     
    10:50
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Hřebíček – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    11:16
    Riečický sa dostal s pukom ďaleko od vlastného bránkoviska, dovolili si tam vykorčuľovať aj napriek napádajúcej dvojice hostí. Domácim sa to nevypomstilo.
     
    11:45
    Oceliari sa ešte počas svojej presilovke k ničomu nedostali. Hrá sa ďaleko od Cowleyho.
     
    12:07
    Už to ale neplatí. Mráz dostal puk priamo pred bránkovisko, odkiaľ to okamžite skúšal rýchlou strelou. Cowley ostáva neprekonaný.
     
    12:49
    Košice dali gól!
    Domáci toho počas presilovky veľa nepredviedli, napriek tomu ale vyrovnávajú na 1:1. MARTIN RÉWAY si prebral puk od Chovana a skúsil to švihom nad Cowleyho ruku. Puk zapadol do nitrianskej siete. Asistencia: Michal Chovan.
     
    13:48
    Dopredu šiel aj Jacobs, ale dostal sa do nevýhodnej streleckej pozície. Odtiaľ to nemohlo Cowleymu narobiť žiadne problémy.
     
    14:26
    Riečický kontroloval svojou ľavačkou zrazenú strelu z uhla, napokon zakročiť nemusel. Dopredu tak šli Košice, no ani domáci celok na bránku nevystrelil.
     
    15:20
    Belluš nabral v strednom pásme rýchlosť a v útočnom dokorčuľoval na prvý pohľad stratený puk, už však nemal s kým kombinovať.
     
    16:20
    Nitre sa črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, dobre však zapracoval Růžička. Ten zblokoval Žitného prihrávku vzduchom.
     
    16:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., napadnutie).
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., podrazenie).
     
    16:45
    Corgoni majú k dispozícii dvojminútovú presilovú hru o dvoch mužov. V jej úvode Košice puk posielajú ku Cowleymu.
     
    17:21
    Nitranom preskočil puk cez čepele a preletel do stredného pásma.
     
    17:50
    Zatiaľ je to zo strany hostí absolútne nezvládnuté. Riečický je bez práce, hrá sa ďaleko od jeho bránky.
     
    18:36
    V závere presilovky hľadal puk priamo pred bránkoviskom Kollára, Riečický preskočil na opačnú stranu a fantastickým zákrokom podržal svojich spoluhráčov.
     
    19:25
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Šimon Nemec – 2 min., držanie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou priniesla dva presné zásahy, oba padli počas presilovej hry a oba celky skórovali raz. Po 20 minútach tak platí priebežný stav 1:1.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Druhá tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou sa práve začala. V jej úvode ešte domáci dohrávajú pri vylúčení Nemca svoju presilovú hru.
     
    21:01
    Cowley sa presúval k opačnej žrdi, kam sa snažil zakončiť Réway. Nitriansky gólman puk vykopol do bezpečnej zóny.
     
    21:25
    Nemec je na ľade. Košice presilovú hru nevyužili.
     
    21:58
    Oceliari pritlačili na súpera, výsledkom čoho bolo zakončenie Michalčina. Cowley vyrážal, našťastie pre Nitru tam nebol nik z domácich pripravený dorážať.
     
    22:48
    Corgoni sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    23:37
    Baránek naskočil na ľad, aby upokojil hru v okolí košickej striedačky. Puk sa dostal na hokejky hostí, ktorí sa s ním stiahli pred vlastnú bránku.
     
    24:27
    Mráz si puk stiahol na forhend a skúsil to spomedzi dvoch brániacich hráčov. Cowley sa natiahol po puku a ukryl ho vo svojej lapačke.
     
    24:43
    Košice dali gól!
    Domáci celok sa dostáva po prvýkrát do vedenia. Michal Chovan dostával krížnu prihrávku od Klhůfka a zdalo sa, že puk poslal puk za presúvajúceho sa Cowleyho. Napokon je však za strelca označený práve PAVEL KLHŮFEK. Asistencie: Michal Chovan, Martin Réway.
     
    25:35
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:00
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Košíc, hra sa vráti pred Riečického.
     
    26:17
    Zápas po druhom góle domáceho celku výrazne stratil na svojom temepe, dôvodom je množstvo prerušení. Jedno muselo prísť po ďalšom košickom icingu.
     
    27:07
    Růžička sa dostal k puku, už to ale nemal na strelu. Prihrávku poslal za seba, kde našiel Havrilu. Jeho zakočnenie Cowley so šťastím vytesnil do ochrannej siete.
     
    27:48
    Po nitrianskom postavení mimo hry sa k puku dostali hostia aspoň v strednom pásme. Odtiaľ ale na Riečického bránku zakončiť nemohli.
     
    28:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Filip Bajtek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    29:14
    Pavel Klhůfek sa poriadne hnevá, no neoprávnene — práve on prihrával v útočnom pásme rukou, po správnosti je tak hra vykázaná do stredného pásma.
     
    29:33
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., podrazenie).
     
    29:45
    Košice dali gól!
    Martin Réway preukázal obrovský prehľad o dianí na ľade, keď si puk premiešal na čepeli a krížnou prihrávkou popred bránkovisko našiel BRUNA MRÁZA. Ten už nemal problém skórovať. Asistencie: Martin Réway, Pavel Klhůfek.
     
    30:20
    Puk letí k Riečickému, corgoni môžu prestriedať.
     
    31:48
    Po návrate Slováka na ľad sa dopredu rútil Dauda, ktorý si ešte na hranici útočného pásma puk stiahol na čepeľ. Riečického ale neohrozil. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    32:48
    Cowley sa snažil puk zachytiť ramenom, napokon sa mu mohol vyhnúť. Smeroval totiž len na plexisklo za jeho svätyňou.
     
    33:48
    Výborná strela Fominycha, ktorý bol v pohybe, napriek tomu to ale dokázal byť v pásme nebezpečný. Ani toto ale Nitre do košickej siete nepadlo.
     
    34:30
    Hostia sa na dlhé sekundy usadili v pásme domáceho celku, s výnimmkou Fominychovej šance tam toho ale veľa nevymysleli.
     
    35:17
    Začala plynúť záverečná päťminútovka druhej tretiny.
     
    36:40
    Veľmi dobre to vymyslel Tvrdoň, ktorý sa zorientoval v okolí bránkoviska najlepšie a puk odtiaľ zaviezol k zadnému mantinelu. Ak by jeho prihrávka našla adresáta, mohlo to byť opäť o čosi zaujímavejšie.
     
    37:16
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    37:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Nemčík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:39
    Domáci posielajú puk okamžite za bránku Cowleyho. Ten ho zachytáva a čaká na svojich spoluhráčov.
     
    38:30
    Dvakrát puk cez všetky čiary odpálil Tomáš Slovák. Nitrania sú bezradní, pred Riečického sa zatiaľ prakticky ani nedostali.
     
    39:01
    Navyše, hostia sa museli aj brániť. Medzičasom začala plynúť posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:35
    Nemčík je na ľade. Posledná polminútka.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za sebou máme aj druhú tretinu zápasu medzi Košicami a Nitrou. Lepšie ju zvládli domáci, ktorí skórovali dvakrát a dostali sa tak do dvojgólového vedenia.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:07
    Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech corgoňov z Nitry. Tí sa potrebujú čo najskôr dostať pred Riečického, kde si budú musieť vytvoriť tlak.
     
    40:41
    Zaujímavé to však bolo pred Cowleym. Klhůfek prenechal puk Růžičkovi, ktorý to skúšal príklepom. Nitriansky gólman to čakal a zakončenie zneškodnil.
     
    41:24
    Obrovská šanca Košíc! Cowley posúval puk nedôrazne pred seba, kde našiel Belluša. Ten okamžite zakončoval a gólman Nitranov mal vzápätí možnosť svoju chybu napraviť. Poradilo sa mu to.
     
    42:20
    Hostia zatiaľ majú problém s prechodom cez útočnú modrú čiaru. Oceliari sa aktívne bránia a pomáhajú tak Riečickému.
     
    42:38
    Práve on teraz hru prerušoval. Nitra sa tak dočkala vhadzovania v útočnom pásme.
     
    43:20
    V tejto chvíli to bolo zaujímavé aj pred Riečickým. Ten bol nútený prvú strelu vyraziť, z čoho chcel ťažiť Šiška. Košický gólman sa však presunul k opačnej žrdi a zneškodnil aj tento pokus.
     
    43:50
    Nitra ožíva a dostáva sa k častej streľbe. Vo väčšine prípadoch však ide len o propagačné pokusy, ktoré má Riečický plne pod kontrolou.
     
    45:01
    Tomáš Slovák počkal na dostriedanie spoluhráčov za domácou bránkou a následne odišiel na hráčsku lavicu aj sám. Za sebou máme prvú päťminútovku tretej tretiny.
     
    45:05
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:24
    Hřebíčkovo nahodenie puku do stredného pásma veľa neriešilo — naopak, Nitrania si po ňom nerozumeli a dostali sa do postavenia mimo hry.
     
    46:32
    Dauda sa pýtal rozhodcu, prečo odpískal zakázané uvoľnenie. Neostáva mu však nič iné, ako zacúvať pred Cowleyho. Práve tam sa totiž bude vhadzovať.
     
    47:13
    Výborná akcia Baránka, ktorý sa dostal od mantinelu až do streleckej pozície medzi kruhmi. V poslednej chvíli tam prišlo k zrazeniu jeho zakončenia.
     
    47:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Colin Jacobs – 2 min., podrazenie).
     
    48:01
    Dvakrát puk preťal všetky čiary, až napokon skončil pri Cowleym. Ani táto presilovka sa nezačína pre Nitru ideálne.
     
    48:37
    Nemec to skúšal bez prípravy, bránku minul. Corgoni sa už usadili pred súperovou svätyňou.
     
    49:22
    Bomba Daudu minula priestor troch žrdí, nedokázal ju ani nikto tečovať. Oceliari sa následne oslobodzujú a puk posielajú na opačný koniec klziska.
     
    50:10
    Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim. Máme tu posledných desať minút riadnej hracej doby.
     
    51:16
    Vpredu bol Minárik, ktorý po osobnom súboji dopadol na zadok. Dopredu šiel následne Poirier, ktorý si vylepšil strelecký uhol, no nie dostatočne na to, aby prestrelil Cowleyho.
     
    51:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    51:47
    Mezei zabojoval na hranici útočného pásma a udržal Nitru pred Riečickým. Hostia sa však dostali len k mantinelom, odkiaľ zakončovať nemohli.
     
    52:58
    Jacobs zakončoval k vzdialenejšej žrdi, kde Cowley nebol. Gólom sa to nekončí, tento puk sa do nitrianskej bránky nevošiel.
     
    53:40
    Žitný si obišiel Michalčina, už však nie Poiriera. Oceliari síce nehrajú ideálne, ale dostatočne účinne na to, aby súperovi znemožňovali ohroziť Dominika Riečického.
     
    54:30
    Čas na vyrovnanie sa už Nitre poriadne kráti. Dlhší šas sa hralo bez prerušenia, oba celky tak boli nútené prestriedať počas zápolenia na ľadovej ploche.
     
    55:14
    Domáci hráči sa dvakrát hodili do náznaku nitrianskych striel, čo im pomohlo puk dostať von z ich obranného pásma. Stále čakáme na tlak corgoňov.
     
    56:04
    Posledné štyri minúty. Švarný to chcel spoza Cowleyho zrýchliť, ale puk poslal len na zakázané uvoľnenie. Ani toto hosťom príliš nepomáha.
     
    57:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Frič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    57:26
    O puk sa bojuje v strednom pásme — bližšie ku košickej obrannej modrej čiare.
     
    57:50
    Domáci sa dobre bránia. Naopak, Nitra sa nedokáže usadiť v útočnom pásme.
     
    58:04
    Cowley by aj rád vykorčuľoval, ale nie je mu to umožnené. Trikrát teraz musel rozohrávať na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    58:30
    Je tu posledných 90 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    58:38
    Cowley smeruje na striedačku. Šiesti Nitrania to skúsia proti štyrom Košičanom. Tí však môžu spokojne vyhadzovať cez všetky čiary.
     
    59:01
    Domáci sú už v plnom počte. Posledná minúta.
     
    59:17
    Frič sa ešte snažil zrýchliť, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Zbytočne, hra sa presťahuje pred Riečického.
     
    59:42
    Košičania chcú skórovať aj po štvrtýkrát, hádžu to cez všetky čiary. To už ale nič nerieši, sú tu posledné sekundy a zrejme polsedné vhadzovanie v strednom pásme.
     
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie medzi HC Košice a HK Nitra je definitívne na konci. Spokojnejší môžu byť domáci hokejisti, ktorí súpera zdolali pomerom 3:1 a malým dielikom sa tak predsa len priblížili k účasti v play-off.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pokojný zvyšok víkendu. (18:18:29)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Réway (Chovan), 25. Klhůfek (Chovan, Réway), 30. Mráz (Réway, Klhůfek) – 10. Žitný (Dauda, Bajtek)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Nemčík, Baránek, Michalčin, Růžička, T. Slovák, Deyl, Petran — Réway, Chovan, Klhůfek — Belluš, Mráz, Poirier — Jacobs, Eliaš, Jenyš — Frič, Havrila, Jokeľ — Krasničan
    HK Nitra: Cowley (O'Connor) — Vitaloš, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Ege, Hřebíček, Pupák — Hrnka, M. Slovák, Tvrdoň — Holešinský, Dauda, Finlay — Žitný, Kollár, Bajtek — Fominych, Šiška, Minárik

    Rozhodčí: Novák, Goga — Orolin, Valo
    thejrc.org