Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Detva – HC Slovan 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.)
Poprad – Michalovce 2:3 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 28.02.2021, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    Cowley smeruje na striedačku. Šiesti Nitrania to skúsia proti štyrom Košičanom. Tí však môžu spokojne vyhadzovať cez všetky čiary.
     
    57:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Frič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    47:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Colin Jacobs – 2 min., podrazenie).
     
    47:13
    Výborná akcia Baránka, ktorý sa dostal od mantinelu až do streleckej pozície medzi kruhmi. V poslednej chvíli tam prišlo k zrazeniu jeho zakončenia.
     
    43:20
    V tejto chvíli to bolo zaujímavé aj pred Riečickým. Ten bol nútený prvú strelu vyraziť, z čoho chcel ťažiť Šiška. Košický gólman sa však presunul k opačnej žrdi a zneškodnil aj tento pokus.
     
    41:24
    Obrovská šanca Košíc! Cowley posúval puk nedôrazne pred seba, kde našiel Belluša. Ten okamžite zakončoval a gólman Nitranov mal vzápätí možnosť svoju chybu napraviť. Poradilo sa mu to.
     
    37:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Nemčík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    36:40
    Veľmi dobre to vymyslel Tvrdoň, ktorý sa zorientoval v okolí bránkoviska najlepšie a puk odtiaľ zaviezol k zadnému mantinelu. Ak by jeho prihrávka našla adresáta, mohlo to byť opäť o čosi zaujímavejšie.
     
    33:48
    Výborná strela Fominycha, ktorý bol v pohybe, napriek tomu to ale dokázal byť v pásme nebezpečný. Ani toto ale Nitre do košickej siete nepadlo.
     
    29:45
    Košice dali gól!
    Martin Réway preukázal obrovský prehľad o dianí na ľade, keď si puk premiešal na čepeli a krížnou prihrávkou popred bránkovisko našiel BRUNA MRÁZA. Ten už nemal problém skórovať. Asistencie: Martin Réway, Pavel Klhůfek.
     
    29:33
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., podrazenie).
     
    28:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Filip Bajtek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    27:07
    Růžička sa dostal k puku, už to ale nemal na strelu. Prihrávku poslal za seba, kde našiel Havrilu. Jeho zakočnenie Cowley so šťastím vytesnil do ochrannej siete.
     
    24:43
    Košice dali gól!
    Domáci celok sa dostáva po prvýkrát do vedenia. Michal Chovan dostával krížnu prihrávku od Klhůfka a zdalo sa, že puk poslal puk za presúvajúceho sa Cowleyho. Napokon je však za strelca označený práve PAVEL KLHŮFEK. Asistencie: Michal Chovan, Martin Réway.
     
    21:58
    Oceliari pritlačili na súpera, výsledkom čoho bolo zakončenie Michalčina. Cowley vyrážal, našťastie pre Nitru tam nebol nik z domácich pripravený dorážať.
     
    21:01
    Cowley sa presúval k opačnej žrdi, kam sa snažil zakončiť Réway. Nitriansky gólman puk vykopol do bezpečnej zóny.
     
    19:25
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Šimon Nemec – 2 min., držanie).
     
    18:36
    V závere presilovky hľadal puk priamo pred bránkoviskom Kollára, Riečický preskočil na opačnú stranu a fantastickým zákrokom podržal svojich spoluhráčov.
     
    16:45
    Corgoni majú k dispozícii dvojminútovú presilovú hru o dvoch mužov. V jej úvode Košice puk posielajú ku Cowleymu.
     
    16:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., napadnutie).
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., podrazenie).
     
    16:20
    Nitre sa črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, dobre však zapracoval Růžička. Ten zblokoval Žitného prihrávku vzduchom.
     
    12:49
    Košice dali gól!
    Domáci toho počas presilovky veľa nepredviedli, napriek tomu ale vyrovnávajú na 1:1. MARTIN RÉWAY si prebral puk od Chovana a skúsil to švihom nad Cowleyho ruku. Puk zapadol do nitrianskej siete. Asistencia: Michal Chovan.
     
    12:07
    Už to ale neplatí. Mráz dostal puk priamo pred bránkovisko, odkiaľ to okamžite skúšal rýchlou strelou. Cowley ostáva neprekonaný.
     
    10:50
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Hřebíček – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    09:08
    Nitra dala gól!
    Košice v úvode oslabenia chybovali a v momente, keď si už mysleli, že sa puk dostane von z ich obranného pásma, preletel opačným smerom. Pred bránkou ostal zabudnutý ROMAN ŽITNÝ, ktorý už Riečického bez problémov prepálil. Asistencie: Adam Dauda, Filip Bajtek.
     
    09:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Jenyš – 2 min., hákovanie).
     
    06:21
    Nemec to posielal do ohňa, puk padol pred Riečického bránkovisko. Najbližšie k nemu boli domáci obrancovia, ktorí ho včas upratali do bezpečia.
     
    02:05
    Dobrá šanca pre Nitru. Tvrdoň to na pravej strane zrýchlil a puk poslal za bránku, odkiaľ smerovala prihrávka na Finlayho. Ten pred bránkou neprepálil Riečického.
     
    01:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., krosček).
     
    00:58
    Růžička si dokorčuľoval do pásma z druhej vlny a okamžite to skúšal strelou k vzdialenejšej žrdi. Na Cowleyho to nestačilo, rýchly gól sme nevideli.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Réway (Chovan), 25. Klhůfek (Chovan, Réway), 30. Mráz (Réway, Klhůfek) – 10. Žitný (Dauda, Bajtek)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Nemčík, Baránek, Michalčin, Růžička, T. Slovák, Deyl, Petran — Réway, Chovan, Klhůfek — Belluš, Mráz, Poirier — Jacobs, Eliaš, Jenyš — Frič, Havrila, Jokeľ — Krasničan
    HK Nitra: Cowley (O'Connor) — Vitaloš, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Ege, Hřebíček, Pupák — Hrnka, M. Slovák, Tvrdoň — Holešinský, Dauda, Finlay — Žitný, Kollár, Bajtek — Fominych, Šiška, Minárik

    Rozhodčí: Novák, Goga — Orolin, Valo
    bahis siteleri