Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Detva – HC Slovan 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.)
Poprad – Michalovce 2:3 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HK Poprad
2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Neděle 28.02.2021, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je to spečatené. Michalovce si spod Tatier na Zemplín odvážajú tri body. Líšky si pripisujú jedenáste víťazstvo v rade, ktoré vzniklo v priebehu druhej tretiny, kedy hostia potrestali viaceré individuálne chyby popradských hráčov. Hoci Poprad viedol v zápase 1:0, vedenie neustrážil a v tretej tretine sa už na vyrovnávajúci gól nenadýchol. (19:31:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Buly v obrannom pásme Popradu, domáci sú v oslabení a Michalovce sú blízku k víťazstvu.
     
    59:42
    Vošvrda si za bránkou nerozumel s Dalhuisenom, puku sa ujal Takáč, ktorý ho posunul na pravý kruh Sujovi a ten ohrozil brankára Popradu.
     
    59:18
    Tréner Popradu Peter Mikula si berie oddychový čas.
     
    59:18
    Lalancette vyrážal dopredu po krídle, vypýtal si faul od Marcela Haščáka, ktorý ho zahákoval, no a tu sa nádeje Popradu na vyrovnanie končia. Haščák odchádza na trestnú lavicu.
     
    58:49
    Popradčania odštartovali powerplay bez brankára, Haščák nahadzuje puk do pásma.
     
    58:26
    Po odrazenom puku od zadného mantinelu sa ocitol pri ňom Skokan, no nedokázal ho skrotiť a zakončiť. Vošvrda už odkorčuľoval na striedačku.
     
    56:46
    Ulrych peknou prihrávkou medzi kruhy našiel Svitanu, ktorý zakončoval švihom, namieril však mimo priestoru bránky.
     
    56:01
    Handlovský posunul na modrú čiaru Dalhuisenovi. Jeho druhý pokus skončil v Tomekovej lapačke, ktorý si bránku opäť dobre postrážil.
     
    55:07
    Prebieha už posledná päťminútovka tretej tretiny. Kamzíci potrebujú zvýšiť obrátky, zatiaľ ich však líšky do nič vážneho nepúšťajú a hrajú v defenzíve zodpovedne.
     
    53:19
    Predchádzajúca situácia po pokrytom puku od Tomeka má ešte trestnú dohru. Mark Louis dostáva dve minúty za krosček a taktiež rovnako aj Dávid Skokan. Ide o vzájomný trest.
     
    53:18
    Livingston posunul puk na ľavý kruh Haščákovi, ktorý to skúšal strelou švihom zo svojej pozície, no Tomek bezpečne zakročil a hra je prerušená.
     
    52:00
    Presilovú hru si zahrajú domáci, a to je možno príležitosť na vyrovnanie. Dve minúty za držanie dostáva Pavol Regenda.
     
    51:16
    Po vcelku dobrej fáze Popradčanov v útočnom pásme vyrazil do rýchleho brejku sám Pavol Regenda. Skúšal to blafákom na forhend, no Vošvrda ho položeným pravým betónom vychytal.
     
    50:23
    Marcel Haščák vnikol do pásma po ľavom krídle a skúšal to svojou typickou strelou, mieril však iba do vyrážačky Tomeka.
     
    48:56
    Matúš Paločko zachytil puk letiaci vo vzduchu a spomalil jeho rýchlosť. Ujal sa ho v pásme Livingston, kľučka mu však na pravom kruhu nevyšla a strela z toho nebola.
     
    47:38
    Bartánus mieril do pásma po ľavom krídle, skúsil to nahadzovať bekhendom z kruhu, no priestor bránky netrafil.
     
    46:38
    K odrazenému puku od zadného mantinelu sa na pravom kruhu dostal Patrik Svitana, skúsil to strelou z prvej, mieril však do bočnej siete.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 14. Haščák (Livingston, Svitana), 36. Livingston (Zagrapan, Mešár) – 25. Regenda (Galamboš, Bartánus), 27. Korhonen, 32. Mudrák (Tomek)


    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mešár, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Valigura
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Tomek (Škorvánek) – Mihálik, Mudrák, Southorn, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia, Lačný – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Galamboš, Regenda – Chalupa, Lehtonen, Török

    Rozhodčí: Müllner, Tvrdoň – Gegáň, Crman
    ocianews.com