Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Detva – HC Slovan 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.)
Poprad – Michalovce 2:3 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HK Poprad
2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Neděle 28.02.2021, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je to spečatené. Michalovce si spod Tatier na Zemplín odvážajú tri body. Líšky si pripisujú jedenáste víťazstvo v rade, ktoré vzniklo v priebehu druhej tretiny, kedy hostia potrestali viaceré individuálne chyby popradských hráčov. Hoci Poprad viedol v zápase 1:0, vedenie neustrážil a v tretej tretine sa už na vyrovnávajúci gól nenadýchol. (19:31:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Buly v obrannom pásme Popradu, domáci sú v oslabení a Michalovce sú blízku k víťazstvu.
     
    59:42
    Vošvrda si za bránkou nerozumel s Dalhuisenom, puku sa ujal Takáč, ktorý ho posunul na pravý kruh Sujovi a ten ohrozil brankára Popradu.
     
    59:18
    Tréner Popradu Peter Mikula si berie oddychový čas.
     
    59:18
    Lalancette vyrážal dopredu po krídle, vypýtal si faul od Marcela Haščáka, ktorý ho zahákoval, no a tu sa nádeje Popradu na vyrovnanie končia. Haščák odchádza na trestnú lavicu.
     
    58:49
    Popradčania odštartovali powerplay bez brankára, Haščák nahadzuje puk do pásma.
     
    58:26
    Po odrazenom puku od zadného mantinelu sa ocitol pri ňom Skokan, no nedokázal ho skrotiť a zakončiť. Vošvrda už odkorčuľoval na striedačku.
     
    56:46
    Ulrych peknou prihrávkou medzi kruhy našiel Svitanu, ktorý zakončoval švihom, namieril však mimo priestoru bránky.
     
    56:01
    Handlovský posunul na modrú čiaru Dalhuisenovi. Jeho druhý pokus skončil v Tomekovej lapačke, ktorý si bránku opäť dobre postrážil.
     
    55:07
    Prebieha už posledná päťminútovka tretej tretiny. Kamzíci potrebujú zvýšiť obrátky, zatiaľ ich však líšky do nič vážneho nepúšťajú a hrajú v defenzíve zodpovedne.
     
    53:19
    Predchádzajúca situácia po pokrytom puku od Tomeka má ešte trestnú dohru. Mark Louis dostáva dve minúty za krosček a taktiež rovnako aj Dávid Skokan. Ide o vzájomný trest.
     
    53:18
    Livingston posunul puk na ľavý kruh Haščákovi, ktorý to skúšal strelou švihom zo svojej pozície, no Tomek bezpečne zakročil a hra je prerušená.
     
    52:00
    Presilovú hru si zahrajú domáci, a to je možno príležitosť na vyrovnanie. Dve minúty za držanie dostáva Pavol Regenda.
     
    51:16
    Po vcelku dobrej fáze Popradčanov v útočnom pásme vyrazil do rýchleho brejku sám Pavol Regenda. Skúšal to blafákom na forhend, no Vošvrda ho položeným pravým betónom vychytal.
     
    50:23
    Marcel Haščák vnikol do pásma po ľavom krídle a skúšal to svojou typickou strelou, mieril však iba do vyrážačky Tomeka.
     
    48:56
    Matúš Paločko zachytil puk letiaci vo vzduchu a spomalil jeho rýchlosť. Ujal sa ho v pásme Livingston, kľučka mu však na pravom kruhu nevyšla a strela z toho nebola.
     
    47:38
    Bartánus mieril do pásma po ľavom krídle, skúsil to nahadzovať bekhendom z kruhu, no priestor bránky netrafil.
     
    46:38
    K odrazenému puku od zadného mantinelu sa na pravom kruhu dostal Patrik Svitana, skúsil to strelou z prvej, mieril však do bočnej siete.
     
    45:36
    Galambošovo nahodenie zo stredného pásma skončilo priamo vo výstroji brankára Vošvrdu, ktorý si priestor postrážil.
     
    44:18
    Brejčák posielal od modrej čiary ťažkú prihrávku pred bránku, no Svitana ju nedokázal spracovať.
     
    43:09
    Až v závere presilovky sa ako-tak líšky usadili v pásme. Spoza pravého kruhu vypálil Ville Korhonen, mieril však priamo do stredu tela gólmana Vošvrdu.
     
    42:43
    Pomaličky sa blíži záver michalovskej presilovky. Popradčania zatiaľ hrajú oslabenie ukážkovo a nedovoľujú hosťujúcim hokejistom vôbec sa poriadne usadiť v pásme.
     
    42:12
    Presilovka Michaloviec je zatiaľ nevýrazná, a to využívajú hokejisti Popradu. Po ľavom krídle dopredu vyrazil Tavi, zakončil z kruhu a Tomek musel zakročiť.
     
    41:11
    Po dlhšej dobe si Michalovčania zahrajú presilovú hru. Dve minúty za hákovanie dostáva Ivan Višnevský.
     
    40:49
    Michalovčania si v strednom pásme vymenili puk, Lalancette s Korhonenom sa však už do zakončenia nedostali, Višnevský ich zastavil.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prvej časti druhej tretiny boli výraznejší hostia z Michaloviec, ktorí boli čoraz bližšie ku gólu. Napokon sa im to podarilo v 25. minúte, kedy vyrovnal Regenda, o dve minúty poslal líšky do vedenia Korhonen, no a v 32. minúte zvýšil vedenie Mudrák. Poprad dokázal znížiť, v 36. minúte skóroval Livingston, no Michalovce po 40 minútach vedú v Poprade o jeden gól – 2:3.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:22
    Višnevský nabil za ľavý kruh Drgoňovi, ktorý však vypálil iba nepresne. Poprad drží v závere druhej tretiny útočné pásmo.
     
    38:25
    Takáč rýchlo otočil hru po zisku puku ešte v útočnom pásme, nabíjal na ľavý kruh Dávidovi Šoltésovi a ten delovkou triafal do presunutého Vošvrdu.
     
    37:36
    Michalovčania neskrotili puk medzi kruhmi, dravo tam prišiel Marcel Haščák, ktorý strieľal z otočky a trafil bližšiu pravú žrď.
     
    37:14
    Chalupa prenikol po pravom krídle do útočného pásma, skúsil to strelou spoza pravého kruhu, namieril však iba do lapačky brankára Vošvrdu.
     
    35:51
    Poprad dal gól!
    Popradčania po veľmi peknej akcii znižujú vedenie líšok z Michaloviec. Višnevskij naservíroval na pravý kruh Mešárovi, ten to dal nakrátko z prvej medzi kruhy Zagrapanovi, ktorý zas posunul pred bránku voľnému JAMESOVI LIVINGSTONOVI a ten len poľahky doťukol do brány.
    Asistencie: Marek Zagrapan, Filip Mešár.
     
    35:24
    Hra sa rozprúdila, hrá sa hore-dole. Do prieniku sa prepracoval aj mladý útočník FIlip Mešár, ktorý sa pretlačil pred bránku, no zblízka triafal iba do Tomekovho betónu.
     
    34:54
    Presilovka Popradu je na konci a z trestnej lavice oddýchnutý Lalancette sa zapojil do ofenzívy. Skúšal to strelou spomedzi kruhov, mieril však mimo bránky.
     
    34:26
    Dalhuisen perfektne narysoval prihrávku pred bránku na Taviho. Fínsky útočník nastavil hokejku, no usmernil ňou puk len vedľa brány, hoci Tomek už bol prekonaný, bránka však ostala netrafená!
     
    33:51
    Popradčania sa usadili v pásme a po chvíli to spoza pravého kruhu skúsil strelou Svitana. Tomek vyrážal na zadný mantinel a puku sa znovu ujali kamzíci.
     
    33:00
    Po Drgoňovej vyrazenej strele do rohu klziska posielal puk preč z obranného pásma cez všetky čiary Southorn.
     
    32:33
    Je tu presilovková šanca na zníženie pre Poprad. Za podrazenie je na dve minúty vylúčený Christophe Lalancette.
     
    31:36
    Dukla Michalovce dala gól!
    Nevyužitá presilovka Popradu napokon znamená dvojgólové vedenie Michaloviec. Po naskočení z trestnej lavice sa za pukom vydal DÁVID MUDRÁK, prekorčuľoval k pravému kruhu a perfektnou švihovkou namieril nad Vošvrdovu lapačku.
    Asistenciu si pripisuje brankár Tomáš Tomek.
     
    30:49
    Popračania opätovne získali útočné pásmo. Strelou od modrej čiary to skúsil Dalhuisen, Tomek vyrážal betónom. Potom to strelou z ľavého kruhu skúsil Haščák, ale nebol úspešný.
     
    29:50
    Lehtonenovi sa napokon po problémoch podarilo vyhodiť puk. Úvodná časť presilovej hry Popradu je za nami, zatiaľ tam výrazné ohrozenie Tomeka nebolo.
     
    29:16
    Popradčania majú po hektických okamihoch presilovkovú príležitosť. Na trestnú lavicu si sadá Dávid Mudrák za nečakané napadnutie.
     
    29:02
    Vošvrda to chcel rozohrávať, pochybil však v rozohrávke a puk medzi kruhmi zachytili Regenda s Galambošom. Regenda pálil zblízka a nastrelil prilbu Tomáša Vošvrdu.
     
    27:54
    McCormack strieľal spoza pravého kruhu, Vošvrda však bezpečne zakročil a nenechal sa tentokrát prekvapiť.
     
    26:49
    Dukla Michalovce dala gól!
    Po individuálnej chybe na strane Preisingera Michalovčania otáčajú skóre a idú do vedenia. Center druhého popradského útoku na ľavom kruhu lacno prišiel o puk, ujal sa ho napádajúci VILLE KORHONEN a jemnou nízkou strelou prekonal Vošvrdu.
    Bez asistencie.
     
    25:54
    Tak aj Popradčania sa dostali do série zakončení. Najprv strieľal Dalhuisen spomedzi kruhov, strela bola blokovaná. Z uhla pálil Haščák, taktiež to bolo zastavené a potom ešte medzi kruhy k odrazenému puku prišiel Seigo, ale triafal iba opäť do brankára Tomeka.
     
    25:11
    Po slabom ofenzívnom úvode zo začiatku druhej tretiny zo strany Popradu sa Popradčania trochu nakopli a prebudili. Višnevský po aktivite štvrtého útoku strieľal z otočky spoza ľavého kruhu, ale Tomek bezpečne zachytával.
     
    24:39
    Dukla Michalovce dala gól!
    Líšky vďaka zvýšenej útočnej aktivite čoraz viac klopali na popradskú bránku a prišlo zaslúžené vyrovnanie. Po vyhratom buly sa k puku dostal Galamboš, ktorý to posunul dozadu na PAVLA REGENDU a jeho strela ponad vyrážačku už tak ľahko chytateľná pre Vošvrdu nebola.
    Asistencie: Peter Galamboš, Marek Bartánus.
     
    24:31
    Michalovce sú stále veľmi aktívne a vytvorili si ďalšiu príležitosť. Odrazený puk od zadného mantinelu zachytil Lalancette, zadovkou to dal na Korhonena, ktorý z prvej zakončil a Vošvrda lapačkou predviedol pekný semafor.
     
    24:02
    Michalovčania opäť rozbehli útočnú akciu. Suja sa preštrikoval medzi kruhy, odtiaľ to nahadzoval na bránku a Vošvrda bezpečne zasiahol.
     
    23:42
    Takáč to teraz spoza ľavého kruhu posielal na teč pre Šoltésa, ktorý síce puk tečoval, ale usmernil ho mimo priestoru bránky.
     
    23:24
    Hostia opätovne získali útočné pásmo a od modrej čiary to skúšal Korhonen. Vošvrda bol pripravený reagovať a puk podržal. Bránka bola po snahách o dorážky posunutá, a tak musí byť napravená.
     
    22:52
    Boli to dve sľubné šance pre hostí v úvode druhej tretiny. Rozhodne by nemali Popradčania takto nedôsledne pristupovať k defenzíve, keďže sa im to môže aj vypomstiť, jednogólové vedenie je veľmi zradné.
     
    21:30
    Ďalšia zaujímavá možnosť pre líšky. Šoltés s Takáčom vyrazili do prečíslenia dvoch proti jednému. Proti nim stál obranca Višnevský, ktorý len sledoval ako puk ide z hokejky na hokejku, až to nakoniec dvojica hosťujúcich hráčov prekombinovala a nezakončila.
     
    21:06
    Tak teraz to domáci hráči trestuhodne neustrážili. Christophe Lalancette ostal na modrej čiare nikým nestrážený, spracoval si puk a šiel sám na brankára Vošvrdu. Popradského gólmana však zoči-voči neprekonal a Vošvrda si teda aj do týchto chvíľ drží čisté konto.
     
    20:04
    Michalovčania začali druhú tretinu ešte so skrátenou menej ako minútovou presilovkou. Skokan však vyhral buly a domáci vyhodili puk až k Tomekovi.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Herne aj strelecky boli v prvej tretine výraznejší Michalovčania, no zápas po 20 minútach vedú Popradčania. V 14. minúte sa počas presilovky presadil Haščák a kamzíci teda nad líškami zatiaľ vedú 1:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    Michalovčania vcelku dobre rozbehli presilovku, držia sa v útočnom pásme, zatiaľ je to však bez výraznejšej strely. Od modrej to skúšal teraz Southorn, Vošvrda zakročil bezpečne.
     
    18:43
    Prvú presilovku získavajú aj hokejisti Michaloviec. Adam Drgoň dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    18:24
    Nahodený puk z hokejky Taviho sa odrazil od zadného mantinelu, k dorážke prichádzal Handlovský, ale prekvapil ho odraz puku od mantinelu.
     
    15:52
    Lehtonen zakončoval strelou od modrej čiary, predtým musel čeliť zakončeniu Bartánusa, no taktiež odolal. Michalovce si aj naďalej vytvárajú sľubné šance.
     
    15:18
    Síce sa od začiatku stretnutia do väčších šancí dostávali Michalovčania, skóre dokázali aj napriek menšiemu dôrazu otvoriť kamzíci. Možno taký trošku menší paradox, ale tak to už v hokeji býva.
     
    13:52
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti využívajú presilovú hru a v zápase sa dostávajú do vedenia. Hrala sa už druhá časť presilovky, Livingston otočil hru v strednom pásme, vnikol do tretiny, posunul medzi kruhmi MARCELOVI HAŠČÁKOVI a ten svojou typickou švihovkou prekonal Tomeka.
    Asistencie: James Livingston, Patrik Svitana.
     
    13:16
    Skokan šikovne hokejkou tečoval prihrávku Svitanu. Tomek sa však nenechal prekvapiť týmto zakončením a puk našiel pri betóne. Predtým strieľal aj Livingston s Haščákom, michalovský brankár dokázal odolať takisto.
     
    12:32
    Po prvýkrát v zápase sa vylučuje. Na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza na trestnú lavicu Samuel Chalupa.
     
    11:22
    Brejčák nebol pri bránení medzi kruhmi dostatočne dôrazný a Šoltés sa dopracoval k ďalšej dobrej šanci. Tesne spred bránky zakončoval a Vošvrdu trafil do ľavého ramena.
     
    11:01
    Suja vysunul na pravé krídlo Dávida Šoltésa, pred ktorým sa zrazu otvoril priestor. Šoltés pristúpil k pravému kruhu, napriahol, no príklepom pálil nepresne.
     
    10:22
    Skokana si vzal na starosť Mihálik, ktorý mu jemne skrížil cestu a nedovolil mu sa dostať k nahodenému puku. Jednoznačne šlo o dovolený zákrok, aj keď Skokan rozhadzoval rukami.
     
    09:44
    Nepresné zakončenie popradského tímu vyhnalo domácich až do vlastného obranného pásma. Za bránkou je Drgoň a pokúša sa rozohrať.
     
    08:38
    Z menšej chyby Zagrapana ťažil Galamboš, ktorý získal puk pri mantineli, prešiel k pravému kruhu a odtiaľ vystrelil. Strelu však domáci obranca zblokoval na ochrannú sieť.
     
    08:01
    Takáč spozoroval na krídle uvoľňujúceho sa Šoltésa, neposunul mu však presnú prihrávku. Michalovčania však v útočnom pásme znovu vybojovali puk na svoje hokejky.
     
    07:30
    Protiútok podnikli domáci. Haščák z ľavej strany prekorčuľoval k pravému kruhu a odtiaľ to nahodil na bránku. Tomek puk spozoroval a bezpečne zakročil lapačkou.
     
    06:52
    Od mantinelu sa odpútal Hickmott, ktorý to spomedzi kruhov pekne posunul bližšie pred bránku Lalancetteovi a ten po príprave strieľal. Vošvrda musel použiť svoj ľavý betón.
     
    06:26
    Poprad potreboval prestriedať, Matej Paločko preto iba zo stredného pásma nahodil puk a na ľad už domáci posielajú prvú formáciu.
     
    05:58
    Matej Paločko prenechal puk bratovi Matúšovi, k nemu však rýchlo pristúpil Lehtonen a umne mu vypichol puk na ľavom kruhu.
     
    05:18
    Tomekova bránka bola nadvihnutá a posunutá. Všimol si to jeden z dvojice hlavných rozhodcov a hru bezodkladne prerušil.
     
    04:50
    Handlovský atakoval michalovskú rozohrávku, no k puku sa napokon vôbec nedostal. Michalovskí defenzívni hráči si dali dobrý pozor, ako rozohrajú puk.
     
    03:44
    Suja sa dostal k odrazenému puku na ľavom okruhu, okamžite ho však zozadu bekčekoval Svitana a dovoleným nadvihnutím hokejky mu znepríjemnil život a odobral puk.
     
    02:57
    Dalhuisenova strela od modrej čiary bola mierne nepriehľadná, Tomek ani nevedel, ako ju vyrazil. Puk sa ocitol pri žrdi na hokejke Matúša Paločka, ale dorážal z uhla znovu len na Tomeka.
     
    02:32
    Demo ostal mierne zabudnutý v útočnom pásme a po opätovnom nahodení puku od Mešára sa Popradčania vystavili do ofsajdu.
     
    02:16
    Ulrych vyrazil do útočného pásma a zakončoval jemne po prieniku modrou čiarou. Tomek si so strelou poradil hravo a od úvodného buly je hra po prvýkrát prerušená.
     
    01:39
    Pred bránkou bol síce zaparkovaný Takáč, ale Sujova prihrávka od modrej čiary vôbec nebola razantná a bola taktiež aj nepresná.
     
    01:18
    Seigo nahadzoval puk zo stredného pásma na gólmana Tomeka, keďže domáci hráči potrebovali striedať. Striedali aj hostia.
     
    00:52
    Seigo dával puk po zadnom mantineli, no na druhej strane klziska už neboli jeho spoluhráči. Puku sa teda mohol ujať Lalancette.
     
    00:12
    Lalancette nahodil puk do útočného pásma, vykočuľoval tam Korhonen, ale prvý pri puku bol brankár Vošvrda, ktorý ho rozohral popri mantineli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľade máme oba tímy, Popradčanov v modrých dresoch a Michalovčanov v bielych. Začala znieť štátna hymna.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mešár, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Valigura

    HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek (Škorvánek) – Mihálik, Mudrák, Southorn, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia, Lačný – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Galamboš, Regenda – Chalupa, Lehtonen, Török

    Rozhodca: Müllner, Tvrdoň – Gegáň, Crman.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 43. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj východniarsky duel medzi HK Poprad a HK Dukla Ingema Michalovce. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradčania po piatkovej prehre s Banskou Bystricou 4:3 prišli o líderskú pozíciu, keďže Zvolen triumfoval na ľade Liptovského Mikuláša 1:4. Kamzíci sa zosunuli na druhé miesto, kde majú momentálne 84 bodov a stále najlepšie skóre 160:106.

    Tento dnešný zápas bude dôležitý aj pre celok z Michaloviec. Líšky ťahajú úspešnú už desaťzápasovú sériu víťazstiev a bodovo sa doťahujú na vedúce duo Zvolen-Poprad. Dukla preskočila už aj Slovan Bratislava, ktorý je na štvrtom mieste a aktuálne má Dukla na druhý Poprad len trojbodovú stratu. Zemplínčania v poslednom kole zdolali po predĺžení 1:2 Nové Zámky a určite si brúsia zuby aj na Poprad.

    V rámci tejto sezóny Tipos Extraligy, pôjde už o šieste vzájomné meranie síl medzi Popradom a Michalovcami. Predošlých päť duelov bolo veľmi tesných, rozhodol väčšinou len jeden alebo dva góly. Poprad triumfoval trikrát, a to 3:5, 3:2 po nájazdoch a 3:4 po predĺžení. Michalovce zase zaknihovali víťazstvá 4:3 a 1:2 po nájazdoch. Okrem toho sa oba tímy stretli aj v pohárovej súťaži Tipsport Kaufland Cup. V základnej skupine Poprad zdolal Michalovce 0:2 a do finále pohára Poprad postúpil vďaka dvom víťazstvám: 0:1 a 3:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 14. Haščák (Livingston, Svitana), 36. Livingston (Zagrapan, Mešár) – 25. Regenda (Galamboš, Bartánus), 27. Korhonen, 32. Mudrák (Tomek)


    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mešár, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Valigura
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Tomek (Škorvánek) – Mihálik, Mudrák, Southorn, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia, Lačný – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Galamboš, Regenda – Chalupa, Lehtonen, Török

    Rozhodčí: Müllner, Tvrdoň – Gegáň, Crman
    thejrc.org