Motor ČB – Sparta 2:7 (kon.) | Plzeň – Zlín 7:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:2 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:2 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC Olomouc
Úterý 02.03.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:15 Jan KÁŇA - 2:3
     
    63:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc podruhé v utkání využívá přesilovou hru a získává v Brně bonusový bod navíc! Navrátil našel křižnou přihrávkou na pravém kruhu JANA KÁŇU a ten přesnou střelou k tyči rozhodl dnešní moravské derby ve prospěch hostů z Hané. Asistence: Jakub Navrátil.
     
    61:33
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Klepiš – 2 min., podrážení).
     
    60:59
    Holík na modré čáře připravil Ondruška o kotouč a vydal se zcela osamocen vstříc Konrádovi, stíhán hostujícími beky stačil zakončit, ale na olomouckého brankáře si nepřišel!
     
    55:30
    Na základě přezkoumaného záběru rozhodčí branku neuznává!
     
    55:30
    Na olomouckém brankovišti nyní bylo pořádně krušno, Konrád po zakončení Krále několikrát překulil v brankovišti, Brňané se však začali radovat a rozhodčí si míří zatelefonovat!
    48:40 Martin ZAŤOVIČ - 2:2
     
    48:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se Kometa raduje a je znovu vyrovnáno! Akci první formace úspěšně zakončil bekhendem z hranice brankoviště MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Peter Mueller, Petr Holík.
     
    48:25
    Král se nyní prodral skrz olomouckými obránci a mířil mezi betony Konráda, ten dokázal vyrazit, na dorážku byl ještě připraven Schneider, ale celá situace končí vypadnutím olomoucké branky ze základního postavení.
     
    46:09
    Holík zpoza branky našel Muellera, ten však odkrytý prostor olomoucké branky netrefil!
    39:39 Rostislav OLESZ - 1:2
     
    39:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc v závěru druhé třetiny otáčí skóre zápasu! Ve středním pásmu se Káňovi podařilo dostat puk na ROSTISLAVA OLESZE, jenž postupoval do brněnské třetiny po pravém křídle, natáhl bekhend a zavěsil puk pod horní tyč brněnské klece. Asistence: Jan Káňa.
     
    36:33
    Dujsík si nyní koledoval, když doslova namazal na zakončení Rákosovi, ten se snažil nadvakrát propasírovat puk za Konráda, ale Olomouc tuhle krušnou chvíli ustála!
     
    33:41
    Olomouc mohla otočit skóre! Ve vyložené pozici se po přihrávce Nahodila ocitl Navrátil, Vejmelka puk vyrazil a následně se k dorážce dostal ještě Ondrušek a po něm i Nahodil, domácí brankář však nyní všechny zakončující hráče hostů vychytal!
    27:55 Jan KNOTEK - 1:1
     
    27:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci vyžívají přesilovou hru a je srovnáno! Kohoutům se podařilo zcela rozebrat brněnskou čtveřici a na vrcholu povedené souhry byl JAN KNOTEK, jenž se prosadil na hranici brankoviště. Asistence: Jan Kána, Jakub Navrátil.
     
    26:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radek Kučeřík – 2 min., podrážení).
     
    24:58
    Olomouc byla blízko ke srovnání, na pravém kruhu napřáhl Káňa, Vejmelka puk nezachytil a k dorážce se natahoval Kunc s Nahodilem, naštěstí pro domácí dokázal obrana Komety vše ustát a svému brankáři pomohla.
     
    21:11
    Parádní ťukec první domácí formace, vše začalo u Muellera, ten poslal puk na levé křídlo Zaťovičovi, ten jej poslal do mezikruží Holíkovi, aby jej obdržel zpět na volej, celou situaci kontroloval i brankář Konrád a výborným čtením hry podržel Olomouc!
     
    18:20
    Znovu elitní formace domácích v akci, Zámorský tentokrát předložil puk do ideální pozice Muellerovi, ten na nic nečekal a vypálil z voleje, Konrád se však stačil skvěle přemístit!
    12:53 Peter SCHNEIDER - 1:0
     
    12:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají přesilovou hru a ujímají se vedení! Kometa znovu předvedla parádní kombinaci speciální formace, kterou po přihrávce Muellera zakončil přesně PETER SCHNEIDER. Asistence: Peter Mueller, Petr Zámorský.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Knotek – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 13. Schneider (Mueller, Zámorský), 49. Zaťovič (Mueller, P. Holík) – 28. J. Knotek (J. Káňa, Navrátil), 40. Olesz, 64. J. Káňa (Navrátil)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Plášek ml., Brabenec, Klepiš (A) – Bondra, Rákos, Schneider – Valský, Střondala, Kusko.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek (A), Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Valenta – Kunc, Nahodil, J. Káňa – Olesz, Kolouch, Strapáč – Navrátil, J. Knotek (A), Ostřížek – Bambula, Handl, Burian.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Brejcha, Axman
    thejrc.org