Ottawa – Calgary 5:1 (kon.) | Florida – Carolina 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 0:4 (kon.)
Vegas – Minnesota 5:4 (po pr.) | Edmonton – Toronto 0:3 (kon.) | Anaheim – St. Louis 4:5 (kon.)
San Jose – Colorado 6:2 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Úterý 02.03.2021, 01:07 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:16)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 46 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Chris Driedger (FLA) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 61:59
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 44 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 61:34

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +2 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 18:46
    Martin Nečas (CAR) – 1+2, +2 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 11:58

    Tři hvězdy utkání

    1. Martin Nečas (CAR) – 1+2
    2. Alex Nedeljkovic (CAR) – 44 zákroků, úspěšnost 95,7%
    3. Chris Driedger (FLA) – 26 zákroků, úspěšnost 89,7%
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 817 diváků.
     
    Střetnutí mezi Floridou a Carolinou přineslo znovu velké drama, které ukončil stejně jako v prvním případě Martin Nečas. Utkání dospělo za stavu 2:2 do prodloužení, v němž se odehrály necelé dvě minuty. Český útočník vytěžil ze spolupráce s Ahem a po vítězném nájezdu z přecházejícího zápasu tentokráte vsítil gól i v prodloužení. Panteři soupeře v závěrečném dvacetiminutovce střelecky převálcovali, ale ani tato skutečnost jim nestačila na více než jeden bod.

    Carolina se posunula na třetí příčku Centrální divize a na první Floridu ztrácí jeden bod. Panteři se i přes fakt, že poprvé v sezóně prohráli dvakrát za sebou, vyšvihli do čela tabulky, na Tampu s Hurikány mají již zmíněný bod k dobru.
     
    Konec zápasu.
    61:59 Martin NEČAS - 2:3
     
    61:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zápas znovu rozhoduje MARTIN NEČAS! Český útočník si vyměnil puk s Ahem na malém prostoru mezi třemi protivníky, aby posléze z forhendové strany bez větších problémů poslal kotouč do poloodkryté brány, Driedger byl bez šance. Asistence: Sebastian Aho a Dougie Hamilton.
     
    61:21
    Svečnikov hrál pár vteřin bez hole, ale domácí této skutečnosti nevyužili. Mezi kruhy si najel Jonathan Huberdeau, bekhendem vypálil nepřesně.
     
    60:42
    Andrej Svečnikov nastartoval své motory, ale až za záda Weegara se neprobojoval. Obránce ruského forvarda odcouval a pomohl si nahrávkou gólmanovi.
     
    60:15
    První buly prodloužení zvládl lépe Dougie Hamilton. Po pravé lajně nastartoval Jordana Staala, nahrávku na Trochecka zastavil pozorný Ekblad.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Florida s Carolinou si podruhé během tří dnů zopakují prodloužení. Panteři ve třetí třetině prolomili kouzlo Nedeljkovice, ve 45. minutě vyrovnal Frank Vatrano. Domácí dokonali obrat v 57. minutě, kdy se trefil Eetu Luostarinen, avšak jeho gól nebyl vítězný, protože o minutu a půl později poslal utkání do nastaveného času Vincent Trocheck, ten skóroval už při hře bez brankáře.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:33
    Ale byli to hosté, kteří vyhráli buly a Andrej Svečnikov po levém mantinelu přejel útočnou modrou čáru, načež zápěstím vystřelil vysoko nad.
     
    59:16
    Rovněž druhé střetnutí mezi Floridou a Carolinou směřuje do prodloužení. Ale čas na rozhodnutí ještě nějaký je, po zakázaném uvolnění Caroliny se bude hrát před Nedeljkovicem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:27 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    58:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje, hráči Canes vrací stav do nerozhodné podoby! Nečas našel za brankou Niederreitera, který mezi kruhy našel VINCENTA TROCHECKA a americký útočník v době, kdy už byl Nedeljkovic na střídačce, propálil Driedgera střelou z první! Asistence: Nino Niederreiter a Martin Nečas.
     
    57:30
    Hosté to nyní budou mít velmi složité. Ve třetí třetině tahají za kratší konec provazu, domácí jsou v závěrečném dějství všude o krok napřed.
    56:51 Eetu LUOSTARINEN - 2:1
     
    56:51
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři jsou za svou zvýšenou aktivitu odměněni vedoucí brankou těsně před koncem základní hrací doby! Před brankou Caroliny se strhla velká bitva o puk, z níž vyšel vítězně EETU LUOSTARINEN. První střelu ještě Nedeljkovic vykopl, na druhý pokus už ale finský forvard přehodil brankářův pravý beton. Asistence: Mason Marchment.
     
    56:32
    Patricu Hörngvistovi se v posledních třetinách střelecky nadmíru daří. Nyní si ale na zásah ještě bude muset počkat, forhendovou střelou na brankáře nevyzrál.
     
    56:01
    Bylo jasné, že rozhodčí Panterům neodpískají zakázané uvolnění, proto Alex Nedeljkovic hrál a touš schoval do lapačky. Vhazování proběhne po jeho levici.
     
    55:46
    Střelecká převaha Floridy ve třetí třetině je obrovská. Zatímco domácí vyprodukovali v této třetině už osmnáct střel směřujících mezi tři tyče, tak Hurikáni pouze čtyři.
     
    55:07
    Dvojice bránících hokejistů Caroliny si bez větších problémů poradila s Aleksanderem Barkovem. Finský útočník se nechal nachytat v kleštích.
     
    54:46
    V permanenci musel být rovněž Alex Nedeljkovic. Pětadvacetiletý americký gólman s vypětím všech sil přidržel pokus Barkova ve výstroji.
     
    54:28
    Situaci jeden na jednoho řešil Nino Niederreiter střelou přes Acciariho. Driedger dobře viděl na střelu a zakročil pravým betonem.
     
    53:44
    Adresátem vysoké Slavinovy nahrávky byl Jordan Martinook. Kotouč si stáhl pro sebe, sám proti dvěma však neměl moc šancí na úspěch.
     
    53:23
    Brejk hostujícího celku nebyl vůbec marný. Jesper Fast hledal Svečnikova, ale dobře zasáhl padající Weegar. Napodruhé Švéd střílel z velkého úhlu nepřesně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:58
    Český obránce Gudas dostává od trenéra v posledních okamžicích hodně prostoru na ledě. Nyní dokonce stál na konci celé akce, příklepem pálil těsně vedle levé tyče.
     
    52:12
    Noel Acciari skončil na ledě, ale vše proběhlo v rámci pravidel. Vzápětí pálil od modré čáry Aaron Ekblad, Slavin jeho pokus přizvedl nad.
     
    51:48
    Elitní lajna Hurikánů v útočné třetině dlouho nepobyla. Hokejisté v červeném posléze ujeli do přečíslení tří proti dvěma, jenže Lammikko vystavil Lomberga ofsajdu.
     
    51:21
    Radko Gudas se dostal do problémů, ale nakonec si poradil na jedničku. Před forčekujícím Svečnikovem nahrál kolegovi z obrany Connautonovi.
     
    50:51
    Domácí mají ve třetí třetině výrazně navrch. Bekhendová střela Huberdeaua přeskočila přes gólmanův pravý beton a skončila na boční síti.
     
    50:16
    Panteři byli blízko vedoucímu gólu! Ránu Keitha Yandlea od modré čáry zastavila pravá tyčka, načež se Nedeljkovic rychle zorientoval a kotouč lapačkou přirazil k betonům.
     
    49:40
    Na druhý zásah v utkání si ještě Frank Vatrano bude muset počkat. Z mezikruží vypálil na teploměr brankáře, ten včas srazil ruku k tělu.
     
    49:11
    Jake Bean ještě udržel puk na modré čáře, ale Carolina dlouho v útočné třetině nepobyla. Niederreitera odzbrojil Gudas, hra ve středním pásmu.
     
    48:57
    Po střetu s obráncem Skjeiem zůstal bez nože na brusli Mason Marchment. Po čtyřech se útočník doplazil na střídačku, kde mu tým musí součást výstroje zpravit.
     
    48:27
    Z velkého úhlu nahazoval na bránu Vincent Trocheck. Touš se odrazil od bočního oblouku za branku, kde pokračuje ve hře Aaron Ekblad.
     
    47:55
    Jaccob Slavin se jako obránce zničehonic ocitl za brankou soupeře. Před brankou viděl najíždějícího Brocka McGinna, střela po ledě trefila beton.
     
    47:09
    Brady Skjei udělal chybu, kůži mu zachránil Nedeljkovic. Obránce se neúspěšně snažil poslat puk do rohu kluziště, naopak mu hůl přizvedl Carter Verhaeghe. Brankář se proti němu vyznamenal lapačkou.
     
    46:57
    Aaron Ekblad zaváhal, černá guma mu pod rukavicemi projela za záda. Ale Andrej Svečnikov chybu soka nepotrestal, rychlostní ztrátu na něj nesmazal včas.
     
    46:24
    Pantery vstřelený gól pochopitelně nabudil. Alex Nedeljkovic vykopl střelu Lammikka pouze k Acciarimu, dorážku po změnu zblokoval Hamilton.
     
    45:30
    Začínáme tak prakticky od nuly. Oba celky jsou čtvrthodiny před koncem základní hrací doby na stejné startovní čáře, koncovka slibuje velké drama.
     
    45:03
    V poslední chvíli si Brock McGinn ještě rozmyslel střelecký pokus a nahrál k levému mantinelu Slavinovi. Driedger maskou odrazil kotouč do ochranné sítě.
    44:20 Frank VATRANO - 1:1
     
    44:20
    Florida právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Verhaeghe nahrál před bránu Barkovovi, jenž Nedeljkovice nepřekonal, ale odraženého puku se chopil FRANK VATRANO, který uklidil touš do sítě i přes padajícího beka. Asistence: Aleksander Barkov a Carter Verhaeghe.
     
    44:02
    Martin Nečas v rychlostním souboji porazil Lammikka. Posléze před brankou hledal Staala, kapitán z bezprostřední blízkosti na brankáře nevyzrál.
     
    43:56
    Prostor na ledě stále dostává rovněž čtvrtá formace Hurikánů. Cédric Paquette střílel nebezpečně z otočky, puk proletěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    43:25
    Jake Bean nabil na modrou čáru Fleurymu. Zadák vypálil ze zápěstí do horních pater tabulky, Chris Driedger předvedl zákrok lapačkou.
     
    42:44
    V souboji jeden na jednoho se Jesper Fast neprobojoval za záda Keitha Yandlea. Obránce Panterů přečetl kličku k mantinelu a puk soupeři vypíchl.
     
    42:11
    Alexander Wennberg vyhrál buly na Jonathana Huberdeaua. Kanaďan střílel bez přípravy, brankář včas zareagoval a vyrážečkou odpálil touš do bezpečí.
     
    41:30
    Adresátem nahrávky zpoza brány byl Aleksander Barkov. Těsně atakován Nečasem dokázal zakončit bekhendem, ale mezeru mezi betony gólmana nenašel.
     
    41:03
    Hosté se nyní ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Brady Skjei přecenil rychlostní schopnosti Niederritera, Švýcar dlouhý pas spoluhráče nedostihl.
     
    40:23
    Alex Nedeljkovic dlouho na svůj první zákrok v závěrečném dějství nečekal. Od pravého mantinelu ho prověřil Alexander Wennberg, Američan podržel touš v lapačce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka základní hrací doby. Carolina bude ze všech sil bránit těsné vedení, Florida naopak zabojuje alespoň o bod.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    Druhá třetina skončila bez branek, což znamená, že Carolina stále drží hubený náskok 1:0. Sledovali jsme vyrovnanou pasáž hry, v níž sice měli střelecky navrch domácí, ale Alex Nedeljkovic zatím nemusel řešit žádnou složitější situaci. Stejně tak Driedger, jenž v prostředním dějství řešil lehčí situace. Závěrečná dvacetiminutovka slibuje velké drama, rozhodovat může každé menší zaváhání.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 19
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    V posledních okamžicích druhé třetiny měl druhý gól hostů na holi Andrej Svečnikov. Ruský forvard vypálil zápěstím na bližší tyč, ale trefil pouze brankovou konstrukci, z její vnější strany.
     
    39:14
    Vyhození Fleuryho protečoval do útočné třetiny Andrej Svečnikov, proto se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Za branku musel spěchat Strälman, jenž si poradil s forčekujícím Ahem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:33
    Nino Niederreiter si ze vzduchu stáhl kotouč pro sebe a forhendem napálil touš do útočného pásma. Nečase v souboji jeden na jednoho Gudas přetlačil.
     
    38:05
    S koncem Hamiltonova trestu vypálil při pohybu vzad Jonathan Huberdeau. Jeho nepříliš prudkou ránu přizvedl Warren Foegele do ochranné sítě.
     
    37:39
    Weegar společně se Svečnikovem naskočili na hrací plochu, pokračuje klasická přesilovka Panterů pěti proti čtyřem. Hra probíhá ve středném pásmu.
     
    37:06
    Teď se americký gólman ve službách Caroliny postaral o přerušení hry. Počkal si do poslední chvilky na zakončení Ekblada, jež posléze zachytil v rukavici.
     
    36:36
    Keith Yandle naznačil střelu, ale ještě nahrál do pravého kruhu nabruslenému Aleksanderu Barkovovi. Fin vypálil z první, Nedeljkovic vyrazil puk lapačkou.
     
    36:01
    Šance pro Floridu, která bude hrát přesilovou hru čtyři na tři. Dougie Hamilton při snaze zabrzdit nechal za tělem hokejku, přes kterou přepadl Yandle. Ukázkové podrážení.
     
    35:29
    Za vzájemnou potyčku v před brankovém prostoru Floridy putují na trestnou lavici MacKenzie Weegar a Andrej Svečnikov. Hra bude pokračovat ve čtyřech na obou stranách.
     
    35:09
    MacKenzie Weegar měl málo času na rozehrávku, hodně vysoko jej napadal Svečnikov. Obránce si poradil jen za cenu dlouhého vyhození.
     
    34:55
    Hra rukou, zase v podání hráčů Caroliny. Martin Nečas si vypomohl rukavicí, kterou hodil touš před sebe, následně hrál Andrej Svečnikov.
     
    34:22
    Eetu Luostarinen viděl před brankou najíždějícího Connautona. Zkusil k němu poslat černou gumu, ale Pesce se prezentoval výborným obranným zákrokem.
     
    33:54
    Jake Bean je na ledě, Panteři v druhé přesilovce rovněž neuspěli. Obránce mohl v klidu dojet na střídačku, utkání aktuálně probíhá ve středním pásmu.
     
    33:13
    Hokejisté v bílých dresech se chystali ujet do přečíslení, ale Aha zastavil hvizd rozhodčího. Andrej Svečnikov nahrál finskému spoluhráči rukou.
     
    32:46
    Ani druhá početní převaha domácích zatím nepředstavuje moc velké nebezpečí. Nepovedený pokus Keitha Yandela skončil za brankou, následně hosty osvobodil Slavin.
     
    32:07
    Brett Pesce si počínal velmi zkušeně. Dosud jediný střelec vyvezl puk do středního pásma a po návratu Acciariho na led vyhodil puk za Driedgerovu svatyni.
     
    31:54
    Aleksander Barkov v oslabení ujel do úniku, který ale nezakončil z důvodu podrážení, kterým se provinil Jesper Fast. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách, za malý moment ale začne přesilovka Floridy.
     
    31:08
    Sebastian Aho mohl střílet, ale z první ještě nabil Hamiltonovi, stojícímu v lepší pozici. Kanadský zadák pálil bez přípravy nad bránu.
     
    30:33
    Začátek oslabení zvládli domácí hokejisté bez větších problémů. Aleksander Barkov vyhrál buly a Radko Gudas vyhodil přes všechny čáry až za branku soupeře.
     
    30:01
    Další zákrok z kategorie těch hodně zbytečných. Ve střední třetině si Noel Acciari počkal na Fleuryho, kterého mimo dění hry přišpendlil na mantinel. Třetí přesilovka pro Carolinu.
     
    29:41
    Vincent Trocheck dlouho otálel s rozehrávkou, přesto nakonec zkazil. Přihrávku po ledě zblokoval a následně do středního pásma ujel Connauton.
     
    29:05
    Přihrávka rukou odpískána Panterům z Floridy. Jonathan Huberdeau zastavil oblouček Pesceho na Paquettea, načež hrál domácí borec Yandle.
     
    28:46
    S nahozením Antona Strälmana ze středného pásma nemohl mít gólman Caroliny žádné větší problémy. Z lapačky dokonce vyklepal kotouč pro Slavina.
     
    28:06
    Nahození Radka Gudase od modré čáry bylo nebezpečné. Ještě ho navíc tečoval Aleksander Barkov, ale ke smůle domácího mužstva mimo bránu.
     
    27:35
    Dělová rána Jaccoba Slavina trefila do hokejky Jespera Fasta, jenž svoje náčiní pustil z ruky. Rychle se ale zorientoval a hůl si nepoškozenou sebral z ledu.
     
    27:09
    Druhý prohřešek Patrica Hörngvista hosté nepřetavili v gól. Švédský forvard se okamžitě po návratu zapojuje do hry, spěchá vypomoci s defenzivní složkou.
     
    26:33
    Pesce je v přesilovkách hodně vidět. Další střelecký pokus z jeho strany, tentokráte narazil na připravenou lapačku Driedgera. Hra přerušena.
     
    26:00
    Jesper Fast před brankou našel Bretta Pesceho, jehož střelu forhendem zblokoval do ochranné sítě pohotovým zakleknutím MacKenzie Weegar.
     
    25:32
    Spolupráce Aho – Svečnikov se opět osvědčila. Posléze se kotouče chopil na modré čáře Dougie Hamilton, nahození udržel Chris Driedger.
     
    25:09
    Za nesmyslný zákrok bude dnes podruhé pykat za hrubost na trestné lavici Patric Hörnqvist. Před brankou soupeře pěstí sestřelil Slavina.
     
    24:59
    Za defenzivní linií hostů se zjevil Jonathan Huberdeau, jenž jel sám na gólmana z levého křídla. Pod velkým úhlem nedokázal najít prostor v postoji brankáře.
     
    24:31
    Pochvalu za defenzivní činnost zaslouží Brady Skjei. Zadák Hurikánů se přilepil na záda Vatrana a čistým vypíchnutím jej připravil o touš.
     
    23:51
    Očekávanou nahrávku Jordana Staala vystihl Keith Yandle. Mohl rychle rozjet brejk na opačnou stranu, ale zvolil zklidnění hry.
     
    23:18
    Alex Nedeljkovic znovu za brankou, kde pomáhal s rozehrávkou spoluhráčům. Ani v tomto případě nezaváhal, puk poslal Hamiltonovi.
     
    22:56
    Na druhou stranu vystartoval Owen Tippett. Po levém křídle ovšem jel sám, bez podpory spoluhráčů. Proti přesile o černou gumu přišel.
     
    22:17
    Sebastian Aho zrychlil hru a zničehonic se objevil osamocený v lev=m kruhu. Přihrávku před branku na Svečnikova v posledním okamžiku zastavil Weegar.
     
    21:44
    Kapitán Caroliny Jordan Staal se zapřel v útočném pásmu a odrazil nápor Strälmana, švédský zadák byl tím, kdo skončil na ledě. Povedený hit.
     
    21:16
    Nejproduktivnější hráč Panterů v sezóně Jonathan Huberdeau si na další zápis ještě bude muset počkat. V souboji jeden na jednoho nepřešel přes Pesceho.
     
    20:41
    MacKenzie Weegar naznačil střelu, potom ale jen poslal puk za bránu hostujícího mužstva. Nedeljkovic rozehrál po mantinelu na Slavina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu. Panteři se budou snažit dohnat jednobrankové manko a pokusit se odvrátit druhou porážku v řadě, což by se jim stalo poprvé v sezóně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    Hurikáni z Caroliny mají po první třetině nakročeno ke druhému vítězství na stadiónu Floridy v průběhu pár dnů. Nad Pantery vede nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 gólem ze 14. minuty, kdy se v přesilové hře prosadil obránce Brett Pesce. Hosté mají více ze hry a jejich průběžné vedení je zasloužené, lze ale očekávat, že Florida svou kůži nedá lacino a ve zbývajícím průběhu střetnutí hru zlepší.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 11
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Zaváhání si neodpustil Jaccob Slavin. Zdálo se, že Carolina stráví poslední vteřinky úvodního dějství v útočném pásmu, jenže americký zadák zpracoval kotouč až za modrou.
     
    19:29
    Aaron Ekblad za vlastní svatyní ztratil stabilitu, navíc ho nepříjemně, leč čistě atakoval Brett Pesce. Kanadský obránce odjíždí na střídačku, přičemž se bolestivě drží za pravé zápěstí.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:55
    Druhá lajna Caroliny potvrzuje, že má v posledních zápasech velmi dobrou formu. Nečas našel svým pasem McGinna, rána z první proletěla těsně nad.
     
    18:29
    Moc často se nestává, aby Radko Gudas skončil na ledě. Český pořízek spíše hity rozdává, než inkasuje. Nyní jej ale Trocheck nachytal v nedbalkách.
     
    17:43
    Steven Lorentz je zpět na ledové ploše, hosté první oslabení přestáli, ačkoli měli v jednu chvíli namále. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    17:02
    Rozhodčí předčasným hvizdem připravil Floridu o vyrovnání. Aktivní hokejisté v červeném totiž došťourali volný puk až za záda Nedeljkovice, jenže muž v pruhovaném mylně předpokládal, že gólman drží touš pod betonem.
     
    16:37
    Domácí se vzápětí sama připravili o útočné pásmo. Aleksander Barkov sice předvedl pěkný průnik, jenže zpětný pas mířil do země nikoho.
     
    16:00
    Keith Yandle neváhal a od modré vypálil ze zápěstí. Kotouč se zastavil ve změti těl před Nedeljkovicem, vzápětí Hamilton propasíroval kolem Strälmana kotouč do středního pásma.
     
    15:43
    Početní převaha i na druhé straně. Povedou si Panteři podobně jako jejich soupeř před malou chvílí? Steven Lorentz se provinil hákováním.
     
    15:24
    Brock McGinn zaslouží pochvalu za návrat do defenzivy. Byl to právě člen druhé útočné formace, jenž čistým hitem zastavil unikajícího Hörngvista.
     
    14:30
    Vedení hostujícího celku je bezesporu zasloužené. Hokejisté v bílých dresech jsou aktivnějším týmem, což potvrdila i právě vybojovaná a následně proměněná přesilovka.
    13:35 Brett PESCE - 0:1
     
    13:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Hurikáni se ujímají vedení! Nečas nahrál na modrou Beanovi, jenž ještě vylepšil pozici pro přesilovkového parťáka z obrany BRETTA PESCEHO. Americký bek vypálil z vrcholku pravého kruhu zápěstím na zadní tyč, kotouč se zastavil až v síti. Asistence: Jake Bean a Martin Nečas.
     
    13:09
    Domácí gólman v oslabení hodně kouskuje hru. Tentokráte si šestadvacetiletý brankář věděl rady s křižným projektilem Trochecka.
     
    13:01
    Zákrok s pořadovým číslem osm si Chris Driedger připsal proti zakončení Dougieho Hamiltona, opět z pravé strany. Touš udržel ve výstroji.
     
    12:54
    Hosté se po vhazování udrželi v útočném pásmu. Po pobídce od Hamiltona pálil z vrcholu pravého kruhu Sebastian Aho do betonu gólmana.
     
    12:23
    První přesilovou hru v utkání si zahraje hostující Carolina. Beze slov odjíždí na trestnou lavici švédský útočník Patric Hörnqvist. Dvě minuty za hrubost.
     
    11:53
    Na ledě znovu aktivní Martin Nečas. Navázal na sebe dva protihráče, načež uvolnil na modré Bradyho Skjeie, Driedger si s jeho pokusem věděl rady.
     
    11:03
    Kanadský obránce Caroliny si nyní střelu rozmyslel, stříleným pasem hledal hokejku spoluhráče Slavina. Američan ztečoval kotouč těsně vedle brány.
     
    10:45
    Střelecky produktivní je v první dvacetiminutovce obránce Hamilton. Střela z vrcholku pravého kruhu prosvištěla těsně nad horní tyčkou.
     
    10:07
    Elitní formace hostujícího mužstva rozjela kolotoč v útočném pásmu soupeře. Ve finále pálil Andrej Svečnikov a Driedger udržel hrací předmět pod betonem.
     
    09:36
    Radko Gudas ukázal, že i on by dnes klidně mohl bodovat. Nahození od modré čáry bylo velmi nebezpečné, gólman v poslední chvíli vykopl pravý beton.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:03
    Český forvard má za sebou povedené střídání, přestože ani na druhý pokus nezískal kýženou asistenci. Martinook obdržel nahrávku za sebe.
     
    08:31
    Dougie Hamilton si vyměnil touš s Martinem Nečasem, před brankou se ocitl v poměrně zajímaví příležitosti. Na Driedgera ovšem nevyzrál.
     
    08:00
    Zákrok z kategorie snazších pro Alexe Nedeljkovice. Americký gólman ve službách Caroliny zapisuje čtvrté úspěšné zastavení kotouče, pokus Acciariho jej trefil do ramene.
     
    07:22
    Vincent Trocheck předjel Strälmana a po mantinelu ujel společně s Foegelem do přečíslení. Nahrávku na spoluhráče vystihl pozorný Yandle.
     
    07:02
    Další útočnou akci Panterů zastavila píšťalka čárového rozhodčího. Byl to Carter Verhaeghe, kdo vystavil kapitána Barkova do postavení mimo hru.
     
    06:44
    Tak až Alex Nedeljkovic se postaral o přestávku. Lapačkou si sáhl pro nahození Radka Gudase a černou gumu v ní pro jistotu udržel.
     
    06:23
    Puk ve středním pásmu, kam jej vysokým obranným obloučkem poslal Nino Niederreiter. Na modré čáře stojící Anton Strälman natahoval rukavici marně.
     
    05:44
    Stále se pokračuje bez přestávky. MacKenzie Weegar podpořil ofenzivní složku mužstva, ale před Slavina se neprobojoval až před bránu.
     
    05:33
    Asistent kapitána Jordan Martinook nahazoval na teč, před brankou byl nabruslený Steven Lorentz. Ten si ještě na premiérový gól bude muset počkat.
     
    04:56
    Do brejku vystartoval Jonathan Huberdeau. V posledním okamžiku se ke kanadskému útočníkovi stáhl Skjei, jenž mu kotouč vypíchl.
     
    04:33
    Hraje se ve velkém tempu, už dlouho bez přerušení. Martin Nečas si najížděl na nahrávku Foegela, kterou ovšem dostal daleko za brusle.
     
    03:58
    Akce hostujícího mužstva ještě pokračovala. Dougie Hamilton si netroufl na přímou střelu, nahazoval jen po mantinelu. Novým majitelem kotouč se stal Vatrano.
     
    03:20
    Hodně vidět je v úvodu Sebastian Aho. Tentokráte sám spěchal do zakončení, ale bekhendem vystřelil poměrně značně mimo bránu.
     
    02:49
    Hurikáni zahájili utkání o něco aktivněji. Vincent Trocheck zkusil odvážný průnik středem mezi dvěma protihráči, ti ho skřípli do kleští.
     
    02:09
    Černá guma končí mimo hrací plochu, hra přerušena. Alexander Wennberg chtěl nahodit po mantinelu, jenže touš podebral až příliš a hodil jej na vlastní střídačku.
     
    01:52
    Na druhou stranu spěchal Nino Niederreiter, jenž byl vyslán do zajímavé šance Ahem. Snahu o bekhendové zakončení zastavil včas se vrátivší Yandle.
     
    01:24
    První střelecký pokus mezi tři tyče obstaral Aaron Ekblad, jemuž nabil na modrou čáru Mason Marchment. Nedeljkovic zakročil pravým betonem.
     
    00:51
    Hned v první minutě se na ledě proti sobě potkali dva čeští hokejisté. Martin Nečas projel kolem Radka Gudase, avšak bez puku na holi, Trocheck zvolil nahrávku McGinnovi.
     
    00:10
    Druhý zápas mezi Carolinou a Floridou v průběhu několika málo dní byl odstartován! Krátce po buly nahodil za bránu soupeře Huberdeau, Nedeljkovic rychle vyhodil puk do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad (A), Weegar, Yandle, Strälman, Gudas, Connauton – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, B. McGinn – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Lorentz, Paquette..
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina také patří k tomu lepšímu, co Centrální divize nabízí. Hurikáni jsou na čtvrté příčce, ale jen s dvoubodovým odstupem za vedoucí Tampou. Svěřenci kouče Brind'Amoura rozjeli sezónu skvěle, ale v posledních dnech se jim tolik nedaří a to především proti Tampě, s níž sehráli čtyři utkání v řadě, přičemž hned třikrát prohráli. Hokejisté Canes si odbývají pětizápasovou šňůru na venkovních kluzištích, dnes je čeká čtvrté. V tom třetím zvítězili, v prvním ze dvou střetnutí porazila Floridu po nájezdech. Týmovou produktivitu vede trojice Vincent Trocheck, Andrej Svečnikov a Sebastian Aho se sedmnácti body.
     
    Florida Panthers

    Panteři z Floridy musí být s dosavadním průběhem sezóny spokojeni. Po dvaceti odehraných zápasech jsou totiž druzí v Centrální divizi, přičemž jsou jen o skóre za Tampou, ta má ovšem o jedno utkání méně. V posledních jedenácti zápasech Florida prohrála jen čtyřikrát. Nejprve doma s Tampou, následně v Detroitu a pak zase dvakrát doma, s Dallasem a posléze s Carolinou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jonathan Huberdeau s čtyřiadvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Floridou a Carolinou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 45. Vatrano (Barkov, Verhaeghe), 57. Luostarinen (Marchment) – 14. Pesce (Bean, Nečas), 59. Trocheck (Niederreiter, Nečas), 62. Nečas (Aho, D. Hamilton)


    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad (A), Weegar, Yandle, Strälman, Gudas, Connauton – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, B. McGinn – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: St. Pierre, Lambert – Kelly, Gawryletz

    Diváci: 3 817
    thejrc.org