Ottawa – Calgary 5:1 (kon.) | Florida – Carolina 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 0:4 (kon.)
Vegas – Minnesota 5:4 (po pr.) | Edmonton – Toronto 0:3 (kon.) | Anaheim – St. Louis 4:5 (kon.)
San Jose – Colorado 6:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Calgary Flames
Úterý 02.03.2021, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:47 Jevgenij DADONOV - 5:1
     
    57:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí ještě navýšili skóre. Nikita Zajcev posunul na modré čáře puk Thomasi Chabotovi, jehož ránu krásně tečoval do horního růžku JEVGENIJ DADONOV. David Rittich na rychlou změnu směru puku nedokázal reagovat. 5:1. Asistence: Thomas Chabot a Nikita Zajcev.
    56:19 Colin WHITE - 4:1
     
    56:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Těsně před buly zkusili hosté powerplay, a to se jim nevyplatilo. Po pár vteřinách hned inkasují. Z vlastní poloviny kluziště přesně zamířil COLIN WHITE, jenž si tak připisuje svou šestou branku v sezoně. 4:1. Bez asistence.
     
    52:18
    Ani z dalšího velkého závaru před Murraym branka není! Sam Bennett nadvakrát dorážel před bývalým brankářem Pittsburghu, ale ten předvedl opravdu výborný postřeh.
     
    49:55
    Na konci přesilovky Calgary měl velkou šanci domácí Chris Tierney, který ve velké rychlosti zakončoval těsně před Rittichem. Český strážce svatyně ale předvedl fantastický reflex lapačkou.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Colin White – 2 min., podrážení).
     
    44:00
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Gudbranson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Rasmus Andersson – 2 min., hrubost).
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 29 – 18
     
    35:07
    Nick Paul bekhendem nádherně přihrál před brankoviště, kam si najel Jevgenij Dadonov. Útočník Ottawy ale z těsné blízkosti Davida Ritticha nepřekonal. Domácí ale rozhodně nebyli daleko ke čtvrté brance.
    31:44 Drake BATHERSON - 3:1
     
    31:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    David Rittich předvedl velkou chybu v rozehrávce. Zpoza vlastní brány namazal soupeři, kterým byl DRAKE BATHERSON. Forvard Ottawy si rychle zpracoval puk a poté jej okamžitě z otočky posunul směrem na bránu. 3:1. Bez asistence.
    30:20 Milan LUCIC - 2:1
     
    30:20
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Na konci početní výhody ale snižuje MILAN LUCIC. Útočník Flames si počkal na pravém křídle, odkud se natlačil až před bránu. Jeho první střelu sice Murray vyrazil pravým betonem, ale Lucic se k odraženému puku vrhnul po hlavě. Svým důrazem jej přes Coburna doklepl do branky. 2:1. Asistence: Mikael Backlund.
     
    28:40
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tim Stützle – 2 min., naražení zezadu).
    28:26 Drake BATHERSON - 2:0
     
    28:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators dávají další gól a už vedou o dva kousky! Na začátku byl opět Stützle, který posunul Norrisovi. Centr třetí formace našel na pravé straně DRAKEA BATHERSONA, který se zbavil bránících hráčů a přesnou střelou zápěstím překonal Ritticha. 2:0. Asistence: Josh Norris a Tim Stützle.
    26:22 Arťom ANISIMOV - 1:0
     
    26:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa se díky povedeným posledním střídáním dostává do vedení. Bennett sice odvedl dobrou práci do obrany, ale poté ztratil touš ve středním pásmu. Dopředu se tak mohl hnát Tim Stützle, jenž ještě kotouč přenechal do tandemu ARŤOMU ANISIMOVOVI. Zkušený Rus poté přesně zamířil k zadní tyči. 1:0. Asistence: Tim Stützle.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 12
     
    18:32
    Batherson uvolnil krásnou křížnou přihrávkou Tima Stützleho, jehož tvrdá rána skončila na rameni Davida Ritticha, jenž se výtečně přemístil. Tohle byla rozhodně největší šance k otevření skóre v první třetině.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Juuso Välimäki – 2 min., držení).
     
    07:40
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Braydon Coburn – 2 min., vysoká hůl).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 27. Anisimov (Stützle), 29. Batherson (Norris, Stützle), 32. Batherson, 57. White, 58. Dadonov (Chabot, N. Zajcev) – 31. Lucic (Backlund)


    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Reilly, Gudbranson (A), Coburn – Co. Brown, Tierney, B. Tkachuk (A) – Dadonov, White, N. Paul – Batherson, Norris, Stützle – Watson, Anisimov, Peca.
    Calgary Flames: Rittich (Zagidulin) – Ch. Tanev, Hanifin, R. Andersson, Giordano (C), Välimäki, N. Nestěrov – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, M. Tkachuk (A) – Dubé, S. Bennett, Lucic – Leivo, Nordström, Simon.

    Rozhodčí: Schlenker, Furlatt – Shewchyk, Brisebois
    bahis siteleri