Ottawa – Calgary 5:1 (kon.) | Florida – Carolina 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 0:4 (kon.)
Vegas – Minnesota 5:4 (po pr.) | Edmonton – Toronto 0:3 (kon.) | Anaheim – St. Louis 4:5 (kon.)
San Jose – Colorado 6:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
6:2 (0:1, 2:1, 4:0)
Colorado Avalanche
Úterý 02.03.2021, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:53 Evander KANE - 6:2
     
    58:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají i šestý zásah. Jones rukou vyrazil Rantanenovu střelu z pravé strany do rohu, odkud Burns dostal puk na EVANDERA KANEA a ten si s ním dojel až do prázdné branky. Asistence: Brent Burns.
     
    57:48
    Čároví rozhodčí od sebe okamžitě odtrhli Kadriho a Donata, když se schylovalo k jejich bitce. Asi šlo o ochranu domácího útočníka, který nejevil zájem shodit rukavice. Oba dostávají menši tresty za hrubost.
    50:11 John LEONARD - 5:2
     
    50:11
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pátý gól za sebou pro Kaliforňany! Základem všeho byl zákrok Jonese proti Renoufově střele z levého kruhu. JOHN LEONARD poté přebruslil Gavese a v samostatném úniku zkušeně zakončil za záda vyjetého Grubauera. Asistence: Timo Meier.
    47:53 Erik KARLSSON - 4:2
     
    47:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks využívají přesilovku a dělají důležitý krok za vítězstvím! Kane převzal puk od Kanea a posunul ho dále k modré čáře. ERIK KARLSSON napřáhl z osy kluziště a Grubauer se za jeho dělovkou pouze ohlédl. Pro švédského beka je to první zásah v tomto roce. Asistence: Evadner Kane, Timo Meier.
     
    46:36
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Mikko Rantanen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:30
    Bellemare pálil z osy hřiště. Jones vyrazil puk do strany, odkud přiletěl přesný centr na Rantanena. I toho domácí gólman jedním z nejlepších zákroků zápasu vychytal!
    44:18 Rudolfs BALCERS - 3:2
     
    44:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou odměněni za svou aktivitu v úvodu třetí části obratem na 3:2! Gambrell protečoval Meierovu přihrávku o mantinel do útočného pásma. Tam si kotouč převzal RUDOLFS BALCERS a bekhendem ho poslal do pravého betonu Grubauera. Toho pak nešikovně překonal vracející se spoluhráč Kadri, kterému v osudný okamžik bouchl do hokejky Meier. Asistence: Dylan Gambrell, Timo Meier.
    36:48 Kevin LABANC - 2:2
     
    36:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V sedmatřicáté minutě je vyrovnáno na 2:2! Evander Kane si u zadního mantinelu vyměnil puk s kapitánem Couturem. S Girardem přilepeným na zádech si povyjel směrem k levému kruhu a naslepo našel v brankovišti KEVINA LABANCA, který rychle nastavil hůl a dal svůj 4. gól v sezóně. Asistence: Evander Kane, Logan Couture.
     
    32:47
    Alexander True mohl odčinit své dva fauly. Po fantastické přihrávce z obrany ukázal záda všem, ale Grubauer jeho únik vychytal.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Alexander True – 2 min., hákování).
    26:13 Radim ŠIMEK - 1:2
     
    26:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci rychle reagují na druhý inkasovaný gól a ruší Grubauerův čistý štít! Německému brankáři prošla mezi nohama střela z mezikruží od RADIMA ŠIMKA, který si šikovně najel na Vlasicovu přihrávku. Český bek dává první gól od 3. března 2020. Asistence: Marc-Édouard Vlasic, Rudolfs Balcers.
    24:21 Gabriel LANDESKOG - 0:2
     
    24:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Elitní přesilovková formace Colorada zvyšuje na 2:0! Girard prudkým pasem z kruhu do kruhu našel Nathana MacKinnona, který svou střelou trefil pravou nohu spoluhráče GAMBRIELA LANDESKOGA. Ten se u brankoviště ihned zorientoval a bekhendovou dorážkou zvedl puk do sítě. Asistence: Nazem Kadri, Nathan MacKinnon.
     
    23:02
    Třetí početní výhoda pro Laviny. Za podrážení za brankou jde na trestnou lavici dánský útočník Alexander True.
     
    18:53
    Patrick Marleau měl na hokejce okamžité vyrovnání. Po propadnutí Girarda jel sám na Grubauera, který ho vychytal lapačkou.
    18:32 Samuel GIRARD - 0:1
     
    18:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Sharks oslabení oficiálně ubránili, ale hned po naskočení Ferrara přesto inkasovali první gól tohoto zápasu! Burakovsky na sebe před modrou navázal pozornost hned tří protihráčů, kteří tím pádem nedávali pozor na SAMUELA GIRARDA. Ten si zasekl puk před Vlasicem a z pravého kruhu překonal Martina Jonese. Asistence: André Burakovsky, Devon Toews.
     
    17:13
    MacKinnon nabil na modrou Girardovi a ten orazítkoval tyč Jonesovy klece! Tlak Avs tím ale nekončí.
     
    16:30
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Mario Ferraro – 2 min., podrážení).Jasné podkopnutí rozjetého Girarda.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Valerij Ničuškin – 2 min., hákování).
     
    10:35
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Devon Toews – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:46
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Nikolaj Knyžov – 2 min., držení).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 27. R. Šimek (Vlasic, Balcers), 37. Labanc (E. Kane, Couture), 45. Balcers (Gambrell, Meier), 48. E. Karlsson (E. Kane, Meier), 51. Leonard (Meier), 59. E. Kane (Burns) – 19. Girard (Burakovsky, D. Toews), 25. Landeskog (Kadri, MacKinnon)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – Burns, Ferraro, E. Karlsson (A), R. Šimek, Vlasic, Knyžov – Labanc, Couture (C), E. Kane – Meier, Gambrell, Balcers – Donato, Marleau (A), Leonard – Sörensen, True, Nieto.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – Girard, Graves, MacDonald, D. Toews, Timmins, Renouf – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Donskoi, Kadri, Saad – Ničuškin, Compher, Burakovsky – Jost, Bellemare, O'Connor.

    Rozhodčí: Rank, Blandina – Gibbons, Galloway
    thejrc.org