Pittsburgh – Philadelphia 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 1:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:2 (kon.)
Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Dallas – Tampa 0:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Carolina Hurricanes
Středa 03.03.2021, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 Sebastian AHO - 2:4
     
    59:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí i v oslabení zkusili hru bez brankáře, hrálo se tedy pět na pět. K vyrovnání nedošlo, naopak vítězství Caroliny zpečetil střelou do prázdné brány SEBASTIAN AHO. Ze středního pásma zamířil neomylně. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
     
    58:47
    Je rozhodnuto? Andrej Svečnikov si o mantinel hodil puk podél Josiho, který následně soka zastavil nedovoleným způsobem a míří na trestnou lavici. Vyrovnat v oslabení bude pro Predátory hodně těžkým oříškem.
     
    58:30
    Domácí pokračují v kombinaci v útočném pásmu a Hynes odvolává Pekku Rinneho na střídačku. Domácí zkouší poweplay.
    48:17 Mattias EKHOLM - 2:3
     
    48:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Hynesova družina udeřila podruhé v rozmezí dvou a půl minut a rázem je na dostřel! MATTIAS EKHOLM nahodil puk na bránu od levého mantinelu. Puk zpomalil blokující Martinook, což paradoxně Reimerovi ublížilo, na změnu směru letu puku totiž přes clonu těl před sebou nestihl zareagovat a puk spatřil až v síti. Asistence: Dante Fabbro a Erik Haula.
    46:00 Calle JÄRNKROK - 1:3
     
    46:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři využívají přesilovku a dramatizují utkání! Od levého mantinelu vyslal střílenou nahrávku Cousins ideálně do hokejky CALLEHO JÄRNKROKA, jemuž stačilo pouze zpevnit ruce a usměrnit touš do odkryté klece. Asistence: Nick Cousins a Mattias Ekholm.
     
    44:46
    Výsledkem tlaku Nashvillu je faul obránce Bretta Pesceho. Šestadvacetiletý americký bek hákováním zabránil ve střele Ducheneovi.
     
    43:19
    Za Jamesem Reimera zazvonila branková konstrukce poté, co od levého mantinelu nahodil puk Roman Josi. Velké štěstí teď stálo při brankář hostů!
     
    38:36
    Warren Foegele se od pravého mantinelu natlačil až před bránu, avšak forhendovým zakončením nevyzrál na Rinneho. Kanadský útočník byl při střele zahákován Fabbrem, hosté si tak zahrají druhou přesilovku.
    24:48 Steven LORENTZ - 0:3
     
    24:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Čtvrtá formace posílá Canes do vedení o tři góly. Zmatky v defenzivě domácího mužstva potrestal centr STEVEN LORENTZ, který, na rozdíl od protihráčů, sledoval vysoko letící puk po zblokovaném pokusu Martinooka. Po jeho dopadu na led rychle zareagoval a forhendem jej pověsil do pravého horního rohu. Pro kanadského útočníka se jedná o první kariérní gól v NHL, také mu už spoluhráči schovávají puk na památku. Asistence: Jordan Martinook a Cédric Paquette.
     
    20:01
    Trenér Hynes se o přestávce mezi třetinami rozhodl k zajímavému kroku, a sice změně v brankovišti. Místo Sarose nastupuje do prostředního dějství zkušený Pekka Rinne.
     
    19:38
    Nino Niederreiter je potrestán za přílišné zdržování hry před vhazováním. Rozhodčí posoudili situaci jako nesportovní chování, Švýcar sedí na lavici hanby dnes podruhé.
    16:13 Vincent TROCHECK - 0:2
     
    16:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikánům stačilo na využití přesilovky pouhých šest vteřin! Po vítězném buly Staala se puku chopil Hamilton, jehož nahození šikovně tečoval mimo dosah bezmocného brankáře VINCENT TROCHECK. Asistence: Dougie Hamilton a Jordan Staal.
     
    16:07
    Martin Nečas vybojoval pro Carolinu premiérovou početní převahu v utkání. Zatlačil na Danteho Fabbra, který pod tlakem vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku plexiskla.
    12:36 Sebastian AHO - 0:1
     
    12:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hra v menším počtu hráčů na ledě, to je něco pro Martina Nečase a SEBASTIANA AHA! Tato dvojice rozhodla prodloužení na Floridě a nyní při hře čtyři na čtyři udeřila znova. Český útočník od levého mantinelu z otočky milimetrově přesně našel finského spoluhráče před bránou, rána forhendem pod břevno následně neměla chybu. Asistence: Martin Nečas.
     
    11:24
    Mimo dění hry se do sebe pustili Mathieu Olivier a Cédric Paquette. Domácí hokejista povalil soupeře na led. V minisouboji vyhrál, ale trest mají oba stejný. Dvě minuty za hrubost.
     
    05:15
    První přesilovou hru si zahrají domácí hráči. Nino Niederreiter je trestán za prohřešek v útočném pásmu, když nedovoleně atakoval rozehrávajícího brankáře.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 46. Järnkrok (Cousins, Ekholm), 49. Ekholm (Fabbro, Haula) – 13. Aho (Nečas), 17. Trocheck (D. Hamilton, J. Staal), 25. Lorentz (Martinook, Paquette), 60. Aho (J. Staal, Slavin)


    Nashville Predators: Saros (21. Rinne) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Jeannot.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Niederreiter – Fast, Trocheck, Svečnikov – Nečas, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Baker, Suchánek
    thejrc.org