Pittsburgh – Philadelphia 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 1:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:2 (kon.)
Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Dallas – Tampa 0:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Philadelphia Flyers
Středa 03.03.2021, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:42
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Michael Raffl – 2 min., hrubost).
    56:06 Michael MATHESON - 5:2
     
    56:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají pátou branku! Carter Hart už měl namířeno na střídačku, když zrovna u obranné modré čáry získal kotouč MICHAEL MATHESON, který se rozhlédl a poslal puk do prázdné brány. Carter Hart se ještě zkusil po kotouči natáhnout, ale už na něj nedosáhl. Bez asistence.
    52:08 Cody CECI - 4:2
     
    52:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí na gól odpovídají nejlepším možným způsobem! Pens se vydali dopředu ve čtveřici a na konci pohledné akce byl CODY CECI, který po přihrávce Jareda McCanna zakončil přesně po ledě, když Carteru Hartovi kus černé gumy projel pod betonem. Asistence: Jared McCann a Mark Friedman.
    51:00 Joel FARABEE - 3:2
     
    51:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté dramatizují tento zápas! Chybná rozehrávka Tristana Jarryho vedla ke zmatkům před brankovištěm Pens, kde se kotouč několikrát odrazil od hráčů a šťastně se k němu dostal JOEL FARABEE, kterému stačilo už pouze přehodit beton domácího gólmana. Asistence: James van Riemsdyk a Travis Sanheim.
     
    45:39
    Jared McCann se po dlouhém pasu Zacha Astona-Reese dostal do samostatného úniku, ale domácímu útočníku kličku do forhendu nevyšla podle jeho představ.
     
    42:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sam Lafferty – 2 min., sekání).
     
    39:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
     
    36:00
    Tristan Jarry předvedl u své levé tyči perfektní zákrok špičkou brusle, díky které James van Riemsdyk nezasunul kotouč do prázdné brány!
     
    32:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sam Lafferty – 2 min., držení).
    30:45 Bryan RUST - 3:1
     
    30:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme tady třetí branku v řadě v podání domácího celku! Jevgenij Malkin předal u levého mantinelu kotouč na hůl Krise Letanga, po jehož nahození stáli dva hráči Pens před bránou a právě BRYAN RUST se dostal k úspěšné dorážce. Asistence: Kris Letang a Jevgenij Malkin.
     
    30:20
    Po křížném pasu Krise Letanga pálil do poloodkryté svatyně Kasperi Kapanen, ale radost z hattricku mu zhatil Carter Harter, který kotouč zastavil po briliantním přesunu ke své levé tyči!
    28:41 Kasperi KAPANEN - 2:1
     
    28:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku a otáčejí skóre! Hokejisté Pens předvedli exkluzivní akci, kterou založil Jevgenij Malkin na levé straně a po následných přihrávkách Bryana Rusta a Jaka Guentzela už do odkryté brány zakončoval KASPERI KAPANEN. Asistence: Jake Guentzel a Bryan Rust.
     
    27:31
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Michael Raffl – 2 min., nedovolené bránění).
    23:39 Kasperi KAPANEN - 1:1
     
    23:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově vyrovnávají! V útočném pásmu nahrával riskantně přes osu kluziště Shayne Gostisbehere, což se ukázalo jako osudné. KASPERI KAPANEN jeho pas přečetl a vydal se vstříc Carteru Hartovi. Domácí útočník naznačil ránu a následně zmraženému gólmanovi soupeře poslal kotouč mezi betony. Bez asistence.
    22:32 Joel FARABEE - 0:1
     
    22:32
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají skóre zápasu! Ve středním pásmu se ke kotouči dostal Sean Couturier, který si dvakrát vyměnil kotouč s JOELEM FARABEEM, který puk uklidil do úplně odkryté brány soupeře. Asistence: Sean Couturier.
     
    19:44
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Claude Giroux – 2 min., hákování).
     
    14:08
    Domácí vyřešili akci dva na dva velmi dobře, když po pasu Zacha Astona-Reese pálil Sam Lafferty, ale Carter Hart si připsal velmi dobrý zákrok betonem!
     
    04:54
    Ránu Ivana Provorova z vrcholku kruhu ještě tečoval Kevin Hayes, ale kotouč těsně minul pravou tyč!
     
    03:57
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Michael Matheson – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:33
    Tristan Jarry si musel připsat hned tři zákroky během krátkého časové úseku, ale domácí gólman si se všemi situacemi poradil na výbornou!
     
    01:48
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., podrážení).

    Tomáš Němčík

    Branky a nahrávky: 24. Kapanen, 29. Kapanen (Guentzel, Rust), 31. Rust (Letang, Malkin), 53. Ceci (McCann, Friedman), 57. Matheson – 23. Farabee (Couturier), 51. Farabee (J. van Riemsdyk, Sanheim)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – M. Pettersson, Letang (A), Matheson, Marino, Ceci, Friedman – Guentzel, Malkin (A), Rust (A) – B. Tanev, McCann, Kapanen – Aston-Reese, Blueger, Lafferty – Sceviour, Currie, Angello.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Gostisbehere, Sanheim, Braun, Hägg, P. Myers – J. van Riemsdyk, Couturier (A), Farabee – Giroux (C), K. Hayes, Patrick – Lindblom, Laughton, Voráček (A) – M. Raffl, Bunnaman, Konecny.

    Rozhodčí: Rehman, St. Laurent – Tobias, Syvret

    Diváci: 2 800
    thejrc.org