Pittsburgh – Philadelphia 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 1:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:2 (kon.)
Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Dallas – Tampa 0:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Středa 03.03.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    37:37 Boone JENNER - 4:1
     
    37:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Velký podíl na dalším gólu domácích má Kevin Stenlund, jenž si připsal opravdu skvělé střídání. I díky němu dostal prostor Zach Werenski, který vyprodukoval rychlou přihrávku do strany na BOONEA JENNERA. Posledně jmenovaný se do hry zapojil přímo ze střídačky a tvrdou střelou ke vzdálenější tyči Berniera překonal. 4:1. Asistence: Zach Werenski a Seth Jones.
    29:16 Jack ROSLOVIC - 3:1
     
    29:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus dává gól a zvyšuje svůj náskok na rozdíl dvou branek! Nahození od modré čáry parádně sklepl JACK ROSLOVIC směrem k ledu, od kterého se černá guma odrazila až k horní tyči. Na tuto změnu směru mohl Jonathan Bernier velmi těžko reagovat. 3:1. Asistence: Zach Werenski a Cam Atkinson.
    27:26 Riley NASH - 2:1
     
    27:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už však trefa Columbusu platí! Emil Bemström přihrál z levé strany na tu pravou, kde číhal rozjetý RILEY NASH. Útočník druhé lajny poté krásnou střelou do horního růžku dokázal překonat Jonathana Berniera. 2:1. Asistence: Emil Bemström a Oliver Bjorkstrand.
    15:46 Anthony MANTHA - 1:1
     
    15:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    V samotném závěru nakonec Detroit svou přesilovku využívá. Do střelecké listiny se zapsal ANTHONY MANTHA díky jeho rychlé střele mezi betony z vrcholu kruhu. Z podobného místa střílel o chvíli dříve, to však ještě neuspěl. Po přistrčení Christiana Djoose ale už byl úspěšný. 1:1. Asistence: Christian Djoos a Bobby Ryan.
    07:44 Cam ATKINSON - 1:0
     
    07:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po střele Bobbyho Ryana se puk odrazil od betonu brankáře Korpisala přímo ke CAMU ATKINSONOVI, jenž nabral velkou rychlost a po pravém křídle se společně se spoluhráčem vydal do přečíslení dva na jednoho. Nakonec zvolil střelu on sám a udělal dobře. V oslabení tedy otevřel skóre. 1:0. Bez asistence.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 8. Atkinson, 28. Riley Nash (Bemström, Bjorkstrand), 30. Roslovic (Werenski, Atkinson), 38. Jenner (Werenski, S. Jones) – 16. Mantha (Djoos, B. Ryan)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Vehviläinen) – S. Jones, Werenski, D. Savard, G. Carlsson, Del Zotto, Gavrikov – Atkinson (A), Roslovic, Laine – Bjorkstrand, Riley Nash, Bemström – Stenlund, Texier, Domi – N. Foligno (C), Jenner (A), Robinson.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (41. Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Nemeth, Djoos – B. Ryan, Fabbri, Svečnikov – Mantha, Rasmussen, Bromé – Gagner, Naměstnikov, Zadina – Erne, Glendening (A), Helm.

    Rozhodčí: Walsh, Chmielewski – Sericolo, MacPherson

    Diváci: 1 953
    thejrc.org