Pittsburgh – Philadelphia 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 1:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:2 (kon.)
Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Dallas – Tampa 0:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Ottawa Senators
Středa 03.03.2021, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Tyler TOFFOLI - 3:1
     
    59:39
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Montreal vrátí Ottawě předchozí porážky! Povedený zápas zpečetil gólem do prázdné brány TYLER TOFFOLI, který šikovným pasem uvolnil Nick Suzuki a nejlepší střelec Canadies to pak už měl jednodoché. Asistence: Nick Suzuki.
     
    48:20
    Montreal nezvládl rozehrávku, takže puku se chopil Jevgenij Dadonov, který do dobré střelecké pozice poslal Bradyho Tkachuka, ale ten ani tentokrát netrefil bránu!
     
    46:42
    Zničehonic si ale najel do výborné střelecké pozice Austin Watson, který tak vypálil po pěkném pasu, ale také se trefil pouze do tyčky!
    38:29 Arťom ZUB - 2:1
     
    38:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens snižují a čeká nás tedy ještě hodně vyrovnaný zápas! Drake Batherson chytře přenesl hru na pravou stranu kluziště, kde se úplně otevřel prostor ARŤOMU ZUBOVI, jenž si tedy našel nejlepší střeleckou pozici a následně překonal domácího gólmana střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: Drake Batherson, Mike Reilly.
     
    35:25
    Connor Brown si našel odražený kotouč před odkrytou klecí, do které okamžitě mířil, ale Carey Price se bleskově přesunul a zabránil tak jasnému gólu!
     
    31:40
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jake Evans – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    31:30 Jeff PETRY - 2:0
     
    31:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají i druhou přesilovku a během chvíle tedy vedou o dva góly! O druhou branku se postaral výbornou dělovkou JEFF PETRY, který se z pravé strany trefil přesně do protější tyče, od které kus gumy zamířil do sítě. Asistence: Tomáš Tatar, Jesperi Kotkaniemi.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Gudbranson – 2+2 min, vysoká hůl).
    29:26 Brendan GALLAGHER - 1:0
     
    29:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens v polovině utkání otevírávají gólový účet duelu! Od modré čáry přihrál kotouč k levé tyči Jeff Petry, odkud Corey Perry šikovnou zadovkou uvolnil před bránou BRENDANA GALLAGHERA, který zakončil nad lapačku Joeyho Daccorda! Asistence: Corey Perry, Jeff Petry.
     
    29:01
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:18
    Tim Stützle na levé straně dobře zrychlil, přebral kotouč od Drakea Bathersona a následně s ním zamířil až před bránu, kde se pokoušel přehodit rameno Careyho Pricea, ale s ním přehodil i samotnou bránu!
     
    20:43
    Carey Price totálně pokazil rozehrávku a kotouč naservíroval na hůl Bradyho Tkachuka, ale své zaváhání ihned odčinil jistým zákrokem!
     
    12:34
    Tak to je neuvěřitelné, co Joey Daccord předvádí při svém druhém letošním startu! Po pěkné kombinaci se před ním zjevil osamocený Tyler Toffoli, který mířil přesně ke vzdálenější tyči, ale brankář hostů pokryl jeho ránu rukavicí a následně udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    10:43
    Jonathan Drouin z levé strany šikovně prostrčil kotouč před bránu, kam si najel Alexandr Romanov, ale Joey Daccord si proti němu moc dobře vyjel a připisuje si další důležitý zásah!
     
    05:00
    Ottawa nebyla daleko od využití přesilovky, protože Tim Stützle zpoza branky výborně uvolnil Drakea Bathersona, který ale nastřelil jen brankovou konstrukci!
     
    04:27
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Joel Armia – 2+2 min, vysoká hůl).

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 30. Gallagher (Perry, Petry), 32. Petry (Tatar, Kotkaniemi), 60. Toffoli (Suzuki) – 39. Zub (Batherson, Reilly)


    Montreal Canadiens: Price (Allen) – Chiarot, S. Weber (C), Edmundson, Petry, Kulak, A. Romanov – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Drouin, Suzuki, Toffoli – Lehkonen, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Perry.
    Ottawa Senators: Daccord (Gustavsson) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Tierney, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Norris, Batherson – Haley, Anisimov, Watson.

    Rozhodčí: Chmielewski, Walsh – Sericolo, MacPherson
    thejrc.org