Litvínov – Motor ČB 7:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:4 (kon.)
Liberec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 05.03.2021, 18:00 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:22:49)
     
    Střely na branku: 35 – 41
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec zvítězili 7:3 a připisují šestou výhru v řadě za sebou. Před nadcházejícím play-off tak mají hodně slušnou formu. Hosté si tak ze severu Čech na jih neodvezou žádné body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Alderson to ještě zkusil před Godlou, ale obránci Litvínova vyhodili puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a to bude z tohoto duelu už vše.
     
    59:11
    Zblízka to zkusil Richard Jarůšek, ale jeho tečovaná střela končí pouze na betonu Marka Čiliaka. A hned na to pokračuje další akce Vervy.
     
    58:23
    Vydarený napřáhl ke střele, tu chtěl tečovat před Godlou Martin Novák, ale neuspěl. Následně pak raději brankář Litvínova kryje puk a hru zastavuje.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:19
    Domácí z vlastního obranného pásma ještě zakládají další akci, ale už se nikam neženou a jen hru kontrolují.
     
    56:31
    A znovu byli domácí hráči nebezpeční před brankou Marka Čiliaka, ale tentokráte ho žádnou střelou neohrozili. Následuje tak protiútok hostů.
    55:43 Patrik ZDRÁHAL - 7:3
     
    55:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Při přečíslení dva na jednoho na levé straně poslal přihrávku na pravý kruh pro PATRIKA ZDRÁHALA. Martin Hanzl a prvně jmenovaný pak poslal kotouč do částečně odkryté hostující klece – 7:3. Asistence: Martin Hanzl a Richard Jarůšek.
     
    55:13
    František Lukeš dostal nabito před branku hostů, ale jeho následná střela neměla takovou razanci, aby Marka Čiliaka ohrozila.
     
    54:03
    Gerhát se zkusil propracovat ke střele před brankou soupeře, ale proti byli beci Motoru, kteří pak vytěsnili touš do neutrální zóny.
     
    52:29
    Martin Hanzl pálil na branku hostů, ale tu srazila obrana Motoru do bezpečí. Následně pak se znovu k puku dostal domácí celek a stále útočí.
     
    52:15
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:15
    Štencel nabil do mezikruží pro Šimona Kubíčka, ten ale svou střelou nechal Denise Godlu vyniknout. Po jeho zákroku je hra přerušena.
     
    51:29
    Hosté se opět dostali do útočného pásma, kde je v jejich rozletu zastavila obrana Litvínova a domácí celek pak okamžitě otáčí hru před branku českobudějovického Motoru.
     
    50:20
    Oskars Cibulskis si sjel na pravý kruh do dobré střelecké pozice, následně pak střílel na Marka Čiliaka, který ale byl ve svém brankovišti pozorný.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. V. Hübl (D. Zeman), 12. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis), 16. V. Hübl (F. Lukeš, Cibulskis), 33. Ščotka (Zygmunt, V. Hübl), 34. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 39. Helt (D. Zeman, Zygmunt), 56. P. Zdráhal (M. Hanzl, Jarůšek) – 7. D. Voženílek (Vydarený, Holec), 42. Jonák (M. Novák, Kubíček), 49. R. Přikryl


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Vydarený (C), Plášil, Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman (A), Z. Doležal – Karabáček, R. Přikryl, Gilbert – Alderson.

    Rozhodčí: Horák, Šindel – Brejcha, Pešek
    thejrc.org