Litvínov – Motor ČB 7:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:4 (kon.)
Liberec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 05.03.2021, 18:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    30:25 Roman HORÁK - 5:0
     
    30:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kometa je zralá na ručník, ani Klimeš nevyřešil její trápení a v O2 areně prohrává už o pět branek! Za střelce branky je tetnokrát označen ROMAN HORÁK, jehož zakončení s velkým štěstím proklouzlo do hostující svatyně. Omylem si ho tam totiž doklepl jeden z Brněnských – 5:0! Bez asistence.
    23:53 Jan KOŠŤÁLEK - 4:0
     
    23:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Karel Vejmelka končí, Sparta po necelých čtyřech minutách prostřední třetiny zvyšuje na rozdíl čtyř gólů! Rousek zpoza klece našel na kruhu volného JANA KOŠŤÁLKA, který následně umístil puk ke vzdálenější tyči brněnské branky – 4:0! Asistence: Lukáš Rousek, David Němeček.
    20:45 David NĚMEČEK - 3:0
     
    20:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    S Kometou to začíná vypadat špatně, domácí hráči zkraje druhé třetiny rozšiřují svůj náskok na tři branky! Na střeleckou listinu se tentokrát dostává obránce DAVID NĚMEČEK, který Vejmelku překvapil střelou z mezikruží, která zamířila přesně pod víko – 3:0! Bez asistence.
    12:28 Robert ŘÍČKA - 2:0
     
    12:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ale nakonec početní výhodu přeci jen využívají a míří do dvoubrankového vedení! Vejmelka ze své klece musí lovit další kotouč, brněnského gólmana po krátké akci z pravého kruhu prostřelil ROBERT ŘÍČKA – 2:0! Asistence: Andrej Kudrna, Lukáš Rousek.
    04:15 Lukáš ROUSEK - 1:0
     
    04:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hráči následný rychlý protiútok přetavují v úvodní gól a zkraje páté minuty jdou do vedení! Vejmelka Řepíkovo zakončení z prostoru pro buly vyrazil před sebe, přičemž k pryži se jako první dostal LUKÁŠ ROUSEK. Jeho dorážka už cestu do sítě našla – 1:0! Asistence: Michal Řepík.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Rousek (Řepík), 13. Říčka (Kudrna, Rousek), 21. Němeček, 24. Košťálek (Rousek, Němeček), 31. Horák


    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Němeček, O. Němec, Polášek, Košťálek, T. Pavelka – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Tomášek, Kudrna – Říčka, Pech (A), Buchtele – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (24. Klimeš) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Trška, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Bondra, Rákos, Schneider – Plášek ml., V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Kusko, Vincour.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gerát, Hynek.
    ocianews.com