Litvínov – Motor ČB 7:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:4 (kon.)
Liberec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (0:0, 5:1, 0:1)
Berani Zlín
Pátek 05.03.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! V předposledním kole základní části Tipsport extraligy se společně zaměříme na utkání mezi Libercem a Zlínem.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Tygři jsou součástí napínavého souboje o místenku v elitní čtveřici. Situaci na rozdíl od Hradce a Plzně mají plně ve svých rukou a nemusejí se spoléhat na příznivé výsledky ostatních. Poslední kola se ale Liberci nevydařila úplně podle představ. Z minulých čtyř duelů ani jednou nezískal plný počet bodů, zejména úterní prohra 2:3 na ledě Karlových Varů pozici Severočechů poněkud zkomplikovala. Proti Zlínu nicméně budou v roli jasného favorita, potvrdí ji?
     
    PSG BERANI ZLÍN

    Pro ševce je letošní sezóna velkým zklamáním, a také pro ně hned po základní části skončí. Z minulých třinácti duelů vyhráli jediný, přesto už mají záruku, že skončí třináctí a vyhnou se poslednímu místu. Zajímavé však je, že v soubojích s Tygry mají Zlínští letos kladnou bilanci! Rozhodně by je tedy nebylo radno předem odepisovat. V Liberci si budou Berani chtít napravit renomé po úterním debaklu 0:7 s Plzní, zaskočí ho znovu?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Kunst, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček.

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), Gazda, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Chludil – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Svoboda, Kika – Ganger, Klouček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Michal Birner přejel s pukem přes střední pásmo až za modrou čáru, načež prověřil Hufovu pozornost. Zlínský gólman si připisuje první zásah utkání.
     
    00:58
    Petr Kolmann na červené čáře zastavil postup Beranů, ti se nicméně na kotouč okamžitě vrátili.
     
    01:24
    Dobře mířené nahození Jaroslava Vlacha možná ještě lehce tečoval Petr Jelínek. Daniel Huf se ale nenechal zaskočit a vyrazil puk do rohu.
     
    01:34
    Zakázané uvolnění Zlína.
     
    02:42
    Liberečtí se drží v útočném pásmu, jenže zatím se jim nedaří připravit si větší střeleckou příležitost. Ondřej Vitásek to zkusil alespoň od modré čáry, hosté jeho projektil zblokovali mimo led.
     
    03:54
    Hra je aktuálně plná nepřesností na obou stranách. Na puku se nacházejí Moravané, kteří nesměle kombinují okolo Petra Kváči.
     
    04:41
    Poněkud hluchou pasáž završilo nahození Petra Jelínka od modré čáry. Před Hufem bylo ale čisto, hostující brankář tak neměl problém se zákrokem.
     
    05:19
    Severočeši v dosavadním průběhu utkání téměř nepůjčují soupeři kotouč a hraje se převážně před zlínskou brankou. Berani navíc mají potíže s přechodem neutrální třetiny.
     
    05:56
    Lukáš Derner se snažil urychlit rozehrávku, zahrál však pouze na icing.
     
    06:45
    Tomáš Žižka si u hrazení vyšlápl na Michala Bulíře, kterého tvrdým zákrokem tělem srovnal se zemí. Zlínským se přesto nepodařilo vyprostit z vlastního obranného pásma.
     
    07:42
    Zdeněk Okál se mezi kruhy snažil natáhnout po puku. Měl ale proti sobě hned dva beky, kteří byli úspěšnější.
     
    08:16
    Domácí zavařili soupeři před brankou, Berani se osvobozují tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    08:52
    Liberečtí se zatím dostávají výhradně ke střelám z větší vzdálenosti. Další taková, v podání mladého Jana Šíra, přistála v Hufově rukavici.
     
    Střely na branku – 5:1.
     
    09:15
    Mislav Rosandić po efektivní otočce nechal zakončení na Radanu Lencovi. Ten z pravého kruhu trefil nohu spoluhráče před bránou.
     
    09:38
    Mislav Rosandić si v pokračujícím tlaku sám troufl na zakončení, Daniel Huf ve spolupráci se svými obránci střelu od modré čáry nepustil za svá záda.
     
    10:14
    Michal Bulíř se snažil dostat do šance, přičemž jej zahákoval Antonín Honejsek (ZLN). Uvidíme první přesilovku dnešního zápasu.
     
    10:30
    První větší šanci utkání si trošku překvapivě vypracoval Zlín při vlastním oslabení! Pavel Sedláček se po nepovedeném pokusu libereckého hráče o střelu dostal k puku a táhl akci dvou proti jednomu, kterou z pravého kruhu zakončil do výstroje pozorného Petra Kváči.
     
    10:49
    Michal Bulíř byl hodně aktivní na brankovišti a ještě se snažil vyšťourat puk z Hufovy lapačky. Zlínští ho okamžitě odtlačili pryč.
     
    10:57
    Hosté se osvobozují.
     
    11:36
    Liberečtí se nyní z pásma vyhnali sami.
     
    11:53
    Ševci velice pozorně čistí prostor před svoji brankou. Mislav Rosandić to tak raději zkusil znovu z dálky, Daniel Huf si připisuje další zákrok.
     
    12:12
    Jaroslav Vlach dostal nabito za pravý kruh, na jeho dělovce bez přípravy si pochutnal zatím bezchybný Daniel Huf.
     
    12:30
    Zlín už hraje v plném počtu a zakládá útočnou akci.
     
    13:27
    Ronald Knot nejdřív zaváhal na modré čáře, nicméně se štěstím se dostal přes protihráče a dobruslil až na úroveň brankové čáry. Z nulového úhlu následně gólmana nepřekvapil, následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 11:3.
     
    14:16
    Adam Najman po levé straně pronikl do útočného pásma a vystřelil těsně nad bránu. Berani se rychle pokusili otočit hru, rozhodčí si ale všimli ofsajdu.
     
    15:00
    Zlín si zatím bránění vůbec nekomplikuje a znovu po zisku puku vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    15:26
    Po sražené Knotově střele plácl do kotouče mezi kruhy bekhendem Adam Musil. Daniel Huf měl co dělat, střela mu totiž šla do protipohybu, ale dokázal se srovnat.
     
    15:58
    Další melu před brankovištěm vyřešil Daniel Huf rezolutním schováním puku pod rukavicí.
     
    16:41
    Liberec si znovu zkusí hru v početní výhodě. Znovu je vyloučen Antonín Honejsek (ZLN), tentokrát za držení protihráče.
     
    17:08
    Dávid Gríger hezkou přihrávkou nachystal tutovku Radanu Lencovi. Ten byl úplně sám před Hufem, který si ovšem Lencovo zakončení na bližší tyčku pohlídal.
     
    17:49
    Následně Zlínští hned dvakrát za sebou vyhazují kotouč do bezpečí.
     
    18:18
    Další nekompromisní vyhození hostů.
     
    18:37
    Prudká přihrávka Jaroslava Vlacha z ostrého úhlu způsobila před Hufem rozruch, Berani si však poradili a oslabení úspěšně zvládli.
     
    19:23
    Rychlou protiakci Zlína zakončoval ze zajímavé střelecké pozice Jakub Ferenc. Puk mu ale při snaze o střelu sjel z čepele, Petr Kváča mohl zůstat v klidu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se hra po vzoru vládních nařízení v rámci okresů na ledové ploše příliš nepřesouvala, útočil převážně Liberec. Domácí vyslali na branku Daniela Hufa už 18 střel, většina z nich ale mířila z větších vzdáleností. Hufovi to ovšem kredit rozhodně neubírá, kotouče z něj nevypadávají a zlínský gólman svůj tým zatím drží. Dočkáme se branek ve druhé části?

    Střely na branku – 18:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:29
    Liberečtí se hned po startu další třetiny snaží něco vymyslet, znovu však narážejí do autobusu zaparkovaného před zlínskou klecí.
     
    21:59
    Třetí přesilovka pro Bílé Tygry! Zdeněk Okál (ZLN) jde pykat za nedovolené bránění.
     
    22:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši územní převahu konečně přetavili ve vedoucí trefu! Radan Lenc přihrál z osy kluziště k pravé tyčce Dávidu Grígerovi, který puk okamžitě sklepl mezi kruhy. Tam si najel MICHAL BULÍŘ a bez přípravy zamířil mezi Hufovy betony. Asistence: Dávid Gríger, Radan Lenc.
    22:17 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    23:11
    Hosté po obdržené brance trošku pookřáli a více se tlačí do útoku. Petr Kváča každopádně zatím nic vážnějšího řešit nemusel.
     
    24:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí rázem vedou už o dva góly. ADAM MUSIL si vyměnil kotouč s Michalem Birnerem a z levé strany se protlačil až před Daniela Hufa, aby mu po forhendové kličce procedil kotouč mezi betony! Asistence: Michal Birner.
    24:02 Adam MUSIL - 2:0
     
    25:28
    Na ledové ploše zůstal zřejmě po bolestivém zásahu pukem ležet Tomáš Žižka. Liberci to usnadnilo kombinaci v útočném pásmu, kterou zakončil dělovkou od modré čáry Petr Kolmann. Branku minul a rozhodčí už přerušili hru.
     
    25:49
    Daniel Huf zazmatkoval za brankou a Tygři se dostali k puku. Znovu to sehráli na obránce, v tomto případě na Rosandiće, který napálil hráče Zlína.
     
    26:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Skvělá druhá třetina v libereckém podání pokračuje! Po dalším náporu v útočném pásmu se puku na pravé straně zmocnil Adam Najman. Daniel Huf proti němu trošku povyjel a Najman ještě krásně našel u vzdálenější tyčky DÁVIDA GRÍGERA, kterému už stačilo nasměrovat kotouč do odkryté svatyně. Asistence: Adam Najman, Michal Bulíř.
    26:32 Dávid GRÍGER - 3:0
     
    Střely na branku – 23:7.
     
    27:10
    Jiří Suhrada nahodil od levého mantinelu. Petr Kváča měl nikým nerušený výhled a nastavil do dráhy puku svoji lapačku.
     
    27:39
    Radovan Pavlík přenechal kotouč Petru Jelínkovi, který se s tím nepáral a hned vystřelil z pravého kruhu. Daniel Huf jeho pokus pokryl a hosté navíc budou mít přesilovku.
     
    27:39
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., krosček).
     
    28:23
    Zlín nerozehrál svoji první přesilovku vůbec špatně a operuje v pásmu. Dvakrát to zkoušel Lukáš Vopelka, obě jeho střely ale Kváča viděl.
     
    28:49
    Teď už se domácí vymanili z tlaku a osvobozují se.
     
    29:16
    Tygři teď ve čtyřech dokonce kombinují a šetří čas.
     
    29:41
    Jaroslav Vlach je zpátky na ledě a hned po výstupu z trestné lavice vyrazil napadat protihráče. Severočeši kotouč v útočném pásmu skutečně získali a usazují se před Hufem.
     
    30:01
    Mislav Rosandić hezky vybruslil od levého mantinelu a z nulového úhlu hledal bližší horní růžek branky. Daniel Huf se přitiskl k tyčce a poradil si.
     
    31:13
    Díky zakázanému uvolnění Beranů se hra znovu vrací do jejich obranného pásma.
     
    31:26
    Dávid Gríger obdržel přihrávku zpoza klece a pokoušel se o velkou parádu. Nejprve naznačil střelu a nechal Hufa povyjet, načež si puk přehodil do bekhendu a snažil se ho uklidit do odkryté části branky. Daniel Huf se ovšem stihl vrátit a předvedl výborný zákrok!
     
    31:56
    Jaroslav Vlach to nenápadně zkusil z poměrně ostrého úhlu a zdálo se, že zlínskému brankáři pomohla tyčka!
     
    32:53
    Tygři znovu točili soupeře v pásmu, až Jiří Suhrada přetlačil na obranné modré čáře Jakuba Rychlovského a osvobodil svůj celek.
     
    33:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí se znovu usadili v útočné třetině. Lukáš Derner nahodil puk od levého mantinelu na branku. Po cestě ho ještě tečoval Adam Musil a Daniel Huf ho vyrazil pouze vedle sebe, kde snadno zamířil do černého MICHAL BIRNER! Asistence: Adam Musil, Lukáš Derner.
    33:51 Michal BIRNER - 4:0
     
    Střely na branku – 34:9.
     
    35:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po nádherné individuální akci se prosazují také Berani! ZDENĚK OKÁL se z pravého křídla povedenou kličkou dostal na osu hřiště a mezi kruhy už měl proti sobě jen Petra Kváču, kterého propálil razantní střelou pod lapačku. Asistence: Antonín Honejsek.
    35:32 Zdeněk OKÁL - 4:1
     
    36:57
    Adam Najman nahazoval do skrumáže před brankou. Puk se odrazil přímo na hůl Radana Lence, který bekhendem střílel do prakticky odkryté klece. Daniel Huf ale ještě dokázal zvednout beton a exkluzivním zákrokem zabránil téměř jistému gólu!
     
    38:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je tu pátý gól domácích! Michal Bulíř v rychlosti zavezl puk za bránu a chytře jej okolo bližší tyčky předložil do levého kruhu ADAMU NAJMANOVI. Ten vystřelil z první a Daniel Huf byl na jeho přesnou ránu krátký! Liberecký junior se trefil podruhé v sezóně a stejně jako v prvním případě proti Zlínu. Asistence: Michal Bulíř.
    38:09 Adam NAJMAN - 5:1
     
    38:26
    Další libereckou akci zastavuje ofsajd.
     
    38:36
    Po zakázaném uvolnění domácího celku se Moravané budou moci usadit v blízkosti Petra Kváči.
     
    39:48
    Severočeši dohrávají třetinu v útočném pásmu. Do zakončení se už příliš neženou, pro prostřední část už mají bohatě splněno.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá dvacetiminutovka se nesla jasně podle libereckých not. Tentokrát už ale Tygři přidali i góly, a to rovnou pět! Domácí hráči na ledě mají obrovskou převahu, na soupeřovu branku vypustili už bezmála čtyřicet střel a kráčí za plným bodovým ziskem.

    Střely na branku – 39:11.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Puk se od zlínské hole dostal mimo kluziště, bude se vhazovat před brankou hostů.
     
    41:06
    Petr Kváča snadno zachytil nahozený kotouč, hra je tak znovu přerušena.
     
    41:57
    Petr Jelínek se protlačil přes útočnou modrou čáru, spoluhráč byl ale rychlejší. Po odpískaném ofsajdu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    42:31
    Jakubu Rychlovskému se do cesty připletly ležící kousky zlomené hokejky, přesto mladý forvard zavezl puk až za branku. Od zadního mantinelu už ale hledal spoluhráče marně.
     
    43:00
    Petr Kolmann tvrdě vypálil od modré lajny. Daniel Huf střelu vykopl betonem, o dorážku se snažil Adam Musil, nicméně obránce mu v ní zabránil. Berani hned nato vyhazují na icing.
     
    44:10
    Dávid Gríger mohl po zákroku Hufa dorážet do odkryté klece, Antonín Honejsek však brankářským zákrokem zastoupil svého kolegu a zaklekl do dráhy střely!
     
    45:16
    Hraje se už dlouho bez přerušení, kotouč na holích si znovu mnohem více užívá domácí tým.
     
    45:55
    Nahození Michala Bulíře od pravého mantinelu bylo přizvednuto jedním z Beranů vysoko do ochranné sítě, následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 41:13.
     
    46:22
    Nahození Tomáše Hanouska bylo po cestě na zlínskou branku lehce tečované a Daniel Huf měl co dělat, aby zabránil šestému inkasovanému gólu.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Fořt – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Šír – 2 min., hrubost).
     
    46:37
    Na ledě je nyní při hře čtyř proti čtyřem více prostoru. Využil toho Dalibor Řezníček, který s pukem projel za modrou čáru a prověřil Kváču.
     
    47:21
    Škoda pro Liberec. Radan Lenc dostal od Petra Kolmanna přihrávku do slušné střelecké pozice, při zpracování mu nicméně černá guma skočila přes čepel.
     
    48:10
    Daniel Gazda se na útočné modré čáře hezkou a poněkud riskantní kličkou zbavil bránícího hráče. Následná přihrávka postrádala přesnost.
     
    49:27
    Mladý Lukáš Chludil zblokoval Vlachovo nahození do rohu ledové plochy. Tam kotouč vybojovali domácí, kteří kombinují.
     
    49:47
    Lukáš Chludil se nyní dokonce mohl zapsat mezi střelce! Na libereckou branku se řítil prakticky sám, zkoušel to okolo Kváčovy lapačky, mířil ale těsně vedle.
     
    51:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Akci tří Libereckých proti jednomu hráči Zlína zakončoval Michal Birner, nicméně na Hufa si nepřišel. A následoval okamžitý protiútok, při kterém sám na branku najížděl JAN VÁCLAVEK. Útočník Beranů se prosadil hezkým bekhendovým blafákem. Asistence: Zdeněk Okál.
    51:33 Jan VÁCLAVEK - 5:2
     
    52:43
    Petr Kváča si pohlídal kotouč nahozený ze středního pásma a nechal ho přistát ve své rukavici. Na pořadu dne je poslední komerční pauza dnešního utkání.
     
    Střely na branku – 44:17.
     
    52:56
    Tomáš Fořt ze strany dotíral na Petra Kváču, jeho bekhendová dorážka si cestu přes betony libereckého brankáře nenašla.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., faul loktem).
     
    54:00
    Zlínští se v úvodu přesilovky drží v útočném pásmu.
     
    54:20
    Domácí jdou na 69 sekund do tří! K Petru Jelínkovi si sedá ještě Petr Kolmann (LIB), který obdržel trest za sekání.
     
    54:43
    Berani svírali soupeře před brankou, jenže pak Řezníčkovi přeskočil puk hokejku a hosté se tak sami připravili o pásmo.
     
    55:33
    Lukáš Vopelka se neúspěšně pokoušel o baseballovou dorážku. Jelínek se mezitím vrátil do hry a Liberec je ve čtyřech.
     
    56:07
    Nyní si Severočeši dokonce přihrávají a účelně šetří čas ze zbytku klasické přesilovky soupeře.
     
    56:56
    Radan Lenc zkusil štěstí po rychlém vybruslení do levého kruhu, střela mířila na hruď úspěšně zasahujícího Daniela Hufa.
     
    57:25
    Zakázané uvolnění Beranů.
     
    57:46
    Jeden z libereckých hráčů hrál kotouč už ve středním pásmu. Píská se tedy postavení mimo hru, následuje buly.
     
    58:04
    Utkání už se spíše dohrává. Zlín se ve třetí části ještě sympaticky snaží, tato třetina byla dnes v jeho podání jednoznačně nejlepší.
     
    59:31
    Radan Lenc v rychlé akci přenechával puk Musilovi. Jeden z hostujících hráčů ale vleže dokázal ztečovat přihrávku za Musilova záda.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři potvrdili roli favorita a Zlín porazili 5:2. Domácí rozhodli ve druhé třetině, v níž vstřelili všechny své branky. Moravané ve třetí části pozvedli svůj výkon, na větší korekci už však bylo pozdě.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:18:30)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 23. Bulíř (Gríger, Lenc), 25. A. Musil (Birner), 27. Gríger (Najman, Bulíř), 34. Birner (A. Musil, Derner), 39. Najman (Bulíř) – 36. Okál (Honejsek), 52. Václavek (Okál)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Kunst, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček.
    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), Gazda, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Chludil – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Svoboda, Kika – Ganger, Klouček.
    ocianews.com