Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Detroit Red Wings
Pátek 05.03.2021, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:55 Nino NIEDERREITER - 5:2
     
    54:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí nejspíše potvrzují svou výhru! Prázdnou bránu soupeře trefil ze středního pásma NINO NIEDERREITER, který si připsal desátou branku v sezóně. Asistence: Martin Nečas a Jacob Slavin.
    42:50 Jesper FAST - 4:2
     
    42:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají další branku! Po dobré napadání se dostal puk na hůl Andreje Svečnikova, který vyzval ke skórování do poloprázdné brány JESPERA FASTA, jenž kotouč uklidil do sítě. Asistence: Andrej Svečnikov a Jordan Staal.
    40:45 Jordan STAAL - 3:2
     
    40:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí v první minutě třetí periody odskakují do vedení! Kotouč se dostal k Dougiemu Hamiltonovi, jehož rána trefila před bránou stojícího Jespera Fasta, od kterého se kotouč odrazil na hůl JORDANA STAALA, jenž kus černé gumy poslal následně z mezikruží do sítě. Asistence: Jesper Fast a Dougie Hamilton.
    38:45 Martin NEČAS - 2:2
     
    38:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí celek vyrovnává stav zápasu! Za bránou se k puku dostala dvojice útočníků Canes, následně jej Niederreiter předal na osu kluziště MARTINU NEČASOVI, který naprosto přesnou ránou Berniera překonal. Asistence: Nino Niederreiter a Vincent Trocheck.
    27:35 Filip ZADINA - 1:2
     
    27:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté jdou podruhé v zápase do vedení! Kotouč se přes osu kluziště dostal na pravý kruh, kde stál FILIP ZADINA, který plácl do kotouče, jež zapadl přesně pod břevno. Asistence: Adam Erne a Jevgenij Svečnikov.
    11:15 Andrej SVEČNIKOV - 1:1
     
    11:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí rychle v přesilovce srovnávají krok! Dougie Hamilton si na modré čáře vyměnil kotouč s ANDREJEM SVEČNIKOVEM, který si popojel na vrchol kruhu a vypálil tvrdě a naprosto přesně do levého horního rohu brány. Asistence: Dougie Hamiltona a Jordan Staal.
    10:54 Filip ZADINA - 0:1
     
    10:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do překvapivého vedení! Po rotaci v útočném pásmu se kotouč dostal na hůl FILIPA ZADINY, který z pravého kruhu poslal kotouč přesně k zadní tyči. Asistence: Vladislav Naměstnikov a Sam Gagner.

    Tomáš Němčík

    Branky a nahrávky: 12. Svečnikov (D. Hamilton, J. Staal), 39. Nečas (Niederreiter, Trocheck), 41. J. Staal (Fast, D. Hamilton), 43. Fast (Svečnikov, J. Staal), 55. Niederreiter (Nečas, Slavin) – 11. Zadina (Naměstnikov, Gagner), 28. Zadina (Erne, Svečnikov)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – Slavin (A), D. Hamilton, H. Fleury, Pesce, Skjei, Bean – Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Niederreiter, Trocheck, Nečas – B. McGinn, J. Staal (C), Fast – Martinook (A), Paquette, Foegele.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – DeKeyser, Hronek, M. Staal, Merrill, Djoos, Nemeth – Mantha, Fabbri, B. Ryan – Zadina, Naměstnikov, Gagner – Svečnikov, Glendening (A), Helm – Bromé, Rasmussen, Erne.

    Rozhodčí: L’Ecuyerm Luxmore – Baker, Alphonso

    Diváci: 2 924
    ocianews.com