Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:4 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
Winnipeg Jets
Pátek 05.03.2021, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:29 Pierre-Luc DUBOIS - 3:4
     
    64:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    V napínavém prodloužení se usmálo štěstí na hosty! Ti rozhodli půl minuty před jeho koncem. Puk zavezl do útočného pásma Nikolaj Ehlers. Ten s ním zajel napravo a poté ho předal mezi kruhy PIERREVI-LUCOVI DUBOISOVI, který se zápěstím trefil nad levé rameno klekajícího Allena. Asistence: Nikolaj Ehlers a Kyle Connor.
     
    64:00
    Po přihrávce Toffoliho byl sám před Hellebuyckem Paul Byron. Ani teď neuspěl!
    63:12 Hostující brankář Hellebuyck zachránil svůj tým při dorážce Byrona.
     
    63:12
    Rozhodnout mohli domácí! Střelu Nicka Suzukiho vykopl Connor Hellebuyck k Paulovi Byronovi. Ten dorážel do odkryté poloviny branky, ovšem gólman Jets situaci zachránil fotbalovou robinzonádou!
     
    62:07
    Joel Armia a Tyler Toffol v přečíslení 2 na 1. Armiovi vyšlo zakončení na bekhend a Hellebuyck jeho střelu vyrazil.
     
    61:05
    Kyle Connor jel sám na Allena. Domácí brankář jeho zakončení pokryl!
    58:36 Corey PERRY - 3:3
     
    58:36
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají 84 sekund před koncem třetí třetiny! Od modré čáry nahodil puk na branku Jeff Petry. Letící kotouč dokázal ze vzduchu tečovat Jonathan Drouin a Connor Hellebuyck už neměl šanci reagovat. Těsně před ním byl navíc zaparkovaný clonící COREY Perry, jenž se puku ještě rovněž dotkl a nakonec je označen za autora gólu – 3:3. Asistence: Jonathan Drouin a Jeff Petry.
     
    58:10
    Branka Montrealu je už prázdná!
     
    47:41
    Střela Kylea Connora končí na tyčce Allenovy branky!
     
    46:00
    Shea Weber dostává dvě minuty za podrážení. Přesilovku budou hrát hosté.
     
    44:10
    S domácími mohlo být ještě hůře! Nikolaj Ehlers totiž nastřelil z levé strany brankovou konstrukci!
    43:39 Paul STASTNY - 2:3
     
    43:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili jako blesk z čistého nebe! Weberovu rozehrávku po mantinelu zachytil u modré čáry Mark Scheifele. Ten okamžitě posunul kotouč do rohu na PAULA STASTNYHO, který si z levé vyjel směrem k brance, před kterou mu najížděl také spoluhráč Wheeler. Stastny však situaci vyřešil sám, když překvapil klečícího Allena střelou na bližší tyčku, jež nasměroval nad pravé rameno gólmana Habs – 2:3. Asistence: Mark Scheifele.
    36:53 Tyler TOFFOLI - 2:2
     
    36:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Cestu za záda brankáře Hellebuycka si našlo nahození Jonathana Drouina od modré čáry, které bylo hned dvakrát tečované. Nejprve Nickem Suzukim a poté i levou bruslí TYLERA TOFFOLIHO. Asistence: Nick Suzuki a Jonathan Drouin.
     
    34:27
    Jonathan Drouin dostává trest za faul v útočném pásmu, konkrétně za hákování. Po reklamní pauze uvidíme početní výhodu Tryskáčů.
    29:53 Brendan GALLAGHER - 1:2
     
    29:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí rozpoutali zmatek v předbrankovém prostoru a kotouč nakonec končí v síťce! Pokus Tomáše Tatara ještě hostující obrana zablokovala, ovšem BRENDAN GALLAGHER z mezikruží vrátil odražený kotouč za záda Connora Hellebuycka. Habs tedy přesilovku využili ke vstřelení kontaktního gólu – 1:2. Asistence: Tomáš Tatar a Corey Perry.
     
    28:04
    Montrealu možná pomůže přesilovka, která přijde na řadu po reklamní přestávce. Andrew Copp dostal dvě minuty za podrážení.
    15:25 Mathieu PERREAULT - 0:2
     
    15:25
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Velká chyba domácích v rozehrávce! Tyler Toffoli nahrával v obranném pásmu Nickovi Suzukimu, který byl ale pod tlakem a kotouč ztratil. Z toho těžil MATHIEU PERREAULT, jenž se ocitl sám před Allenem a situaci zakončil kličkou do bekhendu – 0:2. Bez asistence.
     
    11:58
    Domácí odpověděli na inkasovaný gól velkým tlakem! Connor Hellebuyck musel čelit spršce střel. Krátce po sobě to zkoušeli konkrétně Tomáš Tatar a hned dvakrát Shea Weber. Gólman Winnipegu ale vše pochytal!
    10:39 Paul STASTNY - 0:1
     
    10:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Neal Pionk poslal puk za branku, kde se k němu dostal Blake Wheeler. Ten ho z rohu nahodil do brankoviště a hrací předmět se od brusle PAULA STASTNYHO odrazil za záda brankáře Allena. Asistence: Blake Wheeler a Neal Pionk.
     
    00:15
    Hosté se rychle dostali do první šance! V předbrankovém prostorů zůstal nepokrytý Paul Stastny, jehož zakončení zastavil brankář Allen.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 30. Gallagher (Tatar, Perry), 37. Toffoli (Suzuki, Drouin), 59. Perry (Drouin, Petry) – 11. Stastny (Wheeler, Pionk), 16. Perreault, 44. Stastny (Scheifele), 65. Dubois (Ehlers, Connor)


    Montreal Canadiens: Allen (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – Toffoli, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Lehkonen – Perry, Evans, Byron (A).
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Furlattm Pollock – Barton, Shewchyk
    ocianews.com