Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
2:3 (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 05.03.2021, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:59 Alex KILLORN - 2:3
     
    64:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nájezdy se konat nebudou! Boqvist po výpadu Colemana basketbalově vyhodil pouze na ALEXE KILLORNA, jenž z levého kruhu nahrál Hedmanovi a přesunul se před brankoviště, kde v průběhu souboje s Boqvistem gólově tečoval Hedmanovu střelu od modré čáry. Kotouč prošel přes brankovou čáru jen pár setin před vypršením času! Asistence: Victor Hedman.
    42:55 Steven STAMKOS - 2:2
     
    42:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dvougólové vedení Chicaga je definitivně minulostí! Yanni Gourde dvakrát za sebou vyhrál buly v útočném pásmu. Na střelu Killorne Lankinen v prvním případě našel odpověď, ale po dalším přerušení už nedosáhl na parádní ránu z hokejky STEVENA STAMKOSE. Kapitán Bolts se k ní dostal krásnou stahovačkou. Asistence: Yanni Gourde.
    41:04 Anthony CIRELLI - 2:1
     
    41:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    Také Lightning skórují ve vlastním oslabení! Alex Killorn nahrál o mantinel před levý kruh. Jan Rutta se ze všech sil opřel do střely golfákem, kterou ANTHONY CIRELLI čepelí hokejky ztečoval mezi Lankinenovy pravé končetiny. Asistence: Jan Rutta, Alex Killorn.
    34:04 Alex DEBRINCAT - 2:0
     
    34:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vítězná šňůra Lightning se začíná podstatně natrhávat! Patrick Kane nahazoval zpoza levého kruhu do přehuštěného prostoru před brankou. Vasilevskij vůbec nic neviděl a ALEX DEBRINCAT v jeho blízkosti ztečoval kotouč do sítě. Asistence: Patrick Kane, Connor Murphy.
    27:24 Ryan CARPENTER - 1:0
     
    27:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Neprůstřelnost Andreje Vasilevského končí ve vlastní přesilovce jeho týmu! Ruský gólman vyrazil Hagelovu štiplavou střelu z levého kruhu vysoko do vzduchu. Maroon si puk rukavicí nezpracoval ideálně a Hagel ho pohotově přisunul k RYANU CARPENTEROVI, jenž fantasticky trefil místo ze svého pohledu u levé tyče. Asistence: Brandon Hagel.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 28. Carpenter (Hagel), 35. DeBrincat (P. Kane, C. Murphy) – 42. Cirelli (Rutta, Killorn), 43. Stamkos (Gourde), 65. Killorn (Hedman)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Mitchell, Keith (A), Boqvist, de Haan, C. Murphy, Zadorov – P. Kane (A), Suter, DeBrincat (A) – Kurashev, Söderberg, Janmark – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – Carpenter, Wallmark, Highmore.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), McDonagh, C. Foote, Sergačjov, L. Schenn – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos, Cirelli (C), Killorn – T. Johnson (A), Gourde, Goodrow – M. Joseph, Volkov, Maroon.

    Rozhodčí: Pochmara, Chmielewski – Tobias, Anderson
    thejrc.org