Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
konec
Dallas Stars
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Columbus Blue Jackets
Pátek 05.03.2021, 02:40 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:42
    Tak tohle je hodně přísné vyloučení, když je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Andrej Sekera (DAL).
     
    53:49
    Hosté jeli ve dvou na jednoho, kde nakonec Bemström dostal přihrávku a jel sám na Chudobina a zkusil kličku do bekhendu, avšak netrefil zcela odkrytou bránu Dallasu.
     
    52:25
    A málem už mohlo být vyrovnáno! Stars šli do rychlého protiútoku ve třech proti dvěma a Pavelski nakonec nahrával před prázdnou bránu Gurjanovi, jenže na toho byla přihrávka o trochu delší než bylo potřeba a kotouč jen skončil za bránou Columbusu.
    50:48 Jason ROBERTSON - 2:3
     
    50:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí tým první vstřelená branka hodně nakopla, když Stars drželi Columbus v jeho obranném pásmu a po střele Klingberga a teči Lindella se nakonec kotouč dostal na hůl JASONA ROBERTSONA, který byl zcela sám před Korpisalem a následně poslal kotouč za jeho záda. Asistence: John Klingberg, Esa Lindell.
    47:35 Miro HEISKANEN - 1:3
     
    47:35
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se konečně radují ze vstřelené branky po skoro 190 minutách bez gólů, když MIRO HEISKANEN dostal přihrávku na modrou čáru a jeho následné nahození skončilo až v bráně Columbusu. Asistence: Jamie Benn, Joe Pavelski.
    44:05 Eric ROBINSON - 0:3
     
    44:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hokejisté Dallasu jsou nyní hodně odevzdaní a Blue Jackets toho naplno využívají. Columbus se dlouho držel ve svém útočném pásmu, kde nakonec vesměs od modré Jenner jen poslal kotouč po ledě, a ten díky lehké teči ERICA ROBINSONA skončil přesně mezi betony Chudobina. Asistence: Boone Jenner, Gabriel Carlsson.
    42:23 Oliver BJORKSTRAND - 0:2
     
    42:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Kiviranta nyní doslova daroval Columbusu jeho druhou branku, když Stars vybojovali kotouč u mantinelu, ale Kiviranta jej poslal zpět před Chudobina, kde zřejmě očekával některého ze spoluhráčů, ale byl zde úplně osamocený OLIVER BJORKSTRAND, jenž dostal kotouč za domácího brankáře. Bez asistence.
    38:11 Boone JENNER - 0:1
     
    38:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets nahodili kotouč do útočného pásma, kde ho v rohu kluziště vybojoval BOONE JENNER, který si následně vybruslil před bránu a poslal puk přesně mezi betony Chudobina. Asistence: Nick Foligno, David Savard.
     
    32:02
    Dallas si zahraje druhou přesilovou hru v utkání, když Seth Jones (CBJ) trefil Kivirantu holí do obličeje a dostává dvě minuty.
     
    12:48
    A tak se podíváme i na první početní výhodu Columbusu, protože na trestnou lavici putuje Denis Gurjanov (DAL), jenž dostává dvě minuty za podrážení.
     
    10:34
    Cam Atkinson (CBJ) je prvním vyloučeným v tomto utkání, když zahákoval Cogliana, a tak za svůj prohřešek dostává dvě minuty.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 48. Heiskanen (Ja. Benn, Pavelski), 51. Robertson (J. Klingberg, Lindell) – 39. Jenner (N. Foligno, D. Savard), 43. Bjorkstrand, 45. Robinson (Jenner, G. Carlsson)


    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Pavelski (A), Dickinson, Ja. Benn (C) – Gurjanov, Robertson, Comeau – Faksa, Cogliano, Caamano – Dowling, Kero, Kiviranta.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Kivlenieks) – S. Jones, Werenski, D. Savard, G. Carlsson, Del Zotto, Gavrikov – Atkinson (A), Roslovic, Laine – Robinson, N. Foligno (C), Jenner (A) – Bjorkstrand, Riley Nash, Bemström – Stenlund, Texier, Domi.

    Rozhodčí: O´Rourke, Schrader – Murray, Racicot

    Diváci: 4 112
    thejrc.org