Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Toronto Maple Leafs
Pátek 05.03.2021, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:8!
    Střely celkem v zápase: 27:33!
     
    58:07
    Auston Matthews dostal puk na pravou stranu a téměř prázdnou branku nedokázal trefit, puk se odrazil od tyče do ochranné sítě!
    47:56 Bo HORVAT - 3:1
     
    47:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Velká komplikace pro Toronto. Autorem branky je BO HORVAT, který dostal přesnou přihrávku na střed a vystřelil pod horní tyčku. Asistence: Alexander Edler a Nate Schmidt.
     
    47:07
    Marner oslovil Austona Matthewse, který nedokázal dostat puk za záda Demka! Na druhé straně taky rychlý útok, kde se rodilo přečíslení. Hutchinson byl taktéž úspěšný!
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:10!
     
    34:07
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jay Beagle – 2 min., hákování).
    31:29 Jake VIRTANEN - 2:1
     
    31:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pravidlo nedáš dostaneš, se nyní zcela potvrdilo. Autorem branky je JAKE VIRTANEN, který vystřelil z velkého úhlu a poslal puk nad helmu brankáře pod horní tyčku. Hutchinsona muselo tohle zakončení zcela překvapit! Asistence: Adam Gaudette.
    31:17 Demko proti přečíslení soupeře
     
    31:17
    J. T. Miller udělal velkou chybu ve středním pásmu, kdy se do úniku dostal Alexander Kerfoot, který přihrál na najíždějícího spoluhráče a brankář Demko se blýskl perfektním zákrokem!
     
    30:15
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Justin Holl – 2 min., podrážení).
     
    22:30
    Zpoza branky dostal pas Auston Matthews, Demko jen vyrazil a Toronto mačká svého soka na počátku druhé třetiny, kdy už vystřelilo celkem šestkrát!
     
    Střely na branku: 7:15!
     
    19:10
    Velká šance Toronta k otočení skóre, Alexander Kerfoot našel Tavarese, který měl odkrytou horní polovinu branky, ale minul branku!
    17:15 Pierre ENGVALL - 1:1
     
    17:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Dobře sehraný útok po pravé straně, kdy puk do pásma zavezl PIERRE ENGVALL, který si u mantinelu vyměnil puk s Michejevem, který má následně prostrčil puk do jízdy a Demko poprvé kapituluje před Torontem. Asistence: Ilja Michejev.
     
    16:51
    Ještě v závěru přesilovky se Toronto dostalo do zámku a pak od Spezzy si našel Nylandera který si vylámal zuby na dobře chytajícím Demkovi.
     
    14:58
    Edler podrazil Matthewse a půjde si odpykat dvě minuty.
     
    06:21
    Do dnešního zápasu nemohl nastoupit Pettersson, což je citelná ztráta pro Vancouver. Namísto něho se do sestavy dostal Němec Marc Michaelis, pro kterého jde o první start v NHL!
    02:59 Jake VIRTANEN - 1:0
     
    02:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAKE VIRTANEN, který nabral rychlost a po levé straně se dostal do útoku, natlačil se před Hutchinsona a puk nakonec skončil v jeho síti. Asistence: Quinn Hughes a Tanner Pearson.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 3. Virtanen (Q. Hughes, Pearson), 32. Virtanen (Gaudette), 48. Horvat (Edler, Schmidt) – 18. Engvall (I. Michejev)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Edler (A), Schmidt, Q. Hughes, Hamonic, Jo. Benn, T. Myers – Pearson, Horvat (C), Virtanen – Höglander, J. T. Miller, Boeser – B. Sutter (A), Gaudette, Michaelis – Roussel, Beagle, Hawryluk.
    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Andersen) – Rielly (A), Brodie, Holl, Muzzin, Dermott, Bogosian – Marner (A), Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Hyman, Engvall, I. Michejev – Spezza, Petan, Vesey.

    Rozhodčí: Joannette, Meier – Brisebois, Nansen
    thejrc.org