Trenčín – Nové Zámky 4:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 2:8 (kon.) | Zvolen – HC Slovan 2:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:1 (kon.) | Detva – Michalovce 1:3 (kon.) | Miskolc – Poprad 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 05.03.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Na programe je kompletné 45. kolo Tipos extraligy, v rámci ktorého nás na ľade košickej Steel arény čaká zaujímavý súboj medzi HC Košice a HC 05 Banská Bystrica.

    HC Košice v súčasnosti kopíruje v podstate celý priebeh sezóny zo svojho pohľadu — lepšie obdobia strieda s tými horšími, čo sa prejavuje aj na jeho tabuľkovom postavení. Oceliarom patrí ôsme miesto v lige, ktoré im však priamu účasť v play-off nezaručuje. Ak by chceli byť Košice s istotou medzi osmičkou najlepších vo vyraďovacej časti, potrebovali by minimálne o osem bodov viac. Momentálne ich však majú 65, a to pri priaznivom skóre v pomere 129:114.

    Ani HC 05 Banská Bystrica nemôže s priebehom sezóny rozhodne vyjadriť spokojnosť. Trojnásobný slovenský majster sa trápi na desiatom mieste v tabuľke, horšie je už na tom len maďarský Miškovec a Liptovský Mikuláš. Barani majú na svojom konte 50 bodov, čo je rovnako, ako deviate Nové Zámky. Naopak, pred už spomínaným Miškovcom si držia desaťbodový náskok. V porovnaní s Košicami už ale nedisponujú priaznivým skóre — do sietí súperov totiž dovedna poslali 118 pukov, pričom sami inkasovali v 44 zápasoch 154 gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Nemčík — Klhůfek, Mráz, Chovan — Belluš, Poirier, Lapšanský — Eliaš, Jacobs, Frič — Jokeľ, Havrila, Krasničan — Vaculík

    HC 05 Banská Bystrica: Gajan (Belányi) — Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Hudec — Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš — Sloboda, Dvorský, Lamper — Melcher, Sojka, Vašaš — Kabáč, Tamáši, Výhonský — Mlynarovič

    Rozhodca: Štefik, D. Konc st. — Jurčiak, Janiga.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou sa práve začal. Pri puku sú oceliari, ktorí sa už dostávajú pred Gajanovu bránku.
     
    00:33
    Na pravej strane to však domáci nezvládli. Dopredu vystúpil Breton, ktorý vyviedol puk do stredného pásma, no tam nemal s kým kombinovať.
     
    01:30
    Individuálne do pásma prenikol Faško-Rudáš, ktorý to vzápätí chcel posielať na spoluhráča za sebou, ale tam to Košičania rýchlo prehustili.
     
    01:58
    Hralo sa za košickou bránkou, barani odtiaľ puk nedostali.
     
    02:20
    V úvode zápasu sa hrá zo strany na stranu, zatiaľ je to bez lepších streleckých pokusov.
     
    03:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., hákovanie).
     
    03:28
    Košičania sa rýchlo oslobodili a puk poslali rýchlo ku Gajanovi. Breton sa odtiaľ dostal, aj keď s problémami. Barani sú už pred Riečickým.
     
    04:02
    Ihnačákova nevýrazná stela, aj po nej sa domáci oslobodia.
     
    04:27
    Banskobystričanom nevychádza presilová hra podľa predstáv. Jokeľ sa dostal k puku, poslal ho ďaleko od košickej bránky a získal tak niekoľko cenných sekúnd.
     
    04:36
    Dopredu však prenikol Žiak, ktorý si puk stiahol medzi dvoch obrancov a skúsil to švihom. Našiel lapačku Dominika Riečického.
     
    05:01
    Baránek je na ľade, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    05:19
    Hostia sa rozbiehali pomalšie, no v ostatných minútach na súpera poriadne pritlačili. Po Cardwellovom priťuknutí riešil Riečický tvrdú strelu spoza kruhu, bol úspešný.
     
    05:19
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:25
    Chovan sa poľahky dostal do pásma, kde si to jeho spoluhráči rozhodili po modrej čiare. Odtiaľ vypálil tvrdo Růžička. Gajan to schytal zrejme niekam pod krk a potrebuje to rozdýchať.
     
    06:58
    Bystričania sa potrebovali dostať spod košického minitlaku, puk poslali k Riečickému.
     
    07:47
    Jacobs vypichol puk od mantinelu pre spoluhráčov pred bránkou, no pred Gajanom nebolo na zakončenie dostatok priestoru.
     
    08:36
    Zakončenie príklepom z ľavej strany Riečický sledoval, zasahovať ale nemusel. Strelu totiž zastavil jeden z košických obrancov.
     
    09:48
    Bystričania ešte v pásme ostali. Do veľkej šance sa tam dostal Tamáši, ktorý ostal zabudnutý medzi kruhmi, ale Riečický mu vystavil stopku lapačkou.
     
    10:22
    Bellušovo zakončenie z uhla veľa neriešilo. Gajan bol prilepený o svoju bližšiu žrď, do siete to teraz nemalo kade prepadnúť.
     
    10:51
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    11:35
    Banská Bystrica mohla vyhrávať. Ihnačák sa dostal po neprehľadnej situácii k zakončeniu z vnútornej hranice ľavého kruhu, odkiaľ to chcel Riečickému poslať popod ruku. Domáci gólman nevedel, kde má puk, ale svoj tím podržal.
     
    12:21
    Košičania zblokovali bystrické vyhodenie na hosťujúcu hráčsku lavicu. Hra bude v tomto momente vykázaná do stredného pásma.
     
    13:04
    Z ťažkého uhla to skúšal pred bránku nahodiť Pavlin, ešte tam korčuľoval Lapšanský. Oceliarom to ale na vážnejšiu šancu nestačilo.
     
    14:20
    Růžička hľadal prihrávkou cez celé klzisko Jacobsa. Ten si puk sklepol, v rozhodujúcej chvíli mu však ušiel, preto za hosťujúcu obranu pokračovať nemohol.
     
    14:54
    Slovákovu strelu zráža Gajan späť do hry.
     
    15:30
    Ďatelinka tvrdo vypálil zo stredného pásma, chcel získať cenné sekundy pre spoluhráčov na prestriedanie. Riečický ale rýchlo rozohráva, hrá sa ďalej.
     
    15:59
    Baránek našiel spoza brány Klhůfka, ten si ešte puk potiahol do strany a vylepšil si tak strelecký uhol. Gajan na kolenách s úspešným zákrokom.
     
    16:37
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Patrik Lamper – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    17:36
    Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po ľavici Dominika Riečického.
     
    18:26
    Vpredu bojovali Frič aj Jacobs. Prvý menovaný napokon skončil na ľade, čo Banská Bystrica využila a puk si zvala na svoje čepele.
     
    19:01
    Začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:42
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Faško-Rudáš – 2 min., podrazenie).
     
    19:46
    Belluš pálil bezprostredne po buly. Gajan puk ukryl vo svojej lapačke. Ešte jedno buly pre Košice v útočnom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončilo sa úvodné dejstvo zápasu medzi Košičami a Banskou Bystricou. Oba celky si v nej vypracovali viacero zaujímavých príležitostí, no Riečický aj Gajan ostávajú zatiaľ neprekonaní.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina zápasu medzi Košicami a Banskou Bystricou sa začala. Ja len pripomeniem, že domáci celok dohráva svoju presilovú hru.
     
    20:36
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostali do pásma, kde si posunuli niekoľko prihrávok. Tá finálna napokon letela na modrú čiaru, odkiaľ to za Gajana poslal MAREK BARÁNEK. Asistencie: Michal Chovan, Pavel Klhůfek.
     
    21:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Adam Lapšanský – 2 min., podrazenie).
     
    21:30
    Puk smeroval na modrú čiaru, kde ho Faško-Rudáš neudržal. Bystričania smerujú k bránke Gajana, odkiaľ budú začínať opäť.
     
    22:01
    Už sú hostia usadení pred Riečickým.
     
    22:08
    Príliš dlho tam ale nepobudli. Naopak, z brejku sa podarilo vystreliť Mrázovi, ktorý prinútil Gajana hru prerušiť.
     
    22:51
    Prihrávka stredom poľa bola čitateľná, počkal si na ňu Havrila. Ten podržal puk na svojej čepeli a napokon ho poslal aj cez všetky čiary.
     
    23:12
    Lapšanský je na ľade.
     
    23:35
    Veľká šanca pre Košice! Lapšanský vystrelil, jeho puk poslal Gajan späť do hry. Okamžite tam prikorčuľoval Poirier, ktorý z ťažkej pozície dorážal bekhendom. Gajan sa hodil po puku a podržal baranov.
     
    24:25
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Brian Ihnačák – 2 min., podrazenie).
     
    24:47
    Mráz dostával puk k ľavému kruhu, odkiaľ to ešte posielal ďalej pred Gajana. Ten bol na ľade, barani to napokon so šťastím ustáli.
     
    25:18
    Po košickom zakončení bol puk zblokovaný do ochrannej siete. Oba celky môžu striedať.
     
    25:50
    Poirier sa dostal do problémov, napriek tomu ale prenikol do útočného pásma. Tam prenechal puk Jacobsovi, no tomu strela príliš nevyšla.
     
    26:30
    V závere presilovky priletelo viacero dobrých pukov od Belluša. Prvýkrát rozvlnil bočnú sieť Gajanovej bránky, následne musel jeho strelu krotiť Gajan.
     
    26:30
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:28
    Chovanovi nevyšla prihrávka, k puku sa dostal Faško-Rudáš. Banskobystričania sa potrebujú upokojiť, dlhší čas sa hrá len v okolí ich bránky.
     
    28:14
    Ihnačákov nezmyselný puk dopredu, na čo nebol pripravený nik z jeho spoluhráčov. Banská Bystrica sa po zbytočnom zakázanom uvoľnení sťahuje pred Gajana.
     
    28:47
    Nepochopiteľná bola aj tvrdá prihrávka na Nemčíka, ten nemal okolo seba nikoho. Puk ale vytečoval len na striedačku. Tak v tejto chvíli chybujú oba celky.
     
    29:33
    Puk sa k Jokeľovi dostal so šťastím, to ho už ale opustilo pri snahe zakončiť.
     
    30:08
    Medzičasom začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby. Po Baránkovom góle z 21. minúty stále platí priebežný stav 1:0 v prospech Košíc.
     
    30:52
    Košice dali gól!
    Oceliari vedú už o dva góly. PAVEL KLHŮFEK sa dostal do brejku, v ktorom korčuľoval osamotený proti Gajanovi. Tomu to poslal ponad ľavé rameno a upravil na 2:0.
     
    31:29
    Nemčík čakal na prihrávku na modrú čiaru, tá bola zrazená. Nemčík si ju síce ešte dokorčuľoval, na strelu to už však nemal.
     
    32:10
    Do šance sa po čase dostali aj Bystričania. Ihnačák hľadal zrejme Slobodu, ktorému sa otváral priestor na strelu, no ani toto sa gólom v prospech hostí nekončí.
     
    33:16
    Zápas mierne stratil na svojom tempe, hra sa voľne presúvala zo strany na stranu. Teraz príde na rad komerčná prestávka.
     
    34:48
    Tamášimu sa nepodarilo preniknúť cez košickú obranu, puk mu tak ušiel za Riečického. Tam si ho prebral Chovan, ktorý bude chcieť počkať na spoluhráčov.
     
    35:26
    Na košickej strane sa bude vylučovať. Štvorica arbitrov sa radí.
     
    35:26
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Alex Výhonský – 2 min., hrubosť).
     
    35:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Růžička – 5 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + osobný trest do konca zápasu, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    36:30
    Barani kombinovali v pásme. Dobrý prvý krok urobil Breton, ktorý sa zbavil jedného z obrancov, ale v prehustenom priestore sa už dobre nezorientoval.
     
    36:58
    Košice dali gól!
    Domáci vyťažili z protiútoku maximum. Poirier dostal puk do pásma, kde ho na modrej čiare prenechal ADAMOVI LAPŠANSKÉMU. Jeho švih skončil za Gajanom. Asistencie: Émile Poirier, Christián Michalčin.
     
    37:26
    Výhonský je na ľade. Začína sa trojminútová presilová hra Banskej Bystrice o jedného muža.
     
    38:04
    Puk je ale zatiaľ ďaleko od Riečického bránky, o čo sa postaral Slovák. Gajan rozohráva pri svojej bránke na spoluhráčov.
     
    38:43
    V situácii dvaja na nikoho sa teraz ocitla dvojica Mráz — Klhůfek. Najlepší košický strelec to mieril nad Gajanovu lapačku, banskobystrický brankár ho výborne zneškodnil.
     
    39:40
    Sú tu posledné sekundy druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za sebou máme aj druhú dvadsaťminútovku zápasu medzi Košicami a Banskou Bystricou. Tá priniesla aj góly, domáci skórovali trikrát. Postupne sa to podarilo Baránkovi, Klhůfkovi a Lapšanskému.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Trojminútová presilovka Banskobystričanom na gól nestačila. Oceliari sú na ľade piati, hostia to budú mať v záverečnej časti už veľmi ťažké.
     
    40:51
    Po zakázanom uvoľnení sa hra sťahuje pred Gajana.
     
    41:39
    Sloboda sa dostal k zrazenému puku medzi kruhmi, čo chcel aj rýchlo využiť. Krátkym švihom to však napálil priamo do Riečického.
     
    42:08
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Marc-Olivier Crevier-Morin – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    42:27
    Klhůfek to chcel od tyče poslať do ohňa, ale tam bol najaktívnejší Gajan. Ten neváhal a puk prikryl pod svojou lapačkou.
     
    43:18
    Barani sa dobre bránia, puk posielajú cez všetky čiary k Riečickému.
     
    43:56
    Chovan mohol strieľať, napriek tomu to posielal Lapšanskému na teč. V bezprostrednej blízkosti Gajana košický útočník neuspel.
     
    44:40
    Crevier-Morin je na ľade, pokračujeme v hre piatich proti piatim. Táto tretina je zatiaľ spomedzi všetkých troch najstatickejšia, na ľade sa nedeje nič zaujímavé.
     
    45:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Nemčík – 2 min., hákovanie).
     
    45:48
    Ihnačák nahadzoval od modrej čiary, na čo Riečický dobre videl. Košický gólman tak puk ramenom zrazil do bezpečnej zóny.
     
    46:03
    Bystričania sa snažia, výsledkom čoho sú aj takéto situácie. Barani boli s trojicou pred bránkou, Riečický šiel k ľadu. Ani toto hosťom na gól nestačilo.
     
    46:42
    Od modrej vypálil tvrdo zrejme Ďatelinka, chýbala tomu lepšia presnosť. Puk teraz zazvonil len na zadnom plexiskle, škoda pre hostí.
     
    47:05
    Nemčík je na ľade. Oba celky pokračujú v plnom počte.
     
    47:30
    Mlynarovič si v stredovom kruhu zalietal, o čo sa postaral čistým hitom Poirier. Banskobystričania strácajú aj v osobných súbojoch a urýchlene potrebujú impulz vo forme prvého gólu.
     
    48:30
    Baránek zakončoval z kruhu do Gajanovej lapačky.
     
    49:14
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Sebastián Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    50:26
    Košičania si prihrávajú a prihrávajú, je to ale bez streleckého pokusu. Oceliari to hrajú na krásu, Gajan je tak do tejto chvíle bez práce.
     
    51:12
    Už sa domáci rozstrieľali. Skúšali to Baránek, Chovan aj Lapšanský. Ani jeden z nich ale štvrtý košický gól nepridal.
     
    52:10
    Eliaš sa nemá kam ponáhľať, preto rozohráva do obranných radov a odchádza striedať. Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim, uvidíme dokedy.
     
    52:21
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:20
    Eliaš sa dostal do súboja s Mlynarovičom, ktorý ostal na ľade. Košický mladík sa prišiel informovať o tom, či bude v poriadku. Našťastie áno.
     
    54:02
    Carwell to následne na ľade Eliašovi za spoluhráča vrátil aj s úrokmi. Ani jeden z hráčov následne do zbytočného konfliktu nešiel.
     
    55:30
    Na ľade sa toho v ostatných minútach veľa neudialo. Banskobystričania by radi Riečického prekonali aspoň raz, no majú veľký problém dostať sa k nemu.
     
    56:17
    Dvorský sa dostal do pásma, následne sa ale k bránke otočil chrbtom a nechal sa vytlačiť späť za modrú čiaru. Hostia by sa už najradšej videli v šatni.
     
    56:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., Pád pod nohy).
     
    57:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Ešte to môže byť zaujímavé. Barani sa po buly usadili v pásme a poslali to do ohňa. Tam nastala neprehľadná situácia, ktorú v gól pretavil MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ. Asistencie: Patrik Lamper, Jakub Sukeľ.
     
    57:50
    Hostia sa dostali do ďalšej šance, Riečický musel zakročiť.
     
    58:10
    Gajan je na striedačke, hostia hrajú v šestici.
     
    58:24
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Alex Breton – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    59:01
    Je tu posledná minúta. Už sa zrejme nič podstarné neudeje.
     
    59:49
    Košice dali gól!
    Hostia chceli dohrať bez brankára, vypomstilo sa im to. Na zrejme finálnych 4:1 upravuje gólom do opustenej bránky ÉMILE POIRIER. Asistencia: Patrik Frič.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi HC Košice a HC 05 Banská Bystrica. Spokojnejší môžu byť domáci, ktorí súpera vyprevádzajú výsledkom 4:1 a do tabuľky si tak zapisujú tri body.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (18:23:43)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 21. Baránek (Chovan, Klhůfek), 31. Klhůfek, 37. Lapšanský (Poirier, Michalčin), 60. Poirier (Frič) – 58. Faško-Rudáš (Lamper, Sukeľ)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Nemčík — Klhůfek, Mráz, Chovan — Belluš, Poirier, Lapšanský — Eliaš, Jacobs, Frič — Jokeľ, Havrila, Krasničan — Vaculík
    HC´ 05 Banská Bystrica: Gajan (Belányi) — Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Hudec — Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš — Sloboda, Dvorský, Lamper — Melcher, Sojka, Vašaš — Kabáč, Tamáši, Výhonský — Mlynarovič

    Rozhodčí: Štefik, D. Konc st. — Jurčiak, Janiga
    thejrc.org