Ufa – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Spartak Moskva 5:1 (kon.) | Jaroslavl – Jokerit 5:0 (kon.)
Kazaň – N.Novgorod 4:1 (kon.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0) Stav série: 1:1
Traktor Čeljabinsk
Pátek 05.03.2021, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další play-off boje, my se společně zaměříme na souboj mezi Salavat Julajev Ufa a Traktor Čeljabinsk.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Hokejisté Čeljabinsku se po základní části umístili na páté pozici, což jim logicky přisoudilo čtvrtý nejlepší celek, kterým byla Ufa. Traktoru se povedlo nasbírat čtyřiasedmdesát bodů, manko na vedoucí Kazaň tak bylo šestnáctibodové. Čeljabinsk z posledních pěti duelů základní části vyhrál hned třikrát, na svém kontě má tři výhry v řadě. V posledním duelu základní části se mu povedlo porazit třetí Magnitogorsk po prodloužení poměrem 3:2. Traktor byl čtvrtým nejlepším venkovním týmem své konference, bodově na tom byla lépe už jen trojice Ufa, Kazaň a Magnitogorsk.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Na opačné straně stojí Ufa, která se pro změnu umístila na čtvrté pozici východní konference a v tomto souboji bude v roli papírového favorita. Salavat nasbíral jednaosmdesát bodů, tedy totožný počet bodů, jako měl třetí Magnitogorsk. Ufě tak v rámci posledního kola základní části stačilo získat jediný bod k tomu, aby se posunula právě na třetí pozici před Metallurg. Ufa ovšem podlehla Lokomotivu, kterému se na domácím stadionu povedlo vyhrát výsledkem 4:1. Ufa byla navíc třetím nejlepším domácím týmem své konference, lépe na tom byla jen dvojice Omsk a Kazaň.
     
    Stav série: 0 – 1.

    První zápas série:

    Salavat Julajev Ufa – Traktor Čeljabinsk 1:3
    Branky a nahrávky:
    6. Kartajev (Lisovec, Naumenkov) – 5. Kravcov, 30. Iľjin (Åberg, Osnovin), 44. Osnovin (Hyka)
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Alexejev, J. Birjukov, Lisovec – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Platt – Amirov, Chochrjakov, Kugryšev – Baškirov, Kartajev, Soloduchin – Gimatov.

    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Will) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Tělegin, Karpuchin, D. Bodrov, S. Garejev – Åberg, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Osnovin, D. Iljin, Tridčikov – Šolochov, Karlin, Avcin – Gorjunov-Rolgizer.

    Rozhodčí: Naumov, Soin – Antonov, Galimov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem do vlastního pásma, odkud rozehrával Manuchov.
     
    00:40
    Ufa se rovněž poprvé dostala za opačnou modrou čáru, kde operoval s pukem Granlund. Čistě ho ovšem odzbrojil protihráč, kterému se povedlo otočit hru.
     
    01:13
    Rozehrávku křížem dokázal zachytit hostující Kravcov, který poté přesně rozehrál do tandemu na Hyku. Ten se prodral do zakončení, které směřovalo nad.
     
    02:03
    S pukem si zahrál domácí brankář Metsola, kterému se povedlo rozehrát na hokejku Alexejeva. Tomu se naopak povedlo najít Chochrjakova, který se ocitl v ofsajdu.
     
    02:47
    Přes pravou stranu to na sebe vzal domácí Soloduhin, který se přes protihráče nakonec dostal do zakončení, se kterým si brankář dokázal poradit.
     
    03:11
    Za opačnou modrou čáru se poté dostal hostující obránce Manuchov, který to spíše zkoušel nahozením na branku. Metsola si připsal hodně jistý zákrok.
     
    04:03
    Traktor Čeljabinsk znovu kroužil v pásmu soupeře, kde jsme nakonec sledovali zakončení od modré čáry. Na sebe to vzal Tělegin, který ale nemířil přesně.
     
    05:04
    Karpuchin poté pouze nahazoval do rohu kluziště, kam se jako první dostal protihráč. Ufě se nepovedlo kvalitně rozehrát a bylo z toho zakázané uvolnění.
     
    06:13
    Na jistotu poté rozehrával hostující Garejev, kterému ale nepovedlo odehrát kotouč ven z pásma. Ufa se tak dostala k menší náporu, který střelu zatím nepřinesl.
     
    07:01
    Larsen si musel dát pozor na napadajícího protihráče, načež se mu povedlo přesně rozehrát. Rychlá akce navíc nabídla zakončení, Manninen ale mířil vedle.
     
    07:31
    Hartikainen si poté sjel k pravému kruhu, jenomže branku se mu nepovedlo trefit. Poté pálil Manninen, avšak pro změnu pouze do Fedotova.
     
    08:16
    Salavat aktivně napadal rozehrávku soupeře, což nakonec vedlo k zisku kotouče. Domácí se dokonce dostali za opačnou modrou, kde ale nic nevymysleli.
     
    08:22
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Rodion Amirov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    09:01
    Ufě se povedlo vyhrát vhazování ve vlastním pásmu a poté Larsen odpálil kotouč daleko na opačnou stranu. Traktor Čeljabinsk tak zakládá další útočnou akci.
     
    10:00
    Jsme za polovinou první periody, na první branku zatím marně čekáme. Traktor Čeljabinsk stále kombinuje kolem branky Metsoly, který si poradil s pokusem Bodrova.
     
    10:27
    Nahrávkou na teč to poté zkoušel obránce Bailen, který ovšem mířil mimo dosah všech spoluhráčů. Ufa tak přečkala oslabení, poté se jí povedlo rychle zaútočit.
     
    11:05
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., držení).
     
    11:52
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Traktor Čeljabinsk totiž poměrně dlouho obléhal prostor u domácí branky, kde to nakonec na teč zkoušel Hyka. Do jeho nabídky vložil šikovně hokejku VITALIJ KRAVCOV, kterému se povedlo zamířit přesně mezi betony brankáře Metsoly.
    Asistence: Tomáš Hyka, Lawrence Pilut.
    11:52 Vitalij KRAVCOV - 0:1
     
    12:24
    Ufa to bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu přesto zbývá ještě dostatek času, domácí se pochopitelně pokusí o obrat skóre.
     
    13:04
    Po delší době práce pro brankáře Fedotova, jenomže se nejednalo o nic vážnějšího. Ufa ovšem zamkla soupeře v jeho pásmu, znovu v podání první formace.
     
    13:47
    Dobrou pozici poté měl hostující Iljin, kterému se ovšem nepovedlo kotouč trefit ideálně. Na zemi zůstal ležet domácí hráč, sudí proto raději přerušili hru.
     
    14:27
    Sedlák poté svedl důrazný souboj u hrazení proti soupeři, nicméně se jednalo o čistý hit a český útočník tak může pokračovat. Ufa to zkouší nástřelem kupředu.
     
    15:07
    Na levé křídlo si poté sjel hostující Kravcov, kterému se povedlo objet branku soupeře. Po jeho nahrávce nahazoval Karpuchin, avšak o něco vedle tyče.
     
    16:03
    Lisovec za brankou počkal na příchod první formace, která se dostala za hostující branku. Tam s rozehrávkou pomohl brankář Fedotov, který zahrál na icing.
     
    16:27
    Ihned po vhazování to na sebe vzal Hartikainen, který našel pouze prostředek branky.
     
    17:08
    Karpuchin si dal na rozehrávce hodně záležet, na pomoc mu přijel také druhý z obránců. Pilut to zkoušel vzít středem hrací plochy, kde narazil do protihráče.
     
    17:18
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    18:04
    Hned v úvodu oslabení se hostujícímu celku povedlo razantně odpálit kotouč na opačnou polovinu. Ufa se ovšem rychle dostala zpět a sledujeme kombinaci.
     
    18:47
    Fedotov se před malým momentem vytáhl proti ráně od levého kruhu. K zakončení se poté dostal také Granlund, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu tohoto zápasu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se v přesilové hře postaral hostující Vitalij Kravcov. Sledovali jsme ale poměrně vyrovnanou podívanou, jenž přinášela řadu osobních soubojů, vyložených šancí jsme tak moc neviděli. Při hře v pěti na obou stranách byla mírně aktivnější domácí Ufa, která nakonec doplatila na svojí nedisciplinovanost, díky které inkasovala v oslabení.
     
    Střely na branku: 8 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hostující celek, který se znovu jako první vydal směrem do obranného pásma, odkud zkoušel rozehrát zadák Manuchov.
     
    20:41
    Poté se do kombinace zapojil také Aberg, který se ovšem nedostal ven z obranného pásma. Ufa poté aktivně napadala rozehrávku a usadila se v pásmu.
     
    21:06
    Domácí obrana nyní propadla a Abergovi se v tandemu povedlo oslovit kolegu Kravcova. Ten pálil pouze do betonu brankáře, od kterého se míč odrazil nad branku.
     
    21:34
    Fedotov pomohl s rozehrávkou svého celku, poté nemusel zasahovat. Do menších problémů se poté dostal Naumenkov, který ale udržel touš.
     
    21:41
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Tomáš Hyka – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:24
    Na vhazování se dokázal prosadit domácí Kadějkin. Puk se od zadního hrazení odrazil do brankoviště, kde ovšem Manninen nedokázal dorazit za brankáře.
     
    23:12
    Salavat poté pokračoval v kombinaci, při které od modré čáry zkoušel zakončit Larsen. Ten zápěstím mířil vedle branky, Fedotov tak nemusel zasahovat.
     
    23:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., držení).
     
    24:20
    Na pravém křídle převzal nahrávku hostující Kravcov, který se poté dostal do postavení mimo hru. Jeho celek tak musel vyklidit pásmo, soupeř tak měl klid.
     
    25:08
    Traktoru se ovšem přesilová hra zrovna moc nedaří, zatím se nedostal k žádnému ohrožení domácí branky. Jednu z posledních útočných akcí tak táhne Pilut.
     
    26:15
    Je za námi první komerční přestávka druhé třetiny, zatím jsme se dočkali jediné branky. Traktor tak nadále vede a domácí se tak dostávají do složité pozice.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Roman Manuchov – 2 min., držení).
     
    27:03
    Do zajímavé šance si poté sjel domácí Manninen, který ovšem trefil pouze protihráče před brankou. Ufa ovšem začíná dominovat a svého soupeře stále tlačí.
     
    27:39
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Stanislav Garejev – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    28:14
    Do pozice pro zakončení si sjel obránce Larsen, který ovšem trefil pouze protihráče. O zakončení se pokoušel také Hartikainen, střela mu ale vůbec nesedla.
     
    28:20
    Hartikainen se dostal zpět k odraženému kotouči, který poslal do brankové konstrukce!
     
    28:24
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Markus Granlund – 2 min., držení).
     
    28:43
    Ufa se radovala z vyrovnávací branky, která nakonec neplatí. Kadějkin totiž do kotouče kopl bruslí, video to odhalilo a sudí tak rozpažil!
    28:43 Neuznaná branka domácích.
     
    28:50
    Ufa právě vstřelila branku!
    O pár vteřinek později se domácí celek přeci jenom raduje z vyrovnávací branky! Po vhazování ve středním pásmu se domácí dostali do pásma soupeře, kde si k levého kruhu sjel TEEMU HARTIKAINEN. Jeho rána zápěstím směřovala přesně pod břevno, kam se Fedotov nedokázal ideálně natáhnout.
    Asistence: Alexandr Kadějkin.
    28:50 Teemu HARTIKAINEN - 1:1
     
    29:30
    Domácím se tak povedlo poměrně zaslouženě srovnat a začínáme opět od začátku. Polovina druhé třetiny ovšem nepřináší vůbec plynulou podívanou.
     
    30:01
    Po přejetí modré čáry to na sebe vzal domácí Naumenkov, který ovšem mířil pouze doprostřed branky. To byla snadná práce pro Fedotova, který včas zakročil.
     
    31:24
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Fedotov, který rozehrál na hokejku obránce Bodrova. Na druhé straně Metsola přerušil hru, bude se znovu vhazovat.
     
    32:08
    Zpět k volnému kotouči se poté dostal domácí Koledov, kterému se nepovedlo rozehrát zrovna dle představ. Poté se daleko nedostal Iljin, který narazil.
     
    32:33
    Ufa právě vstřelila branku!
    V krátkém časovém sledu se domácí dokonce dostávají do vedení! Ufa se znovu usadil kolem branky soupeře, kde se dokázal ideálně uvolnit přes protihráče Danil Baškirov. Jeho ránu dokázal ještě před brankářem tečovat VLADISLAV KARTAJEV, který tak dokonale zaskočil brankáře Fedotova.
    Asistence: Danil Baškirov.
    32:33 Vladislav KARTAJEV - 2:1
     
    32:33
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33:41
    Za domácí stranu to zkoušel Lisovec, který pouze nahazoval do pásma soupeře. Traktor Čeljabinsk se poté snažil založit protiakci, která ale rychle skončila.
     
    34:29
    Hodně nebezpečným nástřelem od modré čáry to zkoušel domácí Koledov, který nakonec mířil vedle branky. Traktor se zmohl pouze na vyhození za cenu icingu.
     
    35:27
    Domácí se v závěru druhé třetiny znovu nadechli k náporu. Manuchov nakonec u mantinelu dokázal odehrát puk do bezpečí, kde se ho ovšem ujal soupeř.
     
    36:14
    Směrem vzad musel spěchat domácí Lisovec, který sice vyhrál rychlostní souboj, jenomže nerozehrál vůbec dobře. Po icingu se hra přestěhuje před Metsolu.
     
    37:34
    Další práce pro brankáře Fedotova, kterému se povedlo pozastavit hru. Domácí ovšem znovu uspěli na vhazování, poté se ale dostali ven z útočné třetiny.
     
    38:14
    Lisovec to od modré čáry zkoušel na teč před brankáře Fedotova, tam jen těsně na kotouč nedosáhl Granlund. S kotoučem tak může hrát Čeljabinsk.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám nabídla naprosto odlišný obrázek hry. Směrem dopředu totiž byla výrazně nebezpečnější Ufa, která v krátkém časovém sledu obstarala hned dva přesné zásahy, díky čemuž se dostala do kýženého vedení. První branka domácích ještě neplatila, Ufa ovšem po pár vteřinách skutečně vstřelila regulérní branku, načež o pár vteřinek později se Salavat dokonce dostal do vedení, které vydrželo až do konce periody.
     
    Střely na branku (celkem): 23 – 11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který raději na jistotu se jako první dostal k vlastní brance, odkud zkoušel rozehrát Larsen.
     
    40:46
    Kadějkin poté aktivně napadal rozehrávku soupeře, dokonce se mu povedlo vybojovat kotouč zpět. Do menších problémů se poté dostal obránce Koledov.
     
    41:36
    U červené čáry se k volnému touši jako první dostal hostující Tridčikov, který se raději dostal zpět. Traktor Čeljabinsk se ovšem z rozehrávky daleko nedostal.
     
    42:09
    Domácí celek se pokoušel zazlobit v pásmu soupeře, jenomže k žádnému střeleckému pokusu to nakonec nevedlo. Stejně tak si počínal také Traktor Čeljabinsk.
     
    43:13
    Ve vlastním pásmu měl dost času na rozehrávku domácí Lisovec, který si nakonec v tandemu dokázal vybrat kolegu Koledova, který to zkoušel nástřelem.
     
    43:47
    Sám na sebe to poté vzal Manninen, který se hezkou finesu dostal za záda soupeře, jenomže poté trefil pouze beton brankáře.
     
    44:27
    Larsen se poté dostal k zakončení od modré čáry, avšak to od odrazu hokejky nakonec směřovalo pouze do ochranné sítě. Vhazovat se bude před brankářem.
     
    45:21
    Traktor Čeljabinsk se na delší časový úsek dostal do pásma soupeře, kde měl dobrou pozici k zakončení Osnovin. Metsola střelu uviděl a navíc včas zakročil.
     
    46:07
    Salavat se poté jednoduchým způsobem dostal z vlastního pásma. Rozehrávku si na opačné modré čáře dokázal najít Baškirov, který navíc zavezl touš vpřed.
     
    46:47
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Roman Manuchov – 2 min., podrážení).
     
    47:24
    Máme za sebou první komerční přestávku třetí třetiny. Po ní se Traktor Čeljabinsk dokázal prosadit na vhazování, načež obránce Pilu dokázal rychle vyhodit.
     
    48:10
    Střeleckou pozici si poté u pravého kruhu našel domácí Granlund, který ovšem mířil pouze do lapačky Fedotova. Hostující brankář nakonec zasahoval nadvakrát.
     
    49:20
    Nabídkou do předbrankového prostoru to poté zkoušel domácí Manninen, který ovšem našel pouze hokejku soupeře. Vzápětí si Fedotov připsal další zákrok.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Domácí celek stále drží nadějné jednobrankové vedení, Traktor Čeljabinsk tak musí pořádně zabrat.
     
    50:36
    Na levém křídle si o nahrávku řekl hostující Kravcov, kterému se poté povedlo najít Hyku, jenž nahrnul touš do brankoviště.
     
    51:17
    Po vhazování skončil po souboji na zemi český útočník Sedlák, nicméně podle sudích to nebyl důvod k vyloučení. Salavat tak zakládá akci po levém křídle.
     
    51:50
    V posledních minutách sledujeme dost nepřesností. Po nahození se za vlastní brankou dostal k puku brankář Metsola, který rychle rozehrál.
     
    52:16
    Za volným pukem se poté jako první dostal hostující Tělegin, kterému se povedlo obalamutit napadajícího protihráče. Ufa poté nebezpečně pálila od modré.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:14
    Traktoru se povedlo uspět na klíčovém vhazování a poté před brankou zakončoval Sedlák. Střelu poslal pouze do betonu, Metsolovi se tak povedlo nyní odolat.
     
    54:08
    Metsola měl v krátkém časovém sledu plné ruce práce. Daleko od vyrovnání nebyl hostující Kravcov, kterému se před brankářem nepovedlo trefit kotouč.
     
    55:03
    Ufě se povedlo doslova přežít oslabení a soupeři se tak pro změnu nepodařilo srovnat krok. Do konce nezbývá moc času, oba celky nyní hrají v plném počtu.
     
    55:47
    Traktor se přesto v závěru západu dostává k určitému náporu. Hartikainen ovšem odehrál puk ven z pásma, kostrbatým způsobem se mu povedlo najít Granlunda.
     
    56:09
    Po zakázaném uvolnění se znovu vhazovalo před brankářem Fedotovem. U modré čáry se k puku dostal obránce Koledov, který nahazoval daleko vedle tyče.
     
    56:27
    Vyrovnání měl na hokejce hostující Pilut, který si sjel na zadní tyč, kde ovšem nepřekonal Metsolu!
     
    56:50
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek přeci jenom srovnává krok! Sledovali jsme nástřel od modré čáry, který trefil pouze protihráče před brankou. Od něj se kotouč příhodně odrazil přesně na hokejku NICKA BAILENA, kterému se bez větších problémů povedlo zamířit do prázdné domácí branky.
    Asistence: Tomáš Hyka, Vitalij Kravcov.
    56:50 Nick BAILEN - 2:2
     
    57:34
    Dost možná se tedy dočkáme prodloužení. Po vhazování to po levém křídle zkoušel vzít na sebe hostující Aberg, který ovšem trefil pouze rameno domácího brankáře.
     
    59:14
    Běží nám poslední minuta třetí třetiny. Oba celky se snaží hrát maximálně opatrně a nás zcela určitě čeká prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina nerozhodla o osudu tohoto zápasu, na řadu tak přijde prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Odstartovalo nám první prodloužení, do kterého lépe vstoupila Ufa. Domácímu celku se povedlo nahodit kotouč na druhou stranu, kde operuje Kadějkin.
     
    61:03
    Kadějkin se poté navíc přeci jenom dostal do zakončené, které ovšem poslal přímo do lapačky brankáře. Fedotov tak dokázal přerušit hru, bude se vhazovat.
     
    62:21
    Traktor Čeljabinsk operoval ve vlastním pásmu, načež to nahozením na druhou stranu zkoušel Iljin. V souboji ho ale předčil obránce Koledov, který rozehrál.
     
    63:07
    Daleko od rozhodující branky nyní nebyl domácí Baškirov, kterému se ovšem nepovedlo kotouč trefit ideálně. Dezorientovaný Fedotov tak nezasahoval.
     
    64:01
    Do přečíslení se poté dostal domácí Granlund, kterému se povedlo položit na zem bránícího hráče, jenomže své zakončení poslal přímo do betonu brankáře.
     
    65:24
    Domácí celek aktivně napadal rozehrávku soupeře. Hodně ostře byl u mantinelu dohrán rozehrávající obránce Karpuchin, nakonec se jednalo o čistý hit.
     
    66:12
    Sám na branku nyní uháněl domácí Amirov, který to nakonec zkoušel zakončením mezi betony, avšak Fedotov byl úspěšnější!
     
    67:18
    Za vlastní brankou to dobře udělal obránce Larsen, který rozjel protiakci svého celku. Ta nakonec nic nepřinesla, přesto domácí celek operuje v pásmu soupeře.
     
    68:12
    Kalinin vypomohl svému celku s obranou, poté si ale hodně hraničně počínal obránce Manuchov. Toho poté u mantinelu sestřelil Žarkov, nicměně čistě.
     
    69:14
    Začíná se pořádně přiostřovat. Zejména domácí celek začíná pořádně dohrávat osobní souboje, Traktor Čeljabinsk se tak nemůže vymanit z vlastního pásma.
     
    70:00
    Jsme v přesné polovině prvního prodloužení. Směrem dopředu je sice aktivnější Ufa, jenomže ta stále naráží na brankáře Fedotova, který dnes chytá výborně.
     
    70:32
    Do útočného manévru se poté zapojil také hostující zadák Bailen, který ovšem nic převratného nevymyslel. Následně se málem do úniku dostal Kravcov.
     
    70:51
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Jevgenij Birjukov – 2 min., vysoká hůl).
     
    71:24
    Do zajímavé šance se před malým momentem natlačil Hyka, který to zkoušel mezi ruku brankáře. Metsola si dokázal poradit, puk navíc skončil ve výstroji.
     
    72:10
    Obránce Bailen nabil do střelecké pozice Pilutovi, který to zkoušel dělovkou. Metsola si dokázal poradit, poté se mu povedlo vychytat také Hyku.
     
    73:01
    K vrcholku levého kruhu si poté sjel hostující Iljin, který ovšem mířil vedle vzdálenější šibenice. Přesilová hra je minulostí, brankář Metsola měl ale plné ruce práce.
     
    73:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácím se povedlo skórovat, což znamená konec zápasu! Salavat se jednoduchým způsobem dostal za modrou čáru, kde to kvalitním způsobem provedl Granlund, který parádní nahrávkou našel u zadní tyče TEEMUA HARTIKAINENA. Ten pohodlně zamířil do prázdné branky, Fedotov byl naprosto bez šance!
    Asistence: Markus Granlund, Philip Larsen.
    73:21 Teemu HARTIKAINEN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy poměrem 3:2 po prodloužení. Ufa usilovala o vítězství už v řádné hrací době, nicméně soupeř v samotném závěru dokázal srovnat krok, díky čemuž dovedl zápas do avizovaného prodloužení. V něm jsme především sledovali šance domácích, kteří se nakonec prosadili až po přesilové hře soupeře. Nakonec vítěznou branku zaznamenal Teemu Hartikainen, který tak srovnal sérii na 1:1 na zápasy.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:32.
    Zblokované střely – 14:24.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/6.
    Vhazování – 32:36.
     
    Dnešní utkání sledovalo 7153 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:

    Lukáš Sedlák (CLJ)
    – 0+0, 4 střely, čas na ledě 24:22
    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+2, 2 střely, čas na ledě 21:35 (18:02:04)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 29. Hartikainen (Kadějkin), 33. Kartajev (Baškirov), 74. Hartikainen (M. Granlund, Larsen) – 12. Kravcov (Hyka, Pilut), 57. Bailen (Hyka, Kravcov)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Alexejev, J. Birjukov, Lisovec – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Platt – Amirov, Chochrjakov, Kugryšev – Baškirov, Kartajev, Soloduchin – Gimatov.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Will) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Tělegin, Karpuchin, D. Bodrov, S. Garejev – Åberg, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Osnovin, D. Iljin, Tridčikov – Šolochov, Karlin, Avcin – Gorjunov-Rolgizer.

    Rozhodčí: Naumov, Soin – Antonov, Galimov

    Diváci: 7153
    Ufa 4 1 Čeljabinsk
    #1 Středa 03.03.2021 • 15:00
    Ufa - Čeljabinsk 1:3
    #2 Pátek 05.03.2021 • 15:00
    Ufa - Čeljabinsk 3:2 po prodl.
    #3 Neděle 07.03.2021 • 12:30
    Čeljabinsk - Ufa 0:4
    #4 Úterý 09.03.2021 • 15:00
    Čeljabinsk - Ufa 0:3
    #5 Čtvrtek 11.03.2021 • 15:00
    Ufa - Čeljabinsk 3:2
    thejrc.org