Ufa – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Spartak Moskva 5:1 (kon.) | Jaroslavl – Jokerit 5:0 (kon.)
Kazaň – N.Novgorod 4:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
5:1 (0:0, 2:1, 3:0) Stav série: 2:0
Spartak Moskva
Pátek 05.03.2021, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Těsně před skončením duelu se nám ještě hráči obou týmu hromadně servali! Rozhodčí zatím od sebe nedokázali klubko hokejistů odtrhnout.
    59:32 Maxim MAMIN - 5:1
     
    59:32
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak domácí přeci jen ještě zaútočili a je z toho pátý gól! Arťom Sergejev vymyslel krásnou přihrávku za obranu, kterou Maxim Šalunov protečoval na MAXIMA MAMINA. Ten jel z levé strany sám na Hudáčka, proti kterému zvolil bekhendovou kličku. Gólman soupeře chtěl protihráči hokejkou puk vypíchnout, v tom ale neuspěl a Mamin tak zasunul kotouč do odkryté klece. Asistence: Arťom Sergejev a Maxim Šalunov.
     
    55:16
    Hosté mohli korigovat! Lehterä předložil puk do předbrankového prostoru Sergejovi Širokovovi, který branku minul!
     
    50:58
    Sergej Andronov mohl ještě navýšit domácí vedení. Naznačil střelu, čímž donutil Hudáčka jít do rozkleku a ještě si puk potáhl doleva. Branku pak ale netrefil.
     
    50:36
    Síly na ledě se vyrovnají. Maxim Mamin dostal dvě minuty za hákování.
     
    50:25
    Arťom Blažijevskij se hodně těžko zvedal z ledu po souboji s Antonem Zlobinem. Hostující hráč je nakonec vyloučen za vysokou hůl.
    50:01 Brendan LEIPSIC - 4:1
     
    50:01
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí vedou už o tři branky a zápas je asi rozhodnutý! Střelu Zubareva od modré čáry zablokoval Alexandr Popov, který následně poslal do samostatného úniku BRENDANA LEIPSICA. Ten nic velkého nevymýšlel a střelou nad levý beton navýšil náskok Armějců – 4:1. Asistence: Alexandr Popov.
     
    46:49
    Po křížné nahrávce Višněvského zakončoval z levého kruhu Sergej Širokov. Johansson se bleskově přesunul a vyrazil střelu hostujícího útočníka!
     
    45:03
    Domácí brankář Lars Johansson úmyslně vyhodil svou branku ze správného postavení. Za to tedy přichází dvouminutový trest.
    43:48 Maxim ŠALUNOV - 3:1
     
    43:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou zásahů! Konstantin Okulov předal v útočném pásmu puk Maximovi Maminovi, který se natlačil před branku. Ten svou forhendovou kličku ještě nedotáhl do gólového konce, ovšem jeho práci dokončil dorážkou do odkryté klece MAXIM ŠALUNOV. Asistence: Konstantin Okulov a Maxim Mamin.
     
    39:59
    Ještě jedna příležitost přišla po buly. Hudáčka zachránila tyčka!
     
    39:54
    Domácí se ještě stačili v přesilovce dostat do šance! Po dobré sehrávce střílel z levého kruhu Anton Slepyšev. Hudáček se ale stačil přesunout a tuhle ránu zlikvidoval!
     
    39:25
    Konstantin Okulov si svou aktivitou v útočném pásmu vynutil faul na svou osobu. Za podrážení je vyloučen Arťom Fjodorov.
    38:11 Klas DAHLBECK - 2:1
     
    38:11
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou vedení zpět! U levého mantinelu se dostal k puku KLAS DAHLBECK, který následně od modré čáry vypálil a kotouč zapadl k tyčce po levé ruce brankáře Hudáčka, jenž měl zakrytý výhled – 2:1. Asistence: Ivan Tělegin a Andrej Světlakov.
    36:25 Dmitrij VIŠNĚVSKIJ - 1:1
     
    36:25
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají! Po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru k DMITRIJOVI VIŠNĚVSKÉMU, který z první prostřelil brankáře Johanssona – 1:1. Asistence: Jori Lehterä a Sergej Širokov.
     
    35:32
    Anton Slepyšev hokejkou potáhl obránce soupeře, který vyvážel puk ze svého obranného pásma. Forvard CSKA dostává trest za držení.
     
    31:05
    Hosté si zahrají přesilovku. Za krosček je potrestán Andrej Loktionov.
     
    25:06
    Domácí v přečíslení 2 na 1! Andrej Loktionov to vzal na sebe, ani nadvakrát však nedokázal překonat Hudáčka.
    22:33 Andrej LOKTIONOV - 2:0
     
    22:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovku a otevírají gólový účet zápasu! Od modré čáry vypálil Mat Robinson a kotouč, který ještě tečoval ANDREJ LOKTIONOV, zapadl za záda bezmocného brankáře Hudáčka. Asistence: Mat Robinson a Brendan Leipsic.
     
    21:49
    Hosté pokazili střídání a na ledě jich bylo moc. Dvě minuty tedy dostává jejich hráčská lavice.
     
    21:33
    Hosté v přečíslení 3 na 2, které sehráli velmi dobře! Zakončení vyšlo na Anatolije Nikonceva, který z mezikruží nepropálil Johanssona!
     
    19:40
    V závěru první třetiny měl velmi dobrou příležitost Sergej Širokov! Ten trefoval takový ten teploměr mezi tělem a pravou rukou Larse Johanssona, který si nebyl úplně jist, ale kotouč v jeho moci zůstal!
     
    08:52
    Po delší poradě rozhodčí opravdu sahají k dvěma minutám pro hráčskou lavici CSKA za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    08:12
    Obránce Djuse našel před brankou volného Maxima Cyplakova. Ten šel do dlouhé forhendové kličky, z úhlu ale nedokázal trefit odkrytou domácí svatyni!
     
    07:18
    Hosté ale kontrovali příležitostí Anatolije Nikonceva, který rovněž minul branku jen těsně!
     
    06:56
    Domácí zahrozili hned po buly. Tečovaná střela propadla těsně vedle tyčky!
     
    06:19
    Domácí se v přesilovce neprosazují a teď jim navíc na pravé straně pláchl Maxim Cyplakov. Ten se s pukem tlačil před brankoviště, ovšem Johansson mu ho vypíchl brankářskou holí!
     
    04:30
    Hostující Anton Zlobin je vyloučen za vražení na hrazení. CSKA si zahraje první přesilovku.
     
    04:17
    Šance domácích! Sorkin dobře zapracoval v rohu kluziště a nabídl puk před branku Ivanovi Těleginovi. Ten zamířil do betonů brankáře Hudáčka.
    00:03 Situace, která se přezkoumávala u videa.
     
    00:03
    Gól CSKA neplatí! Domácí se okamžitě po úvodním buly dostali do přečíslení 2 na 1, které zakončili brankou. Jeden z hráčů ale překročil útočnou modrou dříve než kotouč.
     
    00:03
    Domácí vstřelili neskutečně rychlý gól, ale lavička Spartaku si vybrala trenérskou výzvu! Řeší se, zda gólové akci nepředcházel ofsajd...

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 23. Loktionov (M. Robinson, Leipsic), 39. Dahlbeck (Tělegin, Světlakov), 44. Šalunov (Okulov, Mamin), 51. Leipsic (Alexandr Popov), 60. Mamin (Ar. Sergejev, Šalunov) – 37. D. Višněvskij (Lehterä, Širokov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Rykov, Kiselevič (A), Blažijevskij, M. Robinson (A), Gilmour – Slepyšev, Andronov (C), P. Karnauchov – Okulov, Mamin, Šalunov – Alexandr Popov, Loktionov, Leipsic – Tělegin, Sorkin, Světlakov – Afanasjev.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Rylov (A), D. Višněvskij, Djuse, Nikišin, Zubarev, Kulik, Sokolov – Radil, Lehterä, Širokov (A) – Nikoncev (C), R. Hanzl, Fjodorov – Talalujev, Zubov, M. Cyplakov – Zlobin, Torčeňuk, Averšin – Kara.

    Rozhodčí: Gamalej, Kulakov – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 5188
    CSKA Moskva 4 0 Spartak Moskva
    #1 Středa 03.03.2021 • 17:30
    CSKA Moskva - Spartak Moskva 1:0 po prodl.
    #2 Pátek 05.03.2021 • 17:30
    CSKA Moskva - Spartak Moskva 5:1
    #3 Neděle 07.03.2021 • 15:00
    Spartak Moskva - CSKA Moskva 0:3
    #4 Úterý 09.03.2021 • 17:30
    Spartak Moskva - CSKA Moskva 1:3
    thejrc.org