Vrchlabí – Kolín 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Havířov 3:2 (kon.) | Šumperk – Kladno 2:3 (kon.)
Sokolov – Přerov 0:1 (po pr.) | Kadaň – Vsetín 2:7 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 2:5 (kon.)
Prostějov – Slavia 2:5 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 1:7 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:3 (kon.)
po prodl.
HC Baník Sokolov
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 06.03.2021, 17:00 • Zimní stadion, Sokolov • Chance liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na programu další zápasy Chance ligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Baník Sokolov a HC ZUBR Přerov v rámci třiatřicátého kola.
     
    HC Baník Sokolov

    Hokejisté dnes domácího Sokolova se v tabulce Chance ligy nacházejí na devátém místě a dosud získali padesát bodů. A protože se blíží závěr základní části a tabulka rozhodne o tom, kdo se dostane do vyřazovacích bojů, můžeme v případě sokolovského Baníku konstatovat, že si play-off zahraje. A sice jeho osmifinále. Jde jen o to, z jakého to bude místa. Baníkovci po domácí výhře 6:4 nad Vrchlabím naposledy nestačili na Jágrovo Kladno, na jehož ledě prohráli 2:5. V dnešním duelu ve svém teritoriu by rádi uspěli, aby si devátou pozici minimálně udrželi. Ovšem proti Přerovu je žádná snadná práce nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Rohan 14+19
    Jaromír Kverka 14+14
    David Tůma 10+15
     
    HC ZUBR Přerov

    Hosté z Přerova jsou na tom mnohem lépe, dokonce mohou ještě promluvit o boje o první příčku tabulky. Nacházejí se totiž na druhé pozici a na první Kladno mají ztrátu pouhého jednoho bodu. Na své konto zapsali sedmašedesát bodů. Přerovští Zubři mají nyní velkou formu, když osmkrát v řadě dokázali svého soka porazit. V posledních třech duelech to odnesly Benátky nad Jizerou (2:0), Ústí nad Labem (6:4) a naposledy pak Přerov porazil Kadaň 3:1. Svou dlouhou vítěznou šňůru by tedy hosté dnes rádi ještě natáhli a v západočeském Sokolově se pokusí znovu uspět a samozřejmě budou plnit roli favorita. Uvidíme, jestli ji naplní, nebo zda Sokolovští soupeře o nějaký ten bod oberou.

    Nejproduktivnější hráči

    Roman Pšurný 12+20
    Vlastimil Dostálek 17+12
    Josef Hrabal 7+17
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly jednou, bylo to v prosinci a na svém ledě Přerov vyhrál 4:0. Sokolovští tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli pandemii nemoci Covid-19 se utkání odehraje bez přítomnosti diváků v hledišti.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Březák, J. Pohl, Klejna, Kadeřávek, Poizl, Přindiš (A), Tureček – Kropáček, T. Rohan (C), Švec – Vitouch, Hašek, Prymula – A. Rulík, Vrána, Vracovský – Křemen, Gut, Sýkora.

    HC ZUBR Přerov: Postava (Holík) – Forman, Dluhoš, Zbořil (A), Mlčák, Dřímal, Krisl (C) – Fencl, T. Doležal, Pšurný (A) – Dostálek, Jakub Svoboda, Hejcman – Süss, Matěj Svoboda, F. Dvořák – Štefka, Goiš, Indrák – Dobša.

    Rozhodčí: Micka, Kostourek – Kreuzer, Polonyi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Domácí se hned po vhazování dostávali do útočného pásma, ale zastavilo je zakázané uvolnění, takže se hra stěhuje hned před domácí branku.
     
    00:30
    Sokolovští však hned vybojovali kotouč zpět a znovu míří do útočného pásma, kde se pokusí ohrozit branku Michala Postavy.
     
    00:47
    Sami se však hráči Sokolova vykázali z útočné třetiny, rychle se vrátili zpět a pěknou akci připravil Patrik Prymula, jenž vyzval ke střele Klejnu, ovšem ten branku soupeře minul.
     
    01:35
    Na druhé straně bylo nebezpečí před Jakubem Neužilem, ale s pomocí obrany brankář Baníku tuto situaci zvládl.
     
    02:13
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Krisl – 2 min., podrážení).
     
    02:39
    Tomáš Rohan pálil z první z pravého kruhu, ale Michal Postava střelu dobře viděl a hned ji pokryl. Následně pak nechal hru raději přerušit.
     
    03:10
    Přerovští se dostali na puk a hned ho vyhodili až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    03:42
    Na levém kruhu byl osamocen Tomáš Vracovský, zpracoval si puk a hned pálil na Postavu, který ale vleže jeho pokus zastavil a kotouč má pod svojí lapačkou.
     
    04:13
    Přerov své první oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    04:44
    Do prostoru mezi kruhy se dostal Jiří Goiš a jeho svižná střela pak skončila na Jakubu Neužilovi. Domácí se pak po zisku puku dostávají zase na druhou stranu do útočného pásma.
     
    05:28
    Jiří Krisl napřáhl na modré čáře, ale byl před ním bek Sokolova, tak to zkusil o chvilku později znovu a do akce musel jít Neužil. Ten puk chytil a dění na ledě je zase pozastaveno.
     
    06:12
    Z levého kruhu pálil tvrdě Jakub Vrána, jmenovec útočníka z Washingtonu však svá mířidla nezamířil přesně.
     
    07:20
    Daniel Poizl vyslal od modré čáry přízemní střelu, kterou chtěl ještě tečovat před hostující klecí jeho spoluhráč, ten ale poslal kotouč jen vedle branky Přerova.
     
    08:05
    David Tureček dorážel pokus Petra Přindiše, ale těsně před Michalem Postavou pokazil jeho pokus jeden z beků Přerova a pomohl tak svému brankáři.
     
    08:41
    Další nepřesnosti v rozehrávce hostů, ti ale nakonec puk udrželi a z levého kruhu střílel nebezpečně Tomáš Doležal, ale i jeho projektil pokryla pozorná sokolovská obrana.
     
    10:39
    Vhazuje se po pravé ruce Michala Postavy.
     
    11:36
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Michala Postavu. Vhazuje se po jeho levé ruce. Sokolovští tak zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    12:02
    V rohu útočného pásma vybojoval puk Jakub Březák, poté se snažil střílet z mezikruží Patrik Prymula, ovšem kotouč zamířil jen vedle tyče.
     
    13:14
    Daniel Poizl vyslal od modré čáry tvrdou ránu, kterou ještě těsně před Postavou tečoval Jakub Vrána, ale i s touto situací si brankář Přerova poradil.
     
    13:32
    A Jakub Vrána byl znovu v akci a z hrany pravého kruhu poslal pozdrav na Michala Postavu, který zvednutou střelu chytil do lapačky a nechává hru opět přerušit.
     
    14:10
    Tomáš Doležal se snažil po levém křídle rychle protlačit do útočného pásma, rychlejší však byla obrana Sokolova, která ho v rozletu zastavila.
     
    14:54
    Znovu se odehrávala hra před brankou Přerova, domácí celek je hodně aktivní a favorita zápasu zatím dokonale zaskočil a je lepším týmem.
     
    Střely na branku: 12 – 5
     
    15:50
    Marek Švec projel středním pásmem a dostal se až do zakončení v prostoru mezi kruhy, ale jeho pokus šel mimo.
     
    16:09
    Po krásném pasu od Patrika Prymuly zakončoval Petr Hašek a proti jeho hodně nebezpečné střele vytasil další přesný zákrok Michal Postava!
     
    17:13
    Tomáš Vracovský střílel z otočky, Vojtěch Kropáček pak našel na pravé straně odražený puk, který ale nedokázal propasírovat touš k bližší tyči.
     
    18:08
    Jakub Březák číhal na modré čáře, ale přihrávky se nedočkal. Místo toho se rychle vracel zpět, neboť přerovští Zubři vypíchli kotouč a zamířili na opačnou strnau.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Jan Dluhoš švihl do puku na hraně levého kruhu a ten skončil jen v ochranné síti.
     
    19:34
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:55
    Hosté se v závěru první třetiny dostali ještě do šance v přesilové hře, ale tu pokryla obrana Sokolova. Zdá se, že se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto duelu je minulostí. V ní byli rozhodně aktivnější domácí hráči, kteří s druhým celkem tabulky hrají velmi dobrou partii a zatím působí o něco aktivněji. Hosté budou na začátku prostředního dějství dohrávat svou přesilovou hru a budou se snažit otevřít účet dnešního zápasu, který je zatím bezgólový.
     
    Střely na branku: 13 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hosté, jak už bylo zmíněno, dohrávají svou přesilovou hru a už se natlačili před domácí branku, kde střílel Matěj Svoboda, ale jeho pokus zastavil Jakub Neužil.
     
    20:58
    K puku se dostali sokolovští hokejisté a hned ho poslali až před branku Michala Postavy. Další akci tak musejí hosté zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    21:34
    Sokolov je v plném počtu.
     
    22:45
    Adam Rulík si sjel do předbrankového prostoru, ale přihrávky se nedočkal, zakončit tak nemohl. Nicméně stále domácí hráči obléhají pásmo svého soupeře.
     
    23:18
    Nyní se už Adamu Rulíkovi střela povedla a ta skončila na pozorném Michalu Postavovi.
     
    23:31
    Vlastimil Dostálek od modré čáry nahodil puk k zadnímu mantinelu, kde si ho převzal Lukáš Forman, ale po najetí do prostoru mezi kruhy mířil hodně nepřesně.
     
    24:41
    Sokolovští nahodili puk do útočného pásma, kam si ale sjížděli hráči Přerova a u kotouče tak byli dříve. Po jeho převzetí hned zamířili na druhou stranu.
     
    25:13
    Vojtěch Kropáček na levé straně švihl do puku a nechal opět vyniknout Michala Postavu, který zapsal další dobrý zákrok.
     
    25:40
    Za brankou Přerova svedli souboj o puk hráči obou celků, nakonec byli úspěšnější hosté a hned otočili hru před branku Jakuba Neužila.
     
    26:51
    Úmyslné postavení mimo hru na straně Sokolova, hra se proto stěhuje do pásma Baníku. Vhazuje se po pravé ruce Jakuba Neužila.
     
    27:23
    Michal Gut se přihrávkou snažil najít rozjetého Davida Sýkoru, ten ale nakonec na kotouč nedosáhl a poté ho získali hosté.
     
    28:04
    Jan Štefka na levé straně vystřelil a poslal puk do sítě, pouze ale té boční.
     
    28:50
    Jan Süss vyslal nebezpečnou střelu na levé straně, ale Jakub Neužil ji pokryl. Nicméně akce Přerova pokračuje i nadále.
     
    29:25
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Prymula – 2 min., podrážení).
     
    29:36
    Tomáš Rohan se ve vlastním oslabení natlačil před Michala Postavu, ten ho ale následně dokázal vychytat a posílá puk směrem ven.
     
    30:12
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a stále čekáme na úvodní branku zápasu. Na ukazateli skóre svítí stav 0:0.
     
    31:07
    Jakub Svoboda pálil od modré čáry, zlomil ale svoji hůl a okamžitě zamířil na střídačku.
     
    31:25
    Sokolov je v plném počtu.
     
    32:13
    Kadeřávek objel branku Přerova a chtěl hostujícího brankáře Postavu překvapit. Ten se rychle vrátil ke své tyči a pokus domácího hráče pokryl.
     
    33:22
    David Vitouch hledal přihrávkou najetého spoluhráče Petra Haška, ale ten před Postavou nakonec nevystřelil.
     
    34:48
    Od modré čáry chtěl nahození usměrnit mezi tři tyče hostující Roman Pšurný, ale to se mu nepovedlo.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., sekání).
     
    35:57
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácích a mají před ní tlak. Zatím však Sokolov v oslabení dobře brání.
     
    36:15
    Matěj Svoboda střílel, Roman Pšurný dorážel a znovu se ve svém brankovišti zaskvěl gólman Jakub Neužil, který nyní nechal hru zastavit.
     
    36:46
    Hosté teď dobře vyšachovali obranu domácích, ale nevedlo to k přesné střele. Následně pak Neužil lapil další pokus soupeře, který je v této přesilovce mnohdy hodně nebezpečný.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Daniel Poizl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:22
    Sokolov je ve čtyřech.
     
    38:07
    Petr Přindiš se dostal ke kotouči v obranném pásmu a ten hned vyhodil až před branku soupeře.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    Sokolov je v plném počtu.
     
    39:29
    Neužil zapsal další důležitý zákrok a po něm hru nechal zastavit. V závěru druhého dějství se ještě vhazuje po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a nic se nezměnilo. Nadále je stav bezbrankový a oba gólmani tak drží čistá konta. Uvidíme, zda se ve třetím dějství už skóre změní nebo zda bude muset určit vítěze prodloužení či samostatné nájezdy. Nechme se překvapit.
     
    Střely na branku: 15 – 29
     
    Další třetina začne přibližně v 18:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Domácí se hned na úvod třetí třetiny dostali do zakončení, ale nedotlačili kotouč za záda Michala Postavy.
     
    40:55
    Také hosté se dostali do šance, ovšem proti byl Jakub Neužil a dostal puk pod kontrolu.
     
    41:41
    David Sýkora nahodil puk za branku Michala Postavy a domácí jdou střídat.
     
    42:28
    Jakub Neužil další pokus hostů chytil a nyní hru přerušil. Poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    43:31
    David Vitouch byl přistrčen na mantinel, souboj ale ustál a následovala akce Baníkovců, ale nakonec František Klejna nezakončil před Michalem Postavou.
     
    44:18
    Michal Gut zavezl puk do útočného pásma, kde našel přihrávkou svého spoluhráče, ale nakonec tato akce znovu nevedla ke gólovému efektu.
     
    44:55
    Adam Křemen pálil z pravého kruhu a jeho pokus pak semaforem kryje Michal Postava.
     
    45:10
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Dřímal – 2 min., podrážení).
     
    46:06
    Hosté se velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Domácím se naopak nedaří vůbec nic a na Michala Postavu ještě neposlali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    46:38
    Marek Švec si pomalu sjížděl do prostoru mezi kruhy, kde ale nedostal přihrávku. Až Jan Pohl střílel od modré čáry a jeho pokus byl sražen k zadnímu mantienlu.
     
    47:10
    Přerov je v plném počtu.
     
    47:45
    Zakázané uvolnění Zubrů stěhuje hru před brankáře Michala Postavu a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    48:06
    Oba celky se stále snaží otevřít skóre utkání, ale stále se jim to nevede. Pořád je tedy stav nerozhodný.
     
    49:45
    Petr Přindiš napřáhl na levé straně a jeho pokus šel jen do betonu hostujícího brankáře.
     
    50:26
    Prymula vystřelil, jeho svižná rána ale šla přes obránce hostů a ten poté dostal kotouč do neutrální zóny. Hosté se tak dostávají do další útočné akce.
     
    51:14
    Obrana Sokolova získala puk na svou stranu, poté se před brankou hostů snažil najít přihrávkou spoluhráče Jan Pohl, ale neúspěšně.
     
    52:12
    Následně po něm to zkusil ještě Daniel Poizl, i on ale nenašel recept na Michala Postavu. Po zisku puku pak na druhou stranu míří zase Přerovští.
     
    53:20
    Petr Přindiš se vystavil ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do středního pásma, buly blíže hostující kleci.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Kadeřávek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (David Dobša – 2 min., sekání).
     
    53:50
    K vidění je hra ve čtyřech hráčích na obou stranách. Uvidíme, zda více prostoru na ledě povede k nějakému přesnějšímu zakončení.
     
    54:33
    Na obou stranách byly k vidění střely na branku, ty ale znovu nevedly k otevření skóre.
     
    55:30
    Jan Pohl střílel z mezikruží, ale jeho pokus vykopl betonem Michal Postava.
     
    56:28
    Jakub Vrána byl v dobré šanci před brankou soupeře, ale Michal Postava nakonec touš zalehl a hra je přerušena.
     
    56:28
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Dluhoš – 2 min., napadení).
     
    57:31
    Marek Švec dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a po jeho svižné střele znovu zakročil pozorný přerovský brankář Michal Postava.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    59:10
    Oba týmy se nikam neženou, vypadá to, že se skutečně po bezbrankovém stavu dočkáme minimálně nastavené hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak, v utkání jsme se nedočkali žádné přesné trefy, duel tedy v základní hrací době skončil nerozhodně a jdeme do prodloužení ve třech hráčích na obou stranách, které bude trvat pět minut.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    Tomáš Rohan se natlačil do blízkosti hostující branky, ale nedočkal se přihrávky, před Postavou tak nemohl zakončit.
     
    61:09
    Zubři se vydali na opačnou stranu, ale nic před domácí brankou nepředvedli. Nicméně stále se drží před Neužilem.
     
    62:04
    Jakub Vrána sebral kotouč soupeři a do akce na druhé straně tak zase míří Sokolovští.
     
    62:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Je hotovo. JAN SÜSS ukončuje tento zápas a dává Zubrům bonusový bod navíc. Při akci dva na jednoho jeli hosté a z pravé strany našel Jan Štefka právě najíždějícího prvně jmenovaného, který měl jednoduchou úlohu, a sice trefit odkrytou část Neužilovy branky – 0:1. Asistence: Jan Štefka, Mikuláš Zbořil.
    62:42 Jan SÜSS - 0:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nabídl jednu jedinou branku, a sice až v nastavené hrací době, kterou rozhodli hosté a z ledu Sokolova si odvezou dva body. Domácí si tak zapíši s druhým celkem tabulky bod jeden.
     
    Střely na branku: 32 – 38
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:15:04)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 63. Süss (Štefka, Zbořil)


    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Březák, J. Pohl, Klejna, Kadeřávek, Poizl, Přindiš (A), Tureček – Kropáček, T. Rohan (C), Švec – Vitouch, Hašek, Prymula – A. Rulík, Vrána, Vracovský – Křemen, Gut, Sýkora.
    HC ZUBR Přerov: Postava (Holík) – Forman, Dluhoš, Zbořil (A), Mlčák, Dřímal, Krisl (C) – Fencl, T. Doležal, Pšurný (A) – Dostálek, Jakub Svoboda, Hejcman – Süss, Matěj Svoboda, F. Dvořák – Štefka, Goiš, Indrák – Dobša.

    Rozhodčí: Micka, Kostourek – Kreuzer, Polonyi
    thejrc.org