Boston – Washington 5:1 (kon.) | Chicago – Tampa 4:3 (1:0 po s.n.) | Los Angeles – St. Louis 2:3 (po pr.)
Arizona – Minnesota 1:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:2 (po pr.) | San Jose – Vegas 4:5 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 2:6 (kon.)
konec
Boston Bruins
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Washington Capitals
Sobota 06.03.2021, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:36 Jakub VRÁNA - 5:1
     
    53:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Jaroslav Halák čisté konto neudrží! O puk se bojovalo v rohu kluziště. Z tohoto místa se hrací předmět dostal na pravý kruh, odkud ho z první napálil ke vzdálenější tyčce JAKUB VRÁNA. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
    41:05 Nick RITCHIE - 5:0
     
    41:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí završují pověstného bůra! V útočném pásmu se dostal k puku David Krejčí, který našel milimetrovou bekhendovou přihrávkou NICKA RITCHIEHO a ten z pravého kruhu překonal přesouvajícího se Samsonova – 5:0. Asistence: David Krejčí a Jake DeBrusk.
    34:58 Brad MARCHAND - 4:0
     
    34:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhá třetina patří jasně domácím! Matt Grzelcyk vymyslel u levého mantinelu krásný pas na BRADA MARCHANDA, který na zadní tyčce usměrňoval puk do prázdné branky soupeře. Druhý gól Marchanda v utkání a celkově třetí kanadský bod – 4:0. Asistence: Matt Grzelcyk.
    29:01 Patrice BERGERON - 3:0
     
    29:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí první útok totálně rozebral defenzivu Caps! Na konci parádní kombinace našel David Pastrňák svého kapitána PATRICEHO BERGERONA, který zakončoval do odkryté branky
    3:0. Asistence: David Pastrňák a Patrice Bergeron.
    26:43 Trent FREDERIC - 2:0
     
    26:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí navyšují svůj náskok! Skvělé vidění i přesné ruce ukázal Charlie McAvoy, který od modré čáry cíleně nabízel puk na teč před brankou čekajícímu TRENTOVI FREDERICOVI. Tomu stačilo na vzdálenější tyčce správně nastavit hůl a usměrnit kotouč za bezmocného Vaněčka – 2:0. Asistence: Charlie McAvoy a Craig Smith.
    14:21 Brad MARCHAND - 1:0
     
    14:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení! Patrice Bergeron posílal zpoza branky kotouč do předbrankového prostoru. Vítek Vaněček se po puku natahoval hokejkou, přihrávku však nezachytil. Hostující brankář pak ve snaze co nejrychleji se přemístit hůl upustil, ovšem zakončující BRAD MARCHAND i tak zvedl bekhendem puk nad jeho levé rameno. Asistence: Patrice Bergeron a Charlie McAvoy.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 15. Marchand (Bergeron, McAvoy), 27. Frederic (McAvoy, C. Smith), 30. Bergeron (Pastrňák, Bergeron), 35. Marchand (Grzelcyk), 42. N. Ritchie (Krejčí, DeBrusk) – 54. J. Vrána (Bäckström, Oshie)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, J. Zbořil, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Tinordi – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – DeBrusk, Studnicka, Frederic – Wagner, Coyle, Bjork.
    Washington Capitals: Vaněček (36. Samsonov) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), J. Vrána – Oshie, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Morton, Lambert – Daisy, Fournier
    thejrc.org