Boston – Washington 5:1 (kon.) | Chicago – Tampa 4:3 (1:0 po s.n.) | Los Angeles – St. Louis 2:3 (po pr.)
Arizona – Minnesota 1:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:2 (po pr.) | San Jose – Vegas 4:5 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 2:6 (kon.)
konec
New York Islanders
5:2 (0:1, 4:0, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 06.03.2021, 19:08 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Islanders potvrdili roli favorita a přehráli Buffalo, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:34:19)
     
    Československá stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Hvězdy utkání

    1. Scott Mayfield (NYI) 1+1
    2. Mathew Barzal (NYI) 1+1
    3. Anders Lee (NYI) 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI)
    20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,91%, odchytal 60:00

    Carter Hutton (BUF)
    24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,76%, odchytal 60:00
     
    Sledovali jsme utkání, které rozhodla prostřední dvacetiminutovka, v níž Buffalo doslova zkolabovalo. Jinak se totiž hrál vyrovnaný hokej, avšak z vítězství se radují Islanders, jejich rozhodující trefu zaznamenal Cal Clutterbuck. Domácí mužstvo tak potvrdilo roli obrovského favorita.

    Střely na branku: 29:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě jedním pokusem se od modré čáry prezentoval Matt Irwin, jehož pokus byl před brankou tečován těsně vedle levé tyče! Semjon Varlamov to měl do protipohybu, a tak by kotouč asi nepokryl!
     
    59:35
    Ještě jedno přerušení, tentokrát na icing zahráli domácí hráči.
     
    58:44
    Ještě jednou se přerušuje, jelikož Buffalo Sabres zahrálo na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce kanadského gólmana.
     
    57:58
    Z osy hrací plochy vystřelil Jean-Gabriel Pageau, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy. Na druhou stranu se vydal Jeff Skinner, jenže byl dobře odcloněný.
     
    57:13
    Na pravé straně útočného pásma byl Mathew Barzal, který vymyslel zpětnou přihrávku. Ovšem na modré čáře se ještě nenacházel Scott Mayfield.
     
    Střely na branku: 28:19.
     
    55:16
    Sam Reinhart si netroufl do útočného pásma a proto předvedl zadovku, Victor Olofsson nahodil puk za branku a zamířil na střídačku.
     
    54:25
    Nick Leddy přihrával na střed, odkud ihned vystřelil Jordan Eberle, jehož pokus letěl po ledě. Carter Hutton byl ve správném postavení a zakončení vyrazil.
     
    53:23
    Hostující celek se hnal do útočného pásma, jenomže v ofsajdovém postavení se nacházel Jeff Skinner.
     
    52:43
    Sledujeme velmi férové utkání, vždyť byl odpískán pouze jeden faul! Buffalo bylo znovu v útočném pásmu, avšak opět bez střeleckého pokusu.
     
    51:05
    Scott Mayfield vystřelil od modré čáry a jeho pokus byl před brankou zastavený. O pohotovou dorážku se pokusil Jean-Gabriel Pageau, jehož snažení zastavil beton kanadského brankáře.
     
    Střely na branku: 26:18.
     
    50:57
    Od pravého mantinelu jel více na střed Michael Dal Colle, jehož pokus byl sražený nad branku a zamířil jen do ochranné sítě.
     
    49:54
    Zpoza branky přišla přihrávka mezi kruhy, kde nepřesně zamířil Anders Lee. Na druhou stranu se do samostatného úniku dostal Jeff Skinner, jenž mířil mezi betony. Avšak Semjon Varlamov mezeru utěsnil!
     
    49:44
    Buffalo Sabres kombinovalo v útočném pásmu, kde předvedlo přihrávku rukou. Proto je hra přerušená a vykázaná do neutrální zóny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:06
    Z ostrého úhlu to zkusil Brandon Montour, jenž našel u první tyče nalepeného Semjona Varlamova, který prostor neopustil.
     
    48:07
    V předbrankovém prostoru se nacházel Dylan Cozens, jenž už mohl snížit na rozdíl jediné trefy! Jenomže do pokusu mu vložil hůl soupeř a puk zamířil jen nad branku!
     
    Střely na branku: 26:15.
     
    46:38
    Zpoza branky se kotouč odrazil mezi kruhy, kam dojel jako první Jeff Skinner. Ten chtěl rychle vystřelit a puk mu sjel z čepele hole, tohle byla vyložená pozice.
     
    45:24
    Jeff Skinner a také Taylor Hall jsou hodně za očekáváním! Druhý jmenovaný to předvedl i nyní, kdy měl dost času na pravé straně útočného pásma, ale vůbec nic nevymyslel.
     
    44:54
    V obrovské příležitosti se nacházel Brock Nelson, který z mezikruží zamířil těsně nad břevno! Tohle by střelec jeho kvalit často uklidil do brány!
     
    44:12
    Tentokrát to od modré čáry vyzkoušel Mathew Barzal, jehož pokus vyrazil Carter Hutton betonem před sebe, kde se nacházeli jen hostující obránci.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:35
    Riley Sheahan se snažil středem najet do správné pozice, ale mezi kruhy o černou gumu přišel. Hra se znovu otáčí na druhou stranu.
    42:15 Anders LEE - 5:2
     
    42:15
    Islanders právě vstřelili branku!
    Buffalo opět nevyhodilo kotouč z pásma a muselo se dál bránit, což se jednoznačně nepovedlo! Z pravé strany přišla přihrávka před branku, kde se pohyboval ANDERS LEE, který byl velmi důrazný a nadvakrát dostal černou gumu za brankovou čáru! Asistence: Noah Dobson a Mathew Barzal.
     
    41:42
    Nahození ze středního pásma vyklepal Carter Hutton z lapačky a Buffalo může myslet na další útočnou akci.
    40:52 Sam REINHART - 4:2
     
    40:52
    Sabres právě vstřelili branku!
    Těsně po přesilové hře se Buffalo dočkalo vstřelené branky! Od modré čáry vystřelil Rasmus Dahlin, jehož pokus před ruským brankářem tečoval SAM REINHART. Semjon Varlamov už nestihl reagovat, a tak podruhé kapituloval – 4:2! Asistence: Rasmus Dahlin a Victor Olofsson.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hra Buffala se ve druhé třetině sesypala, naopak Islanders se dostali na koně a jsou ve vedeni 4:1! Postupně se mezi střelce zapsali Mathew Barzal, Brock Nelson, Cal Clutterbuck a naposledy také Scott Mayfield. Pokud chtějí Sabres s výsledkem něco udělat, musejí v poslední dvacetiminutovce výrazně přidat.

    Střely na branku: 20:12.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:5.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Ze stejné pozice znovu pálil Jack Eichel, který nemířil přesně. New York Islanders poté vyhodil přes všechny čáry.
     
    39:06
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil hostující kapitán Jack Eichel, který mířil ke vzdálenější tyči. Ovšem Semjon Varlamov vytasil zákrok lapačkou.
     
    Střely na branku: 20:11.
     
    38:45
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Scott Mayfield – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:47
    Domácí hráči si dělají, co chtějí! Mathew Barzal nemohl vystřelit, a tak přihrál na osu hrací plochy, odkud vypálil Nick Leddy, jehož pokus byl sražen k zadnímu mantinelu.
     
    36:57
    Buffalo Sabres nezvládlo druhou periodu a ztrácí tak dobře rozehraný souboj. Po přestávce jsou to Islanders, kteří určují tempo hry.
    35:29 Scott MAYFIELD - 4:1
     
    35:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Rozdíl ve skóre je už tříbrankový! Na pravém kruhu se nacházel SCOTT MAYFIELD, jenž zamířil přesně pod horní tyčku. Carter Hutton se přesouval, a tak nemohl být ve správné pozici, aby měl šanci zasáhnout. Asistence: Casey Cizikas a Jean-Gabriel Pageau.
     
    35:07
    Teď se zase Islanders usadili v útočném pásmu soupeře, ale zakončení od modré čáry bylo zablokováno!
     
    34:09
    Ryan Pulock nemohl střílet a proto přihrál do levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel osamocený Mathew Barzal. Jeho pokus měl mířit do vzdálenější šibenice, avšak Carter Hutton zasáhl lapačkou.
     
    32:44
    Buffalo se nemůže probojovat do předbrankového prostoru, a tak to od modré zkusil Jacob Bryson, jehož pokus betonem vyrazil ruský maskovaný muž.
     
    31:55
    Střeleckou pozici si na ose hledal Taylor Hall, který ale nakonec zamířil do prvního bránícího hráče. Následně se puk odrazil k dlouhému mantinelu.
     
    31:25
    Dalším pokusem se představil Matt Irwin, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levé ruce ruského brankáře.
     
    30:49
    Hostující celek se usadil v útočném pásmu a střelou od modré čáry se prezentoval Eric Staal, jenž nezamířil přesně.
     
    30:01
    Od modré čáry se do kotouče opřel Rasmus Ristolainen, jehož snažení schoval Semjon Varlamov do lapačky a znovu hru přerušil.
     
    29:30
    Zatímco v první části byl New York Islanders bezbranný, tak po přestávce vsítil tři góly a rázem je jasně lepším týmem.
     
    Střely na branku: 16:8.
    28:45 Cal CLUTTERBUCK - 3:1
     
    28:45
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující mužstvo je zralé na ručník! Matt Martin přihrál před branku, kde se nacházel nikým nestřežený CAL CLUTTERBUCK, který neváhal a přidává třetí branku svého týmu! Asistence: Matt Martin a Adam Pelech.
     
    27:54
    Josh Bailey přihrával přes osu k levé tyči, kde se před odkrytou brankou nacházel zcela osamocený Anthony Beauvillier, jenž trestuhodně minul!
     
    27:15
    Najednou se obraz hry úplně přetočil, Buffalo Sabres musí útočit, což mu moc nesvědčí.
     
    26:34
    Buffalo Sabres se pokouší znovu vyrovnat, jenomže od modré čáry nemířil přesně Rasmus Ristolainen.
    25:16 Brock NELSON - 2:1
     
    25:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Slepenými brankami se Islanders ujímají vedení! Anthony Beauvillier přihrál mezi kruhy, kde se nacházel střelec z povolání BROCK NELSON, který pokusem o břevno zamířil přesně. Asistence: Anthony Beauvillier a Ryan Pulock.
    23:51 Mathew BARZAL - 1:1
     
    23:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Doslova neskutečný gól, tohle by diváky zvedlo ze sedadel! MATHEW BARZAL odmítl Rasmuse Ristolainena a dostal se sám před brankáře. Poté si protáhl kotouč kolem brusle a s hokejkou mezi nohama zakončil přesně. Nádherný hokejový moment a je vyrovnáno! Asistence: Jordan Eberle a Scott Mayfield.
     
    23:30
    Noah Dobson se schoval za vlastní branku, což hostující mužstvo využilo k prostřídání svých řad!
     
    22:53
    Akce Buffala byla zastavena už ve středním pásmu, avšak Islanders se zmohli jen na nahození za bránu a poté odjeli na střídačku.
     
    22:04
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil vedle první tyče Taylor Hall. Stejný hráč se po chvíli pokoušel o přihrávku před branku, ale trefil jen oblouk brány.
     
    21:52
    Od levého mantinelu a zároveň modré čáry se napřáhl Colin Miller, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    21:24
    Na levé straně středního pásma nezpracoval černou gumu Andy Greene, a tak se ho zmocnilo Buffalo Sabres.
     
    21:01
    Na modrou čáru si odcouval Victor Olofsson, jenž si udělal prostor. Jeho zakončení ale Semjon Varlamov viděl, a tak jej v pohodě zastavil.
     
    20:23
    Jordan Eberle se pokusil o střelu od modré čáry, jenže zakončení bylo velmi nepřesné a mířilo jen do rohu hrací plochy.
     
    20:05
    Brock Nelson přehrál na vhazování Jacka Eichela! Islanders se dostali do pásma, ale od levého mantinelu neuspěli, protože Carter Hutton byl pozorný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do dnešního střetnutí lépe vstoupilo Buffalo, které poslal do vedení Jacob Bryson. Hosté pak ještě chvíli zlobili, ale další šance neproměnili. A tak přebrali otěže Islanders, kteří byli více na kotouči, ale do velkých příležitostí se nedostali. Když už to vypadalo, že se nemůže nic stát, tak ještě zahrozili hráči Sabres. Po první třetině je stav 0:1!

    Střely na branku: 11:7.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Tentokrát se zpoza branky vytočil Victor Olofsson, jemuž se nepodařilo zasunout černou gumu k zadní tyči. Puk jen proletěl vedle levé části konstrukce!
     
    18:28
    Jeden z domácích obránců chyboval, a tak do samostatného úniku ujížděl Brandon Montour, jehož doháněl Noah Dobson. Hostující hráč se napřáhl a poslal kotouč těsně nad břevno!
     
    18:05
    Buffalo Sabres zahrálo ve středním pásmu vysokou holí, hra se tak znovu přerušuje.
     
    17:49
    Rasmus Dahlin se sám vystavil do ofsajdu, což se hostům nelíbí. Už to vypadalo totiž, že Jack Eichel vystřelí z levého kruhu.
     
    17:24
    Taylor Hall si nahodil kotouč do středního pásma, svůj souboj prohrál. Ovšem Buffalo se nevzdalo a dál drží útočné pásmo.
     
    16:32
    Jeff Skinner podstupoval souboj o kotouč, a tak nezvládl přihrávku po modré čáře. Matt Irwin musel odcouvat do středního pásma a založit novou akci.
     
    15:42
    Noah Dobson přihrával přes střed obranného pásma, kde kotouč zachytil Rasmus Dahlin. Ten okamžitě přihrával před branku, kde kotouč srazil opět Noah Dobson, k ruskému brankáři touš pak sotva dojel.
     
    15:05
    Z pravé strany minul zadní tyč Anthony Beauvillier, do akce tak mohlo jít Buffalo, ovšem nepřešlo přes střední pásmo.
     
    14:27
    Brock Nelson vyhrál vhazování pod sebe, a tak mohl vystřelit Scott Mayfield. Jeho ránu hostující maskovaný muž viděl a i proto ji schoval do výstroje.
     
    Střely na branku: 9:6.
     
    14:11
    Casey Cizikas nabral kotouč na bekhend a vyhodil, Carter Hutton dlouho váhal a raději puk přiťukl k obránci. Buffalu se nepovedla rozehrávka a chvíli musel být hostující brankář pozorný.
     
    13:12
    Z levého kruhu se pokusil o zakončení Jeff Skinner, avšak jeho pokus byl sražený za branku. Teď už musí Sabres spěchat zpátky.
     
    12:41
    New York Islanders nahodili černou gumu za soupeřovu branku a otočili kormidlem směrem ke střídačce.
     
    11:57
    Hostujícímu mužstvu se nepovedlo vyhodit o mantinel, a tak mohl znovu vystřelit Noah Dobson. Jeho pokus letěl těsně nad ledem a Carter Hutton byl opět úspěšný.
     
    Střely na branku: 7:5.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:28
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Noah Dobson, jehož pokus brankář vyrazil za branku. Následně přihrával před branku ještě Anthony Beauvillier, avšak Brock Nelson se po puku marně natahoval.
     
    10:23
    Jordan Eberle zastavil akci soupeře, ale jeho nahození za branku už hostující obrana pohlídala. poté se stejný hráč tlačil před branku, nevystřelil a povalil pouze Cartera Huttona.
     
    10:00
    Polovina první třetiny je minulostí a hraje se velmi rychle. Buffalo Sabres je ve vedení, když se první trefou v NHL prosadil Jacob Bryson.
     
    09:00
    Z osa hrací plochy se napřáhl Oliver Wahlstrom, jeho pokus od modré čáry si pohlídal hostující brankář, který puk celou dobu viděl.
     
    08:46
    Buffalo Sabres zahrálo na zakázané uvolnění! Jeff Skinner to měl dál ke kotouči, a tak nemohl situaci odvrátit.
     
    08:21
    Tobias Rieder se pokusil vyvézt kotouč, ale byl zastaven ve středním pásmu. Následně nepřesně vystřelil Jordan Eberle.
     
    07:31
    Střelou přes obránce se na pravém kruhu prezentoval Casey Cizikas, jehož pokus letěl na zadní tyč. Carter Hutton vykopl betonem a černou gumu zastavil.
     
    Střely na branku: 2:3.
     
    06:33
    Islanders byli znovu pod tlakem a obloučkem raději vyhodili do středního pásma. Sabres se rychle vrátili do třetiny, ale pokus zleva nevyšel.
     
    06:02
    V rohu se dobrým pohybem zbavil soupeře Jack Eichel, který následně přihrál mezi kruhy, odkud do soupeře vystřelil Dylan Cozens.
     
    05:15
    Zatím se hra rychle přelévá ze strany na stranu, avšak Buffalo Sabres je nebezpečnější. Islanders se zatím do předbrankového prostoru nedostali.
     
    04:19
    Před domácí branku si tentokrát nabruslil Kyle Okposo, který to zkusil bekhendem, ovšem ruský brankář byl znovu úspěšný!
     
    03:42
    Buffalo Sabres nahodilo kotouč po mantinelu za branku, oba celky využili situace ke střídání.
     
    02:31
    Za obranou Islanders se nacházel Jeff Skinner, který se řítil sám na ruského brankáře. Pokusil se o bekhendový blafák, který Semjon Varlamov pokryl!
     
    01:52
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Michael Dal Colle, jehož pokus byl sražený do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici hostujícího brankáře.
     
    01:40
    Nahození ze středního pásma schoval Carter Hutton pod lapačku. Chvíli přemýšlel, že rozehraje, ale celou situaci si ještě promyslel.
    00:33 Jacob BRYSON - 0:1
     
    00:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    A pozor, máme tu velmi rychlou branku! Od levého mantinelu vystřelil JACOB BRYSON, který zamířil na zadní tyč, od které se odrazila černá guma do branky. Pro tohoto obránce je to první trefa v NHL! Asistence: Brandon Montour a Jack Eichel.
     
    00:10
    New York Islanders vyhrál vhazování, ale musí začít až za vlastní brankou, kde je napadán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací sestavy se srovnaly na modrých čarách, zbytek je na střídačkách, odkud vyslechnou hymnu. Poté už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování. Pojďme se společně bavit hokejem!
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Dal Colle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Irwin, Montour, Bryson, C. Miller, Dahlin – Cozens, Eichel (C), Hall – S. Reinhart (A), E. Staal, Olofsson – Okposo (A), Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který odstartuje pár minut po devatenácté hodině. Do branek se postaví brankáři s číslem čtyřicet na zádech, tady Semjon Varlamov (NY Islanders) a Carter Hutton (Buffalo). New York Islanders budou plnit roli obrovských favoritů!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    New York Islanders je aktuálně ve Východní divizi na 2. místě se 30 body a skóre 63:52. Stejný počet bodů má také první Washington, ale ten má zápas k dobrou. Buffalo Sabres se potácí s velmi špatnou formou a momentálně je na poslední 8. pozici s 15 body a skóre 48:65. Nyní má už pět proher v řadě a vypadá to, že nebude mít šanci zabojovat o playoff. Nejproduktivnějším hráčem Islanders je s 20 body Barzal, zatímco u Sabres jsou to s 16 body Reinhrat, Olofsson a Eichel.
     
    V dalším zápase NHL se proti sobě utkají týmy New York Islanders a Buffalo Sabres. Naposled se spolu tato mužstva utkala včera na ledě Islanders. Domácí vedli po první třetině 2:0. Ve druhé periodě sice Buffalo snížilo, ale do třetí dvacetiminutovky se šlo za stavu 3:1. New York si nenechal na výhru sáhnout a zvítězil 5:2. Dnes se bude znovu bojovat v Barclays Centeru. Úvodní buly je naplánováno na 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 24. Barzal (Eberle, Mayfield), 26. B. Nelson (Beauvillier, Pulock), 29. Clutterbuck (M. Martin, Pelech), 36. Mayfield (Cizikas, Pageau), 43. Lee (Dobson, Barzal) – 1. Bryson (Montour, Eichel), 41. S. Reinhart (Dahlin, Olofsson)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Dal Colle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Irwin, Montour, Bryson, C. Miller, Dahlin – Cozens, Eichel (C), Hall – S. Reinhart (A), E. Staal, Olofsson – Okposo (A), Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Tim Peel – Jesse Marquis, Matt MacPherson
    thejrc.org