Boston – Washington 5:1 (kon.) | Chicago – Tampa 4:3 (1:0 po s.n.) | Los Angeles – St. Louis 2:3 (po pr.)
Arizona – Minnesota 1:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:2 (po pr.) | San Jose – Vegas 4:5 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 2:6 (kon.)
konec
New York Islanders
5:2 (0:1, 4:0, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 06.03.2021, 19:08 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Islanders potvrdili roli favorita a přehráli Buffalo, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:34:19)
     
    Československá stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Hvězdy utkání

    1. Scott Mayfield (NYI) 1+1
    2. Mathew Barzal (NYI) 1+1
    3. Anders Lee (NYI) 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI)
    20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,91%, odchytal 60:00

    Carter Hutton (BUF)
    24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,76%, odchytal 60:00
     
    Sledovali jsme utkání, které rozhodla prostřední dvacetiminutovka, v níž Buffalo doslova zkolabovalo. Jinak se totiž hrál vyrovnaný hokej, avšak z vítězství se radují Islanders, jejich rozhodující trefu zaznamenal Cal Clutterbuck. Domácí mužstvo tak potvrdilo roli obrovského favorita.

    Střely na branku: 29:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě jedním pokusem se od modré čáry prezentoval Matt Irwin, jehož pokus byl před brankou tečován těsně vedle levé tyče! Semjon Varlamov to měl do protipohybu, a tak by kotouč asi nepokryl!
     
    59:35
    Ještě jedno přerušení, tentokrát na icing zahráli domácí hráči.
     
    58:44
    Ještě jednou se přerušuje, jelikož Buffalo Sabres zahrálo na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce kanadského gólmana.
     
    57:58
    Z osy hrací plochy vystřelil Jean-Gabriel Pageau, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy. Na druhou stranu se vydal Jeff Skinner, jenže byl dobře odcloněný.
     
    57:13
    Na pravé straně útočného pásma byl Mathew Barzal, který vymyslel zpětnou přihrávku. Ovšem na modré čáře se ještě nenacházel Scott Mayfield.
     
    Střely na branku: 28:19.
     
    55:16
    Sam Reinhart si netroufl do útočného pásma a proto předvedl zadovku, Victor Olofsson nahodil puk za branku a zamířil na střídačku.
     
    54:25
    Nick Leddy přihrával na střed, odkud ihned vystřelil Jordan Eberle, jehož pokus letěl po ledě. Carter Hutton byl ve správném postavení a zakončení vyrazil.
     
    53:23
    Hostující celek se hnal do útočného pásma, jenomže v ofsajdovém postavení se nacházel Jeff Skinner.
     
    52:43
    Sledujeme velmi férové utkání, vždyť byl odpískán pouze jeden faul! Buffalo bylo znovu v útočném pásmu, avšak opět bez střeleckého pokusu.
     
    51:05
    Scott Mayfield vystřelil od modré čáry a jeho pokus byl před brankou zastavený. O pohotovou dorážku se pokusil Jean-Gabriel Pageau, jehož snažení zastavil beton kanadského brankáře.
     
    Střely na branku: 26:18.
     
    50:57
    Od pravého mantinelu jel více na střed Michael Dal Colle, jehož pokus byl sražený nad branku a zamířil jen do ochranné sítě.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 24. Barzal (Eberle, Mayfield), 26. B. Nelson (Beauvillier, Pulock), 29. Clutterbuck (M. Martin, Pelech), 36. Mayfield (Cizikas, Pageau), 43. Lee (Dobson, Barzal) – 1. Bryson (Montour, Eichel), 41. S. Reinhart (Dahlin, Olofsson)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Dal Colle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Irwin, Montour, Bryson, C. Miller, Dahlin – Cozens, Eichel (C), Hall – S. Reinhart (A), E. Staal, Olofsson – Okposo (A), Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Tim Peel – Jesse Marquis, Matt MacPherson
    thejrc.org