Č. Budějovice – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Karviná – Brno 1:1 (kon.) | Slavia – Ostrava 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 07.03.2021, 14:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Ještě závěrečné střídání na karvinské straně. Herc a Papadopulos dohráli, Kokovas s Janečkou vyběhli na trávník. Střídání se chystalo i na brněnské straně, ale nakonec na jednoho z dvojice Šumbera – Texl nedošlo. Šumbera si mohl připomenout povedené angažmá v nedalekém Třinci, jenže trenér Dostálek mu nedal šanci.
     
    89
    Brno mohlo rozhodnout, Fila přiťuknul míč Růskovi, který vypálil z hranice šestnáctky po zemi k pravé tyči. Moc nechybělo, aby balón zapadl do karvinské brány.
     
    87
    Mangabeira zastavil za cenu žluté karty unikajícího Pachlopníka.
     
    74
    Trenér Jarábek sáhl k dvojitému střídání. Ze hřiště stáhl Tavarese se Smržem a místo nich přišli Haša s Qosem.
     
    71
    Jursa zastavil rychle se rozvíjející akci faulem na rozběhnutého Přichystala. Následovat nemohlo nic jiného, než žlutá karta.
    66. Luděk PERNICA - 1:1
     
    66
    Brno právě vstřelilo branku!
    Zbrojovka vyrovnává! Po centru Pachlopníka z levé strany se v malém vápně hlavou prosadil LUDĚK PERNICA a vyrovnal na 1:1!
    65. Možnost na obou stranách! Herc zahodil šanci, Růsek nedokázal dotlačit míč za čáru
     
    65
    Šance na obou stranách, nejprve Herc zahodil šanci Karviné, pár sekund na to na druhé straně Růsek nedokázal z malého vápna dotlačit balón za brankovou čáru.
     
    64
    Dvojité střídání v brněnském celku. Zápas skončil pro Bariše a Štepanovského, místo nich přišli na hřiště Reiter s Prichystalem.
     
    63
    Fila vlétl při hlavičkovém souboji do Bartošáka a za svůj nedovolený zákrok obdržel žlutou kartu.
     
    47
    Mikuš dohrál, místo něj přišel Siňavskij.
     
    46
    Trenér Dostálek provedl před začátkem druhého poločasu dvě změny. Na trávník nastoupil karvinským lidem dobře známý Pavel Dreksa a útočník Daniel Fila. V šatně zůstali Honzové Hlavica s Hladíkem.
     
    40
    Z ničeho nic se k balónu na hranici šestnáctky dostal Peter Štěpanovský, který prudkou střelou do levého horního rohu donutil k zásahu gólmana Bolka! Parádní zákrok karvinského brankáře.
     
    15
    Hlavica si nepočínal v souboji s Tavaresem vůbec dobře, nechal se obehrát karvinským záložníkem a poté ho zatáhl za dres. Rozhodčí Franěk vytáhl první žlutou kartu pro brněnského hráče.
     
    13
    Velká šance Brna! Po rohovém kopu a driblingu Pernici se míč odrazil před malé vápno k Růskovi, který se opřel od balónu a z první trefil brankáře Bolka! Následně se ke střele z boku dostal také Pernica, ale ani on neprostřelil karvinského brankáře!
    11. Rafael TAVARES - 1:0
     
    11
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! RAFAEL TAVARES si počíhal v levé části šestnáctky na odražený balón po střele Herce a napálil míč po zemi k levé tyči. Brankář Floder se natahoval, ale na balón nedosáhl – 1:0!

    Igor Mainka

    Branky: 11. Tavares – 66. Pernica (Pachlopník)

    Karty:   71. Jursa (KAR), 87. Mangabeira (KAR) – 15. Hlavica (BNO), 63. Fila (BNO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    MFK Karviná: Bolek – Jursa, Santos, Šindelář, Bartošák – Smrž (74. Qose), Mangabeira – Mikuš (47. Siňavskij), Herc (90+2. Kokovas), Tavares (74. Haša) – Papadopulos (C) (90+2. Janečka).
    Náhradníci: Ciupa – Kokovas, Qose, Haša, Janečka, Siňavskij, Pereira.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Jakub Šural (C), Hlavica (46. Dreksa), Pernica – Štepanovský (64. Reiter), Bariš (64. Přichystal), J. Sedlák, Jan Moravec, Pachlopník – Růsek, Hladík (46. Fila).
    Náhradníci: Šustr – Dreksa, Šumbera, Texl, Reiter, Fila, Přichystal.

    Rozhodčí: Franěk – Horák, Vodrážka.
    ocianews.com