K. Vary – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:5 (kon.) | Plzeň – Olomouc 9:1 (kon.)
Zlín – Litvínov 3:0 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Motor ČB – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 07.03.2021, 17:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak a máme tu konec utkání, které bylo pro oba mančafty poslední v základní části a také poslední pro domácí tým. Ten skončil v jeho z jedné z nejhorších sezón předposlední a má do další sezóny co napravovat. Litvínov čeká předkolo a i jim přejeme hodně štěstí v play off a také v nadcházející sezóně. Pro mě to bylo poslední utkání v tomto ročníku extraligy, takže vám všem děkuji za pozornost, za čtení všech nejen mých přenosů a v nadcházející sezoně na viděnou! (19:42:45)
     
    Ve poslední třetině jsme byli svědky dalšího a posledního gólu a opět ze strany Zlína. Tím si zajistili výhru v posledním utkání. Toho dosáhli díky brance Ference zhruba v půlce dvacetiminutovky a také díky skvělým zákrokům domácího Hufa, který si připisuje další nulu v jeho kariéře. Obě přesilovky zůstali nevyužité a to i přes tlak Vervy v závěru utkání. K její štěstí se Okálovi nepodařilo necelou minutu před koncem trefit prázdnou bránu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., podrážení).
     
    59:06
    Tak toto byli opravdu milimetry, které chyběli zlínskému Okálovi od vstřelení branky. Ke štěstí Vervy trefil jenom tyčku. Mezitím se vrací na střídačku Žižka.
     
    58:07
    Zbývají poslední dvě minuty utkání a Litvínovští tlačí a nechcou domácím nic dát zadarmo. Navíc další výhra v řadě by byla určitě pěkná, na ní jim ale zbývá opravdu velice málo času.
     
    57:08
    Už zbývá méně než tři minuty do konce a ani jednomu z týmů o nic nejde. I přesto jsme svědky velice tvrdého hitu, který schytal Žižka, který se ve velkých bolestech svíjí na zemi. Na místo už míří ošetřovatel, za jehož asistentce míří se zmíněným hráčem rovnou na ošetřovnu.
     
    56:09
    Obdobnou situaci jsme viděli na opačné straně, tentokrát se o ní postaral Vopelka, který přece jenom trochu víc ušetřil svého soupeře, než jeden z jeho protihráčů.
     
    55:10
    Ke střele od modré se dostal Zdráhal, ta ale neuletěla ani metr jelikož trefila Kubišovu nohu. K jeho smůle to vypadá na nějaké bolestivé místo jako koleno.
     
    54:11
    Po delší době jsme viděli útočný výjezd od hokejistů Vervy, nebo aspoň pokus o něj, jelikož skončil ještě dřív než začal ofsajdem. Po něm sice získávají kotouč ale jak rychle ho získali tak tak rychle ho ztratili.
     
    53:12
    Do velice zajímavé šance dostal mladíček Frömel, tomu ale ujel kotouč z hole a tak se nedostal ani k zakončení. V jeho letech a při jeho zkušenostech je ale každý dotek s kotoučem důležitý.
     
    52:14
    Zdá se, že lehká pauza na odpočinek v podobě oddechového času pomohla domácím náramně. Ti nyní hrají jako vyměnění a nepouští pomalu soupeře ani z vlastního pásma.
     
    51:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    50:14
    I přes další vstřelenou branku se ne a ne domácí dostat do nějakého většího tlaku. Pořád je to více méně ze strany na stranu.
    49:13 Jakub FERENC - 3:0
     
    49:13
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak i krapet štěstí je potřeba ke vstřelení branky a o to víc v hokeji. To nyní přálo JAKUBOVI FERENCOVI, který akorát ladně nahodil kotouč od pravého mantinelu. NA to ale Godla nedokázal zareagovat a výrazně zmenšil šance svého týmu na tři body. Asistence: Zdeněk Okál.
     
    47:13
    Tak toto byla snad největší šance Vervy, do které se dostal Svoboda. Ten stál naprosto osamocený čelem k Hufovi. Ten akorát vytáhl reflexivní zákrok, kterým udržel svoje čisté konto.
     
    46:14
    Buly před Hufem vyhráli opět hosté, ti ale v podstatě okamžitě přichází o kotouč a do útočného pásma se hrnou domácí, ti ale nic moc kromě ztráty puku nevymysleli.
     
    45:15
    Tak oproti minulé třetině mají opět lehce navrch hosté. Není to takový tlak, jako v první dvacetiminutovce, i tak to ale zavání v posledních minutách brankou, která by mohla zmenšit rozdíl skóre.
     
    44:16
    Do útoku jeden na nikoho se se mohl dostat Sebera, oblouček na něho z obranného pásma byl ale krapet rychlejší než potřeboval a tak se k puku jako první dostal Godla.
     
    43:17
    Tak ještě že tu nemáme fanoušky, protože po jedné z blokovaných střel se odrazil kotouč přímo do hlediště. To by asi pořádně zabolelo.
     
    42:18
    K obdobné situaci jako zhruba před minutou došlo na druhé straně, tentokrát při útoku jeden na jednoho. Tentokrát ale zabránil jakémukoli zakončení svým vlastním tělem.
     
    41:19
    Do přečíslení dva na jednoho se dostali dva ze zlínských útočníků, ti se ale vůbec navzájem nepochopili a než se rozhodli co s danou situací udělají tak už bylo pozdě.
     
    40:20
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Dalibor Řezníček – 2 min., podrážení).
     
    40:13
    Úvodní buly poslední třetiny vyhrál pro hosty Hanzl a hned posílá své spoluhráče do útoku. Ti se tam asi pozdrží na chvíli déle než čekali, jelikož přichází velice rychlý faul.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství jsme hnedka ze začátku byli svědky i druhé branky ševců o kterou se tentokrát postaral Jan Václavek. To mohl po pár minutách potrestat soupeř trestným střílením, které ale zůstalo nevyužito. Poté dokázali domácí srovnat tempo hry i kvůli hromadě vyloučení včetně bitky v samotném závěru třetiny. Stav po 40 minutách je překvapivě pro domácí 2:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:02.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Havelka – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost). Trest odpyká Marek Slavík.
     
    38:55
    Tak toto byla snad největší šance třetiny! Sebera se dostal do úniku po křídle kdy se mu podařilo rychlostně dostat před obránce. Poté se pokusil objet brankáře Vervy, v té rychlosti se mu ale nepodařilo úspěšně zakončit.
     
    37:53
    Tato početní výhoda zůstane nevyužita. Hlavně kvůli pasivní aktivitě hostů.
     
    36:54
    Tak jestli přesilovka domácích byla nevydařená, tak ta v podání Litvínova je naprostá tragédie. Po minutě a půl neúspěšných přechodů do útočného pásma se dostal ke střele Jarůšek. Ani on si však nepřipíše skalp dnešní zlínské hvězdy Hufa.
     
    35:55
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jiří Karafiát.
     
    35:18
    Tak jak bývají při hře pět na pět domácí aktivní, v posledních chvílích se jim moc nedaří. Přece jenom nyní přichází střela, o kterou se postaral Sebera. Ta mu ale vůbec nesedla.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Žejdl – 2 min., sekání).
     
    33:45
    Buly na levém kruhu vyhrává Gerhát, který rovnou zakončil. Ani on však nevyzrál na domácího brankáře. Další buly už vyhrávají ševci.
     
    32:46
    Po jednom z vydatnějších útoků domácích přichází přesun do útočného pásma i ze strany soupeře. Ten ale skončil dalším zákrokem Hufa, který zatím drží překvapivé čisté konto.
     
    31:47
    V posledních minutách začíná být znát, že se Berani trochu víc rozehráli. Ti dokonce mají v některých situacích lehce navrch. Zatím jim to branku nepřineslo, mohlo by jím to ale přinést tři body.
     
    30:48
    Už se blíží konec další přesilovky a klube se z toho další útok Vervy. Ten nakonec skončil nepříjemným střetem Hufa s jedním z útočníků. Ten ale zůstává nepotrestaný, jelikož byl zaviněný jedním z domácích obránců.
     
    29:49
    K první střele početní výhody se dostal Vopelka, který ale mířil těsně nad. Nyní přišel velký zmatek v brankovišti kdy se tam po tečované střele dopotácel puk, který nikdo neměl pod kontrolou. Blízko měl k němu Sedláček, ještě blíž byl však Godla, který ho přikryl pod svou lapačku.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., sekání).
     
    26:22
    Po delší době přichází zakončení i ze strany ševců. Konkrétně se o ní postaral Ferenc, který ale mířil lehce nad. Domácím se ale podařilo uhlídat si kotouč pro sebe as pokračovat v útočném tažení.
     
    24:53
    Hráči Zlína to nedělají jejich brankáři vůbec jednoduché, který zatím odvádí precizní práci. Sice je pravda, že obrana si nevede vůbec špatně, ale víc by jí prospělo kdyby se držela trochu dál od vlastní svatyně.
     
    23:24
    Robin Hanzl se postavil k nájezdu v podobě trestného střílení. Najel si hodně zleva, odkud se pokusil přehodit betony Hufa. Ten se ale nenechal oblafnout a připisuje si velice důležitý zákrok.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Hamrlík – trestné střílení, sekání).
     
    21:55
    Už i přes druhou vstřelenou branku se domácím nedaří tlačit na jejich soupeře, který je očividně mentálně hodně silný.
    20:55 Jan VÁCLAVEK - 2:0
     
    20:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tu další souhru domácích, která končí gólem. Tentokrát na jejím konci byl JAN VÁCLAVEK, který dostal přesnou přihrávku do jízdy. Poté se mu povedlo protáhnout mezi obránci a propašovat kotouč do svatyně Godly. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    20:44
    Po úvodním buly se dostávají do útoku opět hosté, ti tam ale moc dlouho nezůstali a už se kolem Godly motají zlínští.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V prvním dějství jsme byli svědky lehké herní převahy ze strany Litvínova. Ta se vyvrbila o to víc, když si domácí připustili rovnou dvě vyloučení. Obě však zůstali nepotrestané, což chtěli potrestat ševci v jejich následné početní výhodě. Ani oni však nevsítili branku. To se ale změnilo tři minuty před koncem kdy se na konci pěkné souhry objevil Karafiát, který už zakončoval do prázdné banky Godly. Hostům se už odpovědět nepodařilo a tak je skóre překvapivě ve prospěch domcích 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:08.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:45
    Už se blíží poslední minuta první dvacetiminutovky a máme tu překvapivé vedení domácích. Hráči Vervy ale i tak hrají svoji hru a stále lehce tlačí domácí mančaft.
    16:31 Jiří KARAFIÁT - 1:0
     
    16:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla souhra jako víno! Už to vypadalo, že Gazda bude zakončovat z pozice mezi kruhy. Na poslední chvíli si ale všiml volného JIŘÍHO KARAFIÁTA, který už se zakončením do prázdné brány neměl nejmenší problém. Asistence: Daniel Gazda a Tomáš Fořt.
     
    15:58
    K prudké metelici se dostal Honejsek, který vyslal přízemní střelu mířenou mezi betony. Godla byl ale pozorný a nenechal propustit ani tento kotouč za své záda.
     
    14:59
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Filip Helt – 2 min., podrážení).
     
    14:35
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Hamrlík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Zdráhal – 2 min., hrubost).
     
    13:44
    Početní oslabení Vervy se blíží ke konci a vypadá to, že i ona nenechá potrestat své vyloučení. Soupeř se ale i tak posnaží minimálně udržet své protihráče co nejdál od vlastní brány.
     
    12:45
    Ani domácím ta přesilovka nevychází zrovna podle představ. K pár střelám se dostali, nebylo z toho ale nic tak zásadního aby z toho padla branka.
     
    11:46
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., podrážení).
     
    11:08
    Už se zdálo že se hráči Zlína dostávají do útoku, tento dojem ale po pár chvílích opět zmizel, protože se do zakončení dostal pro změnu Gerhát.
     
    10:09
    Ke střele se dostal Honejsek. Jeho pokus ale nikdo netečoval a ke prospěchu Godly ani nikdo nestínil, takže měl práci poměrně snadnou.
     
    09:10
    Přesilovka už hokejistům Litvínova skončila a tak trochu překvapivě zůstala nevyužita i když byl dvojnásobná. Z toho se snaží těžit Berani, kteří se hrnou do jednoho z mála útoků.
     
    08:11
    Přece jenom se ševcům po více než minutě podařilo vyhodit. K tomu se jim navíc vrací jeden z trestanců. Ten se později také dostal k zakončení, to ale mířilo vedle.
     
    07:12
    Tak toto jsou velké trable pro domácí v podobě dalšího vyloučení které je opět naprosto zbytečné. K jejich smůle ani nevyhrávají buly v obranném pásmu.
     
    06:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., hákování).
     
    05:43
    Po ani ne prvních pěti minutách zápasu tu mají Litvínovští jedinečnou šanci na otevření dnešního skóre. Zatím se do ničeho nebezpečného nedostali.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., hákování).
     
    03:41
    Svoboda neměl vůbec daleko od vstřelení první branky utkání. K jeho smůle mu ale prošla přihrávka mezi holí a bruslemi, když stál přímo před odkrytou zlínskou bránou.
     
    02:42
    A Látal ochutnal medicínu svých spoluhráčů a to rovnou v mnohem větším měřítku. Po jednom z hitů se svíjí na zemi a hra se přerušuje. Nakonec se přece jenom zvedá i za pomocí spoluhráčů a míří rovnou na střídačku.
     
    01:43
    Mnohem aktivnějším týmem jsou zatím jednoznačně hosté, kteří tlačí svého soupeře u jejich brány. Mimo to ale přichází také mnoho ostrých zákroků a střetů ze strany hráčů Vervy. Po jednom z nich musel Vopelka doslova odkulhat na střídačku.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání byl ke prospěchu Litvínova úspěšnější Hanzl, který byl posílá své spoluhráče do útoku. Z toho si akorát připisuje Huf svůj první zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Luža – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka (C), Irving, Kudla – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – Látal, Gerhát, P. Svoboda – Žejdl, Slavík, L. Stehlík – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Kis, Lučan.
    Litvínov hraje v parádní formě!
     
    HC VERVA Litvínov

    Oproti domácímu mančaftu mají hráči Vervy opravdu skvělou formu. Drží si šňůru šesti utkání výher v řadě. Navíc ve všech těchto utkáních zvládli hokejisté Litvínova rozhodnout zápas už v základní hrací době, takže by se dalo říct, že momentálně hrají nejlíp ze všech týmů. Tuto až neobvyklou sérii pro 11. tým tabulky by si chtěli určitě prodloužit. Díky ní by si nejen mohli odnést velkou pohodu do předkola, ale mohli by se také vyšvihnout až na osmé místo. To vše ale záleží hlavně na tom, zda nepodcení druhý nejhorší tým ligy, kterému už nejde v podstatě o nic, nebo si je podle předpokladů pohlídají a odvezou si další tři body.

    Poslední tři utkání:
    Litvínov vs. České Budějovice – 7:3
    Třinec vs. Litvínov – 2:3
    Litvínov vs. Mladá Boleslav – 6:3
     
    PSG Berani Zlín

    Pro domácí Berany bude dnešní utkání poslední, jelikož se nedostali ani do předkola, natož rovnou do čtvrtfinále. I proto by chtěli naposledy v této sezónně potěšit domácí fanoušky a osladit si aspoň už takto velice hořkou tečku za tímto rokem. Zisk všech bodů se od ševců ale dneska moc neočekává. V posledních čtrnácti utkání dokázali vyhrát pouze jednou jedinkrát a to jenom o branku. Aby toho nebylo málo, tak o moc více bodů taky nezískali, konkrétně čtyři. S takovou formou nemají moc šancí rovnat se Litvínovem.

    Poslední tři utkání:
    Liberec vs. Zlín – 5:2
    Plzeň vs. Zlín – 7:0
    Zlín vs. Vítkovice – 4:6
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport Extraligy, ve které dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti Litvínovu, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 17. Karafiát (Gazda, Fořt), 21. Václavek (Honejsek), 50. Ferenc (Okál)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Luža – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka (C), Irving, Kudla – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – Látal, Gerhát, P. Svoboda – Žejdl, Slavík, L. Stehlík – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Kis, Lučan
    thejrc.org