West Brom – Newcastle 0:0 (kon.) | Liverpool – Fulham 0:1 (kon.) | Manchester City – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
Tottenham – Crystal Palace 4:1 (kon.)
konec
Manchester City
0:2 (0:1)
Manchester United
Neděle 07.03.2021, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní bitva o Manchester nakonec vyzněla pro United, které vyhrálo poměrem 2:0. Hostující celek totiž velice dobře vstoupil také do druhého poločasu, přičemž se o druhou branku pro změnu postaral obránce Luke Shaw. Domácí celek tak najednou prohrával o dvě trefy a musel pořádně zabrat. City ovšem v tomto duelu nebylo přáno, největší šance domácího celku totiž skončila na brankové konstrukci. Domácí sice v tomto duelu měli poměrně velkou územní převahu, avšak zas tolik vyložených šancí jsme neviděli. United naopak bylo nesmírně efektivní, hodně mu pomohla také penalta ze druhé minuty. (19:23:40)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 10:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Henderson musel ještě jednou zasahovat, poté se domácí celek dožadoval pokutového kopu, avšak ten z toho nebude.
     
    90+4
    Jsme za polovinou nastaveného času, domácí stále usilují o kontaktní branku. United však střeží prostor u šestnáctky a zřejmě z toho bude čisté konto.
     
    90+3
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Brandon Williams.
     
    90+2
    Domácí obstarali autové vhazování, načež to zkoušeli dalekonosným pasem směrem na Sterlinga. Ven z branky se vydal Henderson, který odkopával do zámezí.
     
    90+1
    Gündogan si pokoušel zpracovat těžkou nahrávku, avšak se mu to nakonec nepovedlo.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě přesto musíme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Nemanja Matić.
     
    86
    De Bruynemu se ovšem následný centr povedl a dokázal najít naprosto volného Sterlinga. Před ním upadl na zem Lindelöf, který sledoval nepřesnou střelu.
     
    85
    Fred přišel u pokutového území o míč a byla z toho střelecká pozice pro Mahríze. Ten ovšem nevystřelil, po jeho nahrávce nepovedeně centroval De Bruyne.
     
    84
    Rodri poté přeposlal na pravou stranu, kde se nacházel Walker. United ovšem velice dobře střeží své pokutové území, centry tak žádný úspěch nepřinesou.
     
    83
    Gündogan pro změnu táhl další útočnou akci domácích, jenomže útočil do početné přesily protihráčů. Proto pouze zvolil nahrávku do tandemu na Mahríze.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, s domácím celkem to nevypadá moc dobře. Nyní se po Hendersonově odkopu dostal k míči Rodri.
     
    80
    Nyní moc nechybělo Sterlingovi, který si seběhl na centrovanou nabídku z kopačky Walkera. Prvně jmenovaného ale zřejmě zmátl netrefený míč od Lindelöfa.
     
    79
    Domácí mezitím pronikli kupředu, kde to na sebe vzal Walker. Jeho nahrávka měla putovat k hranici šestnáctky, kde číhal De Bruyne. Před ním ale zakročil Fernandes.
     
    78
    Hra je opět přerušená, znovu ze zdravotních důvodu. Ty má tentokráte hostující Shaw, který zamířil ven z hrací plochy a jeho celek bude chvíli hrát v oslabení.

    David Suchý

    Branky: 2. B. Fernandes (pen.), 50. Shaw (Rashford)

    Karty:   32. Maguire (MAN), 58. Shaw (MAN), 60. D. Henderson (MAN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 10:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
    Manchester City: Ederson – Cancelo (65. Walker), Stones, Rúben Dias, Zinčenko – Gündoğan, Rodri, De Bruyne (C) – Mahríz, Jesus (71. Foden), Sterling.
    Náhradníci: Steffen – Agüero, Foden, F. Torres, Walker, B. Silva, Fernandinho, Laporte, B. Mendy.

    Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred – D. James, B. Fernandes (90+3. Williams), Rashford (73. Greenwood) – Martial (86. N. Matić).
    Náhradníci: Grant – Bailly, A. Diallo, Greenwood, Williams, Tuanzebe, Telles, Shoretire, N. Matić.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    ocianews.com