West Brom – Newcastle 0:0 (kon.) | Liverpool – Fulham 0:1 (kon.) | Manchester City – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
Tottenham – Crystal Palace 4:1 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
0:0 (0:0)
Newcastle United
Neděle 07.03.2021, 13:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přeci jenom končí bezbrankovou remízou. Také druhý poločas nám přinesl poměrně ofenzivní podívanou, avšak oba celky se hodně trápily ve finální fázi. I druhý poločas nakonec nabídl několik zajímavých střeleckých možností, avšak ani jedna z nich neskončila až v síti. Přesto druhé dějství spíše patřilo domácímu celku, který si nakonec na slovenského brankáře Dúbravku. Dnešní utkání dokonce nenabídlo ani jednu kartu, zřejmě se jedná o zaslouženou dělbu bodů. (14:51:04)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Andy Carroll.
     
    90+2
    Rohový kop se ovšem domácímu celku vůbec nepovedl, míč se totiž stočil daleko mimo dosah všech hráčů a bude se tak pouze odkopávat.
     
    90+1
    Gallagher to před malým momentem zkoušel střílenou nabídkou do pokutového území, kde ovšem trefil pouze protihráče, od kterého šel míč na rohový kop.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stále na první branku čekáme. S jistotou nás ale ještě čeká nastavený čas.
     
    87
    Posléze se o provedení autového vhazování postaral domácí Townsend. Do kombinace se navíc zapojil také brankář Johnstone, který odkopával doprava.
     
    85
    Newcastle se konečně s míčem dostal na útočnou polovinu, kde sváděl hlavičkový souboj střídající Robson-Kanu, kterého si nakonec pohlídal soupeř.
     
    84
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Mbaye Diagne, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    84
    Domácí celek se v závěru zápasu dostává k sympatickému tlaku. Dúbravka měl také v tomto případě hodně práce, nakonec se mu míč povedlo vyrazit.
     
    83
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Karlan Grant.
     
    82
    Rohový kop se snebezpečně snášel směrem do hostující branky, kde nakonec musel vážně zasahovat brankář Dúbravka, který vytěsnil míč na další roh.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá poslední desetiminutovka, dost možná se dočkáme bezbrankové remízy. Ještě nepředbíhejme, zbývá totiž dost času.
     
    80
    West Bromwich Albion tak mohl rozehrávat z vlastní obranné poloviny. Rozehrávku si i tentokráte vzal na starost brankář Johnstone, který našel pouze soupeře.
     
    79
    Poté se povedlo z obrany včas vystoupit Bartleymu, který ovšem nerozehrál přesně. Newcastle se pokoušel vydat do protiútoku, avšak fauloval Gayle.
     
    78
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel domácí Diagne. Dúbravka se tak postará o rozehrávku.
     
    77
    Pokračovalo se odkopem od hostující branky, při kterém to Dúbravka zkoušel vysokým pasem směrem na Joelintona, kterému se povedlo přetlačit soupeře.

    David Suchý

    Branky:


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, O'Shea, Bartley (C), C. Townsend – Yokuşlu – Matheus Pereira, Gallagher, Maitland-Niles, M. Phillips (83. Grant) – Diagne (84. Robson-Kanu).
    Náhradníci: Button – Robinson, Robson-Kanu, Sawyers, Snodgrass, Ajayi, Grant, Livermore, Peltier.

    Newcastle United: Dúbravka – Krafth, Lascelles (C), Clark, P. Dummett – Hendrick (57. Gayle), Shelvey, Hayden – Willock, Joelinton, Fraser (90+3. Carroll).
    Náhradníci: Darlow – Carroll, Gayle, Lewis, Manquillo, S. Longstaff, Ritchie, Jacob Murphy, F. Fernández.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Hopton
    ocianews.com