Huesca – Celta Vigo 3:4 (kon.) | Atlético – Real Madrid 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Levante 1:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Granada 2:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:1 (1:0)
Granada CF
Neděle 07.03.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:58:53)
     
    Ahletic Bilbao porazil na domácím stadiónu Granadu těsným výsledkem 2:1 a o tři body se přiblížil kýženým pohárovým příčkám.

    Základ k vítězství domácí položili již ve 3. minutě, kdy se trefil Asier Villalibre. Hosté posléze přidali na aktivitě, ale na dobře organizovanou obranu soupeře se jim dlouho nedařilo vyzrát. Velkou možnost pojistit vítězství Marcelinovy družiny měl v 71. minutě Raúl García, který ale nařízenou penaltu neproměnil. A přišel trest. O sedm minut později Puertas odcentroval na hlavu Jorgeho Moliny, který rozvlnil síť. Ale tři body nakonec zůstaly v Bilbau. V první nastavené minutě základní hrací doby Díaz odvrátil centr pouze k Álexi Berenguerovi, na jehož dělovku k bližší tyči neměl Silva nárok.

    Bilbao se po vítězství posunulo na osmou příčku právě před dnešního soupeře, ale jen o skóre. Granada spadla na desátou příčku ještě za Celtu Vigo.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 0:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí fotbalisté si hlídají závěrečné vteřinky nastaveného času. Kombinují na vlastní polovině, Granada působí s porážkou smířeným dojmem.
     
    90+3
    Dlouho náskok Bilbaa a vydržet nemusel. K odraženému míči se dostal Jorge Molina, jenže z otočky svůj druhý gól v utkání nevsítil.
     
    90+1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic v nastaveném čase střílí gól a výrazně se přibližuje kýženým třem bodům! Nepovedený obranný zákrok Díaze potrestal žolík ÁLEX BERENGUER, jenž doběhl k míči jako první a vypálil dělovku k přední tyči. Silva byl bez šance.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Očekávané se stalo skutečností, Iñaki Williams centroval. Ale nutno podotknout, že mizerně, přímo do rukavic Rui Silva, který měl snadnou práci.
     
    88
    Těsně před uplynutím devadesáti minut budou domácí zahrávat slibnou standardku po faulu Etekiho na Berenguera. Na střelu to zřejmě nebude, lze očekávat centr.
     
    87
    Roberto Soldado prodlužoval balón za sebe do země nikoho. Adrián Marín měl k míči daleko, jako první k němu doběhl gólman Unai Simón.
     
    86
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Angel Montoro, přichází Yan Eteki.
     
    85
    Jon Morcillo nabral velkou rychlost a ještě zahrál balón tak, že se nebude odkopávat, ale pouze vhazovat. To je pro Bilbao určitě ta přijatelnější varianta.
     
    84
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñigo Lekue, přichází Álex Berenguer.
     
    83
    Je jasné, že se Atheltic nebude chtít spokojit s remízou, neboť po většinu utkání držel jednobrankový náskok. Nepovedený centr Williamse proletěl nad bránou.
     
    82
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Antonio Puertas, přichází Adrián Marín.
     
    81
    Gól platí, Jorge Molina a celá Granada si mohou oddechnout. Konzultace s viderozhodčím trvala dlouho, ale na žádný přestupek se nepřišlo.
     
    80
    Arbitr Martínez ještě celou situaci zkoumá u videa. S největší pravděpodobností se zkoumá, zda si asistent Puertas nepomohl při zpracování rukou.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Villalibre (Sancet), 90+1. Berenguer – 78. J. Molina (Puertas)

    Karty:   28. Dani García (ATB), 68. Vencedor (ATB) – 59. Y. Herrera (GRN)

    Neproměněná penalta: 71. Raúl García (ATB), brankář Rui Silva zneškodnil


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 0:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núñez, Balenziaga (C), Lekue (84. Berenguer) – I. Gómez (69. de Marcos), Dani García, Vencedor, Morcillo – Villalibre (77. I. Williams), Sancet (69. Raúl García).
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, de Marcos, Raúl García, Unai López, Muniain, Nolaskoain, Vesga, Vicente, I. Williams, Zarraga, Yeray.

    Granada CF: Rui Silva – Quini (46. Díaz), G. Sánchez (C), D. Duarte, Foulquier – Quina (60. Soldado), Y. Herrera – Puertas (82. Marín), Montoro (86. Eteki), Vico (60. Kenedy) – J. Molina.
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Aranda, Díaz, Eteki, Kenedy, Marín, N. Pérez, Barcia, Soldado.

    Rozhodčí: J. Martínez – Cabañero, M. Martínez
    thejrc.org