Huesca – Celta Vigo 3:4 (kon.) | Atlético – Real Madrid 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Levante 1:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Granada 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:1 (1:0)
Real Madrid
Neděle 07.03.2021, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z madridského derby vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (18:17:07)
     
    Atlético Madrid zůstává s tříbodovým náskokem na čele tabulky. Naopak Real zaváháním před sebe pouští Barcelonu a na městsého rivala ztrácí hned pět bodů. Atleti mají navíc ještě na oba konkurenční týmy jeden zápas k dobru.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:9.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a třaskavé madridské derby Atlética s Realem končí smírně 1:1!

    Do utkání vstoupili o poznání aktivněji svěřenci trenéra Diega Simeoneho. Atlético přikovalo soupeře v úvodních minutách a bylo odměněno vedoucím gólem po patnácti minutách. Llorente v důležitém souboji předskočil Nacha, poté přihrál do pokutového území Luisi Suárezovi, který parádní ránou překonal Courtoise. Následně se hra vyrovnala, ale Real ohrozil Oblaka až po půlhodině, kdy vyslal nebezpečný volej Casemiro. Těsně před pauzou poté po rohovém kopu zahrál ve vápně rukou Felipe, ale penalta pro Real se nepískala.

    Po změně stran měli více balon pod kontrolou hráči trenéra Zidana. Šance ale přicházely na druhé straně, hned dvakrát podržel Bílý balet parádními zákroky Thibaut Courtois. Až s přibývajícím časem se zapotil i Jan Oblak. Deset minut před koncem nadvakrát vychytal Benzemu, ale srovnání přece jen přišlo. Po parádní narážečce s Casemirem se do prázdné sítě trefil Karim Benzema a udal tak konečný výsledek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté byli velmi blízko veledůležitých třech bodů, ale nyní musí bojovat i o remízu. Navíc další žlutou kartu vidí za nesportovní chování Marcos Llorente.
     
    90+2
    Real je po vyrovnávací brance na koni. Ani další volný přímý kop ale Toni Kroos nedokázal zakroutit lépe do branky. Za faul na Vázqueze schytal žlutou kartu Savić.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Atlético se okamžitě po rozehrávce vrhlo do útoku. Saúlova nahrávka našla ve středu pole Kokeho, následně však přišla další chyba Félixe a balon mají hosté.
     
    88
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid je za svou aktivitu v posledních minutách odměněn vyrovnávací brankou! Nejprve domácí prováhali nadějnou pozici u vápna, následně se hra otočila směrem k brance Jana Oblaka. Parádní narážečka Casemira s KARIMEM BENZEMOU vyšachovala obranu Atlética a kapitán Realu parádně zakončil do odkryté sítě.
     
    87
    Vázquez se kolem Saúla do vápna neprosadil, následně však ztratil balon Koke a Real může zůstat natlačený na útočné polovině trávníku.
     
    86
    Následně si ale pomohl přidržením i Koke a útočit mohou po několika sekundách v obraně hostující fotbalisté.
     
    85
    Saúl sice skončil po kontaktu s Casemirem na trávníku, ale to mu v tuto chvíli nemusí vadit. Domácí ušetří několik dalších sekund a ještě budou rozehrávat.
     
    84
    Nápor Realu se v posledních minutách zvyšuje. Mendy si narazil na levém kraji s Valverdem, ale skvěle se do obrany vrátil João Félix.
     
    83
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Geoffrey Kondogbia.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Atlético i nadále drží jednobrankové vedení nad Realem.
     
    82
    Zhruba ze dvaceti metrů zahrával Kroos volný přímý kop. Zvolil střelu ke vzdálenější tyč, ale tam se vydal i Oblak a balon vyrazil.
     
    81
    Real nebyl daleko od vyrovnání! Po Viníciusově získání balonu přišel do vápna dokonalý centr, který našel Benzemu, ale ten ani nadvakrát nedokázal překonat Jana Oblaka.
     
    80
    Hlavní rozhodčí musí opět vytahovat žlutou kartu. Nejprve nechal bez povšimnutí tvrdý souboj Nacha se Suárezem, ale poté ukazuje kartu Félixovi.
     
    79
    Valverde chtěl přenést hru přes celou šířku k Vázquezovi, ale přetáhl míč o několik metrů a ten skončil jen za postranní lajnou. Atlético může vhazovat.
     
    77
    U středového kruhu se opět střetl Correa s Mendym a opět vyšel ze vzájemného souboje lépe bek Realu Madrid. Hlavní arbitr musel znovu pískat faul.
     
    76
    Casemiro přenechal míč mezi nohama Benzemovi, ještě očekával nahrávku do vápna, ale kapitán Realu do vzal na sebe. Střela v pádu se ale do branky nevešla.
     
    75
    Realu nevyšla ani souhra střídajících hráčů. Vinícius poslal nahrávku Valverdemu do pozice u rohového praporku, kde byl přesnější Mario Hermoso.
     
    74
    Po Félixově pobídka byl u balonu Suárez dříve než Varane. Střelec zatím jediné dnešní branky se ale až ke střele neprosadil a musel přihrávat zpět.
     
    73
    Ani jeden z týmů se nemůže po změně stran dostat do vyložené příležitosti. Real je přece jen o něco více u balonu, ale Jana Oblaka ještě neprověřil.
     
    72
    Ve druhém poločase se přiostřuje. Třetí žlutá karta v krátkém čase míří na konto Ángela Correy. Právě argentinský útočník si pomohl přidržením Mendyho.
     
    71
    Marcos Llorente zkoušel rozběhnout průnikovou nahrávkou Félixe, ale nahrávka byla až příliš prudká a skončila až v rukavicích Thibouta Courtoise.
     
    70
    Defenziva Atlética nebyla nyní dokonale zformována a hosté se dostali do nadějné příležitosti. Zpoza pokutového území ale pálil Vinícius jen za vzdálenější tyč.
     
    69
    Luis Suárez po tvrdém kontaktu zůstal s bolestivou grimasou na trávníku. Hra je přerušena a to výrazně vyhovuje domácímu celku.
     
    68
    Dalším potrestaným hráčem je hostující Raphaël Varane. Sedmadvacetiletý Francouz sestřelil na útočné polovině Suáreze.
     
    67
    Vázquezův přetažený centr se ještě snažil udržet na hrací ploše Vinícius. Od mladého útočníka Realu se ale balon odrazil jen vysoko nad branku Jan Oblaka.
     
    66
    Obrana Realu musí být opět v pozoru. Llorente to zkoušel středem, ale na hranici vápna narazil na skvěle postaveného Casemira a o balon přišel.
     
    65
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází João Félix.
     
    64
    Yannick Carrasco ještě před vystřídáním vidí žlutou kartu za zdržování.
     
    64
    Tentokrát už Kroos kroutil míč do pokutového území, ale ani nyní se Benzema, Varane nebo Nacho k hlavičce neprosadili.
     
    63
    Střídající Valverde se okamžitě zapojil do kombinace. Právě po přihrávce Valverdeho centroval do vápna Casemiro a získal pro hosty další roh.
     
    62
    Velká šance Atlética! Suárezova hlavička sice na branku nemířila, ale k balonu se ještě dostal Correa, který ale nedokázal lépe zakončit z několika metrů od Courtoise.
     
    61
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Federico Valverde.
     
    61
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Vinícius Júnior.
     
    61
    V posledních minutách je rozhodně aktivnějším týmem Atlético. Carrasco spolupracoval se Suárezem, poté se dostal na trávník a balon mu utekl za koncovou čáru.
     
    60
    I po hodině hry vede domácí Atlético nad Realem 1:0. Zatím jediným střelcem dnešního utkání je Luis Suárez, který zužitkoval nahrávku Llorenteho.
     
    59
    Opět to Bílý balet zkoušel z rohového kopu přímo na volej Vázquezovi, který se ale ani tentokrát netrefil do balonu ideálně a nakonec se bude odkopávat od branky Jana Oblaka.
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Saúl.
     
    57
    Atlético začíná mít opět navrch. Carrasco proklouzl do pokutového území, poté zakončoval Correa, který ale na Courtoise znovu nevyzrál.
     
    55
    Varane nedokázal lépe odkopnout balon a pořádně tak zavařil svým spoluhráčům. Vše musel řešit až parádním zákrokem proti prudké střele Thibaut Courtois.
     
    55
    Casemirův nadýchaný centr směřoval do prostoru, kam si nabíhali Benzema i Nacho a právě stoper Realu lehkou hlavičkou neprostřelil Oblaka.
     
    54
    Po Modrićovi mohl pokračovat v akci na levé straně Rodrygo. Trippier sice na moment odstavil soupeře od míče, ale ihned poté přišla zase ztráta.
     
    53
    K rozehrávce se jako již tradičně postavil Toni Kroos. Místo centru do vápna ale zvolil přihrávku za šestnáctku na volného Vázqueze, který ale z první zhuštěný prostor nepropálil.
     
    52
    Ángel Correa se sice vrátil do obrany vypomoci svým spoluhráčům, ale při snaze získat míč fauloval Asensia v blízkosti pokutového území.
     
    51
    Real měl k dispozici rozehrávku od rohového praporku, ale balon sebral hlavou jen Felipe. Následně se ale míč odrazil znovu k hráčům v bílých dresech.
     
    49
    Rodrygova nedůrazná střela nemohla Oblaka zaskočit. Následně na druhé straně přibrousil Suárez Nacha a hlavní rozhodčí musí znovu pískat.
     
    48
    Okamžitě prosvištěl do pokutového území Yannick Carrasco. Přihrávku pod sebe na Correu už ale přes bránícího Nacha nepropasíroval.
     
    47
    Druhý poločas odstartoval rozehrávkou fotbalistů Atlética. Po Suárezovi byl u balonu Llorente a Koke, který poté musel skousnout tvrdý faul Mendyho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas madridského derby končí. Atlético vede nad Realem 1:0.

    Do utkání vstoupili o poznání aktivněji svěřenci trenéra Diega Simeoneho. Atlético přikovalo soupeře v úvodních minutách a bylo odměněno vedoucím gólem po patnácti minutách. Llorente v důležitém souboji předskočil Nacha, poté přihrál do pokutového území Luisi Suárezovi, který parádní ránou překonal Courtoise. Následně se hra vyrovnala, ale Real ohrozil Oblaka až po půlhodině, kdy vyslal nebezpečný volej Casemiro. Těsně před pauzou poté po rohovém kopu zahrál ve vápně rukou Felipe, ale penalta pro Real se nepískala.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po dlouhém nákopu Saviće musel podstoupit hlavičkový souboj s Varanem Suárez. Lépe si ale ve vzduchu vedl hostující stoper.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Koke si několikrát vyměnil míč s Hermosem, poté pokračoval v akci i Llorente s Correou, ale to už byla obrana Realu zformována na svém místě.
     
    44
    K překvapení všech nenařizuje penaltu ani po opakovaném závěru, na který se byl podívat za postranní lajnou. Nejblíže celé situace byl Casemiro, který se také ihned vydal za sudím.
     
    43
    Balon se skutečně svezl po ruce Felipeho, ale hlavní rozhodčí ani v přerušené hře penaltu nenařídil.
     
    42
    Kroosův centr od rohového praporku propadl malým pokutovým územím a hosté se dožadovali odpískání ruky. Hlavní rozhodčí ale zatím nehal hru pokračovat.
     
    41
    Vázquez skvěle přenesl hru přes celou šířku trávníku na Mendyho. Francouzského beka ale s lehkostí zastavil Trippier.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Llorenteho přetažený centr si sice našel Suáreze, ale ten z krkolomné pozice Courtoise příliš nezaměstnal.
     
    39
    Benzema píchl míč do pohybu Rodrygovi. Ten ale neustál silový souboj s výrazně zkušenějším Savićem. Do útoku tak opět může pádit domácí celek.
     
    38
    Navíc přišel zcela zbytečný faul Carrasca na Varana a hlavní rozhodčí musel opět pískat. Atlético však po mizerné rozehrávce získalo záhy míč zpět do své moci.
     
    37
    Llorente s Lemarem kombinovali na levém kraji trávníku. Poté se zapojil do hry i Ángel Correa, který po narážečce s Carrascem nedokázal zakončit.
     
    36
    Koke byl pod tlakem Kroose a tak raději volil nahrávku ke svým stoperům. Savićův dlouhý nákop ale skončil jen v moci Varana s Felipem.
     
    34
    S Kroosem si vyměnil míč těsně před pokutovým územím Rodrygo. Už to vypadalo, že německý záložník ve službách Realu z úhlu vystřelí, ale nakonec ještě zasekl balon a následně se už kolem Hermosa neprosadil.
     
    33
    Po faulu na Rodryga se obořil na hlavního rozhodčího trenér Diego Simeone, ale na rozhodnutí nic nezměnil.
     
    32
    Llorente přiťukl balon Correovi, ten se ještě snažil dloubáčkem najít Suáreze, ale než se útočník Atlética zmocnil míče, tak přišel útočný faul Lemara.
     
    31
    Jan Oblak musel být poprvé v pozoru. Centr Asensia sice domácí obrana odvrátila mimo pokutové území, ale balon přistál přesně proti noze Casemira, který z voleje pořádně vyzkoušel gólmana Atlética.
     
    30
    I po půlhodině hry vede v madridském derby Atlético nad Realem 1:0. O zatím jedinou branku se postarala po nahrávce Llorenteho Luis Suárez.
     
    29
    Trippierova nahrávka našla na hranici vápna Correu. Domácí se ale neprobojovali až do zakončení ani po spolupráci Lemara s Hermosem.
     
    28
    Hermosovo přenesení hry našlo Correu. Atlético se ale muselo stáhnout až na vlastní polovinu a začít útočnou akci znovu až od Saviće s Felipem.
     
    27
    Na Thibauta Courtoise se hnal další útok. Llorente poslal přesný pas na Suáreze, který ještě loboval na vzdálenější tyč, ale Carrasca balon přelétl.
     
    26
    Perfektní práci odvedl v obraně i Vázquez. Realu ale nepodařilo zareagovat na agresivní napadání soupeřů a okamžitě vylétl balon do autu.
     
    25
    Carrasco vybruslil kolem třech protihráčů a vyslal do útoku Lemara. Pětadvacetiletý Francouz si už připravoval míč k přihrávce na Suáreze, ale v tu chvíli se objevil před balonem Varane.
     
    24
    U postranní lajny se Trippier drží za koleno po souboji s Mendym. Oba hráči se ale velmi rychle zvedli z trávníku a napínavý souboj může pokračovat.
     
    23
    Kroos vybídl ke spolupráci Mendyho. Následně si o přihrávku řekl i Karim Benzema, ale obrana Atlétoca i nadále nedovoluje Realu střílet na Oblaka.
     
    22
    Domácí to opět zkoušeli podél pravé postranní lajny, jak už jim to dnes jednou vyšlo. Tentokrát si ale Mendy s Nachem nabíhajícího Llorenteho pohlídali.
     
    21
    Casemiro si vyměnil míč s Modrićem i Kroosem. Následně byl na levém kraji ve hře i Asensio s Mendym. Centr však zblokoval hned první bránící fotbalista.
     
    20
    Po dvaceti minutách vede domácí Atlético nad úhlavními rivaly díky gólu Suáreze 1:0. Od té doby se ale musí bránit náporu hostujícího celku.
     
    19
    Realu se podařilo překonat napadající val soupeře. Asensio sice našel prudkým centrem Benzemu, ale francouzský útočník nezakončil ideálně.
     
    18
    Od Oblaka putoval balon k obsazenému Hermosovi. Bek Atlética neměl příliš šancí proti přesile udržet míč a útočit tak mohou opět hosté.
     
    17
    Hlavní rozhodčí si ještě počkal na potvrzení gólu kolegy u videa, ale postavení Suáreze bylo při nahrávce Llorenteho v pořádku.
     
    15
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Lídr La Ligy se dostává po čtvrthodině zápasu do vedení! Atlético bylo v úvodu zápasu rozhodně aktivnějším týmem a po zásluze otevírá skóre. Llorente skvěle obelstil skluzujícího Nacha, poté naservíroval míč do vápna LUISI SUÁREZOVI, který s lehkostí přehodil vyběhnutého Courtoise.
     
    14
    Také Rodrygo vyvíjel tlak na rozehrávajícího Hermosa. Nakonec musel bek Atlética pouze odkopnout balon daleko na útočnou polovinu k Varanovi.
     
    13
    Domácí výrazně komplikují rozehrávku městským rivalům aktivním napadáním. Tak tak, že si nyní Varane nevstřelil vlastní branku.
     
    12
    Balon mají v úvodu zápasu povětšinou pod kontrolou domácí. Nyní se ale vydal na útočný výlet Ferland Mendy, který ještě přihrál Benzemovi, ale kapitán Realu nezískal pro svůj tým ani rohový kop.
     
    11
    Až příliš mnoho nepřesností na obou stranách brzdí útočné snažení. Carrascova přihrávka na hranici pokutového území Suáreze nenašla.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Oba týmy rozehrály zápas ve velkém tempu, ale na první střelecký pokus mezi tři tyče se stále čeká.
     
    9
    Po přesném zpracování byl Koke okamžitě napadán Casemirem. Vysoký pas na Suáreze do vápna neprošel přes Nacha, ale míč skončil znovu jen za postranní čárou.
     
    8
    Riskantní rozehrávku Varana ukořistil pro domácí Thomas Lemar. Atlético se opět usadilo na útočné polovině, ale do zakončení se ještě neprosadilo.
     
    7
    Atleti ještě pokračovali rozehrávkou od rohového praporku. Před Courtoisem se však dostal k hlavičce pouze Modrić, který bezpečně odpravil balon mimo pokutové území.
     
    6
    Balon si postavil na místo přestupku právě faulovaný Luis Suárez. Dlouholetá opora Barcelony nyní ve službách Atlética ale pálila jen do obranné zdi.
     
    5
    Trippier spolupracoval na pravé straně s Llorentem, už už se zdálo, že hosté získají míč na Suárezovi, ale nakonec je pískán faul Varana.
     
    4
    Poprvé se do útoku tlačili také domácí. Carrasco ještě našel na hranici pokutového území Correu, který však už nedokázal lépe připravit balon ke střele Suárezovi.
     
    3
    Correa při snaze získat míč podrazil rozehrávajícího Kroose a hlavní sudí musí poprvé pískat. Real tak může uvést balon do hry z klidové pozice.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté hostujícího Realu Madrid. Po Benzemovi se dotkl balonu i Casemiro nebo Luka Modrić.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Očekávané madridské derby mezi Atléticem a Realem může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Carrasco, M. Llorente, Koke (C), Lemar – L. Suárez, Á. Correa.
    Náhradníci: Grbić – Torreira, Saúl, M. Dembélé, Lodi, Félix, Kondogbia, Vrsaljko, Vitolo.

    Real Madrid CF: Courtois – L. Vázquez, Varane, Nacho Fernández, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Rodrygo, Benzema (C), Asensio.
    Náhradníci: Altube, Lunin – Isco, Marcelo, Valverde, Duro, Odriozola Arzallus, Militao, Vinícius Júnior.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez.
     
    Historické statistiky

    Vítězství Realu: 112 (373 vstřelených gólů)
    Remíza: 58
    Vítězství Atlética: 56 (271 vstřelených gólů)
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    12.12. 2020 Real Madrid – Atl. Madrid 2:0
    01.02. 2020 Real Madrid – Atl. Madrid 1:0
    12.01. 2020 Real Madrid – Atl. Madrid 1:0
    28.09. 2019 Atl. Madrid – Real Madrid 0:0
    27.07. 2019 Real Madrid – Atl. Madrid 3:7
     
    Atlético Madrid

    Atlético v minulém ročníku La Ligy marně nahánělo nedostižné duo Real – Barcelona. Na zlatou pozici nakonec ztratili fotbalisté vedení trenérem Simeonem dokonce propastných sedmnáct bodů. I přes šestnáct remíz v soutěžním ročníku skončili Atleti na třetím místě a zajistili si postup do základní skupiny Ligy mistrů.

    Právě na úvod Ligy mistrů Atlético prohrálo se suverénním Bayernem, ale nakonec si v konkurenci Salcburku a Lokomotivu Moskva vybojovalo postup velmi jistě do jarní části. V play off už má Atlético domácí zápas s Chelsea, který ale dopadl o poznání lépe pro londýnský celek. Svěřenci Thomase Tuchela si pro domácí odvetu přivezli vítězství 1:0.

    Atléticu výrazně pomohl v nové sezoně příchod Luise Suáreze, který skončil v Barceloně a rozhodl se pro angažmá v konkurenčním týmu z Madridu. Právě na úkor Suáreze odešel na konci roku 2020 z Atlética další hrotový útočník Diego Costa, který si aktuálně hledá angažmá.

    Madridští mohou po dlouhých sedmi letech znovu přerušit nadvládu Realu s Barcelonou. Po čtyřiadvaceti odehraných kolech jsou na čele tabulky s dvoubodovým náskokem na Barcelonu, ale dvěma zápasy k dobru. To třetí Real ztrácí bodů pět, ale má pouze o jeden zápas více, než Atlético.

    Základ úspěchu dává neprostupná obrana, která je se šestnácti obdrženými góly je jednoznačně nejlepší v lize. Simeone se může spolehnout na jednoho z nejlepších brankářů světa Jana Oblaka, kterého podporují Gimenéz, Savič a Felipe. O góly se v útoku poté dělá Suárez, Llorente nebo mladý Joao Félix.

    Před týdnem si madridský celek přivezl cenné tři body do tabulky z trávníku Villarrealu. Vlastním gólem Pedraza se Atlético dostalo do vedení již v první půlhodině a po změně stran pečetil na konečných 2:0 Joao Félix.
     
    Real Madrid

    Real Madrid se po dvou letech vrátil na španělský trůn! V loňské sezoně dokázal především díky fantastickému závěru po restartu soutěže odskočit druhé Barceloně na konečných pět bodů. To v Lize mistrů výběr Zinédina Zidana určitě pomýšlel na vyšší příčky, než dvě osmifinálové prohry s Manchesterem City.

    Do obhajoby titulu v La Lize vstoupil Real skvěle. Po sedmi odehraných zápasech byl těsně na druhém místě za Realem Sociedad. Sociedad následně začal ztrácet, ale před Zidanovi svěřence se vyhoupl městský rival Atlético, který má po více než polovině soutěže náskok dvou bodů na Barcelonu a dokonce pěti bodů na Real, k tomu i zápasy k dobru.

    To v domácím poháru utrpěl Real tvrdou ránu. Ve čtvrtém kole totiž vypadl s třetiligovým týmem Alcoyano. Madridské sice poslal do vedení Militao, ale deset minut před koncem druhého poločasu srovnal Solbes. V prodloužení poté outsideři zápasu dohrávali dokonce v deseti, ale i tak vsítil historický gól Casanova.

    V základní skupině Ligy mistrů sice Real získal z prvních dvou zápasů pouze jediný bod, ale v konkurenci Mönchengladbachu, Šachtaru a Interu Milán se zázračně zvedl a dokázal postoupit dokonce z prvního místa. Navíc si z trávníku nebezpečné Atalanty přivezl nadějné vítězství 1:0 k domácí odvetě osmifinále. Již v 17. minutě byl vyloučen záložník italského klubu Freuler a Real využil dlouhou početní výhodu až v samém závěru zásahem Mendyho.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Španělská nejvyšší soutěž La Liga pokračuje již šestadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání u Madrid. Atlético změří síly v důležitém boji o titul s Realem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vít Schück

    Branky: 15. L. Suárez (M. Llorente) – 88. Benzema (Casemiro)

    Karty:   64. Carrasco (ATM), 72. Á. Correa (ATM), 80. Félix (ATM), 90+2. Savić (ATM), 90+3. M. Llorente (ATM) – 68. Varane (REA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:9.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Carrasco (65. Félix), M. Llorente, Koke (C), Lemar (58. Saúl) – L. Suárez, Á. Correa (83. Kondogbia).
    Náhradníci: Grbić – Torreira, Saúl, M. Dembélé, Lodi, Félix, Kondogbia, Vrsaljko, Vitolo.

    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Varane, Nacho Fernández, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Rodrygo (61. Vinícius Júnior), Benzema (C), Asensio (61. Valverde).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Isco, Marcelo, Valverde, Duro, Odriozola Arzallus, Militao, Vinícius Júnior.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    thejrc.org