Huesca – Celta Vigo 3:4 (kon.) | Atlético – Real Madrid 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Levante 1:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Granada 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:1 (1:0)
Real Madrid
Neděle 07.03.2021, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z madridského derby vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (18:17:07)
     
    Atlético Madrid zůstává s tříbodovým náskokem na čele tabulky. Naopak Real zaváháním před sebe pouští Barcelonu a na městsého rivala ztrácí hned pět bodů. Atleti mají navíc ještě na oba konkurenční týmy jeden zápas k dobru.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:9.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a třaskavé madridské derby Atlética s Realem končí smírně 1:1!

    Do utkání vstoupili o poznání aktivněji svěřenci trenéra Diega Simeoneho. Atlético přikovalo soupeře v úvodních minutách a bylo odměněno vedoucím gólem po patnácti minutách. Llorente v důležitém souboji předskočil Nacha, poté přihrál do pokutového území Luisi Suárezovi, který parádní ránou překonal Courtoise. Následně se hra vyrovnala, ale Real ohrozil Oblaka až po půlhodině, kdy vyslal nebezpečný volej Casemiro. Těsně před pauzou poté po rohovém kopu zahrál ve vápně rukou Felipe, ale penalta pro Real se nepískala.

    Po změně stran měli více balon pod kontrolou hráči trenéra Zidana. Šance ale přicházely na druhé straně, hned dvakrát podržel Bílý balet parádními zákroky Thibaut Courtois. Až s přibývajícím časem se zapotil i Jan Oblak. Deset minut před koncem nadvakrát vychytal Benzemu, ale srovnání přece jen přišlo. Po parádní narážečce s Casemirem se do prázdné sítě trefil Karim Benzema a udal tak konečný výsledek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté byli velmi blízko veledůležitých třech bodů, ale nyní musí bojovat i o remízu. Navíc další žlutou kartu vidí za nesportovní chování Marcos Llorente.
     
    90+2
    Real je po vyrovnávací brance na koni. Ani další volný přímý kop ale Toni Kroos nedokázal zakroutit lépe do branky. Za faul na Vázqueze schytal žlutou kartu Savić.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Atlético se okamžitě po rozehrávce vrhlo do útoku. Saúlova nahrávka našla ve středu pole Kokeho, následně však přišla další chyba Félixe a balon mají hosté.
     
    88
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid je za svou aktivitu v posledních minutách odměněn vyrovnávací brankou! Nejprve domácí prováhali nadějnou pozici u vápna, následně se hra otočila směrem k brance Jana Oblaka. Parádní narážečka Casemira s KARIMEM BENZEMOU vyšachovala obranu Atlética a kapitán Realu parádně zakončil do odkryté sítě.
     
    87
    Vázquez se kolem Saúla do vápna neprosadil, následně však ztratil balon Koke a Real může zůstat natlačený na útočné polovině trávníku.
     
    86
    Následně si ale pomohl přidržením i Koke a útočit mohou po několika sekundách v obraně hostující fotbalisté.
     
    85
    Saúl sice skončil po kontaktu s Casemirem na trávníku, ale to mu v tuto chvíli nemusí vadit. Domácí ušetří několik dalších sekund a ještě budou rozehrávat.
     
    84
    Nápor Realu se v posledních minutách zvyšuje. Mendy si narazil na levém kraji s Valverdem, ale skvěle se do obrany vrátil João Félix.
     
    83
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Geoffrey Kondogbia.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Atlético i nadále drží jednobrankové vedení nad Realem.
     
    82
    Zhruba ze dvaceti metrů zahrával Kroos volný přímý kop. Zvolil střelu ke vzdálenější tyč, ale tam se vydal i Oblak a balon vyrazil.
     
    81
    Real nebyl daleko od vyrovnání! Po Viníciusově získání balonu přišel do vápna dokonalý centr, který našel Benzemu, ale ten ani nadvakrát nedokázal překonat Jana Oblaka.
     
    80
    Hlavní rozhodčí musí opět vytahovat žlutou kartu. Nejprve nechal bez povšimnutí tvrdý souboj Nacha se Suárezem, ale poté ukazuje kartu Félixovi.

    Vít Schück

    Branky: 15. L. Suárez (M. Llorente) – 88. Benzema (Casemiro)

    Karty:   64. Carrasco (ATM), 72. Á. Correa (ATM), 80. Félix (ATM), 90+2. Savić (ATM), 90+3. M. Llorente (ATM) – 68. Varane (REA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:9.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Carrasco (65. Félix), M. Llorente, Koke (C), Lemar (58. Saúl) – L. Suárez, Á. Correa (83. Kondogbia).
    Náhradníci: Grbić – Torreira, Saúl, M. Dembélé, Lodi, Félix, Kondogbia, Vrsaljko, Vitolo.

    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Varane, Nacho Fernández, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Rodrygo (61. Vinícius Júnior), Benzema (C), Asensio (61. Valverde).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Isco, Marcelo, Valverde, Duro, Odriozola Arzallus, Militao, Vinícius Júnior.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    thejrc.org