Kolín nad Rýnem – W. Brémy 1:1 (kon.) | Bielefeld – Union Berlín 0:0 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
0:0 (0:0)
1. FC Union Berlín
Neděle 07.03.2021, 18:00 • SchucoArena (Bielefeld, Německo) • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání nám branku nepřineslo. I přestože byli hosté hlavně ve druhém poločase o dost aktivnějším týmem a vytvořili si hned několik velkých příležitostí, vstřelit gól se jim nepodařilo. Po utkání si tedy oba týmy rozdělí bod. Bielefeld půjde zatím na sedmnácté místo, kde má náskok na osmnáctou Mohuč jednobodový. Ztrátu na patnáctou Herthu pak dvoubodový. Bielefeld ale má jedno utkání k dobru oproti ostatním. Union zůstává na sedmé příčce a od šestého Dortmundu, který je momentálně umístěn na poslední postupové příčce do evropských pohárů, ho dělí čtyři body. (20:10:55)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 9:5.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Trimmel si udělal na pravé straně prostor a následně centroval na malé vápně, kde si sbíhal jeho spoluhráč, ale míč ze vzduchu sebral gólman Ortega.
     
    90+1
    Bielefeld skvěle vybojoval míč, ale okamžitě ho stáhl do obrany. Do hlubokého betonu nepřipouští žádného protihráče a vypadá to, že už bude jen bránit bod.
     
    90
    K tomuto poločasu se bude nastavovat mnohem kratší doba, než k tomu prvnímu. Budou to tři minutky.
     
    89
    Hosté ani teď nebudou úspěšní. Jejich brejk a přečíslení končí kvůli velmi nepřesné přihrávce ještě před pokutovým územím. A pomalu se blíží konec utkání.
     
    88
    Ani tento rohový kop se hostujícímu týmu nepodařilo. Union ho rozehrál nakrátko a následně centroval do vápna, kde míč ale jednoduše přebrala domácí obrana.
     
    87
    Endo dostal míč do prostoru na polovině hřiště a spěchal skoro až k vápnu. Zezadu ho ale odzbrojil jiný hráč soupeře a akci Unionu skvěle zastavil
     
    86
    Union Berlín dostal po své útočné snaze možnost alespoň si kopnout standardku v podobě rohového kopu. K tomu se postavil Petar Musa, ale míč dobře nenasměroval.
     
    85
    Dva hráči hostů se srazili u pravé autové čáry na polovině hřiště. Oba upadlo k zemi a nechali tak Bielefeldu možnost přejít do brejku.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Christian Gentner.
     
    83
    Hosté se úpěnlivě snaží strhnout v posledních minutách vedení na svou stranu. Bielefeld se naopak na útočnou polovinu s míčem skoro nedostává.
     
    81
    Další skvělá šance Unionu Berlín! Petar Musa nasměroval ve vápně míč do středu na Enda, který z první pálil, ale Ortega ho parádně vychytal.
     
    80
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.
     
    79
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Cédric Brunner, přichází Nathan de Medina.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Arne Maier, přichází Marcel Hartel.
     
    78
    Oba týmy si nyní několikrát vyměnily míč na středovém kruhu po velkých chybách. Chystá se střídání, Bielefeld jen kope na své vlastní polovině a u laviček už jsou připraveni jiní hráči.
     
    77
    Endo se snažil z voleje trefit míč, ovšem přiběhl k němu soupeř, který chtěl míč odkopnout. Endo trefil jeho nohu, trefil se do holeně a oba hráči padli k zemi.
     
    75
    Cedric Brunner byl v souboji sražen k zemi a následně se u něj vyskytly nějaké zdravotní komplikace. Lékaři si ho stáhli do zámezí, ale hráč je zět ve hře.
     
    74
    Endo selhal v obrovské šanci! Dostal míč do úniku a před brankářem se na pravé straně octl sám. Míč chtěl poslat do branky před brankářem, ale poslal ho kus od vzdálenější tyče.
     
    73
    Andrich vyslal dlouhý míč z vlastní poloviny skoro až k šestnáctce soupeře. Jenže tam se nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů a míč tak jednoduše doputoval k brankáři Ortegovi.
     
    71
    Petar Musa, který ještě nedávno oblékal dres pražské Slavie, se dostal do zakončení, když si do vápna naběhl na centr a hlavičkoval míč z úrovně penalty. Jeho hlavička šla ale vysoko nad branku.
     
    70
    Union se dostal do dobré šance, kdy se ve vápně objevil Bulter a zatočenou pozemní střelou na zadní tyč chtěl překvapit Ortegu. To se mu však nepovedlo, protože Ortega skočil do předu a přerušil trajektorii míče.
     
    69
    Japonec Doan se dostal do souboje s dalším Japoncem, Endem. Toho přišlápl a poslal k zemi velmi nehezkým způsobem. Sudí neodpískal.
     
    68
    Union Berlin hodně zazmatkoval na vlastní polovině a málem pustil soupeře do samostatného úniku. Nakonec se ale Ryesonovi povedlo aspoń odkopnout míč do ofsajdu.
     
    66
    Keita Endo se dostával za obranu soupeře, ale sudí jeho postup utnul odpískáním velmi těsného, ovšem správného ofsajdu.
     
    65
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Michel Vlap, přichází Ricu Doan.
     
    64
    Dlouhý nákop Piepera zamířil na křídlo, kde sice operoval Klos, ten ale už nezvládl postup k brance a míč jen odevzdal soupeři.
     
    63
    Na hřiště se svalil hráč číslo osmnáct, tedy Endo. Ten byl nehezky faulován soupeřem, který ho podrazil. Sudí stále v dnešním utkání nevytasil žlutou kartu.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Kejta Endo.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Petar Musa.
     
    61
    Brunner dostal hodně prostoru na levé straně a vyslal dlouhý pozemní centr, který zasáhl ve vápně Okugawa, ale poslal ho hodně nad branku.
     
    60
    Máme za sebou už hodinu hry. Tedy, v čistém času je to o dost více. Zatím je to stále bez branek, ale druhá půle vypadá o dost jinak, než ta první.
     
    59
    K hlavičce v pokutovém území se dostal nyní i útočník domácího mančaftu Klos. Jenže jeho hlavičkovaný míč letěl úplně mimo branku, kterou střeží Luthe.
     
    58
    Hosté drží míč, ale nedaří se jim projít přes polovinu hřiště. Bielefeld velmi dobře napadá a nechce tam Union pustit.
     
    56
    Andreas Voglsammer vyslal centr do pokutového území. Myslel to dobře, ale provedení už moc dobré nebylo a tak si míč nakonec jednoduše pokryla obrana soupeře.
     
    55
    Prietl si parádně za polovinou "udělal" protihráče a dovedl míč až k vápnu. Tam ale domácí nevěděli, jak pokračovat, a míč tak nakonec pouze odevzdali.
     
    54
    Kruse si vyžádal míč a obratem ho poslal do vápna, kde čekal Ryerson. Ten se k němu ale nedostal a akce Unionu tak ani nebyla zakončena.
     
    53
    Bielefeld získal míč na středovém kruhu, ale následně se hráči mezi sebou nedomluvili a poslali přihrávku, která mířila přímo na kopačky hostů. Ti jdou rychle do předu.
     
    52
    Union po Ortegově výkopu míč získal a zatáhl ho do své obrany, jako už několikrát v zápase udělal. Nyní bude opět vyčkávat na nějakou dobrou možnost k brejku.
     
    51
    první velká šance utkání! A v ní hostující tým. Z pravé strany centroval Trimmel, na jehož míč si ve vápně naskočil Bulter a hlavičkoval ho k pravé tyči. Míč ale skvělým skokem zneškodnil brankář Oretga.
     
    49
    Na druhou stranu se řítil Union Berlín, který šel zase po levé straně až k vápnu, kde se však zastavil a nevěděl, jak dál. A tak raději zahrál do obrany.
     
    48
    Centr, který vyslal po úniku na pravé straně Maier, nakonec těsně před hráčem na hranici malého vápna vykopává Ryerson do bezpečí.
     
    47
    Úvodní výkop druhého poločasu už je za námi a hra opět v plném proudu. Ani jeden z týmů nestřídal a pokračuje se tak v sestavách, které nastoupily i v poločase prvním.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas už je za námi. I přestože bylo nastaveno až deset minut, jsme gól neviděli. Aktivnějším týmem byl jednoznačně Union Berlín, který držel míč 62% herního času. Nevypracoval si ale moc příležitostí a nakonec ani nevyslal střelu na branku. To se naopak domácím ze tří střel třikrát povedlo. Ale nebylo to nic, co by mohlo skončit brankou.
     
    45+10
    První poločas skončil.
     
    45+8
    Rohový kop se domácímu týmu vůbec nepovedl Kopl ho Vlap, který ho nasměroval asi na úroveň penalty, jenže míč jen proskákal pokutovým územím a zamířil až do autu.
     
    45+7
    Okugawa dovedl míč až úplně ke konci hřiště. Následně chtěl odcentrovat, což se mu přes soupeře nepodařilo. Míč se následně odrazil k Laursenovi, který vybojoval alespoň rohový kop.
     
    45+6
    Hosté zkusili rychlou kombinaci po levé straně, a to podél levé autové čáry. Dostali se v mžiku až k vápnu, kde si ale míč přebral Pohjanpalo, který chtěl vyzrát na soupeře technickými kličkami, což se mu nepovedlo.
     
    45+5
    Prietl chtěl obrat Promela o míč. Jenže se asi bál, že by to nohama nezvládl, a tak se odrazil a ramenem Promela od míče tvrdě odstavil. Sudí to nakonec kartou neřešil, i když by určitě mohl.
     
    45+4
    Ortega se zapojil do hry skoro u půlící čáry. Bielefeld vysunul obranu právě až na půlku hřiště. Následně míč poslal na malé vápno soupeře dlouhým výkopem.
     
    45+3
    Promel si vyžádal míč a z půlkruhu před vápnem chtěl již pálit. Při tom byl ale nehezky faulován a sudí tuto situaci nechal bez povšimnutí!
     
    45+2
    Berlínský 1. FC Union zatím většinu nastavení drží míč, ale jen na vlastní polovině, kde si přihrává mezi obránci, jako už dnes v zápase několikrát.
     
    45
    Vinou zranění a ošetřování hráčů se v prvním poločase vyplýtvalo dost času. I proto sudí nastavil dokonce až deset minut nad standardní hrací dobu.
     
    44
    Poprvé v zápase si rohový kop zkusili i domácí hráči. Postavil se k němu Vlap, který ho poslal přímo do rukavic brankáře Lutheho.
     
    43
    Bultera protihráč v souboji lehce zatáhl za dres a hráč Unionu okamžitě spadl k zemi. Tady sudí před hvizdem spíš mohl uvážit, zda netrestat spíš herecký um hostujícího záložníka.
     
    42
    Rohový kop se opakoval, protože míč domácí při hlídání vápna opět poslali za vnější brankovou čáru. Opět si h ona starost vzal Max Kruse, ale tentokrát se mu to vůbec nepovedlo.
     
    41
    Hosté si nakonec ze svého útočného snažení vybojovali alespoň standardku v podobě rohového kopu. tu ale moc dobře nevyužili. Max Kruse míč poslal do vápna, odkud byl míč odhlavičkován.
     
    40
    Christopher Trimmel to zkusil centrem ze strany. I když měl hodně prostoru, vzdušnou přihrávku si moc nepřipravil a míč byl domácími vyhlavičkován.
     
    39
    Do zajímavé šance měl namířeno forvard Unionu Berlín Max Kruse. Stejně jako jeho spoluhráči už dnes několikrát si však nepohlídal ofsajd.
     
    38
    Union se stahuje a moc se v posledních minutách nedostává na útočnou polovinu hrací plochy. Má taky docela problémy při rozehrávce.
     
    37
    Hra se vyostřuje a kromě většího množství faulů vidíme na středovém kruhu množství soubojů, ve kterých si oba týmy hodně vyměňujou míč.
     
    35
    Nepřesná přihrávka dostala domácí tým opět do kombinace na pravé straně, kterou ale Bielefeld nezakončil střelou na branku. Domácí jsou však nyní mnohem víc zapojeni do hry, a to i v útoku.
     
    34
    Voglsammer opět způsobil Unionu trable na pravé straně, které ale nakonec skvělou defenzivní prací vyřešil Obránce Knoche.
     
    33
    Na druhou stranu mířil podél autové lajny Trimmel, který následně centroval do vápna, ale tam nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    32
    Voglsammer se se svým týmem dostal do první šance. Octl se před pravou stranou malého vápna, odkud vyslal pozemní centr, který však byl zablokován nejbližším hráčem. Následně se míč odrazil k zpět k Voglsammerovi, který znovu centroval, tentokrát již úspěšněji, ale před brankou míč před hráčem Bielefeldu ukradl na poslední chvíli Luthe.
     
    30
    Půl hodinka hry je za námi. Zatím jsme toho moc neviděli. Bielefeld hraje většinu času bez míč, a když ho získá, nedostává se do útoku. Union zase s míčem buď kombinuje na útočné polovině, kde si ale nedokáže vybojovat nějakou pozici na zakončení, nebo vyčkává vzadu a čeká na možnost brejku.
     
    29
    Pohjanpalo se snažil uniknout obraně soupeře, ale v době přijímání přihrávky se nacházel za posledním obránce Bielefeldu a taka se píská ofsajd.
     
    28
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Sergio Córdova, přichází Andreas Voglsammer. Cordova míří rovnou do šatny.
     
    27
    Cordova je opět na zemi, tentokrát k ní ale šel sám. Vypadá to na nějaké problémy s ústy. Buď prokousnutý ret, nebo jazyk. A taky to vypadá, že Cordova bude střídat.
     
    26
    Cordova byl ošetřován lékaři na hřišti. Ti si ho nyní stáhli do zámezí, ale vypadá to, že než se opět rozehraje, bude už hráč zpět ve hře.
     
    25
    Cordova se srazil při vzdušném souboji s Ryesonem a spadl k zemi. Pravděpodobně obdržel ránu do obličeje, nebo si kousl do jazyka, protože nyní sedí na trávě a právě za pusu se drží.
     
    24
    Union Berlín se nyní dostal trochu pod talk, protože defenzívu začali presovat Klos a Cordova. Knoche tak musel přihrávat svému brankáři pod tlakem a ten málem rozehrál míč k soupeři.
     
    23
    Hostující tým opět stáhl míč do obrany a vyměňuje si ho v rámci své defenzivní linie. Nemůže najít cestu na rychlý brejk středem hřiště.
     
    22
    Míč ale z dlouhého nákopu Knocheho sebral Ortega a poslal ho zase na soupeřovu obrannou část hřiště. Míč opravdu nyní létá ze strany na stranu.
     
    21
    Knoche zachytil dlouhý nákop hostů a po pár přihrávkách ve vlastním vápně s Luthem míč zase vyslal až na druhou polovinu hřiště.
     
    20
    Po úvodních dvaceti minutách jde vidět jasná převaha hostů, což podtrhuje i statistika držení míče. Z ní můžeme vyčíst, že Bielefeld držel zatím míč pouhých 32% odehraného času.
     
    19
    Friedrich nakopl míč k půlící čáře. Tam ho zachytil Promel a chtěl ho stejným způsobem prodloužit na Kruseho do samostatného úniku, jenže místo toho míč poslal do autu.
     
    18
    Sedm. Tolik hlaviček si nyní vyměnili hráči obou týmů na útočné polovině hostů u pravé čáry, než se míč dotkl země.
     
    17
    Před vápnem byl k zemi sražen Promel, ale sudí faul neodpískal. Bielefeld chtěl využít toho, že Union přestal hrát a přejít do rychlého brejku, jenže ten si sám pokazil velmi špatnou přihrávkou.
     
    16
    Union se opět dostal do hry, kterou hrál před ošetřováním. Míč protihráčům vůbec nepůjčuje a kombinuje na útočné polovině.
     
    14
    Naštěstí je to nyní už bez komplikací. Union se dostal do útoku, do dobrého úniku po pravé straně si naběhl Robert Andrich, ale sudí jeho akci zastavil odpískáním ofsajdu.
     
    13
    Luthe se již musel velmi snažit, protože Bielefeld vyslal dvě rány. Jenže ty se nakonec k brankáři Unionu nedostaly, protože je zablokovala obrana na malém vápně. Luthe ale při skoku opět nedopadl ideálně a hra se zase zastavuje.
     
    12
    Ošetřování je konečně za námi a vypadá to, že oba hráči jsou v rámci možností v pořádku. Nečekaně pokračuje i brankář Luthe, pro kterého mířili týmoví doktoři s nosítkama, ale Luthe usoudil, že v zápase může pokračovat
     
    10
    Na hřišti se už připravuje náhradní brankář Karius. Pro Lutheho už jdou lékaři s nosítkama. Ten na ně ale nechce.
     
    8
    Ryeson už je na nohou. Má obvázanou hlavu, ale vypadá to, že snad pokračovat bude. Luthe ale stále ještě leží na pažitu.
     
    6
    Ryeson a taky i Luthe stále leží v malém vápnu na zemi a jsou v péči lékařů. Hra se tak ještě chvíli pozdrží.
     
    5
    Stále probíhá ošetřování dvou hráčů Unionu. Zatímco Prietl z domácího týmu už je připraven do hry, brankáři Luthemu se lékaři snaží zastavit krvácení z šrámu na nose a Ryesonovi zase pod okem.
     
    4
    Jeden z hráčů Bielefeldu zahrál volný přímý kop. Míč letěl až na hranici malého vápna, kde ho vyboxoval brankář Luthe, jenže se tam srazil ještě se svým spoluhráčem Ryesonem, kterému krvácí obličej a s protihráčem Prietlem.
     
    3
    Union Berlín zatím drží míč mnohem více, než soupeř, avšak jen si s ním kope mezi hráči vlastní defenzívy před vlastním pokutovým územím.
     
    2
    Úvodní výkop je za námi. Bielefeld dnes oblékl klasické tmavé dresy. Zato jejich soupeř z Berlína zase zvolil červenou variantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen – Maier, Prietl – Córdova, Vlap, Okugawa – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Doan, de Medina, Gebauer, Hartel, Schipplock, van der Hoorn, Voglsammer, Yabo.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Ryerson – Ingvartsen, Prömel, Andrich, Bülter – M. Kruse, Pohjanpalo.
    Náhradníci: Karius – Endo, Dajaku, Griesbeck, Hübner, Musa, N. Schlotterbeck, Teuchert..
     
    Vzájemný zápas

    Union v podzimním souboji rozstřílel nováčka na domácí půdě vysoko 5:0.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Domácí Arminia Bielefeld má zcela opačné starosti. Nováček mezi německou smetánkou odehrál v letošním ročníku dvacet dva zápasů a získal v nich jen osmnáct bodů. S tímto ziskem patří Bielefeldu zatím sedmnáctá pozice. Na záchranu aktuálně ztrácí tři body. Z posledních pěti duelů však vytěžila jediný bod za remízu 3:3 na hřišti Bayernu Mnichov. V posledním kole však Bielefeld prohrál 0:3 v Dortmundu.
     
    Union Berlín

    Hostující Union Berlín letos prožívá opravdu povedenou sezónu a ještě bojuje o účast v pohárové Evropě. Ve dvaceti třech odehraných zápasech získal Union celkem třicet čtyři bodů a zatím mu patří sedmá pozice. Dnešním vítězstvím by se výrazně mohl přiblížit k šestému Dortmundu. V posledním kole doma uhrál remízu 1:1 s Hoffenheimem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi DSC Arminia Bielefeld a Unionem Berlín. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jiří Polášek

    Branky:


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 9:5.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner (79. de Medina), Pieper, J. Nilsson, Laursen – Maier (79. Hartel), Prietl – Córdova (28. Voglsammer), Vlap (65. Doan), Okugawa – Klos (C) (80. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – Doan, de Medina, Gebauer, Hartel, Schipplock, van der Hoorn, Voglsammer, Yabo.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Ryerson – Ingvartsen (62. Endo), Prömel, Andrich, Bülter – M. Kruse (84. Gentner), Pohjanpalo (62. Musa).
    Náhradníci: Karius – Endo, Dajaku, Griesbeck, Hübner, Musa, N. Schlotterbeck, Teuchert, Gentner.

    Rozhodčí: Harm Osmers
    thejrc.org