AS Řím – Janov 1:0 (kon.) | Crotone – Turín 4:2 (kon.) | Fiorentina – Parma 3:3 (kon.)
Hellas Verona – AC Milán 0:2 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 2:2 (kon.) | Neapol – Bologna 3:1 (kon.)
konec
AS Řím
1:0 (1:0)
Janov CFC
Neděle 07.03.2021, 12:30Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:26:24)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:14.
     
    Je konec! Domácí AS Řím dokázalo porazit Janov těsně 1:0. AS bylo od úvodního výkopu o něco aktivnějším týmem. Udeřit dokázalo po rohovém kopu, který zužitkoval Mancini. Další obrovskou šanci měl Pedro, ale jeho pokus brankář vyškrábl na roh. Po změně stran mohli hosté vyrovnat, ale Destra vychytal Pau López. Na opačné straně měl ještě jednu šanci Pellegrini, ale orazítkoval tyč. V závěru si už domácí vítězství pohlídali.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Chris Smalling si dal pozor na nákop za obranu domácího celku a hlavou odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Janovu už moc času skutečně nezbývá.
     
    90+3
    Lorenzo Pellegrini se pustil do souboje u rohového praporku, ve kterém přetlačil jednoho ze soupeřů, nicméně vybojoval pro AS jen vhazování.
     
    90+2
    Lorenzo Pellegrini se na levém křídle zbavil obránce, jenže jeho centr skončil v rukavicích připraveného brankáře Janova.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Gianluca Mancini ještě v závěru fauloval na polovině hřiště a nabídl hostům rozehrávku přímého kopu. Janov už vrhá do útoku prakticky všechny síly.
     
    89
    Carles Pérez se na levé straně zbavil obránce, nicméně jeho přihrávka za obranu byla velmi nepřesná a míč proskákal až do zámezí.
     
    88
    Pellegrini kouzlil na levé straně, odkud odcentroval do velkého vápna, jenže jeho centr skončil na hlavě prvního obránce v bílém dresu.
     
    87
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Bruno Peres, přichází Leonardo Spinazzola.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Federico Fazio.
     
    86
    Francesco Cassata se hnal po levé straně na polovinu AS, jenže důrazný Lorenzo Pellegrini jej poslal k zemi. Sudí nařídil přímý kop pro Janov.
     
    85
    Domenico Criscito ostrým skluzem dohrál soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    84
    Lorenzo Pellegrini dostal krásnou přihrávku do běhu na levé křídlo, odkud vyslal střílený centr do šestnáctky, ale obrana opět zasáhla.
     
    83
    Gonzalo Villar si na pravé straně došel pro krátkou přihrávku, skvěle se otočil a odcentroval na hranici velkého vápna. Obrana Janova míč odkopla.
     
    82
    Chris Smalling dnes předvádí skvělý výkon. Stoper domácího celku skvěle zastavil další přihrávku za obranu a odehrál míč do bezpečí.
     
    80
    Eldor Šomurodov se na pravém křídle pustil do souboje s Cristantem, který si však skvěle pokryl míč a napadající hráč Janova jej fauloval.
     
    79
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Miha Zajc, přichází Filippo Melegoni.
     
    78
    Lorenzo Pellegrini dostal přihrávku na levou stranu, kde si míč krásně zasekl kolem Massiela, ale jeho technický pokus zablokoval další zadák.
     
    77
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Kevin Strootman, přichází Gianluca Scamacca.
     
    76
    Milan Badelj dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč na polovinu soupeře, jenže centr skončil na hlavě prvního obránce.
     
    75
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Pedro, přichází Carles Pérez.
     
    74
    Borja Mayoral sice dopravil míč do sítě, ale rozhodčí ještě předtím odmával domácímu útočníkovi ofsajd.
     
    73
    Kevin Strootman si chtěl posunout míč kolem domácího Smallinga, ale bývalý stoper Manchesteru United uplatnil v souboji své kilogramy a soupeře odstavil.
     
    72
    Milan Badelj si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a napadající Pedro jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Janov může rozjet další akci.
     
    71
    Rick Karsdorp si dal pozor na centr do pokutového území a před dobíhajícím Strootmanem odehrál balón hlavou do bezpečí.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí AS si stále drží těsné vedení. Hráči v bílém se prakticky nedostávají do zakončení.
     
    68
    Lorenzo Pellegrini si navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže jeho projektil zastavila branková konstrukce! Hosté měli kus štěstí!
     
    67
    Milan Badelj dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, jenže průnikovou přihrávkou na Destra našel jen domácího zadáka Manciniho.
     
    66
    Chris Smalling nakopl míč na levé křídlo, jenže osamocený Mchitarjan hlavou prodloužil míč jen k obráncům v bílých dresech.
     
    64
    Henrich Mchitarjan na levé straně hrací plochy dohnal míč na čáře, jenže si jej předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem.
     
    63
    Chris Smalling poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, kam sprinotval Gonzalo Villar. Střídající fotbalista AS si míč ukopl daleko před sebe.
     
    62
    Pau López opět přečetl přihrávku hostujícího Janova mezi obránce domácího celku. Gólman AS vystartoval na hranici šestnáctky a schoval míč do rukavic.
     
    61
    Lorenzo Pellegrini prošel s míčem u nohy na polovinu soupeře, jenže pobídkou na Mayorala zahnal svého spoluhráče mimo šestnáctku.
     
    60
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Henrich Mchitarjan.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Amadou Diawara, přichází Gonzalo Villar.
     
    59
    Amadou Diawara poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Pedro. Španělský šikula obešel jednoho soupeře, ale celou akci AS opět zbrzdil.
     
    58
    Francesco Cassata se tlačil do velkého vápna, jenže při průniku kolem Sallinga si pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo rozhodčímu.
     
    57
    Kevin Strootman dostal přihrávku na levou stranu, jenže Lorenzo Pellegrini k němu bleskově vystoupil a bývalý hráč domácího AS si musel pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    56
    Francesco Cassata poslal oblouček na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě dobře postaveného Chrise Smallinga.
     
    55
    Stephan El Shaarawy se hnal za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže špatným zpracováním si míč posunul jen k prvnímu obránci v bílém.
     
    54
    Domenico Criscito zůstává ležet na trávníku po souboji na polovině hřiště. Uvidíme, zda po ošetření bude schopen nadále pokračovat.
     
    53
    Amadou Diawara upadl na pravé straně po souboji s jedním z obránců, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. AS nadále pokračuje v kombinaci.
     
    52
    Davide Zappacosta si v pokutovém území připravil míč na pravačku, ale jeho technický projektil skončil vedle vzdálenější tyčky. Janov hraje po změně stran aktivně.
     
    51
    Rick Karsdorp se prosmýkl po levé straně do pokutového území a z první se snažil odcentroval na malé vápno. Míč se mu však svezl po kopačce a skončil v autu.
     
    50
    Bryan Cristante tentokrát vyvezl míč na polovinu hostujícího Janova, ale přihrávkou za obranu nikoho ze svých spoluháčů neoslovil.
     
    49
    Lorenzo Pellegrini prošel s míčem na kopačce do blízkosti velkého vápna, přihrávkou na levou stranu našel Pedra, ale hbitý Španěl vůbec neodcentroval.
     
    48
    Gianluca Mancini dostal přihrávku na pravou stranu, jenže jeho nákop skončil na hranici velkého vápna, kde si zadáci soupeře dali pozor.
     
    47
    Hned v úvodu druhého poločasu mohlo být vyrovnáno! V pokutovém území se do míče opřel Mattia Destro, ale jeho projektil domácí brankář vyrazil!
     
    46
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Marko Pjaca, přichází Eldor Šomurodov.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Paolo Ghiglione, přichází Francesco Cassata.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího AS Řím. AS bylo od úvodního výkopu o něco aktivnějším týmem. Udeřit dokázalo po rohovém kopu, který zužitkoval Mancini. Další obrovskou šanci měl Pedro, ale jeho pokus brankář vyškrábl na roh. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    V závěru poločasu fauloval v blízkosti velkého vápna Rick Karsdorp, který poslal k zemi Destra. Hráči Janova tak budou zahrávat přímý kop.
     
    44
    Exekuce přímého kopu se ujal Borja Mayoral, který chtěl soupeře překvapit přízemním zakončením, ale zeď Janova tentokrát nevyskočila.
     
    43
    Borja Mayoral si v blízkosti velkého vápna píchnul míč kolem Masiella a hostující fotbalista jej podkopnutím srazil k zemi.
     
    42
    Chris Smalling se skvěle vrátil na hranici velkého vápna a před rozběhnutým soupeřem odkopl míč do bezpečí. Janov spoléhá na rychlé brejky.
     
    41
    Bryan Cristante prošel s míčem na kopačce na polovinu soupeře, jenže jeho přihrávka směřovala jen do míst, kde nebyl nikdo z hráčů AS.
     
    40
    Amadou Diawara uspěl v souboji na polovině hřiště a napadající soupeř jej zatažením za dres poslal k zemi. Rozehrávat bude domácí AS Ŕím.
     
    39
    Lorenzo Pellegrini poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Pedro, jenže u něj ihned hlídkovali dva obránci v bílém, kteří jej odstavili od míče.
     
    38
    Lorenzo Pellegrini se na pravé straně dostal k odraženému míči, bez problémů se otočil a rozjel další kombinaci AS. Domácí celek hraje skvěle.
     
    36
    Marko Pjaca dostal přihrávku na pravou stranu, jenže jeho nákop skončil za obranou soupeře, kde si míč pohlídal brankář.
     
    35
    Domácí brankář znovu vyrazil až na hranici velkého vápna, kde raději schoval míč do rukavic před dobíhajícím soupeřem. AS pokračuje ve hře s míčem.
     
    34
    Borja Mayoral skvěle napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Domácí útočník dostal pod tlak Masiella, který si musel pomoci malou domů.
     
    33
    Stephan El Shaarawy si navedl míč do blízkosti velkého vápna a zkusil zakončit technickou střelou. Míč však nabral příliš velkou výšku a skončil nad brankou.
     
    32
    Bryan Cristante poslal dlouhý nákop na polovinu Janova, kam se za míčem hnal Borja Mayoral, ale domácí útočník se sám vyhnal mimo střeleckou pozici.
     
    31
    Marko Pjaca dostal přihrávku na polovinu domácího celku, jenže si byl vědom toho, že stál v ofsajdu a raději se vůbec nezapojil do hry.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a domácí AS Řím zatím potvrzuje roli favorita dnešního utkání. Domácí se ujali vedení a pokračují v aktivitě.
     
    29
    Po delší době se do útoku vydal také hostující Janov, jenže Paolo Ghiglione si na pravé straně nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
    28. Pedrova střela
     
    28
    Další velká šance domácího celku! Pedro si navedl míč do blízkosti velkého vápna a zakončil levačkou. Jeho pokus vyškrábl Marchetti krásným zákrokem na roh.
     
    27
    Bryan Cristante diriguje rozehrávku AS na vlastní polovině. Stoper domácího celku poté poslal přihrávku na pravou stranu, ale tam neměl spoluhráče.
     
    26
    Domácí celek navíc pokračuje v aktivitě v blízkosti velkého vápna. Do šestnáctky se tlačil Pellegrini, jenže jeho průnik skončil míčem ukopnutým do autu.
    24. Gianluca MANCINI - 1:0
     
    24
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Po dalším rohovém kopu už se AS dostává do vedení! Na centr od rohového praporku si v pokutovém území naběhl GIANLUCA MANCINI a hlavičkou z malého vápna otevřel skóre!
     
    23
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč poslal do pokutového území Pellegrini, jenže hostující brankář míč vyboxoval na další roh.
     
    22
    Amadou Diawara dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, kde se snažil otočit kolem soupeře, jenže následnou přihrávkou na levou stranu odevzdal míč Janovu.
     
    21
    PO další standardní situaci už se hosté v pokutovém území dostali do zakončení, jenže Kevin Strootman si podle rozhodčího pomohl faulem.
     
    20
    Hostující Janov zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, ale obrana AS byla znovu pozorná. Janov však ukazuje, že umí zahrozit.
     
    19
    Pau López tentokrát přečetl úmysl hostujícího celku a vyběhl z branky pro nepřesný nákop za obranu. Domácí brankář poté rozehrál nákopem na pravou stranu.
     
    18
    Pau López si došel pro vysoký centr z levé strany a bez problémů schoval míč do svých rukavic. Domácí celek zatím brání skvěle.
     
    17
    AS Řím zahrávalo další rohový kop. Na centrovaný míč si na přední tyči opět naskočil důrazný Chris Smalling, ale jeho pokus hlavou skončil nad břevnem.
     
    16
    Bryan Cristante poslal přihrávku na pravou stranu, jenže jeho spoluhráči zůstali v zákrytu ze soupeři a Janov se znovu bez problémů ubránil.
     
    15
    Marko Pjaca se v pokutovém území díky své obratnosti dokázal otočit kolem Smallinga a zakončil levačkou. Domácí brankář jeho pokus shoval do rukavic.
     
    14
    Federico Marchetti se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Brankář Janova nakopl míč na pravé křídlo, ale tam neměl spoluhráče.
     
    13
    Smalling dostal přihrávku na pravou stranu a ihned rozjel akci domácího AS. Obránce římského mužstva nakopl míč na pravou stranu, ale spoluhráče neoslovil.
     
    12
    Bruno Peres si z jedného ze soubojů také odnese bolístku. Domácí fotbalista schytal zásah loktem do obličeje. Sudí zatím žlutou kartu nevytáhl.
     
    11
    Miha Zajc dostal přihrávku na pravou stranu, jenže nákopem za obranu domácího AS neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    10
    Miha Zajc se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho projektil levačkou skončil vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    9
    Stephan El Shaarawy poslal přihrávku na pravou stranu, ale jeho pobídku vypíchl jeden ze soupeřů. Fotbalisté Janova se však do zakončení nedostali.
     
    8
    Stephan El Shaarawy se pustil do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy, ale důrazný obránce Massiello jej trefil loktem a dopustil se faulu.
     
    7
    Bryan Cristante dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč na polovinu soupeře, jenže nákopem na hranici velkého vápna odevzdal míč soupeři.
     
    6
    Chris Smalling se dostal do zakončení po rohovém kopu domácího celku. Urostlý obránce však musel hlavičkovat ze záklonu a poslal míč nad břevno.
     
    5
    Stephan El Shaarawy poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam si naběhl Pellegrini, jenže druhý jmenovaný se kolem Radovanoviče neuvolnil ke střele.
     
    4
    Gianluca Mancini se dostal k nepovedenému odkopu hostujícího celku a poslal přihrávku na pravou stranu. Osamocený Rick Karsdorp si však nepotykal se zpracováním.
     
    3
    Bryan Cristante se vysunul do blízkosti velkého vápna a průnikovou přihrávkou hledal Mayorala. U domácího útočníka však pozorně hlídkoval Destro.
     
    2
    Rick Karsdorp si dokráčel pro přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Jeho centr přiletěl do velkého vápna, jenže tam nezakončil nikdo ve vínovém.
     
    1
    Domácí AS obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celek z italské metropole se ihned vydal do útoku, ale nikdo v červeném se do zakončení nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. AS bude hrát v červeném, zatímco Janov oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Pau López – Mancini, Cristante, Smalling – Karsdorp, Diawara, Lorenzo Pellegrini, Peres – Pedro, El Shaarawy, B. Mayoral.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Fazio, Mchitarjan, Pastore, C. Pérez, Reynolds, Santon, Spinazzola, Villar.

    Janov CFC: Marchetti – A. Masiello, Radovanović, Criscito – Ghiglione, Zajc, Badelj, Strootman, Zappacosta – Destro, Pjaca.
    Náhradníci: Paleari, Zima – Behrami, Cassata, Czyborra, Melegoni, Goldaniga, Onguéné, Rovella, Scamacca, Šomurodov, C. Zapata..
     
    Vzájemný zápas

    V podzimním měření sil zvítězilo AS v Janově 3:1.
     
    AS Řím

    Domácí AS Řím je na tom mnohem lépe. Celek z italské metropole získal ve dvaceti pěti odehraných zápasech čtyřicet sedm bodů a patří mu pátá pozice Serie A. Dnes se navíc může dostat před Atalantu na čtvrtou pozici znamenající účast v Lize mistrů. V posledním kole dokázalo AS uspět na hřišti Fiorentiny.
     
    Janov CFC

    Hostující Janov letos prožívá takovou průměrnou sezónu. Ve dvaceti pěti odehraných zápasech získal dvacet sedm bodů a zatím drží třináctou pozici ligové tabulky. Na záchranu má k dobru sedmibodový náskok na osmnáctý FC Turín. Z posledních čtyř zápasů Janov hned třikrát remizoval. Naposledy ukopal remízu 1:1 v derby se Sampdorií.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi AS Řím a Janovem. Duel začíná ve 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Mancini (Lorenzo Pellegrini)

    Karty:   66. Mancini (ASR) – 43. A. Masiello (JAN), 85. Criscito (JAN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:14.
    AS Řím: Pau López – Mancini, Cristante, Smalling – Karsdorp, Diawara (60. Villar), Lorenzo Pellegrini, Peres (87. Spinazzola) – Pedro (75. C. Pérez), El Shaarawy (60. Mchitarjan), B. Mayoral (87. Fazio).
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Fazio, Mchitarjan, Pastore, C. Pérez, Reynolds, Santon, Spinazzola, Villar.

    Janov CFC: Marchetti – A. Masiello, Radovanović, Criscito – Ghiglione (46. Cassata), Zajc (79. Melegoni), Badelj, Strootman (77. Scamacca), Zappacosta – Destro, Pjaca (46. Šomurodov).
    Náhradníci: Paleari, Zima – Behrami, Cassata, Czyborra, Melegoni, Goldaniga, Onguéné, Rovella, Scamacca, Šomurodov, C. Zapata.
    ocianews.com