Montreal – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:2 (kon.) | Vancouver – Toronto 4:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 4:5 (po pr.) | Dallas – Columbus 5:0 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (po pr.)
Edmonton – Calgary 3:2 (kon.) | San Jose – Vegas 0:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Chicago – Tampa 3:6 (kon.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Florida Panthers
Neděle 07.03.2021, 23:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Keith Yandle – 2 min., hákování).
     
    57:36
    Hosté dostanou výhodu dvou hráčů na ledě. Andrej Svečnikov je dnes podruhé poslán na trestnou lavici, tentokráte za hákování. Domácí budou hrát ve čtyřech, zase ale mohou vyhazovat bez risku odpískání zakázaného uvolnění.
     
    57:30
    Aaron Ekblad nahodil do útočného pásma a u puku byl nejrychleji Aleksander Barkov. Trenér Quenneville povolává brankáře na střídačku, Panteři zkouší powerplay.
    53:48 Skvělý zákrok Reimera proti střele Hörnqvista
     
    53:48
    James Reimer předvedl zákrok večera a hlavně díky němu Hurikáni nadále zůstávají ve vedení o dva góly. Patric Hörnqvist byl nikým nepokrytý a obdržel ideální nahrávku od hokejky, ale rodák z Arborgu se vytasil s parádním semaforem, kotouč zachytil v lapačce.
     
    50:04
    Cenný čas ubírá spoluhráčům Carter Verhaeghe. V útočném pásmu se neobratně otočil a hokejkou trefil do obličeje Pesceho. Jasné dvě minuty.
    49:09 Mason MARCHMENT - 4:2
     
    49:09
    Florida právě vstřelila branku!
    Gól naděje vstřelil MASON MARCHMENT. Akci rozjel Barkov, jenž přihrávkou na levou stranu našel Huberdeaua. Forvard podržel kotouč na holi přesně tak dlouho, jak bylo třeba. Následně nahrávkou napříč pásmem našel již zmíněného krajana Marchmenta, pro něhož nebyl žádný problém trefit odkrytou svatyni. Asistence: Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov.
    43:41 Warren FOEGELE - 4:1
     
    43:41
    Carolina právě vstřelila branku!
    Třígólové manko se už Panterům bude stahovat velmi složitě! Gudasovi propadl puk na modré čáře a do úniku vystartoval WARREN FOEGELE. Zvolil forhendový blafák a i navzdory faulu od obránce dokázal Driedgerovi propasírovat touš mezi betony. Asistence: Brock McGinn.
    40:38 Sebastian AHO - 3:1
     
    40:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci Brind'Amoura dávají gól v oslabení a výrazně se přibližují vítězství! Slavin místo bezhlavého vyhození našel na modré čáře Martinooka. Kanaďan přečíslení vyřešil nahrávkou na SEBASTIANA AHA, elitní finský centr zápěstím propálil brankáře i s přispěním pravé tyčky. Asistence: Jordan Martinook a Jaccob Slavin.
     
    39:19
    Měl na holi důležitou branku, nyní bude pykat za prohřešek na trestné lavici. Ruský útočník Andrej Svečnikov se provinil držením.
    38:12 Střela Pesceho orazítkovala tyčku
     
    38:12
    Brett Pesce měl blízko tomu, aby Carolině vrátil dvougólový náskok. Povedená střela od levého mantinelu zazvonila na pravou tyčku!
     
    35:25
    Střídačka Floridy je potrestána za přílišné zdržování před vhazováním. Hodně zbytečné dvě minuty, které by Pantery ještě mohly hodně mrzet. Trest odpyká Marchment.
    30:41 MacKenzie WEEGAR - 2:1
     
    30:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři snižují a zadělávají na drama! Acciari vyhrál buly na MACKENZIEHO WEEGARA, který se nerozmýšlel a tvrdou střelou propálil překvapeného Reimera mezi betony. Asistence: Noel Acciari.
     
    25:39
    Hosté mají možnost bleskově odpovědět z přesilové hry. Jonathan Huberdeau zatlačil na Jaccoba Slavina, ten vyhodil puk mimo hru bez doteku plexiskla.
    24:52 Nino NIEDERREITER - 2:0
     
    24:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Úderná druhá lajna Canes opět skóruje! Nejméně polovina gólu jde za Martinem Nečasem, který mezi protihráči nabruslil do útočné třetiny a ve finále povedené akce přihrál NINU NIEDERREITEROVI, jenž zápěstím propálil Driedgera mezi levou rukou a betonem. Asistence: Martin Nečas a Sebastian Aho.
     
    19:12
    Chvíli se bude hrát ve čtyřech, následně začne přesilovka Floridy. Vincent Trocheck chtěl zabránit Wennbergovi ve vyhození, což se podařilo, ale jen s přispěním drobného háčku.
     
    17:52
    Podruhé v krátkém časovém sledu je vyloučen Mason Marchment. Nesmyslně dohrál u mantinelu Aha, ačkoli hra už byla dávno jinde. Dvě minuty za nedovolené bránění.
    15:55 Vincent TROCHECK - 1:0
     
    15:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilovka posouvá Hurikány do vedení! Svečnikov našel před brankou VINCENTA TROCHECKA a nejproduktivnější hráč týmu zachoval chladnou hlavu. Otočil se, načež forhendem zametl puk podél levého betonu gólmana do sítě. Asistence: Andrej Svečnikov a Dougie Hamilton.
     
    15:47
    Dlouho se v pěti nehrálo. Mason Marchment zahrál v útočném pásmu příliš agresivně, rozhodčí kanadského útočníka vylučuje za sekání.
     
    13:44
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší hokejisté Floridy. Jordan Martinook si ve středním pásmu počínal nešikovně, Acciarimu přesekl hokejku.
     
    05:48
    První přesilovou hru v utkání si zahrají Hurikáni. Mimo dění hry Ryan Lomberg zahákoval obránce Pesceho, což jeden z rozhodčích postřehl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Trocheck (Svečnikov, D. Hamilton), 25. Niederreiter (Nečas, Aho), 41. Aho (Martinook, Slavin), 44. Foegele (B. McGinn) – 31. Weegar (Acciari), 50. Marchment (Huberdeau, Barkov)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – Foegele, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Martinook (A), Lorentz, Paquette.
    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Gudas, Yandle (A), Connauton, Forsling – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Děnisenko, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: Rooney, Chmielewski – Alphonso, Pancich

    Diváci: 2 924
    thejrc.org