Montreal – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:2 (kon.) | Vancouver – Toronto 4:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 4:5 (po pr.) | Dallas – Columbus 5:0 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (po pr.)
Edmonton – Calgary 3:2 (kon.) | San Jose – Vegas 0:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Chicago – Tampa 3:6 (kon.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Tampa Bay Lightning
Neděle 07.03.2021, 20:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:25 Patrick MAROON - 3:6
     
    57:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts využívají už čtvrtou přesilovou hru v utkání! Joseph nahrál do druhé vlny Gourdovi, jehož dělovku ještě Lankinen vyrazil před sebe, ale zde už byl PAT MAROON, který tuto přesilovku vybojoval a sám jí i nakonec svou dorážkou využil. Asistence: Yanni Gourde, Mathieu Joseph.
     
    56:58
    Janmark se díky laxnímu přístupu Hedmana dostal ve vlastním oslabení hned do dvou nebezpečných šancí, které však zastavil Vasilevskij.
     
    55:57
    Maroon nyní jel zcela sám na Lankinena, ale Duncan Keith (CHI) předvedl pořádný hák z devadesátých let a za svůj prohřešek překvapivě dostává dvě minuty, když se za tohle dalo nařídit i trestné střílení.
    54:25 Alex KILLORN - 3:5
     
    54:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pátá branka Lightning dlouho vysela ve vzduchu a nyní už se hostující hokejisté dočkávají. Gourde obkroužil domácí bránu a přihrál ALEXI KILLORNOVI, který následně přes bránícího hráče poslal kotouč přesně k tyči Lankinenovy brány. Asistence: Yanni Gourde, Ryan McDonagh.
     
    53:25
    Cirelli nahrál zpoza klece zcela volnému Pointovi, jenž si v klidu připravil svou střelu, ale Lankinen předvedl další důležitý zákrok a jen díky němu jsou Hawks stále ve hře.
     
    49:41
    Ryan McDonagh (TBL) za bránou sekl DeBrincata, a tak dostává dvě minuty.
     
    48:08
    Lankinen drží Hawks ve hře! Coleman dostal rychlou přihrávku na pravou stranu a okamžitě vystřelil, když měl před sebou odkrytou bránu, ale jeho přízemní střelu Lankinen vykopl svým betonem! Kdyby však kotouč šel nahoru, tak by to byla jistá branka.
     
    42:41
    Carpenter ustál u pravého mantinelu souboj s Volkovem a díky tomu se následně úplně bez větších potíží dostal až před Vasilevského, ale se svým bekhendovým zakončením trefil přesně spojnici hostující klece.
     
    39:28
    Goodrow ihned po svém návratu obdržel přihrávku na útočnou modrou a jel sám na Lankinena, který však jeho zakončení vyrazil jen těsně vedle své klece.
     
    37:21
    Nyní si přesilovou hru zahraje Chicago, protože je na trestnou lavici poslán Goodrow (TBL) na dvě minuty za podrážení.
    36:55 Yanni GOURDE - 3:4
     
    36:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts využívají další přesilovou hru a otáčejí stav utkání na svou stranu! Sergačjov nahrál na levou stranu YANNIMU GOURDOVI, který pořádně napřáhl a jeho dělovka následně skončila až za zády domácího brankáře. Asistence: Mikhajl Sergačjov.
     
    35:08
    Jenže to nevydrželo příliš dlouho, protože Mattias Janmark (CHI) ve středním pásmu trefil Colemana holí do obličeje a dostává dvě mnuty.
     
    33:39
    DeBrincat se po pravém křídle dostal do obrovské příležitosti, když už jel sám na Vasilevského, který však jeho následné zakončení vytlačil do ochranné sítě.
     
    32:14
    Domácí vyrazili do protiútoku, kde nakonec Carpenter vystřelil a Vasilevskij jeho střelu vyrazil, ale domácí útočník následně ještě získal faul, když upadl o ležícího Victora Hedmana (TBL), jenž dostává dvě minuty.
     
    29:27
    Černák následně zavezl puk do útočného pásma, kde byl za bránou tvrdě sestřelen Connorem Murphym (CHI), a vypadá to tak, že pro obránce Hawks končí utkání, když za svůj faul dostává trest pět minu plus do konce utkání.
     
    29:16
    DeBrincat dostal dlouhou přihrávku od Zadorova a jel sám na Vasilevského, avšak skvěle zasáhl slovenský obránce Černák, který domácího hráče dojel a navíc i čistě odzbrojil.
    27:51 Victor HEDMAN - 3:3
     
    27:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts využívají i svou druhou přesilovou hru v utkání a rázem máme vyrovnáno! Point nahrál na modrou čáru VICTORU HEDMANOVI, který prostě jen napřáhl a se svou dělovkou prostřelil vše co stálo v cestě včetně Lankinena, který si na kotouč i lehce sáhl. Asistence: Brayden Point, Ondřej Palát.
     
    26:51
    Bolts budou hrát další přesilovou hru, když Ian Mitchell (CHI) hákoval Stamkose a dostává za svůj faul dvě minuty.
    24:14 Yanni GOURDE - 3:2
     
    24:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Vedení Chicaga se rychle začíná hroutit, když Lightning během krátké chvíle vstřelili svou další branku. YANNI GOURDE nejdříve vystřelil z levého kruhu a Lankinen jeho pokus vyrazil jen vedle sebe, kde se k puku opět dostal útočník Bolts, který už se z dorážky prosadil. Asistence: Erik Černák.
    23:51 Ondřej PALÁT - 3:1
     
    23:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning využívají přesilovou hru! Tak to byla opravdu bleskově využitá přesilová hra, když ONDŘEJ PALÁT nad ničím nepřemýšlel a z pravé strany trefil přesně bližší šibenici domácí klece. Asistence: Victor Hedman, Steven Stamkos.
     
    23:40
    Hagel (CHI) však putuje na trestnou lavici za držení a Tampa Bay si zahraje svou první přesilovou hru v utkání.
    23:12 Pius SUTER - 3:0
     
    23:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže Hawks se prosazují až po konci přesilové hry, když Janmark získal kotouč za bránou Tampy Bay a následně ihned přihrál před bránu Bolts PIUSOVI SUTEROVI, jenž propasíroval kotouč mezi betony Vasilevského. Asistence: Mattias Janmark.
     
    22:08
    Coleman jel v oslabení zcela sám na Lankinena, na kterého si však se svou kličkou do forhendu nepřišel a napral kotouč do betonu domácího brankáře.
     
    21:04
    Hrdina předešlého okamžiku však následně podrazil Kämpfa, a tak za svůj prohřešek dostává dvě minuty.
     
    21:02
    Hedman se dostal v obranné třetině do potíží, čehož využil Hagel, který mu kotouč sebral a následně i vystřelil a Vasilevskému jeho střela propadla, když už kotouč smiřoval do brány, ale skvěle zasáhl obránce Foote, který kotouč odpálil pryč před brankovou čárou.
    15:34 Mattias JANMARK - 2:0
     
    15:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks využívají přesilovou hru! Kane nahrál kotouč k bráně Kubalíkovi, který poté ihned poslal puk na MATIASE JANMARKA, jenž trefil letící puk a poslal jej za záda Vasilevského. Asistence: Dominik Kubalík, Patrick Kane.
     
    13:50
    Pat Maroon (TBL) je prvním vyloučeným hráčem tohoto utkání, když dostává dvě mnuty za podrážení.
     
    12:56
    Kotouč se však nyní odrazil mezi kruhy na zcela volného Černáka, který naznačil střelu příklepem, ale poté jen poslal kotouč po ledě a Lankinen jeho pokus vyrazil před sebe, kde se ještě k puku dostal Stamkos, který však svou dorážku poslal vedle brány Chicaga.
    10:51 Philipp KURASHEV - 1:0
     
    10:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nicméně tlak domácích pokračoval dál a střelu Söderberga nakonec Vasilevskij jen vyrazil před sebe, kde si jej sebral PHILIPP KURASHEV, jenž následně už dokázal dostat kotouč za ležícího brankáře Tampy Bay. Asistence: Carl Söderberg.
     
    10:32
    Domácí mohli jít do vedení, když Janmark prošel přes posledního obránce Tampy Bay a následně přihrával před prázdnou Kurashevovi, který však minul.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 11. Kurashev (Söderberg), 16. Janmark (D. Kubalík, P. Kane), 24. Suter (Janmark) – 24. Palát (Hedman, Stamkos), 25. Gourde (Černák), 28. Hedman (B. Point, Palát), 37. Gourde (Sergačjov), 55. Killorn (Gourde, McDonagh), 58. Maroon (Gourde, M. Joseph)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Mitchell, Keith (A), Boqvist, Carlsson, C. Murphy, Zadorov – P. Kane (A), Suter, DeBrincat (A) – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – Kurashev, Söderberg, Janmark – Carpenter, Wallmark, Highmore.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – C. Foote, Hedman (A), McDonagh, Černák, Sergačjov, Borgman – Cirelli, B. Point, Palát – Stamkos (C), Gourde, Killorn (A) – Coleman, T. Johnson, Goodrow – Volkov, M. Joseph, Maroon.

    Rozhodčí: Charron, Pochmara – Toomey, Tobias
    thejrc.org