GFC Ajaccio – Lille 1:3 (kon.) | Angers – Club Franciscain 5:0 (kon.) | Canet Roussillon – Marseille 2:1 (kon.)
konec
GFC Ajaccio
1:3 (0:1)
Lille OSC
Neděle 07.03.2021, 18:30Francouzský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    GFC AJACCIO

    Ajaccio je klub, kterému se v posledních letech opravdu nedaří. Vždyť málo klubům se za pět let podaří propadnout se z první až do čtvrté ligy. První ligu hrálo v roce 2015/16. Nyní hraje čtvrtou a ani tam se mu moc nedaří. Hraje střed tabulky a za devět zápasů získalo dvanáct bodů.

    V poháru to však vypadá jinak. Ajaccio už za sebou má tři zápasy, protože bylo nasazeno už do prvního kola, tedy kola, kde se nachází 256 týmů. Tam si v přestřelce na domácí půdě nakonec poradilo s týmem Furiani Agliani, taky patřícím do čtvrté ligy, ovšem jiné skupiny. následně vyřadilo i venku Saint-Omer, který je ještě z nižší ligy a v 90+1 minutě si dal vlastní gól, po kterém utkání skončilo 0:1. V dalším kole opět stejným výsledkem vyřadilo Ajaccio Saint Brice, taktéž z nižší ligy.

    Forma (Cope de France): V – V – V – x – x

    Poslední zápasy (Coupe de France):
    Saint Brice – Ajaccio 0:1
    Saint-Omer – Ajaccio 0:1
    Ajaccio – Furiani Agliani 3:2
     
    OSC LILLE

    Lille hraje skvělou sezónu. I přes dvě remízy v posledních pěti zápasech se nachází na samotném vrcholku Ligue 1 Uber Eats, když vede před PSG o dva body. Dokázalo nastřádat již 62 bodů bodů za 28 zápasů a v těchto zápasech pouze dvakrát prohrálo. Z evropské ligy vypadlo v prvním kole play-off proti Ajaxu Amstrdam.

    Lille má za sebou jen jeden pohárový zápas v rámci tohoto ročníku Coupe de France. Jakožto tým z první ligy byl totiž nasazen k prvnímu zápasu až do třetího kola (64 týmů). Tam sehrál duel proti taktéž prvoligovému Dijonu, který vyřadilo po výsledku 0:1 gólem z patnácté minuty.

    Forma (Cope de France): V – x – x – x – x

    Poslední zápasy (Coupe de France):
    Dijon – Lille 0:1
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu. V roli obrovského favorita vstupuje do dnešního souboje Lille.
     
    2
    Domácí celek vstoupil do zápasu velmi sympaticky. Ajaccio se usadilo na polovině soupeře, kde si domácí vyměňují krátké přihrávky.
     
    3
    Lille zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč z kopačky Yaziciho přiletěl na malé vápno a Cottes si pro míč dokráčel.
     
    4
    Gemeiro uklidnil rozehrávku domácího celku na vlastní polovině. Nikdo z hráčů Lille rozehrávku domácího celku neatakoval, ale Ajaccio se míče vzdalo.
     
    5
    Morgan dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho centr skončil v moci dobře postaveného obránce v černém.
     
    6
    Domácí Duflos se hnal za nákopem na levé křídlo, ale podle asistenta rozhodčího už míč neudržel na hrací ploše.
     
    7
    Domácí brankář Cottes se musel zapojit do rozehrávky svého celku. Jeho nákop přiletěl na pravé křídlo, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    8
    Durimel si dal pozor na rozběhnutého Arauja, skvěle proti šikovnému fotbalistovi vystoupil a špičkou kopačky mu míč vypíchl do zámezí.
     
    9
    Yazici potáhl míč do blízkosti velkého vápna, kde si jej přehodil na levačku, ale technickým pokusem trefil jen prvního obránce.
     
    10
    Lille právě vstřelilo branku!
    Favorizované Lille se po deseti minutách dnešního souboje dostává do vedení! Centr od rohového praporku proskákal na malé vápno a domácí obránce ALEXANDRE DURIMEL si míč srazil do sítě!
    10. Alexandre DURIMEL - 0:1
     
    12
    Lille nadále pokračuje v ofenzivním snažení. Jeden z aktuálně nejlepších francouzských celků se usadil na polovině soupeře a hledá si prostor pro zakončení.
     
    13
    Bradarič dostal přihrávku na pravou stranu, odkud chtěl odcentrovat do pokutového území, ale pobídkou poslal míč do rukavic brankáře.
     
    14
    Domácí celek se po dlouhé době dostal do pokutového území, ale Daury nedokázal zakončit kolem Bradariče.
     
    15
    Rychlonohý Weah se po levém křídle řítil do blízkosti velkého vápna, jenže si míč předkopl příliš daleko před sebe a už neodcentroval.
     
    17
    Lille už se opět usadilo na polovině soupeře, jenže kombinace hostujícího celku je zatím plná nepřesných přihrávek.
     
    18
    Bradarič dostal přihrávku na pravou stranu, kde se rychlou zasekávačkou zbavil soupeře, ale jeho centr odehrál do bezpečí Lopy.
     
    19
    Yazici si skvěle pokryl míč na hranici velkého vápna a byl faulován. Hostující Lille tak bude zahrávat přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    20
    Sám faulovaný Yazici se ujal rozehávky přímého kopu. Jeho centr přiletěl na malé vápno, ale domácí brankář míč vyboxoval za hranice pokutového území.
     
    21
    Weah se při průniku do pokutového území dopustil nedovoleného zákroku, když zatáh jednoho ze soupeřů za dres a poslal jej k zemi.
     
    22
    Penneteau dostal přihrávku na polovinu Lille, ale nikdo ze spoluhráčů jeho akci nepodpořil. Obrana Lille zatím hraje pozorně.
     
    24
    Gameiro operoval s míčem na pravé straně poloviny soupeře, jenže přesila zadáků Lille jej nenechala odcentrovat do šestnáctky.
     
    25
    Weah si došel pro přihrávku na polovinu hrací plochy, kde se skvěle zbavil obránce, jenže přihrávka vnějším nártem na pravou stranu se mu nepovedla.
     
    26
    Bradarič si dal pozor na přihrávku za obranu a následně nakopl míč na rozběhnutého Soumarého. Před druhým jmenovaným přizvedl míč do autu Lage.
     
    27
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů potřebuje po souboji na pravé straně hrací plochy ošetření. Uvidíme, kdy bude schopen pokračovat.
     
    28
    Ajaccio se po delší době usadilo na polovině Lille, jenže nákop na levou stranu byl nepřesný a míč proskákal až do zámezí.
     
    29
    Domácí brankář si dal dobrý pozor na vysoký centr z pravé strany a schoval jej do rukavic. Následnou rozehrávkou poslal míč do autu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a hostující Lille zatím potvrzuje roli velkého favorita. Domácí celek se prakticky nedostává do zakončení.
     
    31
    Durimel poslal vysoký nákop na polovinu soupeře, jenže tam v hlavičkovém souboji uspěl pouze hostující zadák Xeka.
     
    32
    Duflos táhl akci hostujícího celku po pravém křídle, jenže jeho centr skončil v rukavicích připraveného brankáře Karnezise.
     
    33
    Lille mohlo odskočit na rozdíl dvou branek! Aktivní Weah se dostal na hranici velkého vápna, ale přízemní střelou levačkou těsně minul zadní tyč.
     
    34
    Domácí celek reklamoval jeden ze zákroků v pokutovém území. Po souboji totiž upadl Penneteau. V tomto případě se však pískat nebude.
     
    35
    Djalo poslal dlouhý nákop na pravé křídlo, kam se však nedostal nikdo v tmavém dresu hostujícího mužstva. Domácí brání pozorně.
     
    36
    Morgan se hnal za nákopem na levou stranu, jenže důrazný Pied se mu tělem postavil do cesty a získal míč pro Lille.
     
    37
    Gameiro odcentroval z levé strany na hranici velkého vápna, nicméně tam nebyl nikdo z hráčů domácího mužstva.
     
    38
    Gameiro je v posledních hodně aktivní. Domácí záložník znovu kouzlil s míčem na kopačkách na levé straně, ale dloubákem za obranu spoluhráče nenašel.
     
    39
    Weah si naběhl na hranici velkého vápna, kde se dobře zbavil napadajícího soupeře, nicméně jeho následný projektil skončil na hrudi obránce.
     
    40
    Daury si v blízkosti velkého vápna našel odražený míč, jenže jeho projektil levačkou nabral ve vzduchu opačnou rotaci a minul branku.
     
    41
    Yazici se zpoza velkého vápna pokusil ohrozit branku domácího celku, jenže jeho projektil se zakroutil opačným směrem.
     
    42
    Duflos táhl útočnou akci domácího celku po pravém křídle. Krajní obránce domácího celku se dokonce dostal k odcentrování, ale trefil prvního soupeře.
     
    43
    Yazici je v závěru prvního poločasu hodně při chuti! Turecký fotbalista zakončoval z velké dálky, ale domácí gólman jeho projektil vytěsnil.
     
    44
    Bradarič si taktickým faulem přidržel unikajícího Gameira za dres přímo před očima hlavního rozhodčího. Sudí mu odpískal faul.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se do útoku ještě tlačil Weah, jenže ten si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal před zadákem.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje mohou být spokojenější fotbalisté domácího Lille. Hosté se do vedení dostali po deseti minutách, kdy si vlastní branku vsítil Durimel. Poté měl ještě obrovskou šanci Weah, ale jeho pokus těsně minul branku. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ajaccio se ihned vydalo do útoku, ale nákop na polovinu soupeře byl nepřesný.
     
    47
    Durimel se ujal rozehrávky domácího celku. Jeho pobídka mířila na Morgana, který se chtěl otočit kolem Bradariče, ale ten jej nenechal zakončit.
     
    48
    Xeka si dal pozor na další přízemní centr z pravé strany hrací plochy a skvěle načasovaným skluzem odehrál míč ven ze šestnáctky.
     
    49
    Morgan dohrál šlapákem soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    50
    Lille se po levé straně vydalo na polovinu soupeře, jenže centr skončil u prvního hráče v červeném dresu domácího Ajaccia.
     
    51
    Neskutečné! Lille zahodilo prakticky jasnou branku! Araujo si nabějl na přihrávku do pokutového území, obhodil si brankáře, ale z úhlu trefil jen boční síť.
     
    52
    Yazici dostal vysokou přihrávku na polovinu soupeře, jenže si úplně nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k prvnímu soupeři.
     
    53
    Karnezis musel poprvé po změně stran zasahovat. Brankář Lille si bez poblémů poradil s dělovkou Lageho zpoza velkého vápna.
     
    54
    Weah fauloval loktem v hlavičkovém souboji a dostává žlutou kartu.
     
    55
    Tiago Djaló fauloval na pravé straně domácího Gameira a také dostává žlutou kartu.
     
    56
    Lihadji se hnal za nákopem na levou stranu hrací plochy, jenže si míč špičkou kopačky posunul jen do prostoru, kde byli obránci.
     
    57
    Ajaccio chtělo překvapit soupeře dlouhým nákopem za obranu, ale pobídka byla příliš prudká a míč skončil až u brankáře Karnezise.
     
    58
    Lihadji kouzlil s míčem na levé straně, narazil si se Soumarém, jenže sám se do šestnáctky nedostal. Defenziva Ajaccia byla pozorná.
     
    59
    Do rozehrávky domácího celku se nyní musel zapojit Cottes. Brankář Ajaccia vymyslel nákop na levou stranu, jenže jeho pobídka skončila v autu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a favorizované Lille stále drží nejtěsnější možné vedení. Po změně stran navíc Ajaccio hraje velmi sympaticky.
     
    61
    Duflos vhazoval na levé staně hrací plochy. Jeho pobídka přiletěla na hranici velkého vápna, ale Xeka byl pozorný a míč odehrál.
     
    62
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Lihadji, přichází David.
     
    63
    Právě střídající Jonathan David poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam si naběhl Weah, ale ránu mu zablokoval obránce.
     
    64
    Weah si v hlavičkovém souboji skvěle dal tělo před domácího obránce, který jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    65
    Jonathan David si v souboji v blízkosti velkého vápna efektní patičkou překopl míč přes hlavu, ale skákavý balón už nedohnal na hrací ploše.
     
    66
    Pied táhl akci Lille po pravém křídle. Krajní obránce hostujícího celku dokonce odcentroval do šestnáctky, ale zasáhl jen prvního soupeře.
     
    67
    Jonathan David dostal přihrávku na levou stranu, odkud chtěl odcentrovat do šestáctky, ale tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    68
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Penneteau, přichází Camara.
     
    70
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal právě střídající Camara.
     
    71
    Djalo prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna a snažil se uvolnit Jonathana Davida. Druhý jmenovaný získal pro svůj celek roh.
     
    72
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille dvacet minut před koncem definitivně potvrzuje svůj postup do dalšího kola! Na centr z pravé strany si ve vápně naskočil osamocený XEKA a hlavičkou rozvlnil síť.
    72. XEKA - 0:2
     
    74
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yazici, přichází Ikone.
     
    75
    Ajaccio se usadilo na polovině Lille, jenže nikdo z domácích fotbalistů zatím neprocedil míč do pokutového území.
     
    76
    Lille vhazovalo na vlastní polovině. Dlouhý míč přiletěl až na polovinu hrací plochy, ale důrazný Camara získal míč pro Ajaccio.
     
    77
    Střídající Ikoné táhl akci Lille po pravém křídle, nicméně domácí obránce Duflos proti němu vystoupil a zakopl míč až na tribunu.
     
    78
    Bamba vybojoval míč v souboji na vlastní polovině a rozehrál na levé křídlo. Nikdo v tmavém dresu Lille se za jeho pobídkou ani nerozběhl.
     
    79
    Lille kombinuje s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu Ajaccia už rozehrávku velkého favorita neatakuje.
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá poslední deset minut a favorizované Lille si bez problémů hlídá svůj náskok. Naopak domácím už pomalu docházejí síly.
     
    81
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Goguey, přichází Gamboa.
     
    82
    Duflos se na pravé straně zbavil obránce a vyslal přízemní centr do šestnáctky. Jeho pobídku odehrál do bezpečí skvěle postavený Xeka.
     
    83
    Hostující Sanches se zbytečně pustil do potyčky s jedním z domácích hráčů. Sudí vyřešil souboj dvou kohoutů bez udělení karty.
     
    84
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Pied, přichází Botman.
     
    85
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille pět minut před koncem dnešního souboje přidává třetí zásah! Na přihrávku do pokutového území si naběhl Jonathan David, který si obhodil brankáře a jeho pokus si do branky srazil MALICK LOPY
    85. LOPY - 0:3
     
    87
    Domácí celek se ještě vydal na polovinu soupeře, jenže nikdo v červeném dresu se do zakončení nedostává. Lille kontroluje vedení.
     
    88
    GFCO Ajaccio právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec ještě dočkali snížení! Ajaccio zahrávalo rohový kop. Na prudký centr si k bližší tyči naběhl DAVID POLLET a hlavičkou pod břevno rozvlnil síť!
    88. David POLLET - 1:3
     
    89
    Domácí ještě v závěru zkouší útočit, ale další nákop na polovinu Lille vyústil v nedovolený zákrok. Rozehrávat budou hosté.
     
    90
    V samotném závěru se domácí ještě vydali do útoku, ale nákop za obranu prosvištěl až do zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+3
    Lille se v nastavení usadilo na polovině domácího celku, kde hosté kombinují s míčem na kopačkách a čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lille vítězí na půdě GFC Ajaccio 3:1 a postupuje do další fáze.Hosté se do vedení dostali po deseti minutách, kdy si vlastní branku vsítil Durimel. Poté měl ještě obrovskou šanci Weah, ale jeho pokus těsně minul branku. Po změně stran se navíc prosadil hlavou Xeka a další nešťastný vlastenec přidal Lopy. Až v závěru z rohu snížil Pollet.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:11. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:23:06)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 88. Pollet – 10. Durimel (vla.), 72. Xeka, 85. Lopy (vla.)

    Karty:   49. Morgan (GFC) – 54. Weah (LIL), 55. Djaló (LIL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:11. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:16.
    GFC Ajaccio: Cottes – Duflos, Durimel, Lopy, Pineau – Gameiro, Lage, Goguey (81. Gamboa), Morgan – Daury, Penneteau (68. Camara)
    Náhradníci: Balijon, Camara, Filippi, Gamboa, Guerbert, Gyeboaho

    Lille OSC: Karnezis – Pied (84. Botman), Djalo, Xeka, Bradarič, André, Soumaré, Lihadji (62. David), Weah (62. Bamba), Yazici (74. Ikone), Araujo
    Náhradníci: Ikoné, Bamba, Bica, Chevalier, Sanches, Reinildo, Botman, Celik, David

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Drouet
    thejrc.org